Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Köszönöm segítséget, de én balga tegnapi email-t elrontottam, mert egyszerre 2 ügyet intéztem és felcseréltem dátumokat.
Remélem figyelembe veszik ma reggeli email-emet, amiben a jó dátum szerepel..Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz darvinya #35797 üzenetére
Ezt javasoltam ha le nem könyvelt Top Up összegnél írjuk le hogy mikor honnan milyen transfer id-re kell menni annak a pénznek ami a hibás transfer id-el ott van náluk. Ha nem kéred a könyvelést, akkor 15 nap után visszaküldik a banknak. Aztán azok vagy értesítenek vagy nem.
A leírásban ezt javasoltam:
Téma: Bank Account/Credit Card
Altéma: Add/Withdraw fundsAkkor nézzük mi is van ott:
Az aaaa lenne a szöveg.Ezt meg írd le, egészítsd ki a te adataiddal és valami fordítóval angol szövegként másold be a helyére.
Ekkor (dátum), az Unicredit bank ……….. számú számlájáról (ha tudod), 5000 HUF összeg lett utalva.
Ennek az utalásnak ez a -adott bank- …………utalási azonosítója.(ha tudod)
Hibás a transzfer id, mert az utolsó karakter lemaradt
A én jó transzfer ID-em ez.................., és ez a Paypal azonosítóm (az e-mail)………….amelyhez tartozik.
Kérem Önöket könyveljék le az összeget a fiókomhoz.[ Szerkesztve ]
-
darvinya
titán
A én transzfer ID-em:.................., és ez a Paypal azonosítóm (az e-mail)………….amelyhez tartozik.
Na meg van hiba.
Csináltam egy kártyát és előző rátöltéskor azt használtam, de Transfer ID-ből 1 betű lemaradt.
Ezt most utólag hogyan tudom javítani?Próbáltam email küldeni, de csak Community marhaságot ad, amiben nincs erre semmilyen válasz és írni sem tudok.
Jelszavamat változtattam azóta böngészőn is működik a belépés.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz darvinya #35792 üzenetére
Akkor azt a mondatot átfogalmazod.
A én transzfer ID-em:.................., és ez a Paypal azonosítóm (az e-mail)………….amelyhez tartozik.
A belépés jó, a böngésződben van hiba. Mit ír ki?
Az app-on keresztül is lehetne írni.
De várd meg a holnapi napot, lehet hogy lekönyvelik.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz darvinya #35790 üzenetére
A PayPal nem könyvelte le, a bankba hiába mennél be. Azt tudják mondani neked hogy ők elküldték.
A segítségben leírtam hogy mit kell nekik írni.
Lehet ez egy hét is és ugye az a hivatalos verzió, hogy saját bankszámlánkról utalunk, ez a befizetés csak egy kis kerülő út. -
darvinya
titán
-
-
darvinya
titán
Kezdhetek aggódni, hogy múlthéten bankban rárakott pénzt még mindig nem írták rá egyenlegre.?
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
Topikgazda
válasz #39868659 #35781 üzenetére
Ha banki váltásra állítod a PayPal-on, akkor a bankod és a kereskedő közt mozog a pénz, a PayPal csak könyveli a dolgokat, a pénzedhez nem férnek hozzá, továbbítja a vételárat €-ban a bankod felé és onnan menne a pénz a kereskedőhöz.
Ahol fizetnél ott is érdemes megnézni a PayPal fizetési beállításokat, elfogadott-e az MC kártya, illetve a fizetési adatoknál ha külföldi a cég ne használj ékezetes karaktereket, mondjuk a névben és címben.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #39868659 #35779 üzenetére
Banki problémának tűnik, de ugye nem a PayPal-nak fizetsz? Mert az adott helynél is lehetnek valami előírások. Meg esetleg aktiválni kell a külföldi vásárlásokra a kártyát.
A vásárlási limitek rendben, pénz is van rajta, annyi ami megfelel a 23,62 €-nak ami ma MC esetén 7532,35 Ft, ha a Paypal-on banki váltásra állítottad ezt a kártyát is. Ha PayPal váltja devizát akkor 7851 Ft-nak kell elérhetőnek lenni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz #39868659 #35777 üzenetére
Új száma is lett a kártyának vagy csak lejárt a dátuma? Ez utóbbi esetben csak frissíteni kellett volna a dátumot és a csc kódot.
Az ellenőrzés az 1 $-nyi összeg, a pénz küldési és fogadási limit eltörlése lenne a 400 Ft-os, a magyar kiírás téves. Ezt ha nem csinálod meg, akkor is lehet fizetni a kártyával, csak ha eléred az éves 800000 Ft körüli határt akkor jelzi.
Hol van elutasítva és mi a pontos szöveg, mert ezek lennének a válaszhoz szükséges információk.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok kellene egy kis segitseg. Van paypal fiokom, lejart a bankkartyam. Toroltem a regit, felvittem az ujat. Emeal erkezett eltavolitotta a regit, hozzadta az ujat. Megcsinaltam az ellenorzest levette a 400ft-ot sikeresen. Vasarlaskor azonban mindig elutasitja a kartyat. Hol keressem a hibat szerintetek? Koszonom.
-
Topikgazda
válasz DamianB #35775 üzenetére
Nem azt írtam. egy egyidejűleg nem vehető igénybe mindkettő, és ....eBay-en indítottál request-et, akkor az az érvényes, élő, ezért a PayPal nem vehető igénybe, amíg az le nem zárul.
Ez azt jelenti, ha az eBay-en nem sikerül rendezni a dolgot és ott zárul vagy zárod a request-et, akkor azután még ott a lehetőség a PayPal-on dispute-t kezdeményezni.
Itt jobbak a vásárlói védelmek, mint az AliExpressen, ott ha lejár a szállítási idő védelem, vagy gond van a megkapott termékkel, akkor 15 napon belül lehet kezdeményezni valamit.
Az eBay+PayPal esetén, az eBay védelem 30 napon belül érvényes, a PayPal a vásárlás napjától 180 nap és ha az első esetben nem neked kedvező a döntés, még ott van a második védvonal. -
őstag
Na igen én az elsőt láttom . Bízok az ebayben hogy rendezi . Akkor a paypal már nem tud segíteni ? Köszi a segítséget.
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Topikgazda
válasz DamianB #35773 üzenetére
Kezdjük azzal, hogy a PayPal-on akkor van vásárlói védelmed, ha a PayPal fiókban is szerepel a vásárlás, van egy tétel sor róla.
Ha eBay-en történt a vásárlás akkor ott is van vásáróli védelem.
Mivel egy egyidejűleg nem vehető igénybe mindkettő, a PayPal-on a vásárlás jelezve van hogy hol lehet indítani.
Értelemszerűen ha az eBay-en indítottál request-et, akkor az az érvényes, élő, ezért a PayPal nem vehető igénybe, amíg az le nem zárul.Ha a vásárlási tételt lenyitva megnézed, akkor ha még az eBay védelem érvényes ezt látod:
vagy magyarul
Ha ezt látod akkor mehet a PayPal védelem:
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv bízok benne tudtok segíteni .
Sztori a következő asszonynak rendeltem tokot ebayről szeptember végén novemberben írtam nekik hogy nincs itt a tok írtak hogy küldenek egy másikat hát azóta is jön már vissza se írnak . Megpróbáltam csinálni disputot paypalon nem jött össze nem írja ki hogy lenne e vásárlói védelemem se pedig asszem február vége a határidő . Ebayen már írtam a contact sellerben hogy nem jött meg és refundot akarok. . Írtam az ebaynek is a helyzet és egyben megszeretném kérdezni hátha van valami tanácsotok köszönöm . (megyek át aliexpresre itt lett elegem)[ Szerkesztve ]
"Arms wide open, I stand alone I'm no hero and I'm not made of stone Right or wrong, I can hardly tell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side of hell I'm on the wrong side of heaven And the righteous side, the righteous side of hell"
-
Czimby
addikt
-
Topikgazda
válasz Czimby #35770 üzenetére
Néha előfordul hogy nem kapod meg időben az sms-t, ha náluk van hiba azt általában 1 órán belül elhárítják, nem kell csinálni semmit csak várni. Ha mobil szolgáltatónál van hiba, azt persze nem tudják befolyásolni.
Arra is figyelj még, hogy az eBay-en ne legyen a gyors fizetés bekapcsolva, ott is úgy fizess, hogy a PayPal-ra mindig léptessen be fizetéskor.
AliExpress
Ott meg azt kellene hogy mivel ez MC vagy Visa az Alipay-re beregisztrálni, akkor szó nélkül térítik ha jogosulatlan kártyahasználat lenne és fizetéskor sem mozognak az adatok. Az is komolyan védett fizetési rendszer. Van SMS security alerts lehetőség.
Az Aliexpressen ugyan nincs +belépési védelem, de aktiválni lehet azt hogy jelszó csere, e-mail cím csere esetén kapj e-mailt és sms-ben kapj érvényesítő kódot. Meg egyébként is vigyázni a jelszóra. Valójában akik olanra panszkodtak hogy "feltörték" az AliExpress fiókjukat, ott máshogy szerezték meg a z azonsítót és úgy randalíroztak a nevében. Nem igazán jellemző sem a PayPal sem az AliExpress "feltörése", az azonosítók és jelszavak megszerzése máshogy az inkább.[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Köszönöm a kimerítő választ, már csinálom is a védelmet.
Tudom itt eléggé OFF, de Aliexpress esetén szerinted érdemes ezek után egyáltalán hitelkártyát használni vagy ott maradjon a sima kártyám inkább.(Bár ha belegondolok azt is meg tudják csapolni ha úgy van.)
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
válasz Czimby #35767 üzenetére
Nem. A belépéshez kapsz sms-ben kódot. Így megelőzhető, hogy ha megszereznék a PayPal jelszavadat akkor a hitelkártyádat egy kicsit ne terheljék túl. Mert egy virtuális netkártyához viszonyítva ezen mindig van pénz.
Segítség az Összefoglaló, 2. PayPal fiók belépési védelmének módszere.
A hitelkártya esetén annyit érdemes tudni, hogy ha az ezzel történt vásárlás értéke refund-ként jön vissza, adott esetben ezt a banki rendszer törlesztésnek veszi és nem biztos hogy az neked jó lesz. Célszerű ezt tisztázni azzal akitől a kártyát kaptad.[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Czimby #35762 üzenetére
Amikor bankkártyával fizetsz akkor az egy átjáró a te bankszámládról történő utaláshoz a kereskedő bankszámlájára. Refund esetén nincs szükség a kártyára, mert a két bankszámlaszám ismert. A bankszámládnak van kártyája.
Egyébként az ilyen pénzhez akkor is hozzá tudsz jutni ha az adott banknál megszünteted a bankszámládat.[ Szerkesztve ]
-
Czimby
addikt
Paypales vásárolásom meghiúsult a BG-nál.(Termék nincs készleten)
Ezért Refound lett a vége.A probléma az, hogy az eltelt 3hét alatt nekem új bankkártyám lett, a refound pedig a régi megszünt kártyára lett küldve. Így valószínűleg nem fogom megkapni ha jól sejtem.
Kinek kellene írnom? Paypal, Bank vagy Banggood?
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
Topikgazda
válasz trialboj #35759 üzenetére
Az Összefoglaló, 6. PayPal pénzküldés másnak vásárlás ellenértékeként vagy barátnak, családtagnak pénzküldés résznél ott a jutalék számító.
Ha azt akarja tudni valaki hogy mennyi a pénz küldés költsége a fogadó félnek, akkor itt tudja kalkulálni az általános költséget.
A PayPal $ árfolyam 270 Ft, a 28 $ az 7560 Ft, a jutalékkal együtt 7919.25 Ft /270 = 29,33 $ ~29,5 $-t kérj.De úgy is csinálhatod hogy Mongolia(USD) vagy Russia(USD) lesz az ország, mert náluk is 3,4%+0,30 $ a jutalék ami = 3,4%+90 Ft
Akkor To receive $28.00, a payment of $29.30 should be sent.Ha €-ban kell akkor meg olyan (EUR) országot választani ahol 3,4%-al kezdődik a jutalék, mondjuk Belgium.
[ Szerkesztve ]
-
trialboj
őstag
Nem találom a leírásban a pontos választ. Ha PP on számlát küldök egy munkáról, akkor hány százalékkal kell számolni, hogy a tranzakciós díj is bele legyen kalkulálva? 3.xx% rémlik, de ez nagyon nem fedi a valóságot.
28 dollárt szeretnék megkapni.
Ezt találtam de nem tiszta
$0.99 USD† + 2.9% of the transaction amount funded this way plus a fixed fee based on currency (from the table below). $2.99 USD† + 2.9% of the transaction amount funded this way plus a fixed fee based on currency (from the table below).Nincs rá mód hogy valahogy kiszámolja vagy odaírja hogy ha 28$ ról küldök számlát mennyit kapok meg belőle?
Köszönöm
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
Topikgazda
válasz Occon adom #35757 üzenetére
Ha nem ad többet akkor legalább ezt fogadd el, a dispute-nál ha van close gomb, akkor zárd le.
-
-
Topikgazda
válasz Occon adom #35755 üzenetére
Valójában nem hátrányos az összes fogyasztóvédlemi törvény szerint is a teljes ár a visszaküldés után jár.
A posta költségből a PayPal 9300 Ft-ot visszaad neked.
Vámot nem fizettél, csak Áfá-t.
Ha GSP-s volt a szállítás és fizetted az Import charges-t, azt is visszakapod.
Ha itt volt vámeljárás, akkor magánszemélyként az Áfá-t nem tudod visszaigényelni és a szállító vámeljárási költségét sem.
Miért nem kéred az eladótól a 60 $-t aztán kész.
Ha nem fogadod el a visszaküldési döntést, akkor ne küldd vissza. -
Occon adom
aktív tag
Üdv!
Volna egy fontos kérdésem.
Köteles vagyok-e elfogadni egy számomra hátrányos Paypal döntést?Pontosabban vettem egy laptopot USÁból,
annak költsége 500USD +postai költség vámmal 180USD.
A döntés a visszaküldés volna, de akkor megint drága lenne a postaköltség,
illetve a VÁM visszakérése is bonyolult és időigényes lehet.
Illetve a hibás alkatrészt is kicseréltettem azóta ami 60 USD,
azaz ha visszaküldeném a cuccot csak vesztenék rajta.
A dupla postai költség is engem érintene? -
Topikgazda
válasz -secret- #35753 üzenetére
Igen, engedélyezed a gyors fizetést. Akkor szó nélkül szedi a pénzt. A kényelmi funkció ellenére én nem tartom biztonságosnak.
Ha megszerzik az eBay azonosítóidat amíg van a kártyán pénz addig tudnak simán vásárolni. De az eBay-en is beállíthatod a 2 lépcsős azonosítást és akkor ez sem gond.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz nyuszi123456 #35750 üzenetére
Eleve úgy működik, ha nem engedélyezed a gyors fizetést. Ha most nem kéri a jelszót, azt nem kellett volna bejelölni a legutóbbi fizetéskor.
eBay topik Összefoglaló, 16. Az eBay-en a PayPal gyorsfizetés kikapcsolása[ Szerkesztve ]
-
nyuszi123456
aktív tag
-
Topikgazda
válasz hevizms #35748 üzenetére
Ersténél belépsz a Netbankba, Kártyaügyintézés, a kártyát kiválasztod és ott mellette hogy Aktiválás.
Persze most nem fog menni, mert annyira sikeres volt a 26-i átállásuk, hogy lerohadt a rendszer. Megint tesztelés nélkül izélgették a banki rendszerüket.[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Köszönöm a választ.A kártyát nem aktiváltam.Igazából nem is gondoltam hogy kellene ilyen esetben amikor végülis ugyanaz a kártyaszám maradt ugyanazzal a tulajdonossal.
Egyébként hogyan lehet aktiválni a virtuális kártyát?Mert az oké hogy egy rendes bankkártyával az első fizetéssel aktiválódik,de ennél hogyan lehet?Nem tudok vele fizetni boltban és pénzt sem tudok felvenni atm-nél.Bekell menjek a bankfiókba?
Na lehet felhivom az ügyfélszolgálatot ezügyben -
wolfman
veterán
Hát bár középfokúm van angolból, nem érzem telefon szintű tárgyalási képesnek magam. Tartok is tőle, feltesz valami keresztkérdést, amit nem hogy nem értek, nem is tudok kivenni telefonon keresztül.
Írtam nekik hivatalos (legalábbis remélem) fb oldalukon. Egyelőre nincs válasz.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lenne egy eléggé spec problémám, amire csak remélni tudom, hogy lesz megoldás.Szóval, 2017 augusztusában regisztráltam Paypal rendszerbe. Ekkor megadtam a telefonszámomat és társítottam a bankkártyámat. Azóta úgy alakult, hogy nem használtam a rendszert mégsem, de most szeretném aktívan.
A probléma alapja, hogy a belépéshez szükséges jelszavamat elfelejtettem (általában ugyan azt a 3-4 jelszót használom, de érthetetlen módon, most egyik sem jó). Ennek megváltoztatásához 2 körben kell hitelesíteni a személyemet, amihez 4 eshetőségből lehet választani, úgy mint E-mail, telószámomra SMS, telószámomra hívás és bankkártya szám megadása.Namár most a probléma maga:
1.: új, céges flottás telefonszámom lett, a régit megszüntettem
2.: A bankkártyám elromlott, így újat igényeltem, a régit letiltották és el is vették.Szóval a 4 megerősítő lehetőségből egyetlen egy maradt, az E-mail-es megoldás. Ilyenkor mi a teendő? Nagy nehezen találtam, egy probléma bejelentő üzenetküldő részt az oldalukon. Megadtam a nevem, az E-mail címemet, telefonszámomat. Leírtam a fenti problémát, amire az a válasz jött az E-mail címemre, hogy 'Elküldtök válaszunkat az E-mail címére. Válasz megtalálható az üzenetközpontban, a beérkező levelek mappában!' Vagy nem értették a problémát vagy el se olvasták, rábízták egy robotra.
Van nekik magyar ügyfélszolgálatuk???
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Topikgazda
válasz hevizms #35742 üzenetére
A bankodnál aktiváltad a kártyát? Mert csak azután használható. Az új lejárati idő és az új cvc az bank technológia szempontjából új kártya.
A régi és az új nem használható egyidejűleg, amikor az újat aktiválod a régi lezáródik.
Nem kell megvárnod a lejáratot, ha meg van az új akkor aktiváld. És azután a PayPal, de legyen rajta legalább 1000 Ft.
A megerősítés a confirm, a magyar nyelvű felülten meg megerősítés, ha jól emlékszem. Az amikor levonnak 400 Ft-ot és pár nap múlva a bankod könyvelése után az ott látható 4 jegyű kódot beírod a PayPal felülten. Az Összefoglalóban lévő 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírásban láthatod.[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Azt csináltam amit irsz. Irtam is.Új kártyaként csak a végén próbáltam.Na megvárom akkor a 31-ét és Február elsején újrapróbálom.
Magyarul először csak a lejárati dátumot és a csc kódot irtam be a már bejegyzett kártyámnál és amikor a mentés gombra nyomtam,akkor dobta be az üzenetet.
Amúgy nem változott a száma a kártyának csak a lejárat és a csc kód.Azt hittem talán megváltozott a paypalnál valami és nem fogadja el a Visa virtuális kártyát vagy mittudomén,de ezek szerint akkor ténylegesen várjam meg a dátum lejártát.Köszi a jó tanácsot,megfogadom.Beállitom majd újra hogy a bank váltson.Ez nem is jutott eszembe magamtól.Már megérte kérdezni
Oké kösziui: a 400 ft-os megerősitést hogy kell végrehajtani?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz hevizms #35740 üzenetére
Nem kellett volna vele foglalkozni. 31-éig használható. De ezt amit csináltál az nem egészen jó volt.
Ha megvan az új kártyád és aktiváltad a bankodban és van rajta némi pénz és nem változott a száma, akkor a kártya adat módosításnál beírod az új dátumot, az új csc kódot és elmented.
Ha a száma nem változik akkor újként nem kell hozzá adni.
Ezután célszerű a 400 Ft-os megerősítést megcsinálni és ehhez a kártyához is beállítani azt hogy bankod váltson.[ Szerkesztve ]
-
hevizms
addikt
Sziasztok.
A paypal figyelmeztetett hogy hamarosan lejár a kártyám(01/19) és a pénztárca menüpontban javitsam ki.Meg is tettem,de ezt dobta:
Többször is próbáltam,de ugyanez.Gondoltam megpróbálom új kártyaként hozzáadni,de akkor is ugyanez.
Ez egy virtuális Erste kártya.Mi lehet a baj? 2 éve használom gondtalanul.
Köszönöm előre is[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz venom8888 #35733 üzenetére
Most visszanézve a hozzászólásaidat ezt a dolgot aminek ez a 68 fontja ott van nem január 19-én vették meg tőled?
Nálunk ha kezdő ez eladó vagy régebben adott el valamit, akkor 21 napig a pénz hozzáférést a PayPal a vásárlói védelem biztosítása érdekében zárolja, felfüggeszti.
Látszik ugyan az egyenlegen, de mellette ott van hogy a felfüggesztés miatt nem férhetünk hozzá és ez az értesítő e-mail-ben is benne van.
Funds availability from eBay sales
Based on your history as an eBay seller, funds you receive in your PayPal account from each of your eBay transactions may be temporarily held in a pending balance for up to 21 days before being released to your available balance, subject to other restrictions that may apply according to our User Agreement. This payment is currently being held in your pending balance as described above.Ha nálad ez a várakozás sincs, akkor már nem PayPal probléma, én írnák az Ügyfélszolgálatnak hogy segítsenek.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz venom8888 #35729 üzenetére
A bankod szokott a hiba okozója lenni, nálam tökéletesen működik a bankszámlára való kiküldés. Ha ezzel a bankszámlával a direct debit feltételei szerint tudsz vásárolni, akkor nem PayPal a probléma. ha onnam a pénz jön a PayPal felé akkor oda menni is kell, főleg ha így vásárolsz és refund-ot kapsz és azt viszont látod a bankszámlán. Tehát működik az oda-vissza útvonal. A hétvégén biztos hogy könyvelik a dolgokat rögtön?
[ Szerkesztve ]
-
venom8888
őstag
Szia, az igazi bankszamlam, amire a fizum jon, es amit a paypall hasznal vasarlasra.
a bank szamlam is hozza van adva, es a bank kartyam is,De ha nem yudom at utalni a bankszamlamra,mert faszopo a paypall, akkor sem nagy baj, ugy is vasarolok mindig online, paypallal,es majd akkor hasznalom azt fizetesre.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz venom8888 #35727 üzenetére
Minden információt megosztottam már veled a eBay topikban. Nincs több.
Kérdezel, de nem adsz meg lényeges információt, az hogy a PayPal fiókod, a bankod, bankkártyád angol.Azt is írtam, hogy ne a gyors withdraw-al próbálkozzál. Az is célszerű ha banknál megy az utalás hétvégén is. Most az is kiderült hogy a bankszámlád sem volt rendesen hozzárendelve. Mivel itt nem igazán látjuk az angol PayPal fiók működését és az általános információk alapján történt beállítások ellenére sem megy akkor a PayPal segítő oldalai vagy az ügyfélszolgálata tud csak segíteni.
Arra még egyszer rápontosítok, amelyik bankszámlát használni akarod a weithdraw-ra az tud fogadni más banktól utalást? Arra megy a jövedelmed? Igazi bankszámla vagy valami Revolut szerű számla?Akkor legyen itt is
a legutolsó hsz-től vissza felé.A többiek tájékoztatására angol fiók viszonylatról van szó, nem magyar fiók dolgok.
Lényeg az hogy a bankszámládnak nem kártyaszámlának kell lenni, hanem egy normál bankszámla. Mifelénk a kártyák egy főszámlához (erre kapjuk a fizetésünket , a jövedelmet és erről utaljuk a szolgáltatóknak a pénzt) tartozó kártya alszámláról kapnak pénzt.
Főszámláról mi teszünk át a kártya alszámlára és azt a pénzt tudjuk elkölteni. Persze van olyan is hogy a főszámlához kapcsolt direkt a bankkártya. Annyit kell tudni hogy a PayPal egyenlegről csak a főszámlára lehet pénzt kiküldeni. A kártya alszámla külső utalást nem fogad. Az angol bankok esetén is így működhet.
Nálad az angol PayPal fióknál kétféleképp küldhetsz ki pénz.
Ha a bankszámla a fentiek szerint főszámla, akkor azt próbáld meg hogy belépsz és a baloldali menüben válaszd a Withdraw funds menüpontot és onnan kezdeményezd.A bankszámlát előtte fel kell venni a PayPal-ra.
Baloldali menü Bank accounts and cards,
Add a bank account or card,
Bank accounts és a Link a bank account.
Vagy a felső menü sor Wallet, Bank accounts és a Link a bank account(I)A PayPal egyenlegről való pénz kiküldés és a PayPal-al történő fizetés két különböző dolog. "Nem tudnak egymásról".
Ha kapsz egy utalást a bankszámládra neked ott semmiféle engedélyezésről, kód küldésről nincs szó.(/I)Ha az egyenlegre kapsz pénzt, az ott is marad. Nincs automatikus akármi.
Én inkább kiküldésnek mondanám, amikor belépsz abba a kiküldési menüpontba akkor feladja hogy mennyi pénz küldhető ki?
A bejövő pénz állapota Befejezett, Complete, nem Held, várakozó?
Azt a bankszámlát kell megadni ami a pénzforgalmi számlád, amelyre kapod a fizetésed ésa melyről utalsz pénzeket a kártya alszámla az nem használható.
A PayPal topik Összefoglalóban ott vannak a szükséges információk, leírások. -
venom8888
őstag
Sziasztok./ Probaltam a paypall balance omrol a penzt rautalni a bankszamlalmra,de nem engedi ,pedig most konfirmaltam a kodot is,amit kuldott a bankfiokomra. A kuldesnel azt irja hogy: Please check your information and try again.
valami otlet?
-
Topikgazda
válasz RomiJosy #35723 üzenetére
Még egyszer leírom: egy deaktivált rendszeres fizetés nem állítható vissza.
Nem a Paypal-on kell kezdeni a dolgot, a Sony akárminél.Nem tudom hol találom a ,,számlázási szerződés,, linket..
Összefoglaló, GYakran Ismételt Kérdések PayPal-al kapcsolatosan, 9. Kérdés: Az új felületen hol tudom megnézni a rendszeres levonások adatait?
[ Szerkesztve ]
-
RomiJosy
aktív tag
Akárhányszor próbálok vásárolni, nem tudok. Azt írja mailbe:
This email confirms that your preferred funding source for use with your Billing Agreement with Sony Interactive Entertainment has been changed.
Description: Sony PSN BA via Console
Manage your Billing Agreement by logging into your PayPal account and clicking the Billing Agreement link under your Profile. In your Profile, you can choose and edit your preferred funding source and cancel your Billing Agreement.
Fordítóban ez olvasható..
Ez az e-mail megerősíti, hogy a Sony Interactive Entertainment szolgáltatással történő számlázási megállapodáshoz használt preferált finanszírozási forrása megváltozott.Leírás: Sony PSN BA konzolon keresztül
Kezelje számlázási szerződését a PayPal-fiókjába való bejelentkezéssel, és a Számlázási szerződés linkre kattintva a profil alatt. Profiljában kiválaszthatja és szerkesztheti a kívánt finanszírozási forrást, és törölheti a Számlázási megállapodást.
Nem tudom hol találom a ,,számlázási szerződés,, linket..
Ilyen üzit is kaptam:
This email confirms that you have cancelled your billing agreement with Sony Interactive Entertainment. No further payments will be made from your PayPal account to this merchant. If you have any further questions about the agreement, or wish to reinstate it, please contact Sony Interactive Entertainment directly.
Fordítóban ez áll:
Ez az e-mail megerősíti, hogy törölte a számlázási szerződést a Sony Interactive Entertainment szolgáltatással. Ez a kereskedő nem fizet további kifizetést a PayPal számlájáról. Ha további kérdése van a megállapodással kapcsolatban, vagy szeretné visszaállítani, kérjük, forduljon közvetlenül a Sony Interactive Entertainmenthez.A sonynak kéne írnom, hogy állítsák vissza a playpall fiókomat az acconthoz?
-
RomiJosy
aktív tag
Sziasztok.
Playstation levont a playpal számlámról éves díjat a psplus szolgáltatás meghosszabítása miatt. Én voltam a tudatlan, nem tudtam, h ez automatikusan be van kapcsolva de akkor ez úgy felbőszített, hogy inaktívvá tettem utána a ps kifizetéseket.. Most gondoltam veszek a gyereknek egy akciós játékot és nem engedi megvenni.. Szerintem pár órát eltöltöttem a beállításokkal de nem találom azt az opciót amivel ismét aktiválhatom a fizetést. Van ötlet mit kell csinálnom? -
Littoral
aktív tag
válasz freelanced #35712 üzenetére
@freelanced: Üdv a klubban!
Ezeket olvasd el a témában. -
Topikgazda
válasz -secret- #35718 üzenetére
Nem. Csak néhány PayPal oldal szöveg magyarított, ami néha felejtős is.
A magyar felhasználói szerződésből:
1.4 Az Önnel folytatott kommunikáció.
1.4.1 Nyelvek. Ezt a megállapodást kizárólag angol nyelven kötjük meg. Kizárólag angol nyelven kommunikálunk Önnel.Ez igaz az írásos és beszélgetős kommunikációra is.
-
Arcképgyáros
Paypal ticket-nél írhatok magyarul?
-
Topikgazda
válasz xthemax #35715 üzenetére
Ha magyar a regisztrációd akkor nem igényelheted. Így nincs értelme bővebben tárgyalni róla.
Any U.S. resident or U.S. resident alien over 18 years of age with a valid Social Security number (SSN) and a verifiable physical U.S. street address may purchase a card.
A linken a FAQ tartalmaz minden információt.A linket ha lehet akkor így:
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a paypeles mastercardal?
Díjak, lemondás, használhatóság?[ Szerkesztve ]
-
xthemax
csendes tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a paypeles mastercardal?
https://www.paypal-prepaid.com/
Díjak, lemondás, használhatóság?
-
freelanced
addikt
Nem angolul írt, de magyar telefonszámról küldött SMST, szóval elég lehúzás gyanús.
Igazából a hirdetésben csak egy email meg egy telefonszám volt megadva, semmi más.
Hivatalosan az oldalon nem szokás PayPal tranzakcióval fizetni inkább a Jófogáshoz hasonlít, szóval felveszi az ember a kapcsolatot az eladóval és találkoznak.
De valószínűleg hanyagolom a dolgot, nem ér annyit, hogy ebből aztán fejtörés legyen a későbbiekben.
Köszönöm a segítséget!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Topikgazda
válasz freelanced #35712 üzenetére
Ez átverés. Ne foglalkozz vele.
Mivel fordítva működik a dolog te küldhetsz neki számlát, ha megadja az alábbi adatokat:
Név, PayPal Email, Telefonszám, Cím Neki semmit sem kell csinálnia csak fizetni.A hirdetésben melyik az a dolog ami az általa kért dolgokból nem volt benne?
A PP e-ami cím lenne, miért nem azt kérte?
Magyarul írt?De a kérdésedre válaszolva létezik a vásárlói védelem és annak keretében visszakérhető a pénz.
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv!
Kérhetnék egy kis segítséget?
Milyen rizikó van ha PayPal-on fizet valaki egy termékért?
Hirdetek egy terméket egy magyar oldalon de egy külföldi keresett fel, hogy megvásárolná.
Elvileg a futárt Ő küldi és PayPallal szeretne fizetni.
Eddig ilyen adatokat kért:
Név
PayPal Email
Telefonszám
ÖsszegKell aggódnom emiatt? Ha megérkezik a pénz a számlámra vissza tudja vonni a későbbiekben, lehet probléma ebből?
Alapból nem szoktam külföldre értékesíteni semmit szóval nem az én terepem, de úgy voltam vele, hogy lassan nem árt hozzászokni az ilyesmihez, fejlődik a világ, nekem is könnyebb az eladás.
Mi a véleményetek?
Köszönöm!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Met
nagyúr
Kicsit túlreagálod...
Na akkor még egyszer.
Ezt írtad A másik bankba történő átutalásért nálam a CIB nem kért pénzt
Erre írtam hogy régen valóban ingyenes volt, most Bankon belüli átutalás 0,339%, maximum 6778 Ft (Akció: 2019.12.31 -ig: 0 Ft a tranzakció 20.000 Ft - ot meg nem haladó részére) és ugyan ez van a Bankközi átutalás GIRO-n keresztül-nél is forrásmár megszűnt számlámra és már az ügyfelük sem voltam, ők hívtak engem hogy jött még pénzem és menjek be, ez 2017-ben volt. Most nem tudom hogy működik még ez az értesítési dolog)
Azért írtam amit írtam 2016-17 környékén váltottam bankot és a BB megígérte hogy értesítenek ha jön pénz de nem tették, nem árt ezt tudni, néha be kell menni a bankba.
Nem tudom miért fértem hozzá a megszüntetett számlámhoz netbankon keresztül, kérdezd meg őket ha érdekel [link] hátha náluk mást jelent a bankszámla megszüntetés mint más bankoknál"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
Hogy tisztázzuk, saját, valami könyvelési bankszámlájukról küldték, itt nincs ügyfél kondíció. Most is utalhat úgy ahogy nálam. Ha te nem kapsz a volt bankodtól értesítést azzal én nem tudok mit kezdeni, de ha megszüntetem a bankszámlát, akkor a Netbank is megszűnik, meg minden megy az archív dolgok közé és csak ők férnek hozzá, a volt ügyfél az nem. Ha neked még volt, van Netbankod, akkor nem egyről beszélünk.
-
Met
nagyúr
A másik bankba történő átutalásért nálam a CIB nem kért pénzt
Régen nem volt költsége az utalásnak, most már van ha jól néztem a kondíciós listájukban.megszűnt számlámra és már az ügyfelük sem voltam, ők hívtak engem hogy jött még pénzem és menjek be, ez 2017-ben volt
A BBank nem küld értesítést, mondták hogy küldenek de nem jött semmi, csak "poénból" beléptem a netbankba és akkor láttam hogy kaptam pénzt amit szépen el is használt a bank ilyen olyan címszóval."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Topikgazda
A másik bankba történő átutalásért nálam a CIB nem kért pénzt, az egyébként is csak a a tranzakciós illeték lenne 10000 Ft-nál levonna 1-1,5%-ot, 150 Ft-ot, a készpénzfelvétel az a sok. (Egyébként amikor megérkezett a refund a már megszűnt számlámra és már az ügyfelük sem voltam, ők hívtak engem hogy jött még pénzem és menjek be, ez 2017-ben volt. Most nem tudom hogy működik még ez az értesítési dolog)
Nem egészen úgy értendő a 6 hónap, maga vásárlás a védett, ha nem kapod meg, vagy ha közvetlen az átvétel után derül ki a probléma, a garanciális problémák a befejezett vásárlás után mert nem idetartozó kategória.
Mivel bankkártyával fizettél a pénz nem a PayPal-on futott keresztül, csak a vásárlást könyvelték le, így a pénz csak az eredeti fizetőeszközhöz juthat vissza.
Nem tudom melyik cég az ahol 60 nap előtt nem lehet visszakérni a pénzt, általában a várható szállítási idő kevesebb szokott lenni, de a 65-70 nap sem 6 hónap. Így értettem a refund időre az utalásom. -
HXY
addikt
Köszi. Gondolom a CIB nem csinálja meg az átutalást ingyen.
Még megvan, csak szerettem volna bankot váltani.Nem 6 hónapig lehet kéni refundot?
Általában 60 napon belül szóba se állnak az emberrel.Paypalon nincs valami mód arra, hogy a refund rajtamaradjon a Paypal egyenlegen? Tavaly novemberi vásárlásaim közül 3 nem érkezett meg, összesen kb. $25-t fizettem értük.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
A régi bankod megkapja a pénzt, 30 napig várakoztatják a könyvelésre várok közt és visszaküldik.
Megoldás:
Ha megkapod az értesítést a refundról akkor azt követően 1 héttel később bemész a volt bankod egyik fiókjába.
Viszed magaddal azokat amivel tudod igazolni hogy te vagy és hogy volt náluk egy számlád. Az eredeti vásárlásra vonatkozóan azt a bankszámlakivonatot amelyen elszámolták a vásárlást. A PayPal refund tételsor kinyitott tartalmát ahol látszik az hogy az xxxx számú kártyára továbbítva.
Ezután megkéred, hogy keresse meg a le nem könyvelt deviza tételek közt ezt. Ezt némelyik banknál az adott ügyintéző nem látja, telefonálnia kell a könyvelési részleghez. Ezt megtalálják, azután az a legegyszerűbb ha az új bankszámládra átutalják, a helyben készpénzben felvétel nem javasolt.
Ha azt mondják hogy visszaküldték rögtön az hazugság, ha azt mondja hogy a számládat nem láthatja hazugság, 8 évig tárolniuk kell az adatokat. A bankfiók részlegvezetőhöz kell fordulni, ha gond lenne, bár néha az is fafejű. Néha erősködni kell. Amit leírtam módszert az az Erste, Cib és OTP esetén működött, így mivel a banki rendszereik és működésük hasonló a többi banknál is igaz.A pár hónap az nem igazán úgy van, mert azért maximum 2 hónappal ezelőtti vásárlás refundjáról lehet szó.
-
HXY
addikt
Mi történik olyankor, ha már megszüntettem azt a bankszámlámat és a bankkártyámat, amivel pár hónapja vásároltam az eBay-en PayPal-lal, de időközben refund-ot kapok PayPal-on keresztül?
Rajtamarad a pénz a PayPal egyenlegen, vagy a régi bankom megkapja a pénzt? -
creed33
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék külföldről rendelni paypal segítségével,de még nem csináltam ilyet.
Trustlyn keresztül szeretnék a netbankomból utalni a paypal számlámra.Itt viszont elakadtam nem tudom pontosan mit kell megadnom. Elnézést teljesen amatőr vagyok a témához, most csinálok ilyet először[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest