- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Oké figyelmetlen voltam.
De megoldható, mert rendszeres fizetésnél megmaradt az eltárolás.
Annál úgy működik hogy amikor fizeted az első részletet akkor kiválasztod a váltást, ha ez a kártya HUF beállítású és nem abban kell fizetni. Amíg a kártya érvényes ezzel a beállítással fogja levonni.
Viszont ha te az esedékes részlet levonása előtt átállítanád mondjuk EUR-ra vagy azon van, akkor lenne PayPal váltás, hiszen nem HUF az alapértelmezett kártya deviza.
Egy dolog okozott problémát hogy akinek rendszeres fizetése volt folyamatban amikor az év elején a kártyatársaság és a PayPal kártya rendszerében csináltak valamit a Visa kártyák EUR alapuként kerültek meghatározásra és ezért a HBO, Spotify stb akik már forintban terheltek azok EUR-os kártya beállítással találkoztak és a PayPal emiatt váltással számolt el.
Valójában a magyar bankok EUR elszámolásúak és a Visa EUR alapú kártyát ad át ez okozta a problémát.
Ha valaki figyelte a kártyáját és észlelte azt hogy EUR-os lett és levonás előtt HUF-ra visszaállította annál persze nem történt ilyen. -
Ne haragudj de működik.
Nem tárolja el ugyan, de fizetéskor ki lehet választani, a PayPal váltást adja fel és ott lehet az átállítás banki váltásra. A GVH kényszerítette őket hogy ez működjön.
Az változott hogy függetlenül attól hogy milyen devizás bankszámlához tartozik a kártya te tudod változtatni a devizáját.Pl pénzküldés esetén is elő jön, alul látod
eBay fizetés: Or choose card issuer rate
Ha az adott helyen te gyors fizetést használsz akkor mivel az lényeg hogy gyors legyen nenm látható a váltás opció. Ezt a helyet törölni kell a gyors fizetési listából és már használható.
De ekkor is működik az alapértelmezett deviza meghatározás és az alapján az, hogy abban a devizában fizetve nincs váltás.
Nekem 3 kártyám van hozzáadva 1 Erste virtuális HUF beállítással és kettő Wise digitális egyik EUR a másik USD beállítással.
Sehol nem használok gyors fizetést és amikor fizetni kell azt a kártyát használom amely devizában fizetni kell. Ennek megfelelően soha nem történik PayPal váltás. -
De lehet.
Máshogy működik.
Lépj be a PayPal fiókodba, válaszd a kártyádat ki. A kártyánál állítható hogy mi legyen az alapértelmezett. Pl ha EUR-ban kell fizetned akkor ha EUR lesz az alapértelmezett a PayPal-on nem történik váltás, hanem egy az egyben az EUR terhelés megy a bank felé.
Ha a fentieket nem csinálod meg hagyod HUF beállításon, akkor ha más devizában kell fizetni közvetlenül a fizetéskor lehet át állítani, ha nem gyors fizetést használsz az adott helyen.
Lásd Összefoglaló, Tippek az egyszerűbb PayPal használathoz a 3. pontban, a végén látható. -
MrTiba
csendes tag
Éppen tegnap történt az esett. Nem kitalált sztori, közeli ismerős. Az illetőnek 6 karakterből álló, kisbetű, nagybetű szám kombinációval ellátott jelszava volt. Sikeresen feltörték...
Nem kapott semmilyen kamu mailt, csak az sms-t a telefonra, hogy használták a kártyáját...
Ezek szerint akkor nincsen megfelelő biztonsági mód... -
MrTiba
csendes tag
A kérdés, hogy van e olyan biztonsági lépés ami nem teszi annyira egyszerűvé, hogy feltörik a paypal fiókom, kiszedik a mentett kártya adatokat és fizetnek a kártyámmal. Nem opció a webkártya, illetve a csak erre szolgáló bankszámla.
Olyan opcióra lennék, kíváncsi, hogy létezik e, mellyel nem kell a jelenlegi számlát módosítani, a kártya adataim is biztonságban vannak a PayPalon.
Akár sms kód kérés, akár bármi egyéb lehetőség.
Jelenleg, ha fizetek, nem kér semmit, mivel mentve van a kártya, csak jóvá kell hagynom...
Köszönöm -
misionline
tag
Hi.
Paypal vissza hívott telefonon.
Bekérte a dokumentumot amin látható, hogy a vámon nem jött át a cucc, elvették mert sértette valaki szellemi tulajdonjogát, megsemmisítik.Az eladó spanyol szállítással hírdette, én csak ezért vettem tőle.
Vissza is adták a teljes vételárat.
Sőt egy terméket vettem ebay, egy másikat egy másik paypal accrol simán csak fizettem.
Együtt intézték a kettőt és mind a két accountra refundolták a pénzt.Gyorsak voltak a paypalnál, amikor elkezték ők intézni a dolgot 72 óra múlva a paypal accon volt a pénz.
-
misionline
tag
Szia.
Az ebay majd csak okt 3 foglalkozik vele, azt írja még korai..
ezt hogyan kell értelmezni? :
"PayPal requests more information from the buyer to resolve the issue. If the buyer doesn't respond within the allotted timeframe, we close the case and restore funds to the rightful owner."
Annak a javára döntenek akinek igaza van?
-
misionline
tag
Szia.
Ebayen vettem és egy másik termék árát küldtem még külön másik paypalrol.
az eladó azt írta hirdetésében is, és a kérdésemre is, hogy Spanyolországból küldi.
Erre késve ad egy követési számot ami Kínából jön.
Kérdésemre nem tudja megmondani, hogy milyen számla van a csomaghoz csatolva, se a csomag nevét sem az árát nem tudja megmondani.
Így én nem tudom vámoltatni.
Én europai union belül rendeltem, áfa nélkül, így már az ára is magasabb lenne mert mér jönne rá áfa.A claimre azt választottam, hogy az eladó nem megbízható és van rá bizonyítékom.
A bizonyíték az, hogy a paypalos számlán a termék nevében benne van, hogy Spanyolországból.
Tehát én nem Kínából rendeltem árut.
Nekem az eladó semmit nem küldött Kínából.
Mivel már ezzel a hirdetéssel megtévesztett engem, nem bízom benne, nem fogadom tőle a csomagot, én nem kockáztatok, hogy a vámon gond legyen.
Nagy nehezen kinyögte, hogy kb 30 dollárt írhattak rá, vagyis fogalma sincs hogy küldték nekem a csomagot.
Nem ő küldte nekem.
Most arcoskodik, hogy küldjem vissza a csomagot és akkor adja vissza pénzt.A képeken látható mi van a paypal re belépve.
Mit kéne tennem?Másik kérdés.
Ha vám küld nekem levél, hogy küldjem el a vásárlással kapcsolatos dolgokat, nyilatkozat, fizetés igazolás stb.
Én azt fogom nekik mondani ami az igazság, én nem várok csomagot Kínából.
Ilyenkor a csomaggal mi történik?
Visszaküldik majd valamikor az eladónak?
A paypal látni fogja, hogy nem kaptam meg és akkor talán nekem ítéli a saját pénzemet?Direkt a srác hirdetése miatt vettem tőle termék, mert azt állította Spanyolországból küldi.
Ha Kínából akartam volna akkor olcsóbban onnan rendelek, mint ahogy rendeltem is már többször.
Jól félrevezetett, és még a vámolásnál is gondom lehetne miatta, mert én 109 eurot fizettem, és ha ő 30 dollárt írt rá vagy valaki más, akkor már kínlódás lenne.Képek alapján mit kell tennem a továbbiakban?
Várni megkapom e a csomagot,? -
llaszlo
veterán
Nekem 100USD-nek kellett volna maradni. Viszont most megszívtam mert refundoltam és felszámoltak 5.40USD-t. Jól értem??? Bakker. A tököm ki van a PP-vel. A refundért mióta kell fizetnem???
Ezt látom az összesítésben. Nem értem, hogy miért volt ez nekem kiszámlázva.
Pláne nem értem, hogy miért nem csak 3.4%+90HUF-ot vont le.
Most, akkor megszívtam és még 5.4USD-t is fizetnem kell???
Vagy ez most inkább jóváírás lenne? Mert elgondlkodtam, hogy ez "+" összeg és nem "-". -
-
AranySzilva
újonc
A PayPal felületen sehol nem láttam, hogy többe kerül a vásárlás. Ahogy írtam, kattintgattam, hogy tovább, tovább, minden oké volt. Aztán amikor legközelebb - más miatt - beléptem a bankom online felületére, akkor láttam, hogy pluszban levettek pénzt. Finoman szólva is kikerekedett a szemem.
Eleve azon csodálkoztam, hogy hogyan fértek hozzá a bankszámlámhoz. Ja és se előtte, se közben, se utólag semmi értesítést nem láttam erre vonatkozóan.
A PayPal-on pont annyi pénz volt, amennyibe a vásárlás került, ezért is indítottam el, hogy ne maradjon rajta pénz, mert nem terveztem a közeljövőben ismét használni és nem nagy összegről volt szó.
Jogorvoslat kérése helyett gyorsan töröltem mindent. Nem látok bele a rendszer működésébe, ezért úgy ítéltem meg, hogy inkább lelépek. Az viszont kapóra jött, hogy pont akkortájt lejárt a bankkártyám és mivel újat kaptam, nem kell aggódnom, hogy tudják, vagy tudták az előző bankkártyám adatait.
-
zsolt1225
aktív tag
Igen, és nem csak engem, hanem mást is átb*szott. Felvett egy srác, hogy vele is ez volt, meg még másik 2 embert is felvett, hogy ugyanez. Steamen belüli eladás volt. Viszont még mindig az a kérdés, hogy más kártyaszámmal és nem a nevemen lévő, de családon belüli számlaszámmal működik-e a PP.
Szerk: a pénzt amit kaptam egyből utaltam a számlámra, tehát az meg van. Csak mégsem szeretném visszafizetni ha van rá mód. -
-
phanfantom
senior tag
Sajnos már nem tudom rekonstruálni a dolgot, mert már ki sem tudom választani a fizetési lehetőségek közül a paypal-t, de ez volt az a kis üzenet: "Your payment failed. Check your payment details and try again later or use another payment method." Amúgy a voip szolgáltató oldalába volt beágyazva az üzenet, de ettől még inkább az lehet a probléma amit írsz.
Most várnom kell 1 napot, aztán ha holnap is ez fogad, akkor felhívom a bankot, ha azt mondod, hogy visszautasítás esetén őket kell.
Csak tényleg 3 hónapja használtam ilyet először, azóta se használtam a paypal-t, akkor ment, most meg ez fogad, érthetetlen számomra. -
danih
veterán
Épp ez a poén, hogy úgy tűnik nem így van.
Akartam venni szoftot, billingnek hungary-t állítottam be, nyomta is a 25% sarcot. Aztán gondoltam egyet és beírtam egy zurichi címet. Rögtön 0 lett az áfa... És az eladó ugye nem változott... Teszteltem másik helyen, dettó. Skype-nál sem számol áfát ha svájcot választom. -
zseko
veterán
Nos, megkérdeztem a bankot. Az van ami fentebb is volt már beszélve, a visa nem európai cég, így 2x konvertál... de a banknak is cca. 20 perc kellett mire kibogozta...
Először csak lezárolta az összeget, azt küldte sms-ben, aztán pár nap múlva mikor már megtudta hogy mennyi volt a vásárláskor az euro napi értéke, akkor vonta le azon az értéken.
Most megrendeltem steam-en ugyan azt a játékot, először a paypal konvertált és akkor 646-ot vont le, másodszor a bank és akkor 625-öt, de erre még ugye majd rájön még az előző történet miatt valamennyi, és majd akkor derül ki a tényleges összeg.
Én most úgy látom hogy hiába olcsóbb ha a bank váltja át a pénzt, akár jelentős eltérés is lehet az épp aktuális, és a ténylegesen levont összeg között ha rosszul változik a tőzsde, bár erre azért kicsi az esély,de reális.
-
Nekem ez a paypal árfolyam is gyanús. Nem szoktak ők ennyire jó árfolyamon dolgozni. Szerintem ez csak a számlaegyenleged EUR-HUF konvertálására érvényes árfolyam.
A tényleges FT terhelést is érdemes megnézni és visszaosztani, úgy hogy a fizetési oldalon a conversion options-nál FT-ba állítod a fizetést, és kiírja mennyit fog levonni.
Udvi86: Deviza eladási árfolyamot kell nézni.
-
-
dany27
őstag
hi
megoldódott utánna mindjárt, egyből jött az SMS, meg netbankon is láttam a levonást és ott is volt a 4 jegyű kód egy csillag után de amikor az elsőre beütöttem nem fogadta el így gondoltam nem az az. De aztán másdoszorra már bevette így már nincs korlát.... Egy darabig persze
(de nem hiszem hogy az túl lépném mivel az valami évi 700E kb ha jól tudom!)
Azért kössz
-
evko
aktív tag
Szia!
Az 500Usd megflel, úgyis felette van.
Na most... Műszaki cikkről van szó, de Kínából..
Igazából tök mindegy, honnan a paypal nem véd semmit...Most találtam egy olyan nagykert, ami Kínában van... Elfogad escrow rendszert, de azt mondják, ha azzal fizetek, +45%TAX.
Ami nem gáz, az elv érdekel...Tegyük fel, veszek egy intel procit...
Kínából jön, kifizetem rá a 400USD+TAxot, escrow-on keresztül.
Ekkor ő nyilván látja, hogy ott az escrowon (legalább is én így gondolom) a lóvé, melyet miután kibontottam az árut, jóváhagyok és lehúzhatja a lóvét..?
Mi van akkor, ha valami kamu proci jön az eredeti helyett?
Rányomok escrowon, hogy szar és visszajön a pénzem? Visszaküldöm a cuccot és ennyi?
Erről tud valaki valamit?Köszi
-
juliabrilke
veterán
Nem fogadták el az előtte lévő 13 levelet. (pontosabban már "csak" a cím azonosítása kell)
Elküldte párom a biztosítástól kezdve mindenét, ami az ő nevén van. (közüzemi számlák a nevemre jönnek, átíratással egyszer szívtunk az E.ON-nál pár hónapot)Tegnap ment egy levél még, arra nem válaszoltak még.
-
-
cocka
veterán
A pénzfogadásért egy esetben nem kell fizetni, ha a címzettnek personal accountja van és a küldő a paypal egyenlegéről küld pénzt.
Ha a címzettnek premierje van, akkor minden fogadást jutalék terhel. (3.4%+90 Ft)
Ha pedig a címzettnek personal accountja van és a küldő bankkártyával a számlájáról küldi a pénzt, akkor 5.4%+90 Ft. De ilyen bankkártyás fizetést personal-lel csak ötször fogadhatsz évente. Skype-on nincs ez a korlát, de a jutalék ott is ugyanennyi.
Szerintem ezt olvastad te félre.
-
becuszabi
aktív tag
Nem rossz ötlet, DE tekintettel arra, hogy több alkalommal, személyes jelenlétemmel hangsúlyozva az ügy fontosságát, kértem őket, hogy a jövőben tényleg arra a címre küldjék a kártyáról, kamatváltozásról, stb.-ről szóló értesítésüket, amelyik be van írva a nyomorult számítógépjükbe és még mindig nem kapok meg minden levelüket, nem sok jóban reménykedek.
#1948-ban leírtak szerint viszont lehet. Kipróbáltam. Lehet két account úgy, hogy azonos név, azonos lakcím, de másik email és másik kártyaszám (ha belegondolok, akkor mondjuk a velem egy fedél alatt lakó, azonos nevű fiam regisztrációjánál fordulhatna elő ez a helyzet).
rumkola: kerülném, de sajnos túl sok szálon függök tőlük és annyi kidobandó pénzem és felesleges időm meg nincs, hogy minden ügyemet áthelyezzem egy másik (egyébként alapvetően ugyanolyan haszonleső) bankhoz
-
Cardinella
aktív tag
Ez személyes tapasztalat?
Mivel a londoni központon megy át a pénz, így a BB nyugodtan megtagadhatja a tranzakciót a PP központba, főleg hogy egy e-mail cím és PP account alapján szeretne a pénz elvándorolni. Annyit mondtak, hogy többen keresték őket ez ügyben, de nem utalnak PP-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3085, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest