- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
teo8028
csendes tag
Hasonló jelenséggel küzdöttem az imént. NAS-ról Kodival küldtem a képet a TV-re, de szintén "lelógott" a kép széle. Rájöttem, hogy a Kodi az, ahol a hibát keresni kell. Ebben az esetben az overscan beállításokkal helyre tudtam húzni a képet teljes mértékben. Mert a Kodinak volt ilyen beállítása.
Hátha ezen el tudsz indulni a megoldás felé. -
törölt tag
Akkor így nehéz döntés lesz. Biztos olvastad a samu topikban, hogy a JU7000 az első UHD-s, ami javasolt, de többen is vettek JU6800 as vagy még kisebb számozásút, és elégedettek vele. De mint mondod mindenki másképp látja a dolgokat. Meg egy dolog egy műszeres teszt, és egy másik amit látunk.
-
blakey
titán
A Hz-ek száma ttöbbnyire ua. A 4K 200 Hz a full "gagyi" kategória. Az, hogy te nem láttad rosszabnak, csak a körülmények miatt lehetett, hazaviszed, elkezdesz nézni egy 24p-s anyagot és lehet, hogy elsírod magad. 4K-t 7-es de inkább 8-as szériától érdemes venni a Panánál, ez többnyire a többi márkára is igaz.
Megtehettem volna, hogy 4K-s tv-t választok, de a FHD tv-m 2.7m-ről tökéletes élményt nyújt, a 4K is ugyanazt az élményt nyújtaná, mert a filmeken szórakozni szoktam és nem "pixeleket számolni", ezért nem érte volna meg a 2X árat. Ha legközelebb cserélni fogom a tv-t, akkor 4K lesz és valószínűleg sokkal jobb lesz mint a mostaniak és vállalhatóak lesznek minden szempontból -
blakey
titán
Ha az AS640-es felhősödött akkor készülék ill. beállítási hiba, én korábban betettem képet arról, hogy nálam milyen, gyakorlatilag tökéletesen homogén, semmilyen aura, korona stb nincs, igaz, enyém kalibrálva van. Szóval annyit tudok írni, hogy sajnos a mai tv-khez érteni kell, "out of the box" kevés olyan tv van amelyik egyből jó képet ad, sőt inkább nincs olyan. sony 755-öt gyengébbnek tartom, LG meg olyan amilyen, egy 650V van itthon, szóval látom, hogy milyen. Semmi pénzért nem adnám az AS640-est.
-
mufi
senior tag
Én is TX630-as készülékkel szemeztem de egy kolléga pár oldallal ezelőtt írta, hogy nagyon rossz a bentekintési szöge, hát, szerintem látni kéne előbb...az mindenesetre pozitiv, hogy 5 év garikat adnak, nem mint a sony, hogy 2 év...5 év gari nélkül ma tévét venni, 200k vagy még annál többért, háááááát hogyismondjam....
-
virkir
veterán
A 640-es "felhősödése" egyértelműen készülékhiba, azokra nagyon nem volt jellemző. Kimondottan homogén képük van, az én 40"-om is hibátlan ilyen téren.
A méretnél meg ugye jön az, hogy nincs olyan, hogy nagy a tévé.
Függ azért attól, hogy mit néznél rajta mert az SD adás egyértelműen annál rosszabb minél nagyobb a lépátló. -
BB9360
aktív tag
Nem igazán tudok dönteni, hogy merre menjek, Sony, LG vagy Panasoni.
Pénteken megnéztem egy havernál az ő 48AS640-esét. Hát, vegyesek a benyomások.
Volt pl. olyan digitális adás (Telekomos), ahol sötétben fókuszáltak a Holdra. Na, olyan koronája volt, hogy csak na. Nagyon zavaróan felhősödött. Más adás ok, de még a HD sem volt kompromisszum mentes. A lejátszott HD film dettó. Most ez az adott típus, márka, esetleg a nem top kategória vagy a technológia miatt ilyen?
Van itt valaki, akinek van tapasztalata Sony (pl. 55w755) vagy LG (55LF652, 632) készülékekkel?
Azt továbbra sem tudom eldönteni, hogy a jelenlegi, 70 cm-es 4:3-as crt után 4,3 méterről vajon mekkora képátlójú tv-t vegyek. Mert egyértelműen mindegyik nagyobb lesz, de vajon kell-e 55", nem lenne elég a 48" vagy 50" (vagy akár a 43" körüli). Minőségi változás lenne bármelyik...
Köszönöm! -
berigazek
őstag
Ezek már jó Tv-k,okos Tv-k
Én tegnap vettem egy Google Chromcast-ot,hogy ne kelljen HDMI kábelen keresztül összekötve legyen a Tv,ha a laptopról nézek online filmeket...átküldi az egész laptop képet,mindent,de azért néha szakadozik,akadozik a hang meg a kép,pedig 50 mbit/sec netem van,de,ahogy szokták mondani a kábel összeköttetés a legstabilabb mindenben!Meg az zavar,hogy a laptop képe nem sötétül el...félszemmel duplán látok mindent és ez a videókártyát is jobban igénybeveszi...nem olyan,mint amikor kapcsolódom HDMI kábelen keresztül ,,Külső vetítőhöz"...mindennek van előnye meg hátránya is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Google Pixel topik
- Újabb európai vasúttársaság vált műholdas internetre
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nintendo 3DS és DS topic
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest