- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
embe
nagyúr
Ezt találtam.
De itt ezek vannak:
"Nem kaptam meg a vásárolt terméket.
A termék vagy szolgáltatás nem a leírásnak megfelelő.
Számlázási problémám van"
De számlázási probléma lehetőséget nem láttam. -
A kommunikáció nyelve még mindig angol a felhasználó szerződés szerint, de valószínűleg le tudják fordítani. Az ügyfélszolgálat Írországban működik, ezért bár más származású munkatársak is lehetnek, jobb az angol mint más nyelv.
Amit elsőként elküldesz reklamációt azt az eladónak továbbítják, aztán ha nem tudsz 20 napon belül megegyezni vele akkor fognak kérésedre közbelépni. Ha nem kéred akkor egyszerűen lezárják a 20. nap -
Milyen nyelven szeretnéd látni? A angol itt van.
Belépsz, jobbra fent Log Out előtt a fogaskerék ikon, felső menüsor Payments, majd a 3. menüpont Automatic payments és ott látod bal szélen az aktív előfizetéseket. Ez a link is odavisz. Nem törlés hanem Cancel az adott tételnél. -
Attól függ hogy milyen gyakorisággal ad el, a kezdőknél van 20 napos visszatartás, de miután igazolt a személyazonossága és 3-6 eladása van és egyiknél sem indult ellene reklamáció akkor már nincs visszatartás, akkor sem ha üzleti a fiók, ott a "kezdőség" sem számít.
Neked nem kell a vásárlói védelem pénzügyi fedezetével foglalkozni, ha jogos a reklamációd akkor a PP visszaadja pénzed, aztán majd ők beszedik az eladótól, így az hogy vissza van-e tartva vagy nincs, az neked nem számít, azért tartják vissza mert a friss eladóról senki sem tudja hogy megbízható vagy nem, ez a biztos megoldás a PP-nek. -
PROTRON
addikt
Én még nem vagyok annyira kockáztatós mint Te, max ebay-ig jutottam el, ott meg ugye van időm jelezni hogy gáz van mielőtt kiutalnák az eladónak a lóvét...ha szerencsésen halad át a szállítmányozáson...persze ha 2 hónapig csak ígérget, akkor meg beindul nálam a vészcsengő.
-
-
Attól függ hogy milyen módon küldted el a pénzt, ha személyes tranzakció volt akkor nincs vásárlói védelem, ha kereskedelmi akkor van és nem mindig kapja meg azonnal.
De a vásárlói védelem akkor is működik ha megkapta volna a pénzt, visszaadják aztán majd beszedik tőle valahogy vagy saját kockázatuk lesz. -
-
A PayPal dispute indításnál van az hogy nem kaptad meg, de ahhoz azért el kell telni pár napnak hogy ezt válaszd, ha 2 napot írt az elküldésre akkor azt azért meg kell várnod. Az hogy lehet hogy csalás fog történni még az kevés, erre nem lehet semmit sem alapozni, történni kell valaminek.
De valóban nem biztonságos ezen a helyen vásárolni a néven kívül nem sok köze van az eBay-hez és nem tetszik ugyan nekik de többször lett feléjük jelezve hogy ez így megtévesztő és az is lett jelezve hogy sok csaló fordul elő náluk, nem igazán hatékonyan lépnek fel ellenük, csak szigorítottak a hirdetők regisztrációját, de ez gyenge.
Viszont akkor is igaz az hogy utólag okoskodnak, ha korlátozták a hozzáférését akkor te miért láttad a hirdetést? -
Ha nem baráti küldés volt akkor van vásárlói védelmed, így a PayPal-nál tudsz reklamációt indítani. Szóval ha nem kapod meg vagy nem azt kapod akkor tudsz reklamálni. Akár már most. De bizonyíték van a csalásra? Az hogy nem reagál valaki rögtön egy megkeresésre az elég sovány dolog. Ma én sem reagálnék, nem business nap van.
Aki értesített az ugyan mire alapozott és miért enged csalókat hirdetni, ha tudja hogy csaló akkor mit keres náluk mint hirdető? Utólag okoskodnak? -
A fizetési metódus úgy van ahogy leírtad, azzal hogy én a forintot amikor jobb az árfolyam akkor átváltom arra a deviza egyenlegre amelyben majd fizetni szeretnék, persze fizetéskor ők is át váltják, de ha a PayPal EUR terhelést küld akkor én jobban szeretnem ha már az €-os egyenlegről szedi le a Wise.
Igen, digitális = virtuális.
Kell fizikai kártya ahhoz hogy legyen digitális kártyaszámod, ehhez kell 6000 Ft összegnek lenni a Wise egyenlegen (bankkártyáról is feltölthető) az igénylés után ezt a pénzt - a 2400 Ft kártyadíj felhasználhatod.
2400 Ft lesz a gyártási és postázási díj és 1 héten belül megkapod Angliából és 3 évre ennyi díja, nincs évente levonás.Itt nincs külön Visa váltás, mint az Ersténél, más a rendszer.
Lesz saját forintos bankszámlád és az benne van a magyar azonnali utalási rendben, így az Erstéről utalt pénz 1-2 mp múlva ott van a Wise számládon.
-
Nincs összefoglalója, magyar a felület és értelmes helpjeik vannak magyarul, évek óta használom.
Ahogy írtam Erste virtuális forintos fizetésre HUF beállítás a PayPal-on, a Wise digitális kártya devizás fizetésre EUR-ra állítva a PayPal-on és így nincs PayPal váltás ha EUR-ban fizetek, mert legtöbbször abban vásárolok, ha más devizában kell akkor meg ezt a kártyát arra állítom át a PP-n és azután fizetek, így akkor sincs PP váltás, a Wise vált mindig aktuális piaci árfolyamon. -
A tájékoztató sms-el felesleges foglalkoznod mert úhgy is az elszámolás számít, a Visa konverziós oldal és az elszámolás ismerete ad hozzávetőleges elszámolást, én a banki díjat 2%-ra állítom és az kb annyi lesz mint majd a későbbi elszámolás, de tényleg ne Erstével és/vagy PayPal árfolyammal fizess.
Wise € árfolyam 394,32 Ft, Erste 410.68 Ft, PayPal 417,26 Ft a vásárlási árfolyam -
Nem jársz jobban, a PayPal deviza eladási több, mint az Erste árfolyam.
Viszont a PP egyenlegről a kiutalás az Erstéhez viszonyítva több forintot eredményez ha összehasonlítjuk, mert náluk van deviza lekönyvelési díj is és azt le kell vonni a jóváírandó összegből és azután durva devizavételi árfolyam lesz belőle. (0,126% min. 2414 Ft)
Mindig a Visa árfolyam alapján terheltek, bár most megkavarták egy kicsit, de mindig le van írva a kártya kondícióknál.
Idézem a régebbit és az újat, az érvényest is:Új elszámolás: 3 sz. melléklet: Bankkártya szolgáltatások díjai 9. oldal
Ha sokat vásárolsz devizában akkor regisztrálj a Wise-en igényelj bankkártyát azután azt is lehet, de Internetes vásárlásra az ingyenes digitális (virtuális) kártyaszám, (napi 3 lehet, de inkább egy amit csak szükség szerint cserélsz, legyen "tartósabb" a ez a szám a kezelhetőség miatt) legyen hozzáadva a PP-hez, az Erste virtuálist meg csak forintos vásárlásra használd.
-
Más szerintem a sorrend és ha személyes küldést látnál lehet változtatnia Change-el (Módosítás) lehet hogy hibás a magyar nyelvű felület vagy a böngésződ nem jeleníti meg
Itt is írtam
Beírod az e-mail címet, megadod hogy milyen devizában és mennyit akarsz küldeni, itt már van egy kérdés hogy milyen célból történik a kifizetés, de kattints a Folytatásra és ezt látod jobb szélen Módosításra jön elő a másik lehetőségHa előtte az illetőnek ismerősként küldtél akkor azt adja fel
Ezt most néztem meg mindkét esetben ott a Módosítás vagy a Change látod a képeken.
És ez az ablak jön elő:
Küldhet az illető számlát, bár a fentiek működnek most is.
Ugye nem egy PayPal.me linket kaptál?
-
Kell a feladóvevény is mert azon van rajta hogy kinek milyen címre, ki és honnan, milyen nyomkövetési számmal küldte, persze az ár is rajta, ami egyezik a nyugtán vagy számlán lévő összeggel. Ha lehet ne ekkor vásárolj még egyéb dolgokat amelyek a számlán szerepelhetnek még, szóval egy tételes legyen a fizetési igazolás.
-
Elsőként mindig az eladóval kell egyezkedni.
A képen látsz egy olyat hogy Megkapta ezt a rendelést? és az Átvétel megerősítése, amíg nem veszed át addig nem lehet vele probléma. Ezzel kell kezdeni.
Aztán írni az eladónak hogy gond van. Tovább a válasza függvényében.
De ez egy apróhirdetési oldal, mondjuk úgy hogy nem sok köze van az eBay-hez.
Nézd meg konkrétan mit írt az eladó garanciára. -
A fizetési forrásra megy vissza a refund, visszatérítés, ez nem az amikor pénzt küldenek vagy kapsz a PayPal egyenlegre.
Ha az egyenlegről fizettél az oda kerül vissza, ha bankkártya volt a pénzforrás, akkor a pénz arra bankszámlára megy vissza automatikusan amelyhez tartozik a bankkártya és amiről elutalták a pénzt a kereskedőnek. Nem a bankkártya tárolja a pénzed, hanem a számlád, ezért gyakorlatilag a kártyára nem kerül pénz. -
Nincs automatikus továbbküldés, nem is volt.
Te utaltatod ki arra a bankszámlaszámra amit előre megadtál az Összefoglaló 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Transfer money (Pénzátutalás) menüponttal szerint. Aztán ha ahhoz a számlához van bankkártya a bankszámla egyenlegről elköltöd. -
Hol volt ilyen, áruszállítás jellegű lezárás az elmúlt időszakban? A kínai vámosok is hivatalosan csak 3 nappal tovább nem dolgoztak az eredeti ünnepi munkaszünetek kívül (jan 24-31+3 nap) Nem az USA elnök hülyeségére értve. Amikor nyilvánvalóvá vált hogy miként terjed volt postai szállítás a legtöbb helyen. Nem fix blokád volt.
Egyébként meg lehet önként vállalt blokád a külföldről történő vásárlásokra, amíg nem normalizálódik a helyzet.
-
Ne szaladj már annyira előre. Ha nem kapsz meg valamit akármilyen ok miatt, akkor visszakapod a pénzed. Ez nem úgy van hogy hetekig áll a teherszállító jármű a határátkelőhelyen, visszafordul és visszakerül az eladóhoz a csomag. Az meg egyeztet veled hogy mi legyen. De nem kell pánikot kelteni, mert ilyenről nem volt szó, nem is ajánlja a WHO. Lehet a járművet fertőtleníteni és lehet találni olyan sofőrt aki nem hordoz vírust. Ez nem szórakozásból utazik. Ha nincs szállítás akkor hogy juttatják el a gyógyszereket, védőfelszerelést élelmiszert a lezárt terültekre? Úgy jártak?
-
Nem úgy működik az oldal.
Az eladó adja meg a fizetési módszert.
Ha vásárlás ellenértékeként küldöd, akkor van vásárlói védelem, ha az a dolog amit megveszel bele tartozik ebbe a körbe. A felhasználói szerződés tartalmazza a kivételeket.
Felső rész nincs védelem, alsó rész van védelem ha pénzküldésről van szó: -
Ez egy eBay-es és más apróhirdetések gyűjteménye. Pontosabban az eBay neve alatt futó apróhirdetési oldal. Nem keverendő a kettő, nem eBay oldal.
Aki eladna és a PayPal-t használná fizetés fogadásra nem kérhet ilyet, szerződést szeg, de az is aki a megvett dologért baráti módon fizetne.
Az egészben én azt nem értem, ha a hülye meghirdet valamit akkor azt a 3,4%+0,3 €-ot ugyan miért nem teszi bele az eladási árba? A vevő kifizeti.
De nem ez a valódi indok, pont azt akarja elkerülni, hogy reklamáció esetén tőle ne lehessen semmit visszaszerezni.
A hirdetőtől függ, ha tisztességes és nem csalni akar, akkor a vásárlói védelmes módon lehet fizetni.
De ez a módszer tényleg csalás és ha valaki jelezné a PayPal-nak és kirúgnák, akkor persze a PayPal az aki szemétkedik szerinte. -
A következő a helyzet. Amikor kéred a fiók zárást az 2 hónap türelmi idővel történik meg. Ha bankkártyával fizettél eredetileg és azt a pénzt refundként visszaküldik, a PayPal továbbítja arra a bankszámlára amelyhez tartozott a bankkártya.
Ezek a pénzek miután a PayPal lekönyveli refundként, 2-5 nap és bankszámládon vannak.
A PayPal azokat a pénzeket amelyekkel nem tud mit kezdeni 30 nap után visszajuttatja a küldőnek. Remélhetőleg a vásárlásokról a PayPal e-maileket megőrizted.
Kezdetnek figyelni kell a bankszámládat hogy jön-e rá visszatérítés, ha érkezne akkor nincs gond, jön a többi is. Az eBay értesítéstől számold azt a 2-5 napot, de inkább 6.
Ha nem érkezik meg, semmi gond, akkor írsz a PayPalnak hogy kérted a fiók zárást az xy PayPal azonosítóval, közben az akármilyen számú tranzakció id azonosítóra vissza lett küldve x $,€,GDP refundként, amelynek a xxxx számú bankkártyán keresztül kellene hozzád visszajutni. Legyenek szívesek segíteni.
Gyorsítani lehet a dolgot, ha kezedben a papírok és hét közben 9-17:30 közt, ha tudsz angolul akkor te vagy egy angolul tudó ismerős segítségével telefonon lebeszéled velük.
Garanciát nem tudok adni arra hogy sikerülni fog-e, de remélem. -
Nem lehet visszaállítani és a vásárlásokra csak az eBay védelem vehető igénybe., mivel a fiókban ugye nincsenek ott a régi vásárlások.
Csak a zárolása történt meg, 2 hónap az átfutási idő a törlésre, így elméletben ha bankkártya volt a fizetési forrás akkor ez alatt az idő továbbítják, de hosszabb a feldolgozási idő, tehát nem 2-5 nap alatt fogod megkapni, lehet hogy 10 nap lesz.
Ha telefonálsz nekik és visszaállítanák, akkor légy szíves jelezd, mert ezt írták eddig és én nem is hallottam olyat hogy megcsinálták volna:
Can I reopen my PayPal account?
No. Once you close your PayPal account, it cannot be reopened. You can open a new account, but it won't include your previous transaction history.
És ugye ezt láttad:De lehet hogy igaza lesz LuckyL-nek és akkor módosítom az Összefoglalót ebben a témában.
-
NLui
csendes tag
Helló! Erre a fejleményre én is kíváncsi leszek? 😉 Én tavasszal lettem Erste-s, majd kértem a Virtual Visa kártyát, de sehogy nem fogadja el a PayPal! Beszéltem a bankkal, megnézték, azt mondták a kártyával minden rendben. Próbáltam alin fizetni vele, mint bankkártya, nem PayPal, de így sem tudtam. Azóta sem találtam megoldást 🤔
-
Megkaptad az új kártyát?
Mert annak a 3 számjegyű CVC/CSC kódja más lesz. Csak azután tudod modósítani az időt és az új cvc kódot, előtte a kártyát aktiválni kell a Netbankodban és lenni kell rajta egy kis pénznek is.
Addig a PayPal felé nem is létezik, nem tudja levonni a kártya adat elmentése után az 1 $-os ellenőrző terhelést
Gondolom nem tudtad hogy hiába azonos a kártyaszám, pin kód a cvc/csc minden kártyánál más.
Ez nem PayPal probléma, ezért is van beírva az Összefoglaló GYIK-be:
5. Kérdés: Ebben a hónapban lejár a PayPa-hoz hozzárendelt bankkártyám érvényessége. Mit tegyek?
Válasz:
Ha nem változik a kártya száma - folyamatos frissítés -, akkor csak a dátumot kell módosítani. Utána mindenképp célszerű a konverziót újból beállítani, csak rá nyomni egy frissítést arra is tulajdonképp.
Belépés után
Bank accounts and cards alatt
Kattintás a kártyára
Alatta Edit
Expiration date át írni,
kell a CVC kód megadása és Save.
Ha új a kártyaszám akkor hozzáadni és azt megtenni elsődlegesnek. A régi kártyát csak akkor törölni, ha már nem várható a visszatérítés a vele történt vásárlásokból.Szerencséd volt hogy a rendszer nem zárolta a kártyádat a le és felpakolgatás miatt.
-
Itt a topikban is tartalmazza az Összefoglaló elég rég. A kezdetektől biztosította a PayPal a kártya kibocsájtó általi konverziót Visa és Mastercard kártyák esetén.
Annyit tudj, hogy az eBay vásárlásnál most nem veszi át az előre beállított konverziós állapotot, csak ha mobil klienseket használod. (Októbertől jelentkező gond) Folyamatosan téma volt a topikban.
Jelenleg ha böngészőn keresztül fizetsz az eBay-n minden vásárlásnál neked kell beállítani a bankodra a konverziót, leírás erről is az Összefoglaló Tippek röviden 3. pont -
A német posta szerint ahogy írtad kézbesítve lett. Az a gond, hogy amit igazolást megadnak olyan nem létezik a Magyar Postánál, nincs ilyen gépi, szkennelt aláírás nálunk, és nem "magyaros" az aláírás sem.
A 84153 irányítószám sem kerek, Bodenkirchen-ben adták fel vagy vették át? És ki az a EMMER? -
Ha nem a DHL futár hozza, hanem a normál posta akkor 10-12 nap is lehet simán.
Az a gond, hogy ezeket is a Nemzetközi Posta Kicserélő Központban érkeztetik, így az EU-n kívüli csomagok feldolgozása is lassíthatja azt, hogy időben megkapjuk az EU-s küldeményt. Valakinek át kell pakolni az Országos Logisztikai Központba menő gépjárműre hogy átvigye Vecsésről Budaörsre.
Az EU.s küldeményeket teljesen logikus lenne eleve oda vinni, hiszen az a "nagy országon" belüli postázás lenne. -
Ha átvette volna akkor a postai nyomkövetésnél látnád.
Én úgy értelmezem, 30-án csak ha express szállítás akkor lenne itt. Kell minimum 7 munkanap, de a Nemzetközi Postai központunkban lassú a feldolgozás mostanában, ott is lehet 1-2 nap +.
A vásárlásnál a PayPal mindig írja, hogy hol kell kezdeményezni a probléma megoldást. De mindenkinek azt javaslom, hogy a PayPal egyen a végső, ha nem tud megegyezni az eladóval.
Nem érkezett meg, akkor eBay, de ha november 30 a végső és december 30-ig van case indítási lehetőséged, miért nem tudtál várni mondjuk egy hetet?
Az eladó mit írt a késedelemre, mert mielőtt case azért fel szoktuk venni a kapcsolatot az eladóval, nem először lövünk és kérdezzük meg, állj ki voltál? -
Az Összefoglalóban van segítség, azzal megtalálod. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
De tényleg a refund a legegyszerűbb. A telefon gyorsabb, mielőtt még lekönyvelnék. Bár nagyon nem értem, hogy miért nem adnak meg számlázás, fizetés ügyben illetékes személy elérését telefonon. A Szerkesztőségvezető biztos ezzel is foglalkozik?
Az e-mail-es kapcsolattartás nekem pénzügyekben nagyon kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- OTP Bank topic
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i5-540M I 4GB I 250GB I 12,1" WXGA I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- OLCSÓ MONITOROK
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged