Hirdetés
-
Mobilarena
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Har_melin
addikt
-
rumkola
nagyúr
válasz
Har_melin
üzenetére
Nekem eddig 86 volt a rekordom, most 90 vagyok és simán haladok. 90-en mentem a T10es bícset.
T13 mapok 1-2 hit az egész képernyő (tornado shotos raider). Bossok is sima ügy. Próbából mentem egy T16-ot (módosítók nélkül) ott ugyanez. Mintha nem számítana a dmg vagy nemtom. Itt már sztem a life, damred, avoid számít nem a dmg.
Am ez nagyon noob build, nem kell másodlagos skill csak rátapadni a mouse1-re.
Annak van értelme, hogy CWDT 2 féle képen van bent nekem? Az mindenképpen proccol és tud duplán is?
Megpróbálok T15 bícset. Az összes Harbi orbot elcsesztem (kb 30db-ból lett 6db bícs), az után néztem meg mennyit érnek.
De inkább játszom most mint piacozom. -
Har_melin
addikt
válasz
LittleBoss67
üzenetére
"Hogy csinálok magic mapot?"
orb of transmutation -> "upgrades a normal item to a magic item"
-
LittleBoss67
aktív tag
Köszi mindenkinek a segítséget. A mapok mind sima T1-ek. Akkor ez lehet a baj. Hogy csinálok magic mapot?
Van egyébként néhány magic és rar is, de nem a kezdő négyből.
Azt hol írja, hogy csak magic mappal lehet kezdeni. Minek ad normált?Jaa...! "boss if magic or higher.."
Az elsőt amit adott az magic volt, ezért látszik az atlaszon.
-
Har_melin
addikt
válasz
rumkola
üzenetére
T10-et nem próbáltam, nyilván függ az extra XP attól, hogy hányas szinten vagy. Lvl 88-89-nél egy rare T10 ad kb. 3-4%-ot. Hiába adja a Beachhead akár a dupláját, azt nem fogod látványosnak érezni.
Négy T15 BH után azt kell mondjam, ez egy nagyon jó változás volt a játékban. Korábban összesen két karakterrel jutottam 90-ig, egyszerűen azért, mert kb. lvl 87-től jött egy törés. Egyetlen halál is képes volt elvinni akár két mapnyi XP-t is és ez szerintem nem csak nekem vette el ilyenkor a lelkesedésemet egy időre. Vagy maradt a biztonsági játék, amivel viszont nem lehetett igazán haladni.
Azzal, hogy a BH "csak" konzisztens area dmg-et igényel és cserébe pont a 87-92 sávban érezhető XP nyereséget ad, egyszerűen több kedvem van játszani. Szívesebben kockáztatok meg magasabb szintű, nagyobb kihívást jelentő mapokat, mert megvan a tudat, hogy van mód kompenzálni egy esetleges hibát.
-
Har_melin
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Gondolom konzolon kicsit kisebb a kínálat a kevesebb játékos miatt.
LittleBoss67:
- a tabula is elég kellene legyen egy T1 mapra, ha egyészt jó a build, másrészt a többi cucc ellensúlyozza a nulla védelmét. Akármelyik hiányzik, meg fogsz pusztulni, mert a resistjeid a béka segge alatt lesznek.
- a 3 T1 => 1 T2 cserét már mondták.
- az, hogy "nem mutatja" a mapot, mit jelent? Ha csak nincs bekarikázva, az azt jelenti, hogy nem magic mapot futottál, hanem csak normált. Ha egyáltalán nem is jelenik meg, akkor nem ölted meg rajta a boss-t. A Desert és Arcade mapon magán a pályán van a boss, a Jungle Valley-n a végén egy külön kamrában, a Crystal Ore-on pedig két(!) külön boss van, két külön arénában.
- low tier mapokból érdemes chisel-t csinálni. Kell hozzá egy q20-ra tuningolt kalapács (stone hammer, gavel) és egy map, eladod bármelyik kereskedőnek vagy masternek és kapsz egy chiselt. Célszerű normál kalapácsot használni, annál elég 4 stone a q20-hoz. Később a magasabb szintű normál mapokat érdemes előbb felhúzni velük q20-ra és csak utána átalakítani rare-ré, így nő a drop mennyisége.
-
rumkola
nagyúr
Megcsináltam az első bícshedemet. Annyira mondogattátok itt hogy ígymegúgy, hogy T10-est craftoltam csak. Semmivel sem több mint bármelyik másik T10 map, de a végén elég vicces a loot.

Érdekesség képen megnéztem tegnap este a cuccaim értékét. 11-12 exára tippelem.
2 hónapja ezt lehetetlennek gondoltam volna. Imádom a gamet, rendesen beleb*zultam.
-
válasz
LittleBoss67
üzenetére
Ha T1-en gyakran halsz, akkor kezdheted előröl vagy áttervezed a karaktert. Vásároltál szintednek megfelelő cuccokat? Ha T1 mapokon nem esett T2, akkor adj el három egyformát, kapsz egy szinttel nagyobbat. De T2 mapokat is hugyér-szarér lehet venni. [link]
-
Drenadar
veterán
válasz
LittleBoss67
üzenetére
Ha 3 ugyanolyan mappot eladsz vendornak akkor kapsz egy tierrel magasabbat.
Ha nincs az atlason ott hogy kész a map akkor nem ölted meg a bosst. De ott írja is az atlason.
-
LittleBoss67
aktív tag
Nagyon sok T1 mapom van. Már 1 stash tele van. Mindig gyűlik mert nem tudom megállni, hogy összeszedjem. Csinálom is őket, de mindig az van a küldetésben, hogy keressek a mapokon egy csuklyás alakot. Végig megyek, Boss megöl, de semmi "mission complete".
Ha elő vetetem Zanával az atlaszt, a kezdő négy sarokpontból csak az egyik van kipipálva, pedig a többit is többször letudtam.
Hogyan tovább? Mit csináljak a több tucat T1-el? Hogyan kell fokozatosan előrehaladni, figyelembe véve esetemben azt is, hogy T1-en is legalább 2x halok pályánként.
Kellene fizetőeszköz, vagy jó loot, mert jelenleg nincs szinte semmi cuccom. Egy unique Rat's Nest pl. 2-3 exa. Még nincs bőség a kevés konzolos miatt gondolom. Sose lesz ennyim. Még a páncélom is Tabula Rasa (3 napig farmoltam).
Így 18 K a DPS, de ez valamiért kevés, meg a védelmem is biztos hibázik. Már bizonyos Rar Bossok is 2-3 találattal kivégeznek.
Konzolon előrehaladni és közben flaskát is használni (kivéve LB és RB) elég macerás. -
-
la_cc
addikt
válasz
Har_melin
üzenetére
Az a temp chain tényleg elég rák...
Az én dual-wielder bleeder karimat is kiheréli rendesen.Más: nyomtam le egy beachhead rotát, mocskos sok xp volt, kb. kaptam 1.3 szintet 89-ra, viszont a drop az kb lófasz, egy csomó shard, de semmi extra. 25 C egy nyitás, valahogy jobbra számítottam.

-
Har_melin
addikt
Ma is (meg)tanultam valamit: T13 Gorge dual bossal, temp chainnel és vulnerabilityvel határozottan nem való a blightos karimnak.

Mondjuk ezt magamtól is tudtam, csak a dög játék beazonosíthatatlannra változtatta a mapot, amikor rádobtam a vaal orbot. Maga a map így is lement gond nélkül, de a két bosstól se elmozogni nem tudtam elég gyorsan (temp chain), se a regen nem működött fullon (temp chain+vulna), ők viszont akkorákat sebeztek, mind egy gőzmozdony. Egy még azt hiszem így is ment volna, a végére mindkettő 50% alatt volt, de kettőt már nem tudtam kezelni.
-
pruzsi
őstag
-
Remiel
őstag
válasz
Remiel
üzenetére
Közben figyelmesebben megnéztem a Soul Mantle és hiába a +1 totem, ad egy lvl20 as spell totem supportot a benne lévő totem gemeknek, ami minusz dmg szóval mindent összevetve nem éri meg, kivéve ha a totem gem nem az armorban van, de semmi más nem lehet 6L a gearben, szóval szerintem meg is válaszoltam a saját kérdésem

-
Remiel
őstag
Kéne nekem valaki aki szakért totem kérdésben. Annyira már nem vagyok tapasztalat nélkül, ez a karim.
Szóval mint látszik is Carcass van rajtam ami ugye 50% area dmg és 20% area of effect...
3 totemmel megyek, ha nincs magic find, flaska és buff nélkül 123k/totem a dps
na de itt a gondom, mégpedig egy másik armor, a Soul Mantle. Ezzel 4 totemet tudok letenni, kipróbáltam.
A kérdésem az lenne, melyik a hatékonyabb, a +1 totem, vagy a dmg + ?
Aki a buildemet csinálta meg sem említi a Soul Mantle, Carcasst vagy Bellyt ajánl.
-
Har_melin
addikt
válasz
Mirman
üzenetére
apropó beachead: csak nekem jött ki ilyen furcsán az rng, vagy harbinger shard tényleg nem szokott esni itt? Minden más esett, nem is kevés, ebből az egyből egy darab sem.
Rotában biztos még jobban megéri az XP, de azért szólóban sem rossz. Lvl 88-on több mint 40%-ot ugrott egyetlen mapon, miközben T13-as sárga High Gardenen hozok talán 7-8-at.
-
Har_melin
addikt
első T15 beachhead map próba, halál nélkül letudva. Igazából könnyebb volt mint egy combosabb T12-13 map.
Esett 1 ancient (cc 12c), 4chaos, egy sisak darab (15c), két T13-as meg egy T12 map és egy csomó apróság. Ha a másik is ilyen lesz (20 harbi orbból lett két beachhead), akkor nem fogok panaszkodni.
-
Mirman
őstag
válasz
Plazmacucci
üzenetére
A módszer sem túl nagy dolog amúgy . Uberlabban kell szerencsésnek lenni . Én olyan 50-et toltam le eddig , átlag 10 perc nekem 1. Devoto fejesre cyclone enchant 3-400 C , Rats Nestre barrage , tornado shot vagy bármi hasonló szintén 300-400
-
-
Mirman
őstag
válasz
0karmacoma0
üzenetére
Ökölszabályként kijelenthető hogy a rare cuccok 99%-a rögtön kuka , kivéve ha rögtön látszik hogy mondjuk 70+ life és 3 resist van rajta vagy hasonlóan egyértelmű dolgok . Kezdőként nézegetni és szedegetni is feelsleges a rare cuccokat nagyjából , koncentrálj arra ha vaalmi értékelhető uniq esik és mapokat tolj minél gyorsabban . A gyorsaság a kulcs ebben a játékban , hiszen minden egyes ölésnél eshet jó cucc. Namármost ha minél rövidebb idő alatt minél többet ölsz akkor annál több currencyíd lesz. Ilyen egszerű a dolog.
-
0karmacoma0
senior tag
Sziasztok! Most kezdek eljutni olyan szintre, hogy lassan nézegetnem kéne mit vendorozok el, de erre nem igazán találtam részletes guideot. Úgy értem rare itemeknél, van-e valami ökölszabály, hogy mi alatt érdemes csekkolni részletesen ér-e valamit? Most úgy próbálom, hogy megnézem van-e rajta tier 1-3 preffix/suffix, és ha igen félrerakom, hogy majd megnézem normális base-e, jó statokra jött-e a jó roll. Annyit kérdeznék, hogy a rossz socketek és linkek, 3 alatti pre- suffix kizáró tényezőknek számítanak-e, quality mennyire fontos, illetve milyen tényezőkkel lehet még szűkíteni a dolgot, hogy több cuccot lehessen kukázni?
-
rumkola
nagyúr
hejj
ilyesmikkel mit lehet kezdeni?
pl. Rod of Detonation
[link] -
-
wayne1
senior tag
Sziasztok lenne egy kérdésem hátha valaki tud segíteni. Régebben már játszottam a játékkal, és most újra elővettem. Nem rémlik, hogy annó lett volna ilyen problémám mint ami most van. A gépem ugyanaz, nem lett cserélve semmi.
Ha valamelyik helyszínre megyek szép éles a kép, de ha Highgate-ba megyek, akkor homályos lesz a kép, és olyan mintha extra alacsony felbontáson lenne.
Már próbálgattam állítani a beállításokat, néha jó néha meg ugrik egyet és ugyanígy szétesik. Van esetleg valakinek ötlete erre? -
Har_melin
addikt
Sárpac, Mirman: köszi!
-
Har_melin
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
4 sec, de oda is van írva az asc leírás aljára, ha fölé viszed az egeret, mutatja (Recently refers to the past 4 seconds)
-
Mirman
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Három féle lehetőség van , ezt a party leader választja ki hogy mi legyen :
No Allocation - mindenki felvehet bármit ami esik (legszarabb lehetőség szerintem )
Short Allocation - névre szól a loot , majd 5-10 mp mulva bárki felveheti
Perma Allocation - névre szól a loot bármeddigPlazma : 4mp a recently
-
-
Har_melin
addikt
válasz
Plazmacucci
üzenetére
ha elszenveded
-
Bp
tag
Hali.
Az lenne a kérdésem hogy az Ascendancy pontokat lehet ugyanúgy törölni,máshová rakni,mint a sima pontokat?
Vagy csak a labirintusban lehet ezt megtenni? -
Cloaked in Savagery azt jelenti, hogy ha én csapok savage hit-et akkor aktiválódik, vagy ha elszenvedem?
-
la_cc
addikt
Ez miért van, hogy ráírok trade-re vki-re és egy másik névről válaszolnak?

-
Har_melin
addikt
válasz
rumkola
üzenetére
azért ha rendszeresen onehitelnek, akkor ott valami gond van. Egy-egy ilyenbe belefut az ember, de ha rendszeres (és tényleg onehit, egy ellenféltől, egy max. két csapás), akkor vagy a build rossz, vagy nem elég már arra a szintre (mondjuk az is egyfajta rossz build) vagy a te játékstílusod/rutinod nem passzol hozzá.
-
Har_melin
addikt
"Az egyszeri halandó gamer honnan tudja, hogy ezek léteznek egyátalán?"
- liga leírása
- youtube videók
- PoE wikiMivel árban kicsi a különbség köztük, persze, hogy a T15-ösöket éri meg futni, de ha amúgy is a ligában játszol, akkor egyszerűbb csinálni őket, mint venni, itt egy guide hozzá. Árban szerintem nem annyira drágák, mert egy csomó loot esik rajtuk, általában visszajön az áruk.
-
Har_melin
addikt
válasz
Drenadar
üzenetére
A Scold's Bridle sisak a felhasznált mana 400%-át sebzi a használóján. Ez (is) aktiválja a CWDT-re kötött skilleket, a Cloaked in Savagery ascendancy pedig a sebzés 100%-át visszatölti life-ként, ha bekap egy Savage Hit-et. Nekem az a fura, hogy nincs alacsony szintű CWDT, amit a sisak triggerelne, mindegyik 2400-2800 körüli dmg-nél lép működésbe, ami elég soknak tűnik. a videón sem látom, hogy akár csak pillanatra is de leesne a hp-ja.
-
tocsek18
senior tag
válasz
Drenadar
üzenetére
bejövő sebzés után castolja a skilleket
itt vannak a karaktere -
Drenadar
veterán
https://www.youtube.com/watch?v=Nb3yuc45YgY&t=108s
Valaki írja már le, hogy hogy tud cast on attackolni... cwdt-vel valahogy meg lehet csinálni, hogy sebezze magát és akkor toljon ki magából ennyi mindent? :| nem értem

-
Har_melin
addikt
a pár napja belinkelt Blight buildhez módosítás:
Pohx elkezdett játszani egy hasonlót, csak berserkerrel. Szerintem a Trickster jobb (nekem pl. nem volt egy pillanatig sem gondom a manával és az Enfeeble is többet segít a túlélésben mint a Vulnerability, bár ez utóbbi ízlés kérdése), viszont van egy használható pont benne.
Az eredeti Blight build a Voll's Vision sisakot használja, az viszont csak akkor adja a bónuszt, ha egyetlen corrupted cucc sincs rajtunk. Én már régebben lecseréltem egy top HP rollos sisakra, mert így több életem volt és a plusz HP regen a Voll-on flat érték, nem %.
Így viszont lehet corrupt cucc is rajtunk és egy G-2B-W Allelopathy sokkal jobb a bossok ellen. A trashnél IAoE van a fehér foglalatban, bossoknál Swift Affliction. A ConcEffect sajnos itt nem jó, mert az more area dmg-et ad, a Blight dmg-e viszont egy területen belül, de egyes célpontokra hat. (Az előbbi dmg típus csak akkor hat, ha a területen belül van a célpont, ha kisétál, akkor már nem, az utóbbi, mint a Blight is, akkor is hat, ha kimegy az eredeti célterületről.)
-
Dark Pact tényleg keményre sikerült

-
rumkola
nagyúr
Felháborító ez az egyhitelés, egyszerűen nincsenek rá jelzőim mennyire gennyláda ez az egész dolog. Remegek az idegtől, simán állba tudnám b**ni valamelyiket izomból.
-
Har_melin
addikt
Hoppá, most látom, hogy változtattak az über lab darkshrine bónuszon és most már egyik opció sem stackelhető? Egészen biztosan emlékszem, hogy pár hete, amikor megcsináltam, akkor volt köztük pár olyan (pl. a plusz treasure key), ami megmaradt akkor is, ha utána aktiváltál egy másik shrine-t.
-
válasz
rumkola
üzenetére
Azon a mapon shaper's orb-ot kaphatsz. Ezzel egy map szintjét lehet 5 szinttel magasabbra emelni véglegesen, tehát az újonnan droppolt map is 5 szinttel magasabb lesz. Azokra a mapokra használják amelyek a legjobban tetszenek egy játékosnak, de célszerű olyanra elhasználni amin sok mob van és/vagy cső map.
-
rumkola
nagyúr
Hali!
Megcsináltam egy kék körrel jelölt mapot, mit kellett volna kapnom ill. miért volt fontos? Találnom kellett ott valami? Nem jelzi semmi. -
válasz
Har_melin
üzenetére
Éppen ellenkezőleg. Nem szívatom magam. Több élményt nyújt játszani. Szerintem pont azok szívatják magukat, akik nem karaktert építenek, hanem csak megveszik. Fogalmuk sincs milyen az igazi élmény ilyen játékban... De mindegy, mindenki más.
Egyébként vásárlás nélkül is lehet tuti buildet építeni... Amit dob hozzá orbokat elég és sokkal élvezetesebb a lehetőségek köré építeni. Csak ugye a kényelem... -
Har_melin
addikt
-
Har_melin
addikt
válasz
Callisto
üzenetére
mindenki úgy szívatja magát, ahogy neki tetszik
Szerintem ebben a játékban a kereskedés hozzá tartozik a tervezett nehézséghez, bekalkulálják, hogy vásárolsz, de ha nem, nem. Én nem elvből nem veszem meg a Kaom-ot, hanem mivel ezzel a karival jól haladok, fölösleges pénzkidobásnak érzem. Aztán ha kifullad, vagy ráunok és nem lesz más, szimpatikusabb ötlet, akkor lehet, hogy megveszem és folytatom az RF karit. -
válasz
Har_melin
üzenetére
Én is nehezen haladgatok egy templar (inquisitor) képében. 1-2 dolog hiányozna még, de venni sosem fogok. Az nem az én esetem, mert számomra már cheatelés valamilyen szinten. A karaktert sem érzem magaménak onnantól kezdve és az öröm sem az igazi. Sőt nincs is, mivel nem nekem pottyant, a karakternek a tuti cucc.
-
Har_melin
addikt
Mivel jó eséllyel úgy sem tolsz minden mapot T11 fölött csak olyanokat, amik fekszenek, nincs, sőt. Amit nem aktiválsz, az nem fog esni, így nagyobb az esélyed arra, hogy olyanok essenek, amit játszani is akarsz. Én T10-ig megcsináltam eddig mindent, T11-ből meg fogom a nagyját, de fölötte pl. már csak olyat, amit játszani is akarok, meg a pár shaper orbot adót.
Most a Harbinger orbokkal belépett egy kényelmes T15 generálási lehetőség, nem kell végigkínlódni az alatta lévő szinteket.
-
Har_melin
addikt
válasz
Callisto
üzenetére
én most leszek 88 a blightos karival, ezzel eddig max T11 mapot toltam, nem volt más. Korábban inkább biztonsági játékos voltam, magasabb szintű mapok csak kékben, aminél addig tudtam rollolni, amíg jónak nem találtam. Ebben a ligában most próbálok inkább a nagyobb XP, nagyobb kockázat mentén haladni, csak rare mapot játszom, 6-8% körüli hozamokkal, ez jelen esetben lvl87-en T9-11 volt, pár T8-cal. Ahol nagyobb a rizikó (pl. most majd az első T12 corrupted mapnál), azt inkább rögtön szintlépés után tolom le, amikor limitált a veszteség.
Hozzáteszem, hogy pl. a RF berserkeremet azért tettem parkolópályára, mert azzal ez nem működött, annyiszor halt le, hogy megrekedtem vele lvl87-en. Nagyon kellene neki a Kaom's heart, de korábban nem volt rá pénzem, most meg nem érzem indokoltnak, hogy elcsesszek rá ennyit. Ez a blightos trickster talán a legerősebb karakterem az elmúlt években. Nem is dmg oldalról (bár az sem rossz), hanem túlélésben. Annyira sokrétegű a védelme, hogy olyan szituációkból is élve kerültem ki, amilyenekbe máskor lazán belehaltam - írtam már, hogy elég béna játékos vagyok.
-
la_cc
addikt
Van értelme a map bónusz 100% felé vinni?
-
Har_melin
addikt
válasz
Callisto
üzenetére
Ez is előfordul, de sokszor pont a gyorsaság a RIP oka. Olyan gyorsan halad az ember packtól packig, hogy az esetleg közben rákerült átkoknak nincs idejük lejárni. Nem is figyel rá, mert hullik a nép, aztán véletlenül belefut egy olyan critbe, amit a közben már rajta lévő 1-2-3 átok is buffol és konyec filma.
-
válasz
Har_melin
üzenetére
Ez mindenkinek ismerős. Én tegnap este ettem közben. Nyomtam a mapokat ahogy kell, majd egy következő mapra bemegyek lecsapom a tömeget és gondolotam belefér egy kanállal közben, mert a környéken senkit sem láni. Aha, csak nem néztem, hogy kik voltak akiket lecsaptam egy ütéssel csak úgy rutinból. Hát az a fajta akiknek a lelke oda csapódik be ahol álltál amikor meghaltak. Na most a kb. 15 lélek egyszerre odacsapott és egy kanálnyi zabkása elég volt ahhoz, hogy a teleportoknál ébredhessek.

Sajnos egy ilyen hiba level 88-90-nél már nagyon fáj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPad A16 128GB, Wi-Fi, Újszerű, 1 Év Garanciával
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-4790 4-Core 3.6GHz - LGA1150
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az én dual-wielder bleeder karimat is kiheréli rendesen.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)