- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bandus99
őstag
-
Exian
addikt
válasz
yerico #49991 üzenetére
Akkor gyertek inkább a mi hüllős-madárpókos bemutatóinkra, ami szokott lenni időnként. Már nem emlékszem, hogy szokott e lenni belépő (mivel én "belsős" vagyok, mint dolgozó, így nem foglalkoztam vele
), de ha van is, nem egetverő összeg és nálunk tényleg a bemutatáson van a hangsúly. A nálunk az Nevkó művházát jelenti. Igaz, hogy nem óriáshüllők, inkább csak otthoni, akváriumi körülmények között tartható kishűllők és pókok vannak, de ezek is érdekesek szoktak lenni. Ha érdekel valakit, megkérdezem, hogy mikor lesz legközelebb. Egyébként van klub is, ha az érdekel valakit.
-
-
válasz
yerico #48041 üzenetére
A 2013-as Wödröt az életben nem akarom többbet látni (sajnos a cégnél most az van
), de még a munkahelyi gépemen sem sokat számít, hogy 1mp alatt nyílik, vagy 5, mert nem oszt, nem szoroz. Meg különben is : amíg én azonnal tudok válaszolni egy levélre, és utána mondjuk fél nappal jön rá a következő válasz, addig nem hiszem, hogy a winyó, vagy SSD kérdés dönt a munka sebességében
Egyáltalán, a Win8 csak ma 2x fagyott keményre a céges gépen
-
-
válasz
yerico #47613 üzenetére
nemtom, de az ilyesmit érdemes lenne valamilyen formában jogi útra terelni... Melyik illetékesre gondoltál?
@Exian : Hasonló megfontolásból van nekem is 1991-es autóm
Jó sz*r, de legalább az előélete ismert (a futott km nem, mert azt már akkor sem lehetett tudni, amikor vettem
)
-
Exian
addikt
válasz
yerico #47612 üzenetére
Hátigen... nekünk épp ilyen megfontolásból van még meg mindig a 93'-as Opel Astra kombink
Ehhez fillérekért van minden, és (még) televannak a bontók alkatrésszel, vagy komplett donor autókkal.
Mi 2 évvel ezelőtt voltunk ebben a cipőben: olyan szinten szét volt már rohadva, hogy döntenünk kellett: MÉH-be kerül az autó, vagy meg kell csináltatunk, mert így már járni nem lehet vele. Osztottunk, szoroztunk és úgy döntöttünk, hogy marad az autó. Igaz, hogy jó 200e ráment, na de ha új(abb) autót veszünk, azt csakis hitelre tudtunk volna (7-800 alatt meg ugye nem érdemes semmit), olyan törlesztővel, aminek egy éves díjából lazán tip-top állapotúra varázsoltuk az Astrát. Ennek már legalább ismerjük minden kínját. Igaz, hogy mindig van rajta csináltatni való, na de közel sem annyi, mint amennyit egy újabb autóra költöttünk volna havonta törlesztőrészlet formájában. Mire egy újabb autót kifizettünk volna, az is eljutott már volna abba a korba, hogy kezdődik minden előröl...
Így amíg bírja a verda, vagy amíg nem üt be valami bankszakadás, addig marad
De ha már téma: csupán fantáziálás szintjén: 7 személyesből mit érdemes venni 1 millió körül? Tapasztalatok? Mi Dacia Logannal is szemeztünk, vagy Opel Zafira. Egyéb, olcsó fenntartású javaslat? Persze, egyelőre csak szemezünk, nem úgy áll a helyzet, hogy tudnánk cserélni.
-
válasz
yerico #47598 üzenetére
A hahu-t nem érdekli, odaírják, hogy nem vállalnak felelősséget... Csókolom...
A Vaterát sem érdeklik már a csalók, mert sok meló volt velük...Ha titeket bevonnak, akkor meg tudjátok mutatni az adásvételit, ha abban benne van a km, akkor nyert ügy.
Csak most, ha te teszel feljelentést, akkor neked lesz rohadt nagy macera, mert amúgy megáll csalásként az ügy.Azt az Accentet sztem én is elfogadnám... Sokkal fiatalabb az autómnál
-
-
a2d2
addikt
válasz
yerico #47345 üzenetére
Jaja, az üzleti oldal is érzi már a bőrén a kiszervezés szépségeit.
Amit eddig fél nap alatt lezavartunk nekik mert a pécsi IT-s kollega bemondásra megcsinálta, az most keresztül megy a HP-n, onnan meg az indiánoknak, a lényeg hogy összesen 3 hónapig tartott egy virtuális szerver háttértárának bővítése 100Gb-al!!!
Szóval vicc az egész, de üzlet meg jogosan már a fejét fogta. Én is abban reménykedem hogy visszavesszük majd valamikor az infrastruktúra üzemeltetést. -
tajcsi
őstag
válasz
yerico #47138 üzenetére
Pont az egyik volt ezek közül csak nem fogom kiírni melyik taxitársaság. Ha velem ilyen történne én megmondanám a taxisnak, hogy ebbe bele fogja ütni a bokáját, az tuti. Nem vagyok bosszúálló, de nem tartom emberi fajnak ezeket az egyéneket, bárkiről is legyen szó, akik így átverik az embereket...gondoljatok bármit, de szerintem hasonló véleményen vannak azok akik voltak már lent, láttak-átéltek hasonló dolgokat.
Na mindegy, legyen ez másnak jó lecke, hogy figyeljenek oda ezekre a dolgokra. Mondjuk nem gondoltam volna, hogy ilyesmi pécsen is megtörténik de úgy látszik tévedtem...Vertigo18
Miért? Ebbe inkább nem megyek bele...vannak a kis vakarcs keverék korcs kutyák és vannak apitbull dobberman keverék. Kategorizááld a foglalkozásokat, értelmezésedre bízom.
A nagy kutyáktól tart az ember, bár majdnem ugyanolyanok mint ezek a kis dögök, ők amit tesznek bár stílussal csinálják tetszen az másnak vagy nem (nem megyek bele a politika részleteibe). Ezek a kis keverék kutyák meg jönnek az ember közelébe, ott vicsorognak pattognak mint a nikkelbolhák, marják az embert, arra gondolva, hogy így flejebb kerülnek a ranglétrán...
Azért hoztam fel rendőrt mert egy hónapja az egyik kollégámat megbüntették 165ezer forinttal mert nem volt nála a magyar jogsija csak a nemzetközi...na ezért...megtörténik, sietsz valahova, bárkivel előfordulhat. Az meg hogy ezért a lehető legnagyobb bírsáot szabta kis, csak azt bizonyítja, hogy fel akar vágni aprajafalván törpapa előtt hátha magasabbra kerül a ranglétrán..
Azért gondolj bele, valaki havi 140ezret keres és 165ezerrel bírságolják meg...ez nem talál szíven senkit?
És most nem arról beszélek, hogy lefizetni a rendőrt- az olyannal nincs mit tárgyalni, aki nem tud elnézni egy ilyen apró vétket - a rabló erőszakoló gyilkosok meg szaladgálnak az utcákon...a kisebb etnikumhoz tartozó népséget elő sem állítják mert még a nyilvántartásban sem szerepelnek, ezért inkább nem is szánnak rájuk időt. A dolgozó embert aki vért izzad, azt kell aprítani...Ügyvédet azért nem hoztam fel, mert azok úgy táncolnak ahugy húzod neki a nótát (ahogy lengeted a bankókat).
Röviden ennyi, erről nincs mit vitázni. Mindenkinek szíve joga szeretni vagy nem szeretni politikust ügyvédet rendőrt. (Siklósi kollégák erről többet tudnának mesélni gopndolom
)
-
tajcsi
őstag
válasz
yerico #46910 üzenetére
Fiu vagy lány? MErt ha fiu akkor össze kell hozni őket. Az ismerőseim folyton kölcsönkérik, utazgatnak vele, ha valahova elhívnak elvárják, hogy a cvicát is magammal vigyem ugyhogy megelégeltem a dolgot mondtam kap majd mindenki kismacsekokat, ezért keresek neki hivatalosan vőlegényt
ps: tehetnél fel a tiedről pár képet
-
tajcsi
őstag
válasz
yerico #46896 üzenetére
Vizsla anyuka labrador apuka.
Nem az enyemek. En husky vagy dobberman parti vagyok ami a kutyakat illeti. Most viszont egy brit rovidszoru szurke kislany macsekom van akinek az anyukaja kiszokott anno es szerintem egy feher kandurral jott ossze...kesobb ha gepnel leszek teszek fel par kepet.
-
-
-
-
-
válasz
yerico #46663 üzenetére
Autocad nekem szalad Linuxon
Ha meg az megy, akkor a Lisp is.
Mondjuk régebbi gépen, amiről korábban szó volt, meg nem nagyon szoktak játszaniNetezni meg inkább pingvin, mint XP.
(Nemrég haverom visított, hogy az ilyen 9gag meg Humormaffia-szerű oldalakról kártevő akart bejutni a gépére... Mondom igen, problem? Nálad ezek lefutnak... nálam nem...)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
yerico #46645 üzenetére
Lepróbálhatod egy Live Linuxal, hogy vga hiba-e. Pl. a Chakrát el tudod indítani a boot menüből mind nyílt, mind a zárt Catalyst driverekkel.
Egyébként ha rám hallgatsz, XP-t már nem teszel újra, ön és közveszélyes + életciklusának végére ért...Vertigo18: 1G ramos gépen egész használhatóan ment a Win7. Ha ennyi sincs a gépben, akkor meg inkább egy Linux + Wine, mint XP.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
yerico #46600 üzenetére
Mindenesetre (elnézést, mobilról pötyögtem be annak minden nehézségével együtt)
A kételkedőknek egy-két dolog:
Mivel azzal a 3 cl desztvízzel kioldom a kávéból az abban található anyagokat, ezért nem desztvizet hanem kávét iszom. Nem arról van szó, hogy a napi folyadékbevitelem desztvízzel oldom meg, hanem, hogy a kávét abból főzöm.
A pálinka fokbeállításához is desztvizet használnak
A csapvíz is desztvízből áll, csak van benne még egy rakás ásványi só (meg kosz) és mégse halunk bele ha fogyasztjuk.
A sós tengervíz ívásra való fogyasztása is halálos, mert a bennük lévő só több vizet von el a szervezetből, mint amennyi maga az elfogyasztott víz. Mégse halt bele senki se még, mert a tengeri fürdés közben akár két héten át többször is lenyelt pár kortyot. Továbbá a leves főzésekor is tk. sós vízbe rakjuk a zöldséget, a húst mégse szoktunk az ebéd végeztével lefordulni az asztal mellől.De lehet, nyugodtan "kávé vizet" is vásárolni, az biztos jobb.
-
s7evcsenko
addikt
válasz
yerico #46279 üzenetére
Dluinet által linkelt cikkben is azt írják, hogy a erőteljes hajtás után javasolt a várakozás leállítás előtt!
Egy rendes autópályás hajsza után még percekig izzás közeli hőmérsékleten lehet a turbó háza – ha nem hagyunk neki időt a lehűléshez, és hirtelen állítjuk le a motort, a csapágyakat hűtő olajáramlás hiányában könnyen odakozmálhat a tengely, és megint a turbójavító forgalmát fogjuk hizlalni.
Amúgy komolyan kérdem, itt mi értelme van offolni?
Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek ebbe minden beletartozik szerintem... s amúgy is csak 0.1 a szorzó, nem? -
-
Nevil2
tag
válasz
yerico #45699 üzenetére
MM helyett menj be az Euronicsba!
A Konzumban keresd a vékony, borostás, középkorú, fülbevalós srácot (Robi). Ő kb. 100 éve a szakmában van. Minden a kisujjában a mosógépekről is és nagyon korrekt. Évekig dolgoztam vele.
Vagy a plázában keresd a fekete hajú, szemüveges, középkorú srácot (Feri). Hasonló jókat tudok róla is mondani.Ott megtalálod a te géped, és árban is versenyképesek.
-
krizmo_
addikt
válasz
yerico #44734 üzenetére
Én is szidom mert pocsék, és nem is eszünk ilyen helyeken. Nem véletlenül.
Más igényeink vannak.
Szóval, miért is fáj neked az elégesetlenségem, neked az kell, fogyaszd "egészséggel"?!
Engem nem érdekel/érint, hogy miből mit hoznak ki, meg mennyibe fáj nekik, nekem az nem kell.
És például az általunk elkészített ebédet is lehet vinni munkába.
Persze tudom nem mindenkinek van, hűtő meg mikró a munkahelyén, én csak azt mondom, hogy ha van rá lehetőség akkor ez jobb megoldás. Egészségesebb/gazdaságosabb/finomabb, és legalább tudod mit eszel.
Mi minden nap eszünk főtételt, és nem járunk se Mekibe se étterembe....stb.... -
MrSealRD
veterán
válasz
yerico #44734 üzenetére
Hát itt már írták páran...de ez nagyon rossz helyen tapogatózol...
Szoktál egyáltalán vásárolni, majd ebből főzni?
Én mint betérő vevő 1000-1100Ft/kg-ért veszem a karajt a hentesnél. Ha egy vendéglőm van akkor lehet meg tudok alkudni a hentessel, hogy ha fixen veszek tőle naponta/hetente/havonta X kg húst akkor lehet adja 900-ért is. Ez már nem kevés ilyen 'üzemi' mértékben...
De lehetne még más oldalról is közelíteni a témát ami tényleg elképzelhető.A mekis kajáról meg annyit, hogy sz@r. Évente kb 1-szer ha eszünk...azt is csak azért, hogy tudjam miért nem veszünk még legalább 1 évig...
A kinézete olyan amilyen...a tartalma meg...nem laktat, csak kitölti a teret, de nem táplál...
Azon kívül ez a nagyon műanyag íz és a tonna só, ami érzek benne....
Egy valamit irigyeltem meg, az egésznek az összhatását és a hamburger feelinget.
Ezért aztán kitaláltuk, hogy magunk csinálunk itthon. Vettünk szépen darálthúst amiből csak só, bors és fokhagyma hozzáadásával lett a húspogácsa.(Volt sertéscomb és marhahúsos verzió is.)
A zsömlét meggyúrta és kisütötte a párom. Ezenkívül paradicsom, saláta és egy szelet savanyú uborka volt benne...meg a szokásos majonéz, mustár, ketchup...
A hab a tortán a sült krumpli volt.
Elárulom, hogy nem sokkal ugyan de jobban jártunk 4 hamburgerhez való alapanyag árából mintha a mekiben vettük volna meg, és nagyságrendekkel egészségesebb is volt. -
válasz
yerico #44734 üzenetére
Ahonnan a melóhelyre hozzák a kaját, 600Ft egy menü leves nélkül. Kicsit jobb, és változatosabb, mint egy meki.
Ráadásul a franc tudja, én olyan műanyag állagú sajtot, mint a mekis hamburgerekben, a teszkóban vettem egyszer véletlenül... ...nem igazán ettük meg, még a konyhamalac haverom sem."Ja, kimaradt, hogy az étterem vállalkozás, tehát adózik, tárolja a nyersanyagot, stb."
A meki nem? -
Palafi
aktív tag
válasz
yerico #44367 üzenetére
Én is végigjártam Pécs összes Renault szervizét kulcsjavítással kapcsolatban (Scenic), de durva árakat mondtak. Mígnem eljutottam a Megyeri úton a sörösök után a vásártér felé a második, vagy harmadik udvar (pontos címet, nevet nem tudok, csak megmutatni tudom) hátsó részén működő autószerelőkhöz. Nekik van egy műszerészük (nem mondták meg ki), aki oda jár és megcsinálja a hasonló dolgokat. Otthagytam a kulcsot, másnapra kész volt, és 2 k-t fizettem érte kb. 2 éve. Azóta is tökéletesen működik.
Laptoppal kapcsolatban: Csak kapcsolattartásra, és alap dolgokra kell. Lényeg hogy sokáig jó legyen, ne kelljen állandóan javítani, akkut venni, tehát sokáig üzembiztos legyen.
-
-
válasz
yerico #42933 üzenetére
A sárga a legjobb. Ami ugye gyakorlatilag egy jelzés a piroshoz. Ha nincs számláló, honnan tudod, hogy sárga lesz? Sehonnan.
A legjobb, hogy kb. a szabály 3. napján volt az első eset, hogy a fakabát beleállt a sárgánál fékező arc autójába hátulról.
Amúgy ha hátulról beléd szállnak, akkor no para, mindig a hátulról érkező a hibás (akkor is, ha az elöl haladó szabálytalan... szoptam így már meg)
-
Bigemperor
senior tag
válasz
yerico #42893 üzenetére
1.8-as hondám klímával 1000km-es túrán evett 6,5-et, zömmel pályán használva, ja és automata, tempomatot meg nem is használtam akkor! Én tankoltam, tehát számomra hiteles. Más meg vagy elhiszi, vagy nem, nem érdekel különösebben. Ha így átlag 7,5 fölött eszik a vas, márpedig a Pécs-Frankfurt jó esetben nagyrészt pálya, akkor az nagyon nem gyere be. Vagy régi konstrukció, vagy igen nagy a motor, vagy üveghangon nyomod nehéz lábbal és 160+-t mész. Ha normál utazótempó (110-130 pálya, 90-100 közút), szerintem tartható kisautóval, naggyal egyaránt, kivéve a fenti extremitásokat.
-
-
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
yerico #42869 üzenetére
Én sem kívánok erről hosszasabban eszmecserét folytatni. Akinek van hozzá kedve és késztetése az úgyis megtette a lépéseket afelé, hogy ő és a kutyája kapcsolata problémamentesebb legyen. (Első lépés ugye, hogy egyáltalán felismerje, hogy van probléma)
Nem mondtam, hogy nincs a közeledben beagle tartására alkalmasa gazda. De nem írom alá azt, hogy a beagle-vel (és más fajta kutyával) való együttélés együtt jár a kukaborogatással, és egy egyéb rongálással, a folyamatos kutya utáni rohangálással, stb. Ilyen esetekben valahol egy probléma van elásva, amit viszont a gazdának kell megtalálnia és megoldania, különösen úgy, ha a megoldást úgy szeretné, ahogy neki jó (pl, hogy ne legyen a kuka kiborogatva. Mert a kutya lehet, hogy pont ebben látja saját problémájának megoldását és az ő számára lehet, hogy ez teljesen megfelelő)
-
-
törölt tag
válasz
yerico #42785 üzenetére
Nézd ,ha bezárva tartod a komódba akkor lehet ,hogy meggárgyul,én minden nap a szaturnusz utcai hatalmas kutyafuttatóba leviszem 1-2 órára, ahol bandázhat a spanjaival
Aki meg lusta a blökijét sétáltatni az magára vessen ha a kis kedvenc felzabálja a kecóját, de ez szerintem nem fajta függő dolog, hanem a gazdától és a tartási körülményeken múlik
Én is látok itt a házunkba olyat,aki leviszi pórázon rángatva naponta 2x 10 percre a kutyáját.Az ilyeneknek valóban nem való háziállat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest