Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz Throme #28080 üzenetére

Egy kis élménybeszámoló.... :)

Megoldódott a problémánk.

Párom itthoni oldalon vásárolt és ezt paypal tette. Nem volt még fiókja, így regelt.
    Csak gyanítani tudom, hogy itt történt valami. Vásárlással egybekötött regisztráció.
    2 nappal később email-ek közt látja, hogy vett pp-on keresztül spanyol vonatjegyet, névre szólóan, aznapra.
    Pénzt a bankszámlán le is lett zárolva.
    Ijedtség megvolt.

PP oldalán az unauthorized transaction menüben problémát leírtuk, tranzakció számmal együtt, ahogy ott ezt kell. Ezen felül a message küldésnél is megírtuk a bánatunkat.
    Fel lett töltve az email, amit az 'eladótól' kaptunk, megadtuk a weboldalukat is.
    Ezen felül bankkal kapcsolat felvétel. Bankkártya letiltás, banki kivizsgálás indul.

Bank részéről kiderült, hogy hiába a vizsgálat és mi továbbra se tudjuk az összeget felszabadítani, viszont a drága eladó (valami spanyolul beszélő oldal) bármikor leveheti a zsét, eljárás, vizsgálat ide vagy oda....

A pp mindkét jelzésünkre reagált. Az unauth... trans... témát egyből elutasította, míg az üzenet küldésre írták, hogy van valami amorf dolog a ventilátorban, szóval találtak valamit.
    Ezzel párhuzamosan limitálva lett a pp fiók használata.

Idegesítő levelezés indult. Kaptuk a 'klikkel ide-oda, menj ide oda' leveleket, de semmi érdemi. Amiket megjelöltek menük sehol nem voltak az oldalon.
    Adatkérés közt ott volt a számlaegyenleg is. Először nem értettük , de kaptak egyet
    Semmilyen előrelépés, pénzt közben le is vették...

Én kiakadtam, párom meg már feladta. Bogarásztam a neten és eljutottam a pp facebook oldalára is. Tettem egy próbát és ott is megírtam a bánatunkat. Elég gyorsan válaszoltak. Azt is leírtam mennyire valószerűtlen ez a vásárlás részünkről. Srác visszaírt, hogy már elő is terjeszti a főnökeinek az ügyet.
    Sok jót nem reméltem, max levelet, hogy klikkelj ide oda nem létező menükben a béna oldalukon.
    Meglepetésre jött levél hogy ok, utalni fogják az összeget.... Banknál még érdeklődtünk letiltott kártya esetén van-e valami buktató.
    Lényeg, hogy visszakaptuk a zsetont.
    Meg is érkezett bankszámlára.
    Azt nem tudom, hogy a facebook oldalukon ennyire hatékony az ügyfélszolgálat, vagy már tele volt a hócipőjük velünk, de megoldódott az ügy.

Köszönöm V/ segítségét, és a tényleg hatékony összefoglaló írójának is!
    Csak egy példa: a pp oldalán leírtak szerint az életben nem állítottam volna be az sms bejelentkezést, összefoglaló alapján - baromi érdekes módon - sikerült. Ilyen, képekkel illusztrált pontos leírást kéne pp-nak is készíteni, vagy az itteni összefoglalót adoptálniuk magyar nyelvű help-ként....

Új hozzászólás Aktív témák