Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Akciófigyelő: jelentős kedvezménnyel nyit a Honor 600
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eleve a mai nap a vége.
Biztos hogy a PayPal fiókba belépve fizetted ki a megvett dolgokat? Ezekről a vásárlásokról természetesen kapsz e-mailt is a PayPal-tól, azok megvannak?
Az sms az nem számít, mert az csak a zárolt tételről megy, később az igazi lekönyvelésről is kapod a számlaértesítőt sms-ben?
Ha az eBay-en a kártya adat bepötyögéssel fizetsz, az nem kerül a PayPal fiókba, akkor csak egyszerű kártyafizetési kliensként működik a PayPal. -
Zsoó
tag
Természetesen minden beállítást kipróbáltam, de ha teljes 2019-re állítom akkor is csak február 29-ig mutatja a tranzakciókat, a márciusit már nem, pedig több vásárlásom is volt márciusban az ebayről. Az OTP-től jött sms-ek ezt bizonyítják is nekem. Ha vitarendezést akarok indítani akkor semmilyen termék tranzakció sem jelenik meg, ezért kérvényezni sem tudom a szállítási refundot.
-
Nálam minden megvan.
Ha az új képernyő jön elő kattints bal szélen lent a See More Activity linkre azután január 6-ig bezárolag látod. Ha ennél későbbi kell állítsd át a kijelzés dátumát (start dátum).De ha egy webshopban vásároltál elsőként ott kell kezdeni.
Mivel változott a felület javasolt a PayPal sütik és a böngésző gyorsítótár törlése.
-
Zsoó
tag
Sziasztok!
Szeretnék indítani egy refundot a termék visszaküldés kifizettetésére, de hiányoznak a márciusi és áprilisi tranzakcióim a Paypal fiókomban. Az összes! Februárig látom csak. Mi a fene történt? Ez most paypal gebasz? Másnál is fennáll ez a probléma? Így nem tudok visszatérítést kérni.

-
válasz
Dinter
üzenetére
Visszamegy hozzájuk a pénz, vagy 15 nap után vagy 30 napon belül. Természtesen a GB észreveszi.
De mikor volt ez és mikor lett törölve? Elméletben még a rendszer 60 napig "archív" állapotban tartja, ha kártyával fizettél lehet hogy megy tovább a bankszámládra. Azt is figyelned kellene, ne sms-re várj, hanem nézz rá a számlára. -
Dinter
addikt
Sziasztok.
Gearbest refundolt (volna) egy azóta törölt PP accountra. Ilyenkor mi van, ők látják hogy sikertelen?
-
blazs_
csendes tag
igen, Telus-os e-mail-rol: claimspaypalreturns@telusinternational.com
Ennyit irtak:
"Thank you for your reply.
Please note that due to technical difficulties, some payments may be delayed.
We are extending our greatest effort in solving the issue, but currently we are unable to give you an exact time frame."Viszont most kb 5 perce megjott a refund, mostmar megnyugodtam, csak sosem volt meg ilyen gond, hogy tobb mint 1 honapig huzzak
-
válasz
szente
üzenetére
Csak olvasnia kellene a szerződési feltételeket, még a sok próbálkozást félreértik

Lényegében az egyenlegről bankszámlára utalás, ha van pénz, van bankszámlaszám, akkor lehet rá kiutalni. Semmi ördöngösség nincs benne.
Amikor megnyitotta a céges bankszámlát gondolom azt is "próbálgatta" hogy miként működik az utalás
-
válasz
szente
üzenetére
Minek? Majd kapsz több pénzt aztán majd kiutalod azt. Min t írtad minden adatot megadtál, működni kell, mert az a lényege. Nem látom értelmét tesztelni.
Elméletben működik az is hogy hónap első napján automatikusan megy ki a bankszámládra az egyenlegen lévő pénz, feltéve ha ezt beállítottad.
De azt nem írták hogy mivel új eladó vagy akkor 30 napig csak gyűjtöd a pénzt?Your Balance: Both commercial and personal payments you receive go to your pending balance. They belong to you, but you can't use them or withdraw them usually for 30 days. This is a holding period for new sellers. We’ll review it later when you have a successful selling history with us and then the payments you receive will be added to your available balance.
Note: Mass payments you receive are exempted from holds and they become available immediately. -
B-L-A-C-K
titán
Ezt a 4-es pontot nem tudtam, megcsináltam így már okés. ~3 ezret vett le 12 ezer helyett, így már reális azért. Köszi szépen.
"Ez meg teljesen értelmezhetetlen: Ha én előtte feltöltöm a kártyámról a paypal számlám, akkor is 336.5Ft/eu-ért utalja rá az egyenlegemre?"
Itt azt gondoltam hogyha paypal-t áttálítottam EU-s egyenlegre, és bankomról feltöltöm az egyenlegem, akkor napi árfolyamon kerül rá, és úgy küldöm tovább, vagy ott is 336.5-ért rakja rá a paypal...
-
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nagyon nem értem azt amit csinálsz. Hogy jön ide a kártya?
1.Ha adtál hozzá kártyát akkor állítsd át a konverziót a bankodra. A pénzküldésn éeírásnál le van írva hogy akkor hogyan kell átállítani, hogy ne a PayPal váltson, mert az általános átállítás az csak a vaásárlásra érvényes.
Ha az egyenlegen van €-od akkor azt küldözgesd, nem kell bankkártya.
A kártyáról nem lehet feltölteni a PayPal egyenleget és nem is szoktuk. Eleve a kártya a pénzforrásEz meg teljesen értelmezhetetlen: Ha én előtte feltöltöm a kártyámról a paypal számlám, akkor is 336.5Ft/eu-ért utalja rá az egyenlegemre?
Ha magyar a fiókod akkor forintban töltheted fel, €-val nem.
-
szente
addikt
Mondjuk doksi feltöltést nem kért sehol. Cégjegyzékszámot kért meg EU adószámot.
A saját jutalékát levonta. Esetleg van minimum összeg? Mert 200 Ft-os próbavásárlást csináltam.
A hibaüzenet csak annyi amennyit írtam. A státuszt átraktam kiszállítvára.A többi, amit írtál elvileg oké.
-
válasz
szente
üzenetére
Ha most csináltad akkor kell azért némi idő amíg átnézik a feltöltött okmányokat, gondolom a fiók visszaigazolva, az összes adta megadva, adószám képviselet, stb. a megadott bankszámlád az a céges bankforgalmi számla, a megvett dolog az nem valami elküldős téma. A beérkezett pénzből a PP díja le van vonva? Konkrétan a további információ mondatban bővebb utalás hogy mivel kapcsolatos?
Rövid válasz: vagy írni nekik vagy telefonálni hogy mi az ami hiányzik. -
szente
addikt
Sziasztok!
Most állítottam be üzleti fiókot, csináltam egy próba vásárlást a webáruházban, a pénz be is érkezett a PayPalhoz. Most szeretném átrakni a megadott bankszámlára, viszont nem sikerül. Amikor rányomok a küldésre, akkor kidob egy üzenetet, hogy további információra van szükségünk. Az értesítések között nincs semmi, hogy valami adatot még nem adtam meg, illetve sehol nem látok a beállítások között hibát.
Mit kéne még tennem, hogy működjön?
-
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Ha küldenek és van € egyenleged akkor €-ban marad, nem kell forintra váltani.
Két árfolyam van PayPal-on a vásárlási és az egyenleg konverzió (ez egyezik azzal amikor a saját bankszámládra kiküldöd és átváltja) ezeket legfeljebb a bankod deviza eladási (ha vásárolsz) és a deviza vételi (ha egyenlegen váltasz) árfolyamaihoz hasonlíthatod.
Ennyi az árfolyam náluk, mindenhol be van épírtve a költségük az árfolyamba és az sem mindegy hogy milyen áron "szerzik be" a devizát.
A PP vásárlási árfolyam az most 336,47 Ft, az egyenleg konverziós meg 312,35 Ft
A bankod árfolyamát meg te tudod megnézni. -
B-L-A-C-K
titán
Eddig vásárlásra használtam csak az oldalt, de most eu-n belűl pénzt küldenék, és az miért van hogy jelenleg 319 egy eu, de a PayPal 337be válltja át nekem?
-
blazs_
csendes tag
válasz
somnia
üzenetére
Szia,
Nekem is ez van, Feb 25-en nyitottam Feb 28-an email, hogy elfogadtak 5 napon belul jovairjak az osszeget.
Azota semmi, kb 2 naponta azert irok nekik, hogy mi lesz mar, de allitasuk szerint meg mindig nem tudtak megoldani a problemat (amit azert en elegge ketlek, hogy a paypal ilyet megengedhet maganak.) Kedvesen megkoszik a turelmem, hiaba irom, hogy ***-ra nem vagyok turelmes. -
somnia
senior tag
Sziasztok!
A Paypal mindig ennyit tököl a refund requesttel?
Még február 28.-án nyitottam az ügyet, azóta csak a hülyítés megy."We have received your return shipping costs refund request . We will carefully review your request and respond by email within 5 business days."
Március 20.-án ezt írta a muci:
"Please accept our sincerest apologies for the inconvenience caused.
We understand the essence of the situation.
We are investing our greatest efforts into resolving the matter and transferring the refund into your account as soon as possible."30.-án azt írta, hogy írjak levelet a paypalreturns_uk@telusinternational.com-ra...megtettem, semmi.
Hogyan tovább? -
Djuree
félisten
valahogy meg lehet nézni hogy milyen paypal emailről utalták a pénzt paypalra nekem?
eladtam valamit ebayen de ott se látom az email címét.
ez olyan termék amit emailben kell küldenem.
ebay üzenetre nem válaszol a vevő.... -
sunavlys
őstag
Miért nem lehet az Erste Mastercard kártyát hozzá csatolni paypalhoz és közvetlenül fizetni sem lehet róla, a kártya új, most kaptam?
-
válasz
szunyi777
üzenetére
Az a rész a magyar nyelvű felületen hibás, angol nyelvre kell állítani.
Mielőtt megvennéd rá kell kérdezni, hogy tud-e adni számlát. Az EU-s eladók esetén ez nem okoz problémát, de más országokban is hasonló módon működik az eladás nem magánszemély esetén, van számlaadás. -
szunyi777
őstag
Köszi
Akkor beállitom az üzletit, de van egy kis bökkenőm
Az ismertesse vállalkozását résznél a Termék vagy szolgáltatásnál semmit nem enged beirni! Nincs eggyezés
Mi lehet a hiba? Nincs legördülő menü sem
Tehát akkor ha ebayről rendelek egy alkatrészt, akkor jelezzem az eladónak vásárlás előtt, hogy küldjön a részemre számlát elszámolás céljából? Egyébként hajlandóak erre?
Köszi szépen a segitséged
-
válasz
szunyi777
üzenetére
Részben jól érted.
Ha te veszel valamit és el akarod számolni ahhoz nem a PayPal vásárlási értesítő kell, hanem attól számla akitől megvetted. Ha eBay vagy PayPal-on készíti a számlát azt csak akkor teheted a könyvelésbe, ha a szükséges adatok rajta vannak, az EU-s üzleti eladók számlái amit ők is csatolt elektronikus formában küldenek el vagy beleteszik a csomagba azok rendben vannak, de nem az eBay vagy PayPal-t használják elkészíteni. Vásárlás előtt mindenképp egyeztetned kell a számlaigényt és tartalmát az eladóval.
Az üzletinél nem többek a jutalékok, hamarabb hozzájutsz a pénzhez ha eladsz valamit és vannak más opciók. Ha vásárolsz akkor most sincs díj. -
válasz
chris0000
üzenetére
A PayPal-on a tényleges számodat add meg mert probléma esetén könnyebb az azonosítás, ezt amit ajánl azt javaslom, mert így a biztonságosabb lesz az azonosítás és megkapod sms-ben (ha kérsz ilyen értesítőt) a PayPal egyenlegen a mozgásokat.
Ha még nem aktiváltad az sms belépési védelmet azt is tedd meg, leírása az Összefoglalóban, 2. PayPal fiók belépési védelmének módszere -
chris0000
őstag
hi.
most nemrég én is kaptam ezt a "Your Pay_Pal on restricted status. Please confirm to restore access:
https://pypal.hu.safe-hu." üzenetet a telómra...beléptem pc-ről a paypal fiókomba de semmi értesítés,figyelmeztetés és nem látom,h gond lenne...az az érdekes h,honnan tudják a számom...? mert még a régi mobil számom van megadva a paypal beállításoknál,amit nem használok...üzenetet töröltem!paypal belépés után egyébként mindig feldobja,h adjak meg egy mobil számot...érdemes,ez vmi +védelem?thx.üdv.
-
szunyi777
őstag
Köszönöm, ha jól értem akkor ha üzletre váltok, megadom az összes vállalkozó adatom, adó szám, stbb.. és csatolok PayPal számlát a bevételhez, akkor azzal tudom bizonyítani ha kell, hogy az alkatrész honnan származik?
Természetesen nem áfa vissza igénylésére használnám, hanam beszerzést igazoló számlára
Ha üzletre váltok, akkor a paypal tranzakciók ebayen többe kerülnek? Terheli valamivel? Köszön a válaszod -
LámaZ
addikt
„Azt megírnám hogy nincs bankszámlám, így bankkártyám sem, nem is akarok ilyet. „
No, állj meg!
Emlékszem, kb. egy éve, vásárolni akartam valamit Paypallal. Volt pénzem, és azzal akartam vásárolni, de azt mondta, hogy muszáj regisztrálnom bankkártyát.
Szóltam az ügyfélszolgálatosnak, de nem sikerült zöld ágra vergődni. azt erősítgette a gyerek, hogy ez muszáj. Nos, végül kiderült, hogy azért volt muszáj, mert nálam az volt beállítva alapértelmezettnek, mármint a bankkártyás fizetés.Visszatérve a korábban említett problémámra:
A Carla azt írta, hogy hívott, de érvénytelen számot írt ki.
Erre megadtam 3 telefonszámot. Azon sem hívtak.
Belépek a fiókomba, ott vár egy értesítés Mary-től - amiről nem szóltak e-mailben! -, hogy visszakapcsolták az archivált bankszámlám, így nem kell telefonálni. Csak azt nem tudom, hogy korábban miért csak telefonon akarta ezt intézni a Carla. Mi lenne, ha süketnéma lennék, kivel telefonálnának?
Töketlenek. -
zsiz
őstag
Nem tudom mennyire emlékszel az ügyre (2 telefon, az egyik 1 hónap után tönkrement, Banggood nem reagált, PayPal case, javamra döntöttek, visszaküldés..) A héten zárult le, szerencsésen. 01.16.-án nyitottam, 03.25.-én ért vissza a pénz. Nem volt egyszerű, volt egy kis kavarodás, mivel ugye csak 1 telefont akartunk visszaküldeni, és így 1-nek az árát kértük vissza. De azt írta PP hogy a komplett rendelést küldjem vissza, persze az összeg maradt. Aztán nem akarták átvenni a csomagot Kínában. Utána csak a fele pénzt adták vissza. Vagy 4 alkalommal kellett kérni valami miatt, hogy nyissák újra és vizsgálják meg megint az ügyet, mire végre megkaptuk a full refundot. De a lényeg, hogy sikerült. Köszönöm még egyszer a segítségedet.

-
ronda
aktív tag
Még egyszer köszönöm mindenkinek. Azt hiszem az lesz, hogy írok nekik. Nincs értelme tovább rágódni ezen, mert úgy tűnik nincs megfejtés.
-
válasz
XboxGamePass
üzenetére
Valami sns szerverről küldözgetik, én ma csak a belépési kdot és PayPal számlamozgásról kaptam, de az pontos volt
-
Tuomas
addikt
Sziasztok!
Kaptam az imént egy ilyen smst-t egy 30as mobilszámról:
Your Pay_Pal on restricted status. Please confirm to restore access:
https://pypal.hu.safe-hu....... (a linket direkt nem írom ki teljesen, nehogy valaki véletlenül is rányomjon.)Nyilvánvalóan kamu, mert másik eszközről belépve (még véletlenül sem a linkről), nem tapasztaltam semmi rendellenességet.
Lehet-e tudni, hogy miért kaptam, illetve ahonnan kaptam, honnan volt meg a mobilszám?
Lehet-e tenni valamit, hogy a jövőben ne kapjak ilyeneket?
A szám letiltása azért nem tudom, hogy jó ötlet-e, mert hasonlít azokra a számokra, ahonnan a kétlépcsős azonosító kódok szoktak jönni.Köszi előre is!
-
válasz
szunyi777
üzenetére
Üzleti számláról beszélünk, magánszámla használata nem javasolt vállalkozóként vagy vállalkozás keretében.
PayPal-tól a részükre befizetett költségekről a hivatalos számlájukat a könyvelőd el tudja számolni, egy EU-s cégtől kapod. Persze a vállalkozás nevére, címére kell hogy szóljon és rajta kell lenni az előírások szerinti adatoknak is, pl adószámod is.
A bejövő pénzeknél meg eleve te adsz számlát és a PayPal-ra érkező pénzek esetén az a lényeges hogy megállapíthatóak a pénzforgalommal kapcsolatos alapvető adatok, a pénzforgalom iránya, a terhelt és jóváírt számla azonosítható, a felszámított jutalék is külön tételként megjelenik
A PayPal egy elektronikus pénzt kezelő, virtuális számla, amelyet könyvviteli szempontból úgy kell kezelni, mint a bankszámlákat, de a könyvviteli nyilvántartásokon belül elkülönítetten kell vezetni. -
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Több éve van egyedi PayPal fiókom és kivancsisagbol elkezdtem az üzletre atvalltani, de nem tudom félbe szakítani a folyamatot. Vissza lehet térni egyéni számlára? -
válasz
ZsoltG60
üzenetére
A Tellus az külön intézi ezt a dolgot, arról az e-mail címről írjál ami a PayPal azonosítód és add meg a PayPal tranzakciót számot is. Vagy írhatsz másikról is de akkor a PayPal azonosítót is írd be.
A hu-s valamit nem tudom honnan vetted a magyar nyelvű oldalon is ez szerepel: paypalreturns@telusinternational.com.
De teljesen mindegy ha lenne is magyar support, mert: A PayPal Visszafizetési szolgáltatás esetében használt nyelv az angol.
Ha a PayPal visszatérített visszaküldés szolgáltatással kapcsolatban bármilyen általános kérdése van, küldjön e-mailt a következő címre: paypalreturns@telusinternational.com.
Az hogy még mindig nem kaptad meg a pénzt egyszerű lefordítani. -
ZsoltG60
aktív tag
Értem, sajnos ma sem változott a helyzet még mindig függőben. A lap alján a kapcsolatoknál van egy ".hu"
( paypalreturns.hu@telusinternational.com
emailcím akkor gondolom van magyar support ?
Még egy kérdés: csak arról a paypalos címről lehet nekik írni amelyikkel regisztráltam, és nyitottam a visszafizetési kérelmet ?

-
Tehát akkor meg van a két munkafolyamat, megvolt a személyazonosság ellenőrzés. Most pedig a hitelesített státusz megszerzéséről van szó.
De magyar fióknál valójában nem bankszámlát kérnek, mert az nem fizető eszköz, hanem bankkártyát.
Még mindig meg lehet írni nekik hogy nincs, mit javasolnak azt figyelembe véve hogy nem akarsz egy bankkal szerződést kötni és az hogy nem hitelesített a fiók számodra most nem érdekes (bár ami viszont az eBay-en ha a PayPal a fizetőeszköz az ott elvárt dolog)
Aztán majd kiderül, hogy ragaszkodnak-e a bankkártyához, a hitelesített állapothoz.
Ezt írják a hitelesített állapot eléréshez és persze betéti, debit kártya is jó lenne, nem annyira pontos a megfogalmazásuk.
10.6.b. A Hitelesített állapot megszerzése
A Hitelesített állapot megszerzéséhez Számlája státuszától függően az alábbi lépéseket kell elvégeznie: Releváns Országokban regisztrált ügyfelek: beállítani egy hitelkártyát, és elvégezni a Kártyák Összekapcsolása és Megerősítése folyamatot.Ez a téma az Üzenetközpontból írva, erre jön egy automata üzenete arra válaszolva leírni (átmásolni) a szöveget és akkor ember fog rá válaszolni.
-
ronda
aktív tag
A személyazonosság ellenőrzést kb 3 hete kérte. Akkor meg is lett csinálva és működött is. Azóta most akartunk vele megint fizetni és most meg a bankszámla adatokat kérte. Az illetőnek nincs privát bankszámlája, csak céges. Én (is) kezelem a fiókját, Németországból is és otthonról is. Nem gyűjtögetünk rajta, hanem vásárlásra használja/juk (jobbára ebay) jelen pillanatban 75 euró van rajt.
DE! Egy másik ugyan ilyen számla, ugyan ilyen körülmények között működik már 3 éve! Hogy van ez? Valami csak nem tetszik nekik az újabb fiókkal!?
Szerk: nemzetiség magyar. Azt írja, a számla zárolva van, amíg nem adok hozzá bank kártyát, vagy bankszámlaszámot. -
A függő letelte után azért a refund bankszámlán megjelenése 2-5 munkanap. Amikor a pénz konrétan megérkezik onna számold a napokat.
Nem gond van nála, de ha azt megerősíti hogy banki utalás volt akkor igaz amit írtam hogy több idő kell a refund hozzád való megérkezéshez.
Nem biztos hogy kapsz sms-t a bankodtól. -
Igen, pl erről küldték azt hogy már magyar nyelven is elérhető, ha változik a szerződési feltétel az is erről jön, ez általános hírlevél cím. Az alján ott az azonosításhoz minden.
A fiók használatával kapcsolatos dolgok a service@intl.paypal.com címről jönnek, néha ilyen formán, de ez most már nem így lesz service@paypal.co.uk -
Jazz
veterán
Sziasztok,
a paypal@mail.paypal.com címről érkező levelek legitimek? Nem találtam egyértelmű választ [link]
Köszi
-
válasz
WATERDACA
üzenetére
Ha úgy küldik neked, mint valaminek a vételára (Kereskedelmi Tranzakció A2. pont), nem Személyes Tranzakció A1. pont (baráti, családtag szerű küldés), akkor jutalékot vonnak le belőle, ez alapból 3,4%+90 Ft. A küldő országától függően még ez emelkedhet 0,5-2%-al.
Az Összefoglalóban az elején ott a Szerződési feltételek és a díjszabás linkje, de akkor itt gyorsabb
A PayPal-szolgáltatásokra vonatkozó Felhasználási Szerződés magyar nyelven.
A vonatkozó díjak az FSZ 1. számú Melléklet Díjszabási Táblázat -
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, még nem jöttem rá sehonnan, bárhol kerestem rá.
PayPalon szoktam kapni utalásokat, viszont néha - nem tudom miért - az utalás végösszegéből változóan - 300-400 Ft-ot levon a PayPal.
Erre tud valaki magyarázatot írni?
Előre is köszönöm válaszotokat

Üdv: WATERDACA
-
Nem az számít hogy hol csináltad, a fiók nemzetiségnél magyar vagy német van írva?
Én azt írtam, hogy ami nincs azt nem kérhetik. Konkrétan azt írták hogy egy bankkártyát kötelező hozzáadni?
Nem beszélnek Hitelesített státusz, Verified status dologról amikor ezt javasolják? Általában a személyazonosság igazolása és a „Hitelesített” állapot megszerzéséhez szükséges dolgok kérése két külön folyamat.Azt megírnám hogy nincs bankszámlám, így bankkártyám sem, nem is akarok ilyet. Elvi okom van rá.
Ezenkívül bármilyen iratot be tudok nyújtani ahhoz, hogy a személyazonosságomat igazoljam, legyenek szívesek ezzel megelégedni.
Oda küldöd a pénzt és az illető elvásárolja mindent vagy gyűjtögeti? Ha nincs róla vásárlási pénzmozgás azt bizonyos tekintetben gyanúsnak tekinthetik és ezért is kérhetik az okmányokat, meg a pénzmosási törvények alapján egyébként is le kell igazoltatniuk a PP számlatulajdonosokat, akiktől nem kérték előbb-utóbb fogják.De akkor te kezeled a fiókját? Azt is érzékeli a PayPal rendszer hogy a fiókba honnan lépnek be egy magyarországi fiók valamilyen német szolgáltatói vonalról kezelve is belecsúszhat a korlátozott tevékenység szabályaiba.
Ha 3 hete kérték az okmányokat és csak most foglalkozol vele az sem egészen jó.
Az sem egészen világos hogy nincs neki tényleg bankszámlája? Annyira azért nem jellemző. Abban egyetértek LuckyL-el hogy ha tényleg vásárlásra használja, akkor a bankkártya hozzáadással jobban jár ha más devizában kell fizetni, mint az általad küldött €-val és PayPal devizaárfolyammal váltva azt. És mellékesen teljesíti azt amit kérnek. -
ronda
aktív tag
Köszi szépen, hogy foglalkoztok a problémámmal.
Szóval mindenképpen kell egy kártya? Csak azt nem értem, hogy a másik barátomnak a kb 3 éve regisztrált fiókjához miért nem kell a mai napig. Arra is ugyan arról a német bankszámlámmal összekötött paypal fiókomból szoktam pénzt utalni. Ezt meg kb 3-4 hónapja csinálta, és ehhez meg kell?
Amúgy mindkét fiókot otthonról, Magyarországról csináltam, ha ez számít. -
válasz
LuckyL
üzenetére
Szerinted akkor menjen el egy bankba és nyisson bankszámlát?
Az én válaszomra nem kell válaszolnod, erre a hozzászólásra amit idéztél arra gondoltad azt amit írtál? Akkor ahhoz kellene kötni.
Azt hogy szerinted nem lehet kivédeni, ezért menjen bankszámlát kötni, igényeljen bankkártyát és azután adja meg az adataikat?
Szerintem nem ez az eljárási rend. -
LuckyL
őstag
-
válasz
LuckyL
üzenetére
a válaszom nem tartalmazott kérdést. Nem értem mire gondolsz, de magyar fiókok esetén maradjunk a ránk vonatkozó szabályoknál.
Az hogy egy más országbeli, mondjuk német fiók esetén vagy az USA fiókok esetén másmilyen feltételekkel lehet használni és azzal kapcsolatban merül fel valami probléma az nem egészen releváns. De itt nem volt ilyenről szó.
Ha nincs bankszámlája valakinek a PayPal nem kötelezi bank választásra és bankszámla csatolására a magyar fiókkal rendelkező személyt. A bankkártyára meg rá jön magától is hogy jobban jár ha ad hozzá egyet. De erről sem volt szó. -
LuckyL
őstag
-
válasz
LuckyL
üzenetére
Ezt nem értem. Minek nekem írtad? Részemről nem volt ilyen jellegű kérdés.
Bankszámla hozzáadás magyar fióknál csak akkor lényeges ha szeretném az egyenlegre érkező pénzt PayPal-on kívül felhasználni. Ha nincs ilyen igényem akkor nem kell a bankszámla adatot megadni.De a szerződési feltételek nem tartalmaznak ilyen kötelezettséget. A személyazonosság igazolás az egyértelműen szükséges.
-
ronda
aktív tag
Üdv! Néhány éve csináltam egy barátomnak paypal fiókot bankszámla és bank kártya nélkül. Azóta is működik, néha teszek rá neki pénzt a saját paypal-emről ha kéri.
KB 3 hónapja egy másik barátomnak is csináltam, az is működött egészen 3 héttel ezelőttig. Kért személyazonosság igazolást, mindent megcsináltam, de bank kártyát, vagy bankszámlaszámot is kér, az viszont nincs neki. Ki lehet ezt valahogy küszöbölni? -
Felhívtad a bankodat? Ők konkrétan látják hogy hova menne a pénz, még ha azt állítja a telefonos ügyfélszolgálatos hogy nem, hívja fel a kollégáját a bankkártyás technikai részlegen (nem biztos hogy ez neve) és kérjen bővebb információt a tranzakcióról.
Biztonság kedvéért változtass jelszót és állítsd be a PayPal sms-es belépési védelmét.
Ha a te Paypal fiókodban nincs nyoma a vásárlásnak, akkor valaki más a te kártyád adataival akar a PayPal-al fizetni, de ezt a bankod tudja megmondani, az sms-ük az ebből szempontból semmit sem ér.
Lehet hogy bankkártyád adatit lopták el.
Annyit még ellenőrizz le, hogy nem-e egy rendszeres levonásos dologról van szó, mert azt nem az alap tranzakció listán látod.
Összefoglaló, GYakran Ismételt Kérdések PayPal-al kapcsolatosan, 9. Kérdés: Az új felületen hol tudom megnézni a rendszeres levonások adatait?Azt kódot nem az sms-ek, hanem a netbankod már lekönyvelt tételénél szoktuk megnézni, ha valamelyik banknál benne lenne, az még akkor csak zárolt tétel, nem a PayPal általi levonás, akkor jobb beírni amikor ténylegesen levonták, könyvelték és így a pénzküldési havi és éves limited törlődik, mert a vásárláshoz nincs köze, ezért használhatod.
-
ZsoltG60
aktív tag
Üdv . Március 20-án igényeltem vissza a postaköltséget, egy sérült csomag visszaküldéséből.
Olvasva az összefoglalót és a Paypal oldalát, 5 munkanapot írnak. Igaz ma van a 6. munkanap, de még nem kaptam vissza. "Visszatérítés függőben" Mennyire szokták tartani ezt az 5 napot ?
-
huan
őstag
Sziasztok!
Van egy visszatérő, de teljesülni nem tudó tranzakcióm a kártyám limitbeállítása miatt meghiusul. Volt kártyahozzáadási problémám nemrég a Paypal-nál, mert a banki sms nem tartalmazta a 4-jegyű kódot, amit azóta sem kaptam meg, de már nem is érdekel, így használom.
Ami érdekesebb viszont, hogy a bankom szerint a meghiusult tranzakciók 8250Ft nagyságrendűek és 4x akarják levonni. Az sms-ben ennyi van: 35314369001 PAYPA
Mi lehet ez? A Paypal számlatörténetben nincs nyoma. Többször írtam az ügyfélszolgálatnak, nem válaszolnak. A bank csak az összegről ad tájékoztatást. -
Én csak 2012 szeptembertől vásárolok ott és csak Diamond tag vagyok, de sohasem volt a magyar regisztrációknak a PayPal felajánlva fizetési lehetőségként. Volt néhány eladónál ilyen promóció, de nem alap fizetési mód, annak ellenére hogy egy-két vásárlás lehetséges volt.
-
Ahogy gondolod. De amit javasoltam egyszerűbb lett volna. Véletlenül törölted és újból ezt szeretnéd megadni. Ezután feloldották volna a "biztonsági kapcsolót" és beírhattad volna az adatokat. Ha soknak tartod a jutalékot, akkor keresel másikat ami olcsóbb.
Magyarok nem fizethetnek az AliExpressen PayPal-al, bár sohasem lehetett nekünk, a németek viszont tudnak, de ez nem a PayPal-tól függ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Autós topik
- Kutya topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Unreal Engine 5-re vált az Alien: Isolation folytatása
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- I7 2600K - RX 580 4Gb - 16Gb DDR3
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo Tablet 10 - Intel N4100 I 8GB I 128SSD I 10,1" WUXGA I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó egy Xiaomi k50 ultra (Xiaomi 12t pro) snapdragon cpu
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X230 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I Cam I Garancia!
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1200 4GB Garis!
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

üdv.