Hirdetés
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Ha paypal fiókban több bankkártya ( 2 db, 1 VISA, 1 MC ) van regisztrálva, fizetéskor ki tudom választani, hogy melyikről menjen a fizetés?
-
válasz
Occon adom
üzenetére
-
Occon adom
aktív tag
A Vitaközpont megvan, illetve bár augusztusban be lett adva a panasz az eladó nem válaszolt semmit sem, viszont a Paypal azt írta, hogy az X.X.X. számú esetet a következő napon lezárjuk: 2018. augusztus 30.
Ha az eladóval együttműködve továbbra is próbálják megoldani a problémát, de végül nem tudnak megállapodni, az esetet a következő határidőig fel kell minősítenie PayPal-reklamációvá: 2018. augusztus 30.
Ha reklamációvá minősíti fel, arra kéri a PayPalt, hogy vizsgálja meg az esetet, majd döntse el a végkimenetelét.
Kérjük, hogy a következő határidőig jelentkezzen be a Vitarendezési központba, majd minősítse fel az esetet, ellenkező esetben kénytelenek leszünk lezárni azt: 2018. augusztus 30.
Lezárás után az esetet nem lehet újra megnyitni, sem pedig felminősíteni PayPal-reklamációvá.Ez a szöveg jött a Paypaltól, viszont a minősítő ikont továbbra sem találom.
-
válasz
Occon adom
üzenetére
Mit nem találsz? Vitarendezési Központ (Resolution Center) ahol a dispute-k vannak amiket indítottál.
Belépsz felső sor, Súgó, a Help Center sor végén Resolution Center linkre kattintás
Belépsz, bal oldalon alsórész, További információ számlájáról 2. pont Probléma elhárítása a Vitarendezési Központban, annak ellenére, hogy már megnyitottad ott eléred ezt is.Vagy erre a linkre kattintasz és beléptet oda.
Az eljáráshoz segítség: Összefoglaló 9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
De hol tartasz a határidőig résszel? Megszoktuk várni hogy az eladó reagáljon valamit, amire 10 napja van a dispute indulásától és csak azután kérjük a PayPal-t a felminősítésre, ha nem fogadható el a reakció.
Már most jelzem, az hogy magyar nyelvű felületek is vannak attól függetlenül angol a kommunikáció nyelve. -
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Ezt az üzenetet kaptam amit nem találok a PAYPAL oldalán"Kérjük, hogy a következő határidőig jelentkezzen be a Vitarendezési központba, majd minősítse fel az esetet,"
Hol találhatom?
Köszönöm a segítséget! -
válasz
Predator2
üzenetére
Lényegtelen, mivel ott van a felsorolásban hogy Visa. Meg ha évek óta használhatom, most is, akkor miért ne lenne támogatott?
Nem írtam, mert egyértelműnek tünőnek gondoltam, hogy Erste Visa virtuális kártyát használok.
Van rajta pénz és hozzáfér a rendszer, mert akkor is ezt írja ha nem.. Egyébként új kártya? Nincs most karbantartás az Ersténél? -
-
Predator2
addikt
-
mrrr74
aktív tag
Sziasztok,
elakadtam egy kicsit, mit ronthatok el?
PP számlámhoz fizetésre hozzá van kapcsolva egy Erstés hitelkártya, viszont most pénz érkezett amit majd egyszer ki szeretnék utalni egy bankszámlára ami más, mint a hitelkártyaszámla (más banknál is van).A PP kéri is, hogy adjam meg a számlaszámot, de a 8-8-8 karakterből álló számlaszámom visszautasítja. Azt olvastam, hogy nem a HU41-val kezdődő nemzetközi számlaszámot kéri (közben nézem, ez nem is lehet, mert akkor több, mint 24 karakter).
Illetve a nevemben vannak ékezetes karakterek, de a PP-on ékezet nélkül vannak megadva. Ez gond lehet a kifizetésnél (ha az első problámán túllendültem)?
Köszönöm
-
AtHoS
nagyúr
Dispute ill. most már nálam Claim során hogyan kellene képet beilleszteni a paypal felé küldendő szövegbe, hogy lássák egy olyan adatot (kínai helyi telefonszám) ami szükséges lenne a futárszolgálat felé történő feladáshoz két hét alatt nem volt képes megírni az eladó részemre?
A képernyőmentést megcsináltam, szépen látszik pirosan a hiányzó adat, de csak szöveget lehet a írni a claim során, nincs fájl csatolásra lehetőség

-
válasz
Kowi84
üzenetére
Akkor pontosabb megfogalnazás az hogy te nem refund-ot kaptál, az itteni szóhasználat az hogy egy kifizetett tétel visszakerül az eredeti fizetési eszközre és így sztornó a vásárlás, lenne a refund
Az hogy valaki refund fejében pénzt küldött neked teljesen más dolog.
A Paypal nem szokott refund-ot küldeni.
Gyakorlatban úgy néz ki hogy van egy zöld színű bejövő tételsor, amit ha nem megfelelően küldött (mint ha te eladtál volna valamit) jutalék terhel és 21 napig függő állapotban van.
Ha tényleg elküldte neked a pénzt, az pár mp után ott kell hogy látszódjon a számlatörténetben bejövő, zöld színű tételként.
De ha már ott a számlatörténetben, akkor miért lényeges a kinézet? Látod, olyannak kell lenni.
Csak pontosítsd már a kérdésed, akkor mire vagy kiváncsi valójában -
Kowi84
aktív tag
Gyors kérdés...
Ha claimnél refund-ot állapítanak meg, az hogy fog megjelenni az összesítő oldalon. Egy teljesen új bejövő tételként, vagy látom, hogy melyik cég melyik vásárlására vonatkozó refund? Kaptam már úgy refund-ot, hogy a vevő önként visszatérített, ott látszott, hogy melyik partner melyik tranzakciója lett "visszaadva". Ha claminél mondják ki a refund-ot akkor ez ugyan így jelentkezik?
-
Hát nerm tudom.1. elveszett vagy 2. megérkezett ide és nem lett átvéve, a posta visszaküldte? Nem azonos a két dolog. A PayPal számlatörténetben van bejövő refund tétel?
Van amikor több nap kell neki hogy megérkezzen az igazi pénz, mert ha az eladó bankszámlájáról jön a pénz, vagy eCheck-el egyenlítik ki az nem azonnali, lyenkor annyit szoktak írni, hogy ha majd rendelkezésre áll az öszeg akkor fogja megkapni.
Ez nem azonos azzal, hogy nem tudták leemelni, simán tudják tiltatni a kereskedő bankszámlájáról, nem fordulhat elő fedezethiány. -
R2Bazsi15
tag
válasz
R2Bazsi15
üzenetére
[Utolsó UPDATE]
Végül fényderült a hibára kártya hozzáadáskor az ügyintéző rosz bankártya számot ütött konrétan nulla helyett kettest és ezért nem működött megfelelően a kártya de mostmár minden jó
Paypal-nál még várom, hogy átkerüljön zárolt egyenlegről a pénz és lássam az aktiváló kódot de ha jól sejtem az már holnap meglesz
Köszönök minden segítséget
-
GAbre
veterán
A javára döntöttek ismerősnek elvileg,és azt írták,hogy nem tudták a számlájukról lehúzni.
Kifizette a szállítást+ biztosítást rá,és közölték vele,hogy mivel elvileg nem vette át,így nem tartozik hozzá biztosítás(A többire xartak,amit mondott,meg nem tették meg amit kért,lényegtelen).
Végül paypalon elvileg nyert.Logikusan,ilyenért mindenképp visszajár pénz,mivel nem kapott árut. -
GAbre
veterán
Olyannal találkozott már valaki,hogy Bangood-os pénzt nem tudott a paypal visszahúzni,és lezárták az ügyet,de a pénz sehol?
Ilyenkor mi van? -
válasz
vityax82
üzenetére
Ez a téves adatok miatti PayPal büntetés, nem adják vissza.
Az Összefoglalóban lévő leírás erről a témáról minden szükséges információt tartalmaz. 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Withdraw funds menüponttal:
Valószínű hiba az volt, hogy nem a virtuális kártya bankszámláját kell megadni, mert az kivülről nem tud pénzt fogadni, hanem a fő pénzforgalmi bankszámlád számát.
Valamint a hozzárendelt fő pénzforgalmi bankszámla tulajdonos nevének egyezni kell a PayPal fiók tulajdonos nevével. -
vityax82
tag
Mi lehet a baj?
A múlt héten a paypal számlámról 5048ft-ot szerettem volna a visszautalni a fiókhoz rendelt OTP-s webkártyámra.
A mai napon pedig visszakerűlt 3548ft a paypal számlámra az alábbi üzenettel:An electronic funds transfer from your PayPal account to your bank account was rejected today for this reason:
Invalid Bank Account Information
Our system was not able to process the transaction with the bank information listed on your account. You should contact your bank regarding the bank account information required for electronic funds transfers. If you still need assistance, you may email us through our secure server atMilyen alapon vontak le 1500Ft-ot és ki? az OTP vagy a paypal?
Mit lehet ilyenkor tenni vagy ezt a pénzt már elbuktam? -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Ha elveszíti időközben a "rangját", mert évente felülvizsgálják a forgalom alapján, vissza kerülhet a kezdő szintre és újból indul a 21 napos várakozási dolog.
-
Kowi84
aktív tag
-
válasz
Kowi84
üzenetére
Kellett volna a szállítási biztosítás, akkor a 100% jár vagy újraküldés.
Ott hibás az érvelésük, hogy ha nem könyvelt (regisztrált vagy ajánlott) küldeményként küldik a 180 $-os dolgot akkor hülyék, ők okozták a "buktát" .
Ha könyvelt, akkor meg elvesztéskor kérhetik a kártérítést a szállítótól, tehát nyugodtan visszadhatják a full összeget. Nem véletlenül nem vásárolok tőlük. -
válasz
gixxergabi
üzenetére
Igen, de ezt a PayPal zárolja, a kezdő eladóknál, hogy biztosítva legyen a vásárlói védelem. Neki az általa megadott napon belül el kell küldeni a megvett dolgot neked. Kérdés az hogy minek írta, téged nem különösebben érdekel, hogy ő mikor fér hozzá, mert ez a pénz ott van a PayPal egyenlegén.
Neki is leírták egyébként, és azt is hogy ha rendben magkapod a terméket azután fogja ő is apénzt megkapni.Annyit írhatsz neki, hogy köszönöd a tájékoztatást, de nincs közöd hozzá. Várod hogy postára adja X napon belül a dolgot. (Annyi napot amit ő megadott domestic time-nak) és még ezt a helpet az eBay oldaláról:
When will PayPal release the payment hold?
The amount of time PayPal holds payments varies, but the hold may be released sooner if:
We can confirm that the item was delivered.
The buyer leaves positive Feedback. (This applies only to eBay items.)
When PayPal holds a payment it will be kept in your account as a pending balance. After the hold is released, the money will be available for withdrawal.
To get access to this money more quickly, process your order right away and communicate with your customers early and often. -
gixxergabi
senior tag
Hi.
Már vagy 150-edik Ebay vásárlásom történt meg délután, azonnal ki is fizettem paypall-al.
Erre most ír az eladó: EBay have put a hold on your payment for 21 days
Megnéztem nálam paypal fiókban minden ok, emailben is elküldték: Kifizetés állapota: BEFEJEZVE.
Nem értem most mit akar? Nála zárolták? Ezzel én most mit kezdjek? -
válasz
Kowi84
üzenetére
Olyan figyelmesen elolvastam ahogy tudtam.
Konkrétan ez olvasható a #34352-ben
de sajnos nem tudtak az én javamra dönteni, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy az eladó elküldte nekem a terméket. Mondjuk ezt én egy percig sem vitattam, és el is küldtem nekik a trackinget.Én ezt úgy olvasom, ebben a sorrendben, hogy te azt nem vitattad hogy az eladó elküldte neked a terméket.
Akkor félreértettem a szöveget, elnézést. De akárki is írja, nem az elküldés számít, kézbesíteni, kézhez kell kapni a terméket akkor fejeződik be a vásárlás.Ha dispute oka az hogy nem érkezett meg a kifizetett dolog, akkor én mindig képként mellékelem hozzá a nyomkövetési információt, megmagyarázom hogy ez nem lett kézbesítve, vagy ha nyomkövetésnél az látszik hogy Zágrábba lett kézbesítve, akkor megírom hogy nem ott lakom, nem várom el hogy nyomkövetési oldalakt nézegessenek, mert amit küldök az a képes bizonyíték, egy nyomkövetési szám nem elegendő.
Főleg, ha lekérésnél a végén valamilyen módon az látható, hogy kézbesítésre került valaiknek.
Biztosra kell menni, nem kell önálló gondolkodást elvárni.
Ahol vásároltál ott még azért lenne keresni való, igazolják le hogy te megkaptad. Mert adott esetben akár vissza is került hozzájuk a dolog. -
válasz
Kowi84
üzenetére
Akkor fussunk neki még egyszer ha két pakkban jön az két nyomkövetési szám lenne.
De ezt írod most, hogy nem jött meg a telefon, akkor miért azt írtad a Payplanak hogy az eladó elküldte nekem a terméket. Mondjuk ezt én egy percig sem vitattam
Pont azt kell vitatni, hogy a telefon azon a nyomkövetési számon nem érkezett meg. Egyébként ha egy követőben megnézed mi látható róla?
A valóság az hogy nem kaptad meg, az nem releváns, hogy elküldte vagy nem.Másrészt az a PayPal álláspontja, ha van a webshopnak, a kereskedőnek vásárló védelemre vonatkozó szabályozása, akkor azt kell elsőként kimeríteni, ez is befolyásolhatja az elutasítási dolgokat.
Ennek ellenére néha szoktak a vevőnek kedvezni nem a kereskedő, hanem saját költségükre. -
Kowi84
aktív tag
Neeem. 186.5 dollárért rendeltem, egy telefont (175), hozzá való fóliát és tokot (5), a maradék volt a szállítás.
Két csomagban adták fel, mert különböző raktárakban voltak a cuccok. (2 tracking szám) A kiegészítőket free shippinggel kértem, a telefon mellé fizettem plusz szállítást, hogy gyorsabban jöjjön. A kiegészítők megjöttek, a telefon nem. Ezt reklamáltam meg.
-
Kowi84
aktív tag
Fogalmam sincs, én sem igazán értem... Azt írták a claim mellé, hogy nagyon alaposan megvizsgálták az ügyemet, de sajnos nem tudtak az én javamra dönteni, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy az eladó elküldte nekem a terméket. Mondjuk ezt én egy percig sem vitattam, és el is küldtem nekik a trackinget. A baj az volt, hogy még mindig nem jött meg.
Amúgy válaszoltam az üzenetközpontba kapott levélre 16-án, hogy akkor most mi van, mert nem igazán értem, de nem jött még válasz.
-
válasz
Kowi84
üzenetére
Az Üzenetközpontban érkezettre kérdezz rá, hogy nem látod az összeget jóváírva az öszesítőben, tudnak-e róla valamit. Egyébként miért lett volna elutasítva? Ez volt az a 06.23. Anglia elveszett küldemény amire az eladó nem reagált feléd, mert a Paypal felé valószínüleg leigazolta hogy megkaptad.
Akor sem volt világos hogy egy rendelés miért 20 $ és 180 $ csomagként jött. Az eladóval azóta semmmi kapcsolat? Ennél a résznél nem stimmel valami. -
Kowi84
aktív tag
Az első elutasító email egy automatikus üzenet volt a service@paypal címről. Az "update" ami közvetlenül utána jött az a complaint-response@ címről jött, és ez már nem tűnt automatikusnak. (alá is volt írva ügyintéző által) A message centerben kapott üzenetnek is volt egyedi azonosító kódja és azt is egy ügyintéző írta alá és nem tűnt automatikus üzenetnek. Viszont a lezárt reklamációm állapota még mindig elutasított, és az összesítőben sem látok zölddel bejövő tételt...
Ez volt 15-én, azóta semmi.
-
-
Kowi84
aktív tag
Komlyan mondom beszarok ennek a Paypal-nek. Ekkora fejetlenséget...
Lezárult a claim-em. 15-én 15:02 kapok egy email értesítést, hogy lezárták az ügyem, de miután mindent részletesen megvizsgáltak, nem a javamra döntöttek. Még magamhoz sem tértem a sokkból, jön egy újabb értesítő email 15:04-kor. A levél tárgya: eset azonosító és zárójelben UPDATE. Ebben már az szerepel, hogy gratulálnak és a "full refund" meg fog érkezni 3-5 munkanapon belül a számlámra. Most mi van??? Na sebaj, gondoltam megnézem a vitaközpontot, hogy ott mi a helyzet. Itt az fogadott, hogy az eset lezárult, de nem a javamra döntöttek. Szentségelés, szitkozódás... De hogy, teljes legyen a káosz még aznap délután 17:05-kor jött egy üzenet (ez már a paypal-en belül a message centerben), miszerint örömteli hírük van a számomra mert "full refund"-ot ítéltek meg az ügyemben és 3-5 munkanapon belül megérekzik a visszautalt összeg a számlámra. (itt még hivatkoznak is a bankkártyám utolsó négy számjegyére).
MOST MI FRANC EZ???

-
válasz
SirKero
üzenetére
Már mint mit törölsz? A PayPal vásárlási történetben ugye nem szerepel levonásként? Ha ez csak egy e-mail akkor nem kell vele foglakozni. Ha viszont le van vonva, akkor nem engedélyezett tranzakciót jelezni, illetve ha kártyáról ment volna a pénz, akkor a bank felé is.
-
SirKero
őstag
Üdv.
Ma kaptam ezt az e-mailt. Soha semmilyen vásárlásom nem volt. Elég ha simán törlöm?
service«airbnb-giftcard-code@mail.com»
Dear sirkero@citromail.hu ,
You've sent a payment of $99.00 USD to Airbnb-inc
Thanks for using PayPal. Please note that this is not a charge. Your account will be charged when the merchant processes your payment. You may receive multiple emails as the merchant processes your order.Your funds will be transferred when the merchant processes your payment. Any money in your PayPal account at that time will be used before any other payment source.
It may take a few moments for this transaction to appear in your account.
Merchant
airbnb.com
gift-card@airbnb.com Instructions to merchant
You haven't entered any instructions. -
válasz
Biga123
üzenetére
A Maestro kártyának van ez a hitelesítési hibája, nem PayPal probléma. A megoldás kártya probléma jelentkezéseókor nem a rögtön eltávolítás és újból hozzáadás, a PayPal kártya rendszer nem így működik.
Ebben az esetben meg egyébként sem segítene.
A PayPal részéről nem tudják megoldani, a Maestro ez a hibája, higy egy adott helyen (Interneten) nem akar fizetni már 2008 óta ismert.
Vagy megjavul pár hét, hónap múlva, vagy egyáltalán nem tudsz a PayPal-on fizetni vele. Visa vagy Mastercard kártya cserét javaslok, ha van a bankodnál virtuális netkártya az is jó.
A bankod nem fogja beismerni, hogy híbás kártya. -
Biga123
addikt
Hello
Az eddig tökéletesen működő paypal accom ma elkezdett nemműködni,
Nem tudk fizetni .
Próbáltam kitörölni , újra hozzáadni a bankkártyámat, de hozzáadásnál a :
"Ez a kártya nem támogatott. Használjon másik kártyát."
hibaüzi fogad.
Másnak is problémázik vagy csak nekem?
Budapest bank, Maestro kártya, eddig tökéletesen működött. -
AtHoS
nagyúr
Report a suspicious email or website
szerk.
Én tegnap kaptam hasonló levelet
exemple @ ps601416 . dreamhostps . comcímről -
sloja
csendes tag
Sziasztok!
A következő emailt kaptam ma:
Your account status change
Feladó: seervice@shop.modell.huPayPalTeam,
There is a billing issue that we need to bring to your attention:
The card on file for Service-Team expires on 2018-08-31. Please ensure this information is updated as soon as possible to make sure your service continues uninteruppted.
Update Billing Information
-
Buktad.
Ezt az időtartamot ki is emeltem a dispute leírásban az Összefoglalóban:
9. PayPal Dispute és Claim indítás leírása
A legfontosabb jogvesztő határidő: a Dispute indítás dátumától számított 20 napon belül kell a PayPal felé követelésre (claim) emelni, ha nem tudunk megegyezni az eladóval. -
llaszlo
veterán
-
-
válasz
llaszlo
üzenetére
A case az eBay dolog lenne, itt dispute van.
Úgy van egyébként, ha nem tudtok megegyezni, akkor kéred 20 napon belül a PayPal döntést.
Ha az volt az egyezség, hogy újból elküldi akkor az lenne az elmélet, hogy az egyezség miatt zárnod kellene.
Ha nem érkezik meg és emiatt kéred a PayPal döntését az eladó arra fog hivatkozni és bizonytani is tudja, hogy a visszaküldéssel kellett volna zárni a dolgot.
Az újraküldöttre nem vonatkozik az eredeti vásárláshoz nyitott dispute.
Ezért nem is javasolt az újraküldésben megegyezni, pénz vissza aztán megveszem újból, ha olyan a dolog. -
llaszlo
veterán
Ma a 42. napon nyitottam egy case-t. A 20. nap előtt nekem kell aktiválni, hogyha nem sikerül megegyezni az eladóval? Elvileg elküldte a rossz elemeket, de még semmit sem kaptam.
-
AtHoS
nagyúr
Sajnos a PP tranzakció értesítő email-en kívül, mindössze a korábban már említett vásárlás nyomkövetését lehetővé tevő oldal linkje van csak (tranzakciószám+email kombóval lehet megnézni a tartalmat), ahol mindössze egy email elérhetőség található kapcsolattartáshoz az ideszállítás tracking linkje mellett (természetesen a legelőször oda írt levelemre azóta sem válaszoltak, javaslatodra indítottam a dispute-ot PP-on)
-
A dispute-ra kell mindenképp reagálnia kell és lenni kell csak üzenet küldésnek is.
Telefonszám az minek? Név és cím a szokásos dolog egy csomagnál. Nem kaptál semmi elérhetőséget az eredeti fizetésnél? De legfeljebb nem értesítik. A cím a lényeg ahol át is veszi valaki. Külföld vagy belföld?
Meg milyen 20 napból futsz ki? A claim-ra emelés nem egészen visszaküldési dolog.
Ha elfogadja az eladó a visszaküldést akkor 5 munkanpon belül kellene feladni. Ha nee fogadja el akkor meg nincs miért visszaküldeni. -
AtHoS
nagyúr
Paypal dispute során lehet úgy küldeni üzenetet az eladó felé, hogy arra kötelezően kelljen reagálnia?
Kértem csomag visszaküldéshez telefonszámot az eladótól még vasárnap illetve szerdán ismételten, de semmi reakció az eladó részéről, így ki fogok futni a 20 napos időből, mert nem fog odaérni a csomag aug. 25-ig., de feladni nem tudom telefonszám hiányában

-
válasz
vityax82
üzenetére
Akitől kaptad annál amikor feljánlotta ezt a lehetőséget meg kellett volna említeni, hogy annyíval többet küldjön, mint amennyi a jutalékod lesz, tehát a 19,6 $ helyett 20,96 $ -t, vagy ha erre nem hajlandó akkor vállalja az AliExpres dispute keretében a refundot és akkor csak 19,6 $ kell visszaadnia.
Az Összefoglalóban találsz leírást, 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Withdraw funds menüponttal
Ha magyar nyelven használod a felületet akkor a menüsor ugyanezen helyén. Withdraw funds = Pénzátutalás
Az menük képei az Összefoglaló, 12. PayPal angol és magyar nyelvű azonos menük képei első két kép vonatkozik ide.
Kártyára nem lehet küldeni "kivülről" mert az csak kifele irány, fizetés pénz felvétel aszámláról.
A bankszámláknak van kártyája és nem fordítva. A kiküldésre a webkártya számla sem használható, csak a fő bankszámla. Benne a leírásban.
Nincs költsége -
vityax82
tag
A következő volna a kérdésem:
Kaptam visszatérítést az aliexpresstől paypalra, konkrétan 19,60 dollárt!
Ebből utalási költség címen levont 1,36 dollárt, így már csak 18.40 dollár maradt.Én ezt az összeget át tudom-e utalni a paypalhoz kapcsolt webkártyámra, amiről egyébként is szoktam fizetni?
Ha igen ennek mennyi lessz a költsége?
És melyik menüpontban találom?
Köszönöm -
R2Bazsi15
tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Takarék Hungária és én bent vettem át az egyik intézményükben(a legközelebbiben) de ilyen infót sem a levélben sem az oldalukon nem találtam, és említeni sem említették :/
-
maj-viktor
őstag
válasz
R2Bazsi15
üzenetére
Én mondjuk mindenképpen a bankom honlapján nézném meg mi a menete és/vagy telefonon-személyesen rákérdeznék!
Bár ezeket általában kiküldik postán (nem regisztrált levélként) - az új bankkártyát (legalábbis nekem már küldtek így... frászt is kaptam... érted mégcsak nem is ajánlott vagy tértivevény) - meg van ez a csak a bankfiókba veheted át... fura!
postán kaptad? akkor ott mellékelnek egy aktiválás menetét levelet
-
Predator2
addikt
Helló
Fejlemények az ügyemben:
- Rendőrségi feljelentés kész.
- Banki kivizsgálás elindítva.
- Google zárta a tételeket, és ugyancsak kivizsgálást indított!Üdv
-
válasz
togvau
üzenetére
Én nem találtam a díjak közt 8%-os tételt.
A 2% az nálam 3,4%+90 Ft. Elfogadható.
Azt azért te sem gondoltad komolyan, hogy egy banki devizaszámlához hasonlítod a PayPal-t? Teljesen különböző a funkciójuk, így összegóühasonlítani értelmetlen dolog.
Nem akarok matekozni, de egy devizaszámla fenntartása nem olcsóbb mint a PayPal, ott is vannak fix díjak és %-os jutalékok.
Némelyik kereskedő a PayPal jutalékot külön beépíti a vételár mellé, de ezzel az gond, hogy az összes költséget - a PayPal-t- is az eladási árba szoktuk beépíteni (a kereskedelem több évezredes szabálya) és ezért nem nyúljuk le + költségre a vevőt, ha a bankkártya vagy utalás helyett PayPal-al fizet. No ez sem a PayPal sara.
De tényleg nem értem mit lovagolsz a katona témán, nem azt kérték. Személyi igazolvány azonosítja a magyar PayPal fiók tulajdonosokat és azt kérték (national identity card).
Ráadásul félreérted a 6 hónapot, legalább még 6 hónap érvényességű legyen. De bizonyos okmányok esetén és bizonyos országok lakosait kivéve ez nem érvényes. -
válasz
R2Bazsi15
üzenetére
Azok a limitek valójában mindig az aktuális kártyához kötődnek. Lehet több kártya is egyszerre, de valamelyiken a 400 Ft-os Confirm.nak érvényesnek kell lenni. Ha hozzáadod az újat akkor is jó ha megcsinálod amikor a régi lejárt, illetve ha az új kártyára csinálod meg akkor annak érvényességi ideje alattnem lesznek a havi pénz kiküldési limitek.
-
togvau
senior tag
Nem, éppen ezt írtam meg a kedves üzenetben, hogy mi van ha valaki nem katona, nincs útlevele, és nincs jogsija, főleg nem kevesebb mint 6 hónapja kiállítotz. Ezen kívül bankszámla kivonat vol még lehetőség, aminek stimmelnie kell a beállított bankszámlaszámmal... ami nem is volt beállítva...
Dehogy nincs pofátlan lehúzás, 8% a pénzváltási jutalék (az után, hogy 2%-ot már akkor lehúznak, ha valaki fizet neked), amit kötelezően velük kell csináltatni, nem mondhatod azt, hogy a forintos bankszámládra eurot küldjenek, és majd a bank átváltja, sem azt, hogy az euros bankszámládra euroban vennéd le a pénzt.
Egy kamu indokkal kötelező mindent velük forintra konvertálni. Ez olyan lehúzás, amit normál bank nem engedhet meg magának.Bizony, nem a vevőt húzzák le, hanem a kereskedőt, ezért is szoktak drágábbak lenni a dolgok, ha paypallal fizetsz.
-
R2Bazsi15
tag
Na hát akkor majd egy ATM eldönti a helyzetet, mennyi idő míg aktiválhatom a kártyát?
Szerintem ezen a héten már sajna nem fogom tudni...
Ja ésd én arra gondoltam ha lejár teljesen PayPal-on is a régi kártyám akkor Limitek visszakerülnek-e PP-re ha még nincs rajta új kártya de mondjuk még van egy fél hónapom csak gondolom rákérdezek... -
R2Bazsi15
tag
válasz
maj-viktor
üzenetére
Köszi a választ akkor majd elmászok egy ATM-ig aztán megvizsgálom, nincs a számlámon túl sok pénz mennyi a minimum összeg amit le lehet venni mert szégyen vagy nem 4 év alatt csak netes vásárálásra használtam a régi kártyám is

Ahogy írtam is annak a vásárlásnak én a számlámon semmi nyomát nem látom úgyhogy én nem tudom ott mi történt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest