Új hozzászólás Aktív témák

• embe

nagyúr

válasz V/ #45541 üzenetére

Na most pont ezen akadtam ki.
    Bankom: Erste.
    Hétfőn volt egy 900 eurós vásárlásom. Régi beidegződés, hogy azt állítom be, hogy a bankom váltson, és ne a PP.
    Hétfőn zároltak is a számlán 358.090 Ft.-ot. Ma megjelent mint terhelés: 368.800 Ft.

Hívtam a bankot, hogy most mi van. Régebben minimális összeg volt ilyenkor. De az utóbbi időben feltűnt, hogy elég nagy az eltérés.
    Első ügyfélszolgálatos miután megtudta hogy euróval fizettem, akkor mosolyogva válaszolta, hogy az árfolyamkülönbségből adódik. Mondtam az Erste oldalán lévő árfolyam - eladásit nézve - a hétfői és a mai között 3 Ft. eltérés van. Ez szorozva 900-al, valahogy nem adja a majd 11eFt.-ot.
    Válasz: ööö kapcsol egy devizás kollégát.

Devizás kolléga: Nem az Erste árfolyamot kell nézni, hanem az Erste Virtuáis kártya mögött lévő Visa árfolyamát. Mondom ott is ~3Ft. az eltérés.
    Igazán itt megakadt a történet. Nem tudtak választ adni.
    Most írásban benyújtom a kérdéseimet.
    Nekem úgy jött ki a matek, hogy a zárolás a saját árfolyamukon történt, a terhelés meg a Visa árfolyamával. Persze eladásival számolva. De ezt nem találtam leírva, csak én keresgéltem a választ és erre jutottam.
    Hogy így van-e? Passz.

Akkor most lehet jobban járok ha hagyom hogy a forintszámláról a PP váltási árfolyam legyen használva?

A vasárnapi sztorihoz: Jött utána a figyelmeztetés, hogy akivel felvettem a kapcsolatot, az csaló. stb....

Új hozzászólás Aktív témák