Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Magisk
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Krokika
újonc
Igen olyan kártya típus amit irtál. Igen a banknál engedélyezve van a netes vásárlás és aktív. Nincs sms jóváhagyás de a bank már elkezdte intézni a sms jóváhagyást ami 72 óra múlva aktív lesz. Igen, van. Nincs napi vásárlási limit szám. A banknál nincs karbantartás. Más fiókhoz nincs hozzárendelve.
-
Topikgazda
válasz Krokika #34496 üzenetére
Akkor szeretné leemelni az 1 $-t és ha az nem sikerül akkor jön ez az üzenet.
Olyan típusú amit írtam? A bankodnál engedélyezve van a netes vásárlásra és aktív?
Nincs valami sms-es jóváhagyás?
Van rajta hozzáférhető legalább 800 Ft?
Nincs napi vásárlási darabszám limit amit már elhasználtál?
A bankod kártyás rendszerén nincs karbantartás?
Más fiókhoz nem volt még hozzárendelve?[ Szerkesztve ]
-
Krokika
újonc
Helló! Szeretnék segítésget kérni! Nem engedi a paypal, hogy bankkártyát adjak hozzá és azt irja ki, hogy ez a kártya nem támogatót!
-
Topikgazda
válasz Somatom #34489 üzenetére
Pontosan, ők rögtön megkapták, mivel webshop, persze úgy mint ahogy a bankkártyás fizetés esetén.
Nekem nincs velük rossz tapasztalatom, pár napon belül küldik az árút és amiket vettem azokkal nem volt gondom.
Technológia szempontjából sosem kapják meg a kereskedők a pénzt a bankunktól azonnal.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #34487 üzenetére
Nem egészen így van. A pénzt megkapja, csak nem fér hozzá, de ott a PayPal egyenlegén.
De!
Az üzleti fiókkal rendelkező az azonnal megkapja.
Az az eladó aki magánfiókkal rendelkezik és vételárként kapja meg a pénzt, amíg nem ér el egy bizonyos "rangot" vagy az időszakos éves felülvizsgálat során nem teljesíti a feltételeket, annál van az hogy a vásárlói védelem biztosítása miatt 21 napig nem fér hozzá.
Ennek ellenére neki természetesen el kell küldeni a terméket.
Ha nem vételárként kapja a pénzt ("barátilag" küldik neki az eladott termék árát), akkor ugye nem kell "biztosítani" vásárlói védelmet, így azonnal hozzáfér.Ez teljesen más mint az AliExpress, én nem hasonlítanám a PayPal-t mint fizetési szolgáltatót egy web piac felülethez az eltérő funkcióik miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Egy másik topikban írtak egy infót, amit én másképp tudok.
Ha PP -on keresztül fizetek egy internetes shop -ban, akkor a kereskedő a fizetéskor megkapja a pénzt, vagy a PP azt visszatartja (úgy, mint pl. az Aliexpresses rendeléseknél, ahol a kereskedő csak az én visszajelzésem után jut a vételárhoz)?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz kaszaking #34485 üzenetére
Én már jártam úgy hogy 15 mp-ek korábban akartam fizetni, mert az 5 percet elnéztem, kapásból jött az üzenet, hogy adjak hozzá másik kártyát.
Néha meg amikor nagyobb akció van kevés a vásárlási darabszám, mert menetközben csak bejön még valami.
Lényeg az hogy akkor most már nyugodtan tudsz fizetni.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz zsloti #34480 üzenetére
Hogy lehetne megtudni milyen acounthoz van hozzárendelve a kártyám? Sehogy. Azt neked kell tudni, a PayPal ilyen információt nem ad ki, felesleges is kérni. Ha nem volt még Paypla fiókod melyik rokon vagy barát fiókjához lett hozzárendelve?
Kártya hozzáadás és e-mail cím elfelejtés közt nem sok kapcsolat van.
Da ha 2 e-mail címed van és úgy gondolod, hogy ahhoz lenne hozzárendeleve akko a mostani regisztrációd nem az első
Kérhetsz segítséget a PayPal-tól.
Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-al kapcsolatosan, 11. Kérdés: Nem tudom a kártyámat a PayPal fiókhoz hozzárendelni, pedig minden adat jól van megadva.[ Szerkesztve ]
-
zsloti
senior tag
Sziasztok
Regisztráltam egy paypal acountot
Hozzá szeretném rendelni a bankkártyámat de nem engedi mert már valamikor hozzá lett rendelve egy acounthoz
Sajnos nememlékszem hogy történt volna ilyen
A kártya kb éves.
Hogy lehetne megtudni milyen acounthoz van hozzárendelve a kártyám?
Az oldalon lévő elfelejtette az email címet opciót próbáltam, nem segített...összesen 2 email címem van...
Köszi
ZsXiaomi max SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
Topikgazda
válasz Quattro #34477 üzenetére
Napi limit nincs a PayPal-on. Amit írtam éves egy évben összeadódnak, és az évfordulón (regisztráció napja) nullázódik.
Ha kártya nincs hozzárendelve akkor vannak ezek:Aki igazolja magát a személyes okmányaival annak nincs limitje.
A bankod limitált akkor.
[ Szerkesztve ]
-
Quattro
tag
400K rémlik, hogy annyi a napi limitem. Nem most történt a dolog de csak annyi volt a paypaltól, hogy nem fogadta el az utalási megbízást. Hogy pontosan mit írt ki, azt így nem tudom már. De 3 részletben már engedte elutalni az összeget, egymás utáni utalásokkal, pár perc eltérésekkel.
Ha van napi limit akkor nem értem mert akkor is elértem volna a napi limitet ha egybe utalom ha három részletben, a végösszeg ugyanannyi. Ezért gondolom azt, hogy utalásnál lehet vmi limit, hogy egyszerre, egy összegben mennyit lehet elutalni. -
Topikgazda
válasz Quattro #34475 üzenetére
Ha a fiók személyes adatait nem igazolod le akkor az éves 785k limit az érvényes, de ha ezt alkalmazzák akkor szokták kérni az okmányaidat az adatoknhoz, a pénzmosási törvény előírásai miatt esetleg.
De mennyi a bankodban a kártya vásárlási limit? Nálam az Ersténél 150K és napi 5 vásárlás az alaplimit. A 900 € a bankod kártyás vásárlás elszámolási szabályától függően átléphette akár a 300K határt. Nem azt érted el? Milyen üzentet kaptál a PayPal-tól?[ Szerkesztve ]
-
Quattro
tag
Egy kérdésem még lenne, kicsit más jellegű. A múltkor aakrtam fizetni szintén paypallal bankszámláról egy nagyobb összeget, kb 900 EUR-ot de a paypal nem engedte csak több részletben. Ez miért volt? Van vmi összeghatár a paypalon, aminél többet nem lehet elutalni egyszerre? Mert sztem a bankkártyán beállított limit engedte volna.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz Quattro #34471 üzenetére
A PayPal-on nincs virtuális pénz, a bitcoin nem használható.
Lásd Összefoglaló, Gyakran ismételt kérdések PayPal-al kapcsolatosan
3. Kérdés: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot.
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik.
Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.[ Szerkesztve ]
-
Quattro
tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám/kérdésem lennne, hogy rendszeresen vásárlok ebay-en paypallal. Ha minden ok a termékkel, nincs is semmi gond, a kifizetés megy rendben paypal-on keresztül.
Most viszont olyan gondom van, hogy az eladó mégsem küldi el a terméket Angliából, inkább visszautalja a pénzt azt mondta. Igazából nem értem miért de ha így döntött...
Jött is az értesítés a paypal-tól, hogy az összeg vissza van térítve (visszatérített státusz, +200 font) de a paypal egyenlegem 0-át jelez. Ilyenkor mi van? Csak virtuálisan történt meg a visszautalás de a pénzem sehol nincs? Ilyenkor a paypal egyenlegemnek nem +200 font pluszt kellene mutatnia amit fel tudok használni? Ma hajnalban jött az értesítés, lehet várni kell pár napot, hogy a paypal számlán is megjelenjen? Bár azt nem hiszem, mert ott ott van a +200, hogy visszafizették a termék árát de akkor az egyenlegem miért mutat 0 forintot? Megnéztem a bankszámlámat, oda nem utalták vissza a pénzt.A másik kérdésem az lenne, ha vhogy előkerül a pénz, hogy tudom visszautalni a bankkártyámra, hogy ne csak virtuális pénz legyen hanem valódi, használható pénz a bankszámlámon?
Köszönöm segítségeteket!
-
Topikgazda
válasz Mutterbever #34468 üzenetére
Szerintem ez nem PayPal probléma.
A leírásuk szerint ha fizetéskor a PayPal-t választod átkerülsz az oldalukra és ott be tudsz lépni. Ha ez nem történik meg akkor meg kell nézni hogy felugró ablak engedélyezett-e a böngészőben esetleg a Javascript, az Eset nem-e letiltotta a PayPal-t, ha van reklámblokkolód kapcsold ki, meg az anonim böngészős módszereket is állítsd le.
A Szerencsejáték szerint minimum 500 Ft a feltöltés.
Ha a PayPal egyenlegeden van a pénz, az akkor a forintos egyenlegen legyen és az legyen az elsődleges egyenleg.
Olyat náluk leírva én nem láttam, hogy csak kártyás PayPal regisztrációval lehet fizetni, mert szokott ilyen is előfordulni.
Paypal
Belső egyenleged már a PayPal rendszeren keresztül is feltöltheted.
A feltöltéshez add meg a feltölteni kívánt összeget, majd kattints a befizetés gombra. Ezután átirányítunk a PayPal oldalára, ahol PayPal felhasználóneved és jelszavad megadása után tudod véglegesíteni az egyenlegfeltöltést.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz kaszaking #34467 üzenetére
Temészetesen még mindig lehet hozzáadni.
Légy szíves nézd meg az Összefoglalóban a 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírást, a kártyának aktívnak és pénzzel legalább 1000 Ft-ig feltöltöttnek kell lenni és benne kell lenned a 48 órás limit időben. Persze a bankod sem tarthat épp kártya rendszert karban.
De megnéztem normálisan működik az Erste, nincs karbantartás.És még mindig igaz ez is:
Nem csak elvileg, évek óta ezt használom. Már a 3. ilyen típusú kártya.
Ha nem lehetne akkor azt jeleztem volna az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz résznél.[ Szerkesztve ]
-
Mutterbever
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy szeretnék a szerencsejatek.hu-s profilomra pénzt feltölteni PayPal-on keresztül, de nem sikerül, a következő jelenség miatt:
Ilyenkor mi van? Több böngészővel is próbáltam. Kevés lenne a PayPal számlán a pénz 500 Ft feltöltéséhez (1xxx Ft és 1x USD) vagy valami nincs jó beállítva/engedélyezve? Bankkártya nincs hozzákapcsolva.
Segítségetek előre köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
kaszaking
tag
Sziasztok. Pár hónapja kérdeztem, hogy paypalhoz lehet e VISA virtuális kártyát kapni. Akkor azt a választ kaptam, hogy igen.
Ma megpróbáltam hozzáadni a kártyát de azt a hibaüzenetet kapom hogy: Ez a kártya nem támogatott. Használjon másik kártyát
Mi lehet a gond? -
Topikgazda
válasz Somatom #34461 üzenetére
Mivel a kártyahozzáadása után azt állítod be a PayPal-on hogy a bankod váltson devizát az adott kártyánál a PayPal csak a deviza összeget továbbítja a bankod felé nem csinál mást.
Öf. 4. Konverzió beállítás bankkártyához, hogy ne a PayPal árfolyam legyen használva
Ha épp €-ban fizetsz akkor az €-os összeget kapja meg, ha $-ban fizetsz akkor a $ összeget. A többi a bankodon múlik. Kérdés az hogy az €-os kártyával is ingyenes-e a vásárlás.
Amikor hozzárendeled és ugye magyar a PayPa fiók, akkor szerintem a foritosszámlához legyen kapcsolva mert a próbaterhelést és Confirm 400 Ft-ját arról kellene leszedni.
Ez az kettős kombináció remélem egy kiforrott Erste konstrukció, mert szoktak meglepetéseket okozni.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
A készülő bankkártyám (Erste) olyan lesz, hogy bármelyik számlámhoz (Forint, Euró) kapcsolhatom. A netbankban kell beállítanom, hogy épp melyikhez akarom társítani. Ezt hogyan fogja lekezelni a PP? Ha az Euróshoz rendelem és egy Eurós boltban akarok PP -n keresztül fizetni, akkor az működik konverzió nélkül?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
C64
őstag
Sziasztok!
Lehet vótmá, de az összefoglalóban nem találtam. Ha nem szeretnék bankkártyát hozzárendelni, feltölthetem úgy is az egyenlegem, hogy személyes úton fizetem be az összeget az UniCredit banknál személyivel kp-ban?
Köszi
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
Topikgazda
válasz fcbarca #34458 üzenetére
Új lakcím ország, új fiók.
Ha mondkjuk osztrák bank bankkártyáját adod hozzá a magyar lakcímes Paypal fiókhoz, akkor lesz gond, ha kérik igazolni a kártyatulajdonlás jogszerűségét, mert a névnek és a lakcímnek a banki igazoláson egyezni kell a PayPal fiókban megadottakkal. -
fcbarca
őstag
sziasztok, tud valaki segiteni?magyar regis paypal-t at lehet valtozatni masik orszagbelire,hogy az adott orszag bankkartyaival is tudjak fizetni?
-
Somatom
veterán
Az ablak beleragadt a homokórázásba, de közben megjelent a számlatörténetnél várakozó tételként. Az elfogadásra bökve dobott egy angol nyelvű ablakot, hogy először hozzá kell adnom a bankszámlámat a PP fiókomhoz. Megtörtént. Most már látom az összeget. Dollárban írja (azt hagytam alapértelmezettnek), de az a számla jelenleg nullás, a Forintos egyenlegre érkeztette a pénzt. Most jön a Currency -k közötti konverzió Dollárra.
Ezt első sorban nem Neked szántam, hanem infóként a hozzám hasonló, kezdő szerencsétlenkedőknek.
X86 -os PC -n, asztali környezethez optimalizált Androidot (RemixOS) használok, és azon 61 -es Firefoxot (szóval, Androidos Firefox, de monitoron, egérrel, billentyűzettel kezelve).[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz Somatom #34439 üzenetére
Az SMS kód után dobott egy ablakot, amiben ismét értesített, hogy meghaladtam a napi limitet. Majd ez eltűnt, maradt az alap ablak azzal, hogy ne zárjam be, ne töltsem újra. Rendben, de alatta fél órája csak "homokórázik". A netbank szerint már nincs a számlámon az összeg, de a PP accountomon sincs. Kíváncsi leszek, hogy ebből mi fog kisülni.
-
Topikgazda
válasz spileraaa #34453 üzenetére
Szerinted miért nem? Sokan így próbálnák feltörni a PayPal fiókokat.
Kell a telefonos megerősítés, ahol rákérdeznek némi szeméyles információra.
Az ip cím lényegtelen, mindenki tudja hogy azt a legtöbb esetben dinamikusan cseréli az Internet szolgáltató.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
de miért nem lehet csak emailre kerni új jelszót?
akkor ennek annyi 50 euró élúszót akárhogy gondolkozok nem ugrik be mi volt az új jelszó
pedig pár napja is beleptem velede most sehogy sem jön össze
eleve azt nem értem miért kérte hogy cseréljek jelszót utólag bánom hogy nem jegyeztem fel mire cseréltem le
pedig úgy emlékszek meghagytam a régit és csak 1 számot vagy valamit írtam pluszba de 3 próbálkozás után le is tiltja a bejelentkezest It looks like you've tried too many times. Try again later, or reset your password.max olyan lehetőség lehet hogy nem én kérem vissza hanem egy barátom a saját nevére? de akkor is nehéz lesz kimagyarázni mi lett a régi telefon számmal és az ip címet is észrevehetik
vagy az ip címnél lehet mondani hogy lakótársak vagyunk és egy gépet használunk?Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Topikgazda
válasz spileraaa #34451 üzenetére
A szerződési feltételek szerint két fiókod lehet, az egyik magán, a másik üzleti. Azonos fajtából nem lehet kettő.
Nincs más számra küldés választás?
Ha nincs, akkor telefonálnod kell nekik hogy segítsenek: PayPal Customer Service 00353 1 436 9111, Írországi szám.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
Sziasztok!
a paypal menyire szigorú?
úgy értve két fiókom van
egyiknél a jelenleg is működő telefonszám ennél nincs probléma
a másiknál megadott szám idők folyamán megszűntaug 23 kérte hogy adjak meg új jelszót vagyis cseréljem le a régit
én viszont nem jegyeztem fel sehova
és most 7 nap után sehogy sem ugrik be milyen jelszóra is cserélhetem lepróbálok új jelszót kerni emailre de a végén mindig bejön a telefon is ott viszont mivel megszűnt a számom nem tudom használni
ilyen esetben van megoldás?
vagy a második fiókomnak lőttek pedig van meg rajta vagy 50 euró
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Topikgazda
Hol élsz? Természetesen te címzed meg, a postai zárás az hogy mindenhol fehér zárócímkét tesznek rá és lebélyegzik, nem írnak ők címet. Nem szeretik a celluxot, mert a körcímke nem tapad rá.
A CN23-ból ahogy írtam az eBay Összefoglaóban 2 példány kell, sajnos néha rá kell kényszeríteni a postás kislányt, kisfiút hogy a másodpéldányra is ráírja a dátumot és pecsételje és az marad nálad.
Illetve amikor minden rátett, akkor -eleve ezzel a kéréssel kezded- lefényképezed és csak azutánt dobja a fiókba. Én kérek számlát is, meg elnézést a mögöttem állótól. -
AtHoS
nagyúr
Értem, köszi Szóval a Kiviteli kísérő okmány szolgáltatást nem kell kérnem, ha magam töltöm ki a CN23-at, amit ugye már ki is töltöttem visszáru jelöléssel.
Most már csak postára kellene eljutnom.
Magam címezzem fel vagy feladásnál a kitöltött feladóvevénnyel a Posta fogja majd automatán címezni? Bár valahol olvastam, hogy érdemes a címzéssel lefényképezni a pakkot, amit csak akkor tudok, ha magam címzem megAha, a PP döntési levélben olvastam
"Javasoljuk, hogy őrizzen meg egy példányt a szállítási címkéből (vagy fényképezze le a címkét), mivel így igazolhatja a szállítmány címzettjének címét. Bizonyos esetekben ezt a dokumentumot is el kell küldenie a PayPalnak."read-only mode on the forum
-
Topikgazda
Ez lenne a dolog?
6F building Hao'er Jiarentai Industrial park,164 Fengtang Rd,yongfu Street,Bao'an District,Shenzhen,DUANGDONG,518000
Akkor a CN23 lenne az.
Mennyi az értéke? A sima ajánlott úgy 12000 Ft-ig biztosítva.
Az elküldési költséget ha már a nyugta a kezedben van rögtön kérheted vissza a PayPal-tól.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
No, reagált PP a claim-re: kérik, hogy postázzuk a cuccot vissza a feladónak, de most már nincs kikötve, hogy csak DHL vagy UPS választható, így mehet Postával is levélként (0,5kg, 350x130x70 mm a méret). Annyit kér PP, hogy online nyomkövethető feladással legyen feladva és a vitarendezési központba ezt az információt fel kell rakni feladást követően.
Elegendő az ajánlásban lévő Elsőbbségi, ajánlott, tértivevényes módokat igénybe venni + azért még 20k-ig postai lezárással értéknyilvánítást is hozzáraknék, viszont a Kiviteli kísérő okmány mit takar? CN23-at kitöltöttem, ez ilyen kiviteli kísérő okmány lenne?
read-only mode on the forum
-
Topikgazda
válasz llaszlo #34440 üzenetére
30 nap után visszaküldik. Menj egy másik értékesítőhöz, vagy a sorsoláson mást nyersz meg. Gondolom van sorszámhúzó valamilyük.
Neked se legyenek kétségeid, nem mindent tudnak. Még azt sem, hogy ha kártyával fizetsz az valójában csak pár nappal később megy ki a bankjukból.
Amikor hasonló helyzet volt az ügyintéző (régebbi dolgozó volt) rögtön hívta azt a részleget aki ezekre a bankos számlarészekre rálát, az megerősítette hogy ott van, mondott valami számokat és azután a velem szemben ülő hölgy is megtalálta, azután egyenes volt az útja a pénznek az új bankomba.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Próbálom értelmezni, csak még új nekem a rendszer. Olvastam a 10 -es pontot, de az onnan indul, hogy valamelyik pénznemben van pénz. De, nálam még mindegyik nulla. Ezek szerint, tök mindegy, hogy most mire állítom a primary -t, a beérkező Forint feltöltés mindenképpen a Forint egyenlegemen fog megjelenni és utána kell a 10 -es pont szerint a vásárláshoz használandó valutanemre konvertálnom?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #34432 üzenetére
Azt szoktam javasolni hogy a szükséges mennyiségű pénzt az adott devizaegyenlegre célszerű átkonvertálni, amiben fizetni kell és azután arra átállítani, mert ha forinton marad, akkor a vásárlási árfolyam rosszabb mint az egyenleg konverziós. Lásd az Összefoglaló, 10. A PayPal deviza egyenlegek közti váltás
-
llaszlo
veterán
-
Topikgazda
válasz llaszlo #34428 üzenetére
Hová lett? Ott van a régi bankodban, várja sorát.
Nekem a legjobb lenne, hogyha magán a PP számlán lenne a 18USD. Ez nem lehetséges.
Ez a pénzed ment vissza automatikusan arra a bankszámlaszámra ahova a kártya tartozott.
Értelemszerűen nem kerülhet egyrészt az új bankszámlára mert amit beírtál adatokat magyar fiók esetén csak a kimenő pénz miatt szükséges, nem fogad pénzt refundként, csak kártyán keresztül, másrészt ez a refund csak a régi kártyával van kapcsolatban.A bankszámládat 8 évig tárolja a bank, a kártyád a leadástól számított 30 napig általuk hozzáférhető.
Ha ma látod a PayPal-on a bejövő refundot, akkor 5-6 nap múlva (ekorra már könyvelnék) menjél be a régi bankodhoz (nem telefonos az ilyen jellegű ügyintézés) vidd a kinyomtatott eredeti igazolást a fizetésről, a bejövő pénzről a PayPal igazolást (rákattintasz a sorra és a lenyiló teljes adatokat) és megkéred őket, hogy kerressék meg a bejövő deviza számlán a könyvelésre váróak közt ezt a tételt és utalják át az új bankszámládra.
A régi bankod a beérkezést követően csak 30 nap után küldené vissza, ha ennél rövidebb időt mond az ügyintéző akkor hiányos a felkészültsége.
Van bank ahol ez nekik nehezen megy, de a nagyobb bankok esetén ez működik normálisan. (OTP, Erste, CIB)[ Szerkesztve ]
-
llaszlo
veterán
Hová lett a pénzem?
Tegnap elindítottam a régi bankszámlám megszüntetését előtte nyitottam egy újat máshol, viszont az újhoz még nincs kártyám. A régi bankomat és a kártyámat is töröltem a PP-ről, felvittem az új bankszámlámat PP.-re. Ma jött egy refundom 18USD. De sehol sincs a pénz. A régi számlámra nem érkezett meg. A régi bankkal beszéltem és oda nem jött. Ma tudták csak lezárni a számlát, tehát a refund-kor még nyitott volt. Az új számlámon sincs a pénz. Ilyenkor mi van?
Nekem a legjobb lenne, hogyha magán a PP számlán lenne a 18USD.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #34425 üzenetére
Te itt kényszerről, meg arról írtál eddig hogy a PayPal költséges.
Leírtam hogy nincs kényszer, szabad akaratod van a fizetési lehetőségek használata esetén és azt is hogy az általad magasnak tartott PayPal költség nem az, mert van magasabb.
Így nem egészen értem a problémát, van olcsóbb lehetőséged (most nem értem azt hogy mástól kéred el a kártyát fizetésre) ennél?
Mert akkor lehetne kényszerről beszélni és drágaságról.Időről-időre jön valaki és azt írogatja hogy a PayPal működésének alapja: lehúzás.
Vélemény, ami nem fedi az igazságot, de nem kell használni ha így gondolja, ha meg használja akkor azok a költségek vannak és annyiba kéne hagyni.
A PayPalnak még mindig marad 170 millió ügyfele, aki érti és elfogadja egy piacgazdasági szereplő minimális költségeit, mert nem állami támogatásból vagy adományokból üzemel a rendszer.Ps. Egyébként a Geekbuying is "többet" kér ha nem $ hanem más devizával van fizetve
Ez a drón Németországból 55,99 $ az nekem 14473,39 Ft, ha €-ban fizetem (mivel állítható) akkor 47,89 € ami 15530,86 Ft, 1057,57 Ft a külöbség 7,3%, ez az ő +költségük, ezen is el lehet gondolkodni. Persze €-os kártyánál ezt nem számolja senki, de forintos kártya esetén azért gondolni kell rá.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Miért választja fizetésnél mindenki a banki konverziót? Azért, mert kedvezőbb, mint a PP konverziója. Tehát, a PP a bankhoz képest is többet szakít a konverzión. Ha nincs bankkártyája, akkor erre kényszerül a user.
A Western Union még drágább, a közvetlen banki utalásnak pedig lassú az átfutási ideje (még két napig akciós a kütyü). Ezért kényszerülök a PP -ra.
A bank esetében egyrészt a saját számlák közti konverzió kedvezőbb árú, másrészt igyekszem kerülni az ilyen átváltásokat. Euróban kapom a fizetésemet és Euróban tartom a számlámon. Ahol csak lehet, kártyával fizetek, Eurót pedig osztrák Erste automatából veszek ki.
Mindegy, ez van. Rúghatom a falat, de a kényszer mindenütt feláras. Miért pont a PP ne szakítson ezen?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Topikgazda
válasz Somatom #34422 üzenetére
Tényleg nem akarok belemenni, mert helyből nem egyezik a véleményünk és még egyszer leírom, nem hasonlíthatod bankhoz, a Paypal elsődlegesen fizető eszköz, csak biztonságosabb mint a bankkártya és ad kiegészítő szolgáltatást.
Az általad említett konverzió választható opció ha van kártyád, ha nincs akkor ők adják a konverzió költségét. Ez van.Mennyi a bankodnál a deviza eladási és vételi árfolyam közt a különbség? Mennyi költséget számolnak bele? Nem tudod, mert nem írják le, akkor a 2% PayPal költséget mihez viszonyítod?
Bevétele nem a konverzióból van (mivel majd mindenki a bankjának a konverzióját veszi igénybe) eladóként megfizetjük azt, hogy te mint vásárló a világ bármely devizájában tudj vásárolni, úgy hogy a pénzed védve van ha a kereskedő nem teljesíti az eladási szerződést vagy más okból nem kapod meg a terméket.
Csak ezért a biztonságért sem kell fizetned.
Ha forint devizára váltásért elkérnek 2 %-ot az meg ér szerintem ennyit, mert ennyi költségük van beépítve az árfolyamba.Egyébként meg akinél vásárolni akarsz nem csak PayPal fizetési lehetőséged van.
Lehet kártyával fizetni, igaz most neked nincs, de a családi, baráti körben biztos meg tudsz kérni valakit. Küldhetsz pénzt és utalhatsz bankszámlára is:
Western Union
If you place the order by choosing to pay via western union, you will receive an email regarding your order with detailed payment information of GeekBuying western union account.
Wire Transfer
We offer wire transfers for users who intend to purchase in bulk or wholesale quantity from us. The benefit of wire transfer is that customer can get 3% discount on the total order amount. Customers who are engaged in business cooperation with GeekBuying utilize wire transfers as a frequent mode of transaction.
Bank account information
• Bank Name: Hang Seng Bank Limited
• Bank Code :024
• Swift Code: HASEHKHH
• Beneficiary Name: HONGKONG GEEKBUY INTERNATIONAL E-COMMERCE LIMITED
• Account Number: 369300306883
• Bank Address: 83 Des Voeux Road Central Hong KongHa szerinted nem felel meg a PayPal, van megoldás.
-
Somatom
veterán
Ha nem bank, akkor miért akar előszeretettel saját konverziót használni? Ez banki feladat. Nyilván azért, mert jó pénzt szakít rajta. Pontosan ezért nem használtam eddig. Most sem tenném, ha kész lenne bankkártyám. Tehát pont az a helyzet, hogy rákényszerülök. Milyen más lehetőségem van?
-
Topikgazda
válasz Somatom #34420 üzenetére
Ez egy fizetési platform, nem bank, nem a pénzutalás a lényege, arra ott vannak a bankok. Nem is pénzváltó, arra is van más kitalálva.
Ezért is tartom értelmetlennek, ha ezekhez van hasonlítva, teljesen más a funkciója.
A költségeik elfogadhatóak, vásárlóként nincs díjam, aki sokalja az használ mást, hiszen bankkártyával is lehet fizetni bármely webshopban és lehet élni a saját kártyakibocsájtó bankjának a fizetési védelmével. Pénzt is lehet küldeni a postákkal vagy mondjuk a WU-al.
Lényeg az hogy nem kényszerit senki senkit sem arra hogy "lehúzós" dolgot használjon. De nem árt azért számolgatni és esetleg érdekes eredményt fog látni.Különböző országokban különböző a jogi, pénzügyi szabályozás, vannak a pénzügyi vállalkozásokra szabályozások amik szintén eltérnek, nem lehet azonos feltételekekl üzemeltetni. Ezért eltérő, valamint amivel indítottam, nem banki szolgáltatásokat nyújt.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sztem ez nem üzlet, hanem lehúzás. Ugyan, mennyi lenne egy Eurós és egy Dolláros Unicredit számla? Nem mondom, hogy legyen minden valutában helyi számla, de ebben a kettőben illene. De, miért kell egyáltalán országonkénti számlaszeparáció? A PP -nak nem tök mindegy, hogy melyik banknak utalok, ha az utalás költsége az enyém? Miért ne utalhatnék pl. egy osztrák, Eurós PP számlára?
-
Topikgazda
válasz Somatom #34418 üzenetére
Az hogy nálunk még forint a fizetőeszköz, az a nevetséges, már legalább 8 éve lehetne €.
Egy adott ország nemzeti valutája használható a PayPal fiók tulajdonosoknak, abankok is kérnek pénzt a devizaváltásért itt miért lenne máshogy? Üzleti vállalkozás, nem pedig egy államilag doltált valami. -
Somatom
veterán
Köszi az infót!
Ha valaki hajlandó lenne a PP számlájáról Eurót átküldeni az enyémre, akkor ennyi erővel meg is vehetné nekem a kütyüt, én meg átutalnám neki az árát. Van Forintos Erste számlám is, csak nevetségesnek tartom, hogy az Eurómat át kell váltanom Forintra, hogy átküldhessem a PP számlámra, majd utána a fizetésnél visszaváltani Euróra. Sőt, ha jól sejtem, akkor a visszaváltásnál rá vagyok kényszerülve a PP konverziós tarifájára. Vajon, mennyibe fog fájni nekem, hogy a bankszámlámon levő 200 Euróból, 200 Eurót ki tudjak fizetni a kereskedőnek?Olvastam azt a gyors módszert, csak megakadtam vele, mert a bankválasztós ablaknál az összeg rublika mögötti "HUF" be van betonozva. Persze, így már értem, hogy miért.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Somatom #34416 üzenetére
A PayPal magyar regisztrációknak fenntartott Unicredit bankszámlája forintos, tehát az egyenlegre mindenképp forint kerül, mert az a számla forintot tud fogadni.
Ezért is írják hogy csak forintos számláról jöhet pénz és csak forintos számlát lehet hozzákapcsolni. Így nem működik az amit szeretnél.
Vegyél fel € egyenleget és küldess egy másik PayPal-ossal €-t az fiókodra, aztán valahogy egyezzetek meg, odaadod €-ban neki. De szerintem nincs sok értelme.
Az Erste is benne van azon bankok közt, amelyről munkaidőben max 2 óra alatt fel tudod tölteni az egyenleget forinttal, fizetéskor meg majd €-ra konvertálja. Összefoglaló, 11. PayPal egyenleg "gyors feltöltés" bankszámláról[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Egy kis útbaigazításra lenne szükségem. Van egy akciós kütyü a Geekbuyingon, amire szeretnék lecsapni, de pechemre az Erste -s kártyámon bedöglött a chip, és az új kártya gyártás alatt van. Marad a PP. Ezer éve létrehoztam egy fiókot, amit sosem használtam, de él (legalábbis be tudtam lépni). Gondolom, fel kéne töltenem a PP egyenlegemet a vásárláshoz. Még nincs megadva számla, a regisztrált kártya pedig már rég nem is létezik. A creditnél azt írja, hogy 0 Ft. Én viszont Euróban szeretném átrakni az összeget, Erste Eurós számlámról. Mit kell tennem ahhoz, hogy ne legyen Forint konverzió?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz - = Zk = - #34414 üzenetére
Itt a PayPal UK oldal. Az Apply Now gombbal lehet aktiválni, magyar fiókra hibát ír, mivel nem használható.
-
- = Zk = -
félisten
Angliában lakom, lehet rám is vonatkozik akkor...
elolvasom, értelmezem amit tudok" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
Balinov
titán
Igen, ir Visa Debit van hozzarendelve a PP accountomhoz.
Szoval ha 300€-t inditanek, akkor Country or Region (currency)-hoz Irorszag EUR-t ill. I'm sending this-t kivalasztva a kapott 10.55€ a realis
Koszonom szepen az infot, sokat segitettel
B
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Topikgazda
válasz Balinov #34411 üzenetére
Ha magyar fiókra utalsz akkor 3,4%+90Ft a jutaléka az illetőnek.
Ez jobban használható, küldésre és fogadásra is számol.
Ha Írországi a regisztráció ott is 3,4%+0,35€ a költség (annyi mint a magyar) így könnyen kikalkulálhatod. Ha kártyáról küldöd akkor neked is lesz + költséged.[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
sziasztok, az osszefoglalo megfelelo pontjat elolvastam, de megis lenne egy kerdesem.
Egy magyarorszagi forumtagunkak kellene kb 95-96kHUF osszeget utalnom paypalon keresztul, irorszagi, eur alapu kartya van a PP accountom ala regisztralva. Nem szeretnem, ha neki barmilyen koltsege lenne (nem fair) hanem maradektalanul megkapna a kialkudott vetelarat.
Namost, latom, hogy ezt a Send to friends and family internationally opcioval illene csinalni, csak ugye itt ilyenkor nincs PP vedelem. A korrektsag erdekeben bealdoznek en extra koltseget es a Pay for goods or Services-t valasztanam, de hogy tudom azt kiszamolni, hogy x osszeget fogadva mennyi az x+y osszeg, amit inditanom kell. Neztem par online paypal fee kalkulatort, de nem igazan talaltam valaszt a kerdesemre
Koszonom a segitseget!
Balinov
szerk: ugy latszik nem voltam alapos az online kalkulator keresesse. Ez az oldal mutatja, hogy ha X osszeget szeretnek, hogy az elado/masik fel megkajon akkor mennyit kell konkretan inditani. Milyen sacc pontossagu lehet ez a kalkulator?
[ Szerkesztve ]
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Topikgazda
válasz - = Zk = - #34409 üzenetére
Ha az Egyesült Államokban laksz és szerződől a megadott amerikai bankkal akkor igénybeveheted.
Nem érvényes ránk.
De ezen az oldalon elolvashatsz mindent, ha mégis bővebben érdekel.[ Szerkesztve ]
-
- = Zk = -
félisten
szevasztok...
egyre többet látom ezt a "PayPal Credit" vásárlási opciót... 0%THM-mel... X hónapig.. stb. akkor ez most hogy is van pontosan?!... valaki el tudná ezt magyarázni mi is pontosan?!
üdv
Zk" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
pop
újonc
most feltöltöttem azt, mert az 2020-ig jó, de ugyanúgy nem csinál semmit, miután rányomok a nextre.
vagy nem is kellene azonnal, majd egyszercsak zöld lesz? csak azért fura, mert a lakcímkártyám kb egyből zöld lett. viszont a last name és a first name nekem viszont tényleg fel van cserélve, amikor nyitottam az accountot tizenx éve, még csak angol volt, nem figyeltem és gondolom reflexből fordítva írtam. a personal informationnél ugyanúgy nem pipálódik ki, pedig hát ugye ott csak címet meg telefont kéne megadni.
viszont ahogy látom itt a névváltoztatás kicsit macerás nem? kösziez komoly?
A current national identity card issued by any country for the purpose of identification (both sides). If not in English, please also upload an English translation prepared by an accredited translator.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Ha beküldtél mindent akkor meg kell várnod hogy elfogadják, rá kell nézni valakinek. Azután kapsz értesítést hogy nincs limited.
Hogy lenne fordítva first és last name? First name az utóneved, last name meg a családi név. Az angolok is ennek megfelelően gondolkodnak és a magyar fiókok esetén tudják hogy mi fordított sorrendben írjuk.
Az okmányoknak lmég legalább 60 napig érvényesnek kell lenni és elég a szig, a jogosítvány már felesleges, azért kérik mert külföldön azon rajta van a lakcím is. A bankkártya, bankszámla tulajdonlást is igazolni kellene. Név és cím egyezőség.[ Szerkesztve ]
-
pop
újonc
Sziasztok. Az lenne a problémám, hogy ma túlléptem ezt a 2500 eurós határt, aminek köszönhetően most nem tudok pénzt küldeni/utalni. A verificationnél egyedül a lakcímkártyámat fogadta el, ki is pipálta zölddel azonnal, a többinél (személyi/ jogsi) illetve a personal informationnél nem csinál semmit, holott jól látható a fotó, adatok, kisebb mint 2 mb stb, szóval elvileg minden ok.
De nem pipiál, sőt semmit nem csinál. Gondoltam már mindenre, hogy esetleg az a baja, hogy fordítva van a first name és a last name, illetve egy ékezet különbség van, de a lakcímkártyámnál ezek szerint ez nem volt probléma. Annyit még hozzá kell tennem, hogy néhány hónapja változott meg a címem, de mondom épp ezzel nem volt baja.
Azt is olvastam valahol, hogy meg lehet emelni ezt a határt, de belenéztem a paypal communityben a fórumba és ott is anyáznak páran, hogy ez nem megy valami gyorsan. Van valakinek valami tippje mit kellene tennem?
köszönöm
üdv Viktor -
Topikgazda
válasz jeness #34401 üzenetére
Attól is függ hogy aki küldi mit jelöl be érkezési devizának, mert már azt is kell elég régóta állítani. Nekem mindegyik deviza egyenleg van és nem váltja át a bejövőt pénzeket, megy az adott deviza egyenlegre, a forint az elsődleges. Nincs automata átváltás.
De jól értem a Balancnél mindkét deviza ott van?
Pl:[ Szerkesztve ]
-
jeness
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom a Paypal átváltással. Kapok rendszeresen pénzt USD-ben és euróban is, és mindkettőt szoktam költeni is online. Jelenleg a primary currency az USD, és mindent erre vált át amikor pénzt kapok. Hozzá van adva másodlagosnak az euró, de bármit is csinálok, amikor valaki eurót küld, automatikusan átváltja USD-re. Ez régen nem így volt, gondolom ez valami újdonság hogy több pénzt keressenek az átváltással.
Valahogy meg lehet oldani hogy ne váltson automatikusan, hanem USD és eurós utalások is konverzió nélkül jöjjenek meg? Valami rejtett beállítás valahol?
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest