- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Magisk
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobsurf
őstag
Szerintem bontatlan volt. De a futár tépte fel...
Állítottam én már mindent. Szín, fényerő, háttérvilágítás, színhő, kontúr...Kilógás megoldódott, köszönöm!
A mediaplayere nekem semmit sem visz. Szinte minden film elindul, de pár mp után lefagy, százas hálón...
Tv Anywhere nem müxik...Külső eszköz:
PI2 kodival, ezen nyomtam egy kalibrációt. A régi samuval kurva jól megy.
NAS: Az meg ugye csak a helyet adja...A fő bajom, hogy olyan fakó/matt az egész.
-
NavySeal
senior tag
A nappaliban egy W805a-t hasznalok. Sajnos a feliratokkal nem boldogul. Viszont mellette van egy Mede8er 😄
A haloba nem lesz medialejatszo, ezert gondoltam egy ilyan tv-t, ami esetleg jobb, mint a Sony ilyen szempontbol. Ajogy latom LG LF652v jo, de kepben azt olvasom a TX CS630e szebb, itt viszont a media resz gyengebb. Nas-on tartom a filmeket. -
NavySeal
senior tag
Szuper, koszi! Nyilvan nem varok mediabox-os minoseget, szolgaltatasokat, csak a jelenlegi Sony-mnal legyen picit jobb. Az LG 652v-t neztem meg, sajna a Panat nem lattam meg eloben, nem tudtam osszehasonlitani a ket keszuleket fileg kepminoseg, ami donto az "okos" dolgok annyira nem mervadoak.
-
nem létkérdés egyáltalán. én csak érteni szeretném a működést, de azt látom, hogy elbeszélünk egymás mellett
nézzük más irányból: abban megállapodunk, hogy azok a tv-k amik 100/120hz-nek vannak hirdetve, és vagy interpolálnak, vagy fekete kockát villantanak be, azok 100-szor vagy 120-szor villannak? -
te még mindig egyként kezeled azt ami villog és azt ami villogtatja, és konstans natív panelként hivatkozol rá mint egy egység.
ha a pixelem képes 120-szor villanni (egymástól eltérőt vagy ugyan azt) akkor az nem lehet "natív" 50-es/60-as pixel, igaz?szerk: értem az interpoláció fogalmát is, meg a BFI fogalmát is, mielőtt újra elmondod.
-
végigolvastam, de nem találom
megmondanád, hogy melyik válasz a megfelelő? ami megmondja, hogy az a panel, ami így vagy úgy, de 100 vagy 120hz-nyi képet mutat (most mindegy, hogy az a kép egyforma vagy eltérő kockákból, vagy bevillantott feketékből, vagy miből áll) szóval az a panel, ami megmutat 100 vagy 120 képkockát, az miért nem 100/120hz-es panel?
ott nem az elektronika és vagy a forrás a korlát? -
nagypasztor
tag
Akkor ha a pendrive-ról nézem a filmeket, akkor a tv 100 Hz-en működik, viszont ha hdmi-n keresztül kötöm a laptopra, akkor csak 50-en megy? Ha igen, akkor gondolom szebb a kép a gyors mozgásoknál, ha pendriveról nézem. Vagy ha egy jobb laptopot kötök rá, aminek dedikált videochipje van, akkor működhet 100 Hz-en? Bár attól talán nem függ a képfrissítés.
-
törölt tag
-
szigpet1982
csendes tag
Köszi!
Ma reggel bekapcsoltam és működött viszont, de egyszer megint kiírta egy másodpercre hogy nincs hálózat.
Kipróbálom amit mondtál.
Az a fura hogy eddig működött csak azt hiszem este a Serviio-ról való filmnézés után nem kapcsoltam ki a szervert, csak lekapcsoltam a gépet és tv-t.
Lehet benne ragadt valami?! -
Z10N
veterán
Mar linkeltem. Tole kerd el. Amugy az a vicces, hogy nekem frissebb fw-m van, mint ami fent van a hivatalos japan oldalon. Anno ugye szo volt arrol, hogy hogyan lehetne az fw-t hackelni, mivel FreeBSD, de ugye zart.
Ui: http://prohardver.hu/tema/panasonic_led_es_lcd_tv-k/hsz_3872-3872.html
-
Z10N
veterán
Nekem 2013-s szeria van. Laptoppal nekem se esik a jelerosseg, csak htpc-vel. Illetve probald ki, hogy a laptopnal be tudsz-e lepni a biosba, meg mielott a win/linux inicializalna a megjelenito drivert. Csak lcd-rol volt szo. A kepevel meg vagyok elegedve. Tetszik a finomhangolhatosaga is. Mint mondtam, amikor legkozelebb tv-t veszek, akkor ezeket figyelembe fogom venni. A supportos levelbol pedig kiderult, hogy elismerik a hibat.
-
kezo0
addikt
58AX800-as, szerintem anno én vettem meg ebből az utolsó itthon kapható példányt. És nem a box a hibás, azt csak példaként hoztam fel, a jelenség minden más műsorforrásnál (pl. Dune HD Smart D1, HiMedia Q10) ugyanúgy jelentkezik, amikor képformátumot váltanak. A UPC-s boxot meg eszem ágában sincs fix 1080i-re állítani, hiszen akkor a 4:3 képarányú adásokat is eleve 16:9-re széthúzva küldi a tévének...
-
Z10N
veterán
Ez a foldhurok levalaszto hasznos dolog, de nem ez a problema.
"Mindent elolvasok, nem kell visszaolvasnom, de ha nálam nincs HDMI gond akkor már nem általános jelenség, ennek okát meg kell vizsgálni, de nem feltétlenül csak a tv HDMI része lenne a hibás."
Ezekszerint megse.
http://prohardver.hu/tema/panasonic_led_es_lcd_tv-k/hsz_3777-3777.html
http://prohardver.hu/tema/panasonic_led_es_lcd_tv-k/hsz_3861-3861.html
http://prohardver.hu/tema/panasonic_led_es_lcd_tv-k/hsz_3872-3872.html
http://prohardver.hu/tema/epitsunk_htpc-t_home_theater_pc/hsz_38237-38237.htmlKiprobaltam: kulon elosztos es dupla ferrites hdmi. A hiba tovabbra is fenn all es masnal is elofordul. Azaz altalanos es ismetlem a kulfoldi forumokon is emlitik ezeket a hibakat. A ket kiemelet hsz-t pedig olvasd el.
-
Z10N
veterán
Nem. Nyilvan kikapcsolt allapotban tavolitottam el.
Igen. Meg mielott megkerdezned foldelt konnektorrol.
Az a helyzet, hogy sajnos gond van vele. Mar masok is panaszkodtak erre itt (olvass vissza par hsz-t) es kulfoldi forumokon is.
Inkabb azt reszletezd hogyan mukodott tokeletesen (tv/htpc).
-
-
-
kezo0
addikt
Hát erről beszélek. Adnak egy "nesze semmi, fogd meg jól" jellegű választ, amiben ajánlanak egy olyan megoldást, amivel ugyan elérheted a Netflixet, más tekintetben viszont szétcseszel vele a tévéden más, fontos(abb) beállításokat, és ezt a kis mellékes körülményt meg sem említik...
A szüleim alsó kategóriás, nem is friss modell Sony LCD-jén már a magyarországi indulás bejelentésének másnapján elérhetővé vált a Netflix app, ott valahogy nem kellett hozzá hosszasabb "szoftverfejlesztés", de a Panánál biztos alaposabbak a fejlesztők. -
kezo0
addikt
Egyébként a facebook-on privát üzenetben is megkérdeztem a Panasonic oldalának adminjától, hogy mi a helyzet Netflix-ügyben. Több nap eltelte után végre válaszoltak:
"Az alkalmazás lokalizálásán már dolgoznak a kollégák. Hamarosan bővül azon TV-k listája, amelyen egyszerűen használható a Netflix alkalmazás.
Amennyiben nem tudsz várni, elég a területet átírni a beállításokban (pl.: Franciaországra), hogy elérhető legyen az app.
Üdvözlettel: Panasonic Magyarország"(Nyilván inkább várok, mint hogy megváltoztassam a területi beállításokat, aminek több lenne a hátránya, mint az előnye...)
-
kezo0
addikt
-
Az-X
őstag
Szerintem TN panel lehet. Rákerestem gugliban, de hirtelen nem találtam infót. A betekintési szögei alapján tuti nem VA. Van egy 24"-os VA paneles monitorom, ahhoz képest ég és föld. A kép állva már durván veszít a fényerőből. Csak úgy van szép képe, ha pont szembe ülök vele. Oldal irányba még nem zavaró annyira de függőleges irányban nagyon szűk az élvezhető tartomány.
-
bigdady
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek. Nfs megosztásom van. Kiprobalnam a pana st60-ammal de az meg dlna-t keresne mindenáron. Vagy nem tudom hol kéne keresnem?
Most st60 wifin kapcsolodik a halozatra es a routerre van kotve a synology nas es egy mede8er300 is lanon. St60 meg hdmin log a mede8er-en. Szoval tv most is wifin van de dlna-t akar... Az uj tv csak wifin mehetne mert messze van lannak vagy hdmi-nek. -
yvsmad
őstag
-
Az-X
őstag
Rájöttem a hibára. Ha a Popcorn C-200-ason futtattam a beállító lemezt akkor tekerhettem bárhová, túl sötét volt a kép. A belső media playerrel egész más a helyzet. Végigszaladtam amin tudtam, de egy kék fólia kell majd még. Fehéregyensúlyt jó volna belőni, de nincs kalibráló ketyerém. Annó majdnem vettem az Eizo monitorjaimhoz, de végül elmaradt. Így egyelőre ez az érték középen marad. A helyzet javult, de közel sem tartok ott mint egy jó plazma.
A C-200-asra picit visszatérve, egyelőre a költözés után csak egy puritán HDMI kábellel használtam. Valahol van egy Audioquest kábelem is (ha jól emlékszem Forest), előkeresem, hátha a kábel a ludas. Eddig a C-200-zal nagyon meg voltam elégedve. A plazmán, és a projektoromon (Infocus X9) is gyönyörű képe volt.
-
-
gurabli
őstag
Az üzletben hogyan tudom megnézni, hogy jó példányt kapok e vagy sem? Kiemelted a bevilágítást és a felhősödést, ezen kívül mit nézzek még?
Plazmáról jövök, szóval elég idegen terep az LCD.Gondolom ha valami hiba kiderülne, akkor javítja/cseréli a Pana? Az ám, milyen a garanciális ügyintézés, kijönnek házhoz vagy küldenem kell Pestre?
SD adások esetén mire számíthatok? Nagyon rossz, közepes, átlagos?
-
gurabli
őstag
Köszönöm a sok segítséget!
Hát, meg kell ezt még gondolnom, mert csak akkor éri meg cserélnem, ha egyértelműen sokkal jobb, mint a plazmám. Ha hozza azt a szintet, akkor minek cserélni?A 3D-t ki fogom próbálni, a héten elmegyek MM-be és rácuppanok egy aktív 3D-re. Mondjuk ott jó világos lesz, az biztos. Otthon természetesen sötét, kizárólag úgy filmezek.
Két htpc is van, azokban eléggé otthon vagyok, egyáltalán nem kell a tv "okos" része és lejátszója. Arra gondoltam, hogy mennyire jól játssza le a 24p-t, meg olvastam valami 50Hz bugról is, bár gondolom ez nem aktuális.
A valódi kérdés az, hogy megéri e a +6" miatt plazmáról LCD-re váltani (úgy, hogy azért a 3D is érdekel).
-
gurabli
őstag
Köszönöm!
Mivel a Pana plazmával nagyon elégedett vagyok, még ha "csak" hd ready, ezért most a cserével amennyire csak lehet, biztosra szeretnék menni. A 3D lehet, hogy nem is nagyon jön majd be, ez majd csak menet közben fog kiderülni. Félek egy kicsit az aktívtól, mert elég sok helyen azt olvasom, hogy komoly fejáfjést okoz(hat) és nagyon kifárad tőle a szem. Persze ki fogom próbálni, ha nem is ezen a Panán, de egy másik aktív 3D-t megpróbálok. Persze üzletben nem nézhetek meg egy filmet, lehet, hogy csak egy óra múlva jelentkezne a fejfájás. Remélem a szemet azért nem rongálja... Mondjuk sokat úgysem fogjuk nézni, néha pár filmet, nem naponta és nem sok órán át. Ki tudja egyáltalán meddig lesz még 3D film elérhető, mintha egyre kevésbé tolnák, vagy nem jól látom?Ami viszont a Pana mellett szól, az a nagyobb képátló. A 48" azért több, mint a 42". Kérdés, hogy milyen lesz az LCD képe a plazma után, remélem nem lesz visszalépés, sőt, remélem, hogy komoly előrelépés lesz.
Ez a tv gond nélkül lejátssza a 24p tartalmakat is? Mit veszítek azzal, hogy nem 205 vagy 2016-os modellt veszek?
-
hegegabi80
addikt
Kb fél éve lett bekötve az IPTV, mivel akkor költöztünk. Telekomon belül érted a váltást vagy a szolgáltatót is? Sajnos is Sátoraljaújhelyen nem sok szolgáltatás van.
De akkor térjünk vissza a pana tévékhez.
Ha esetleg a t-nél átlépek sat tv-re akkor elvileg működhet ez a ca modulos dolog?
Jah és otthoni hálózatba akkor be lehet kötni a tv-t? értem ez alatt, hogy a tv-n elérjem a gépemet, amiken vannak pl filmek.
És még egy, hdmi kábel esetén milyen hosszút érdemes/lehet venni? Csak mert szívesen kipróbálnám a gépet játékkal, de kb 8 méterre vannak egymástól (másik szoba). -
-
Flashget
félisten
Persze, hogy nem forgalmaznak már egy 2011-es modellt ami a gyártónak többe került mint ez a hurkapálca.
Hogy nem lehet kapni...hát..[link]
5100 az orrom végén volt simán kiláttam a szemüveg felett állandóan igazítani kellett..ment vissza a dobozába.
Engem egyetlen 5100-as tulaj sem fog meg győzni arról, hogy az jó szemüveg. Nem az eleve konstrukciós hiba, hogy megszüntették az oldalsó védelmet.
Én viszont már győztem meg nem egy embert arról, hogy a 3100 a jobb. 1 éve új H6500 tulaj (kollégám) 5100-at kapott a tévéhez vittem tesztelni csak a 3100-at, hogy a D szériához adott működik vagy sem a H szériással. Felvette, hogy mutassam milyen és anélkül, hogy bármit mondtam volna ő maga mondta, hogy ez jobb még viselni is, pedig ő is szemüveges. vettünk 2 db-ot és ha néha nézi 3D filmet előveszi.,
10 éves fia már eltörte véletlen az egyik 5100 szárát.
Hívhatod kampányolásnak de ettől ezek még igaz dolgok. Egyedűl azt nem szeretem ha valaki úgy mond valamiről véleményt, hogy ki sem próbálta csak látta képen. -
virkir
veterán
Még mindig bénázok.l
Ezt is megcsináltam mint egy régebben linkelt megoldást de... vagy rossz helyen keresgélek vagy nem műkszik.
Médiakiszolgálón látszik a gép de csak az users/public mappa megosztásai látszanak a többi megosztott könyvtár az istennek sem.
A lejátszónál ment eddig is a megosztott könyvtárak tallózása viszont ott meg a cím nézetet nem tudom átállítani van az ömlesztett egybe minden. -
headhunter
addikt
"Panánál is elvileg a CS630 az utód, de szerintem messze nem hozza az AS640 szintjét."
Leszűkítettem kettő típusra, utána bekerült az 5év garancia miatt a 630-as, de már kezdek "begolyózni"...
Információ óceánban könnyű elveszni, minél többet tudok meg a kinézet televíziókról, annál jobban bizonytalanodok el a vásárlással kapcsolatban...
400Hz BMR IFC = Valós 50Hz vagy 100Hz?
Keret: Max. 150.000Ft
Panasonic TX-40CS630E
Samsung UE40H6400
LG 42LF652V -
yvsmad
őstag
-
-
BB9360
aktív tag
Elfogadom, de még mindig nem értem. :-)
Akkor most a FHD 400Hz vagy a 4K 200Hz a jobb ebből a szempontból. Ezek után a konkurencia 800-900-1000Hz-e mit jelent, jobbat, rosszabbat? Mindenki ugyanúgy/ugyanazon paraméterekkel kalkulálja ezeket a számokat? Vagy előfordulhat, hogy az egyik 800Hz-e megfelel a másik 400Hz-ének, vagy mit tudom én?
-
BB9360
aktív tag
Aha, olyanokat olvastam az elmúlt hónapban, hogy van olyan tv, ami x hertz-es, de az valójában csak 50/60, viszont a másik, amelyik y*x, az már valós 100 Hz.
A nézési táv kb. 4,3 méter, néztem linkelt távolság-méret-felbontás kalkulátorokat és olvastam hozzászólásokat, hogy legalább 55, de még jobb lenne a 60, 65 inch. Értem, de vajon tényleg mennyivel lenne rosszabb Sejtem, hogy vacakabb forrásnál még jobb is a kisebb.
Ráadásul két dolog is még bejátszik. Az egyik a szubjektivitás faktor: a mostanihoz képest az 50" is óriási előrelépés, valamint ha nincs (és nem is lesz) hasonlítási alap (még egy tv a másik méretben a szobában),akkor nem biztos, hogy látható lesz; a másik közgazdasági, hiszen ha cserére lesz igény, 3-4-5-valahány év múlva, akkor kisebb a veszteség a kisebb képernyő. Ami akkor számít igazán, ha ráadásul felesleges is volt a nagyobb képernyő. Mert ha kiélvezi az ember, akkor OK.
THX. -
BB9360
aktív tag
és @junior11
köszönöm.
Igen, egyelőre a 4k még kihasználhatatlan, az ívelt soha nem fog érdekelni.Nem tudom, hogy van-e olyan hely Bp-n, ahol egyben van Pana és Sony is, hiszen úgy lenne jó összehasonlítani a két márkát. Nagyobb bevásárlók (MM, Euronics) nem játszanak, ott a fények is túl mesterségesek és erősek.
Akkor Pana 630 300k-ért, a Sony w755 283k-ért (255k+28k biztonsággal, így mindkettő 5 év, a Sony egy kicsit jobb, mert saját hibáért is jótáll), de 3D nélkül vagy a Samsung H6400 (viszont ez csak 2 év garival) 250k.
Melyik mellett mi szól?
-
BB9360
aktív tag
Köszi mindenkinek, aki hozzászólt!
Nekem is itt van a nagy kérdés, hogy cseréljek-e és ha igen, mire?
Mi az, ami jó tv-re és letöltött filmre? Ha DVD lemezeket néznék, akkor milyenek a mai tv-k. Sajnos nem minden full HD, és nem is lehet mindent megszerezni. Az OK, hogy a régebbi filmek (régi: régen készült, az 50-estől a 90-es évekig + a még .avi formátumban meglévő újabb filmek) nem okoznak majd maradéktalan elégedettséget, de ha az újak sem, az már nem OK.
Ráadásul hiába van a szuper 5 év gari, vagy 5 év biztonság, nem azzal akarnék szórakozni, hogy visszaküldöm a tv-t.A jelenlegi (egykor) csúcs kategóriás tv-mmel semmi bajom nincs, javítani nem kell, csak a digitális forradalomra nincs felkészítve. Eddig nem zavart, mert ment az analóg gond nélkül. Viszont most egy egyszerű TVPaprikához is be kell kapcsoljam a set top boxot, és akkor esetleg már szeretném a sportot és természet filmeket nagyban és jobb minőségben élvezni. Azonban ha ez jelenleg még túl nagy kompromisszum, akkor tudok várni (legalább addig, amíg javíthatatlanul el nem romlik a crt-m, ami lehet, hogy még bőven évek)...
Tudom, hogy egyedi igények vannak, de pl. 300k fölé nem mennék, mert sztem 4-5 év múlva nagyon elavult lesz, 30k körüli akkori értékkel, annál többet meg nem akarnék veszíteni rajta. Mondjuk az 5 éves gari (akár "ingyen" Pana, akár a fizetős Sony) ad legalább annyit, hogy 5 évig gondtalanabbul tekintsek a tv-re, de többet nem hiszem, hogy a mai dolgok bírnak egyáltalán...
Marad a kérdés: akkor mit is? AS640 már nincs, a CS630 itt kapott hideget (is) -meleget (is), ráadásul inkább 300k felett van, a Sony nem annyira ajánlott (OK, ez egy Pana forum), de abból is csak a most akciós w755 , ami 250k (+ a biztosítás, így máris ~300k) jöhetne szóba. Már ha az 55" átmérőt vesszük, de az 50" sem annyival kevesebb most (~35k).
Ki mit gondol erről?
-
junior11
veterán
Felhősödés, DSE előfordulhat bármelyik lcd-n, engem még zavartak a gyenge betekintési szögek is, bár hozzáteszem, 50-55" esetében jobban észre venni, mint mondjuk egy 40"-on. Az android tv még tényleg egy nagy katyvasz, de azért remélem, hogy a frissítések során helyrerázódik.
Kíváncsi leszek jövőre mivel rukkolnak elő fullHD tv-k terén, mert egyre jobban, szándékosan lerontják őket, a 4K-t pedig továbbra is nyomni fogják ezerrel. Ha netán beadná az én tévém is a kulcsot, én sem tudom hirtelen mit vennék, de azt hiszem CS630E vagy Sony W7, W8 közül lenne valamelyik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már az Apple AI-igazgatóját is elcsábította a Meta
- Tőzsde és gazdaság
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest