Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• V/

Topikgazda

válasz LuckyL #36589 üzenetére

Esetleg figyelmesen elolvastad volna amit írt. Ő vette meg valakitől, (neked konkrétan le is írta) aki azt a PayPal-on keresztül fizette egy másik személytől, cégtől történő megvétel során.
    Szóval a kérdezőnek nincs köze a PayPalhoz, nem érvényes rá semmi ottani védelem.
    Megvett egy hibás dolgot, akitől megvette annak a pénzt vissza kell adni, ha nem teszi meg, nálunk az a megoldás hogy feljelentés a rendőrségen csalás miatt. Nem írta hogy angliai a dolog így magyar viszonylatban gondolkoztam.
    Ha te is megveszel a Jófogáson, Hardveraprón valamit és nem egészen azt kapod és az eladó nem akarja pénzed visszaadni te mit tennél?
    Így igenis köze van a rendőrséghez, annak amit írtam, teljesen felesleges volt a megjegyzésed. Az általa megadott érték (kb 70k HUF) alapján lásd ezt:
    BTK. 373. § (1) Aki jogtalan haszonszerzés végett mást tévedésbe ejt, vagy tévedésben tart, és ezzel kárt okoz, csalást követ el.
    (2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha
    a) a csalás kisebb kárt okoz, (az 50 001-500 000 Ft-ig terjedő kár)

Nem utasítják el, ezt az információt nem tudom honnan vetted, az hogy van ahol megpróbálnak lebeszélni róla hogy ne rontsa a statisztikájukat az teljesen más dolog.
    Én tennék feljelentést.

Új hozzászólás Aktív témák