- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- iOS alkalmazások
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7384 üzenetére
A 3D miatt szerettem volna kisírni egy utalványt, de hát sajnos nem jött össze. Talán ha még három hónapot rászánok, hogy izmozzak velük ezen, akkor lehet, hogy összejön, de ennyi türelmem már nem volt... Ha összejött volna, akkor vettem volna egy 58DX900-at vagy egy 58EX780-at, és még némi pénzt is visszakaptam volna. Mindegy, most már próbálok nem hátranézni, végül is így sem történt azért tragédia.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7376 üzenetére
Sok újdonságot nem tudok mondani, kezdem megszokni... De az beszédes, hogy szinte minden műsor(forrás)nál kényszeresen piszkálgatok valamit a képbeállítási menüben, mert nem érzek valamit tökéletesnek.
És hiányzik, hogy nem tudom a tévét hangutasítással bekapcsolni, mert azt nagyon megszoktam az AX800-asnál.
A másik dolog, ami még hiányzik, hogy a régi tévén a GUIDE gombot nyomogatva kétféle módon lehetett megjeleníteni az EPG-t: nem csak úgy, hogy az x tengely mentén van az idő és az y tengely mentén a csatornák, hanem felcserélve is. Ez sokszor könnyebb navigálást tett lehetővé. Okos megoldás volt, amit az új készülék nem tud már. -
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7364 üzenetére
Gondolkodtam én is, hogy esetleg elpasszolnám, és vennék helyette EX780-ast, de nálam nem fér el a 65"-es méret, csak az 58"-es, abból pedig szépen lefogytak a készletek, szóval elég kockázatos lenne ebbe belefogni. Mert mi van, ha addigra, amikorra esetleg megvenné valaki az OLED-et, már pont nem kapnék 780-ast... Akkor ugye két szék között a pad alá... Es hát azért elég nagy elkótyavetyélése is lenne ennek a vadiúj OLED-nek, ha rögtön eladnám csökkentett áron, csak azért, hogy vegyek egy új LCD-t, amiben meg újonnan is lehet minden hiba, ami az LCD-vel együtt jár, és akkor azt is rögtön lehetne cseréltetni, vagy belenyugodni, hogy ez meg ilyen... Az az igazság, hogy kissé elegem van már ebből a fél éve tartó hercehurcából, amivel az AX800-as szervizeltetése, aztán meg a csereprocedúra járt, szóval arra jutottam, hogy próbálom inkább megszeretni az OLED-et, és a pozitívumaira koncentrálni.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7362 üzenetére
Szia, megjött, igen, még hétfőn, és mostanra nagyjából sikerült is beállítanom a főbb dolgokat rajta.
Szóval akkor pár szó a cserekészüléknek kapott 55EZ950E-ről.
Először is, sajnos nem kevés az a mínusz 3 inch a képátlóban. Láthatóan kisebb a kép, mint az 58AX800-asé volt, de majd idővel biztosan halványul a régi emlék, és megszokom ezt a méretet... És igen, sajnálom a 3D elvesztését is.
Ami szuper, az az OLED színei, ez vitathatatlan, de ezt úgy nagyjából lehetett is előre tudni. És hát a 4K HDR-es anyagok is fantasztikusak – bár jelzem, itt annyira fénylenek, ragyognak a fehérek, hogy az már szinte bántó a szemnek. Pl. a feliratot emiatt konkrétan sárgára is állítottam az egyik filmnél, amin próbálgattam tesztelni.
A feketék valóban feketék, de most is azt mondom, hogy e téren az AX800-as sem vallott szégyent. Sőt, egyelőre keresem azt a beállítást, amivel a sötétebb objektumok nem „csukódnak be” szinte teljesen, annyira, hogy ne lehessen kivenni semmilyen részletet pl. egy férfi sötét zakóján. (A képbeállításokat egyébként a szokásos lengyel yt-os videó alapján végeztem el, amiben kalibrált értékeket mutatnak végig – de tudni kell, hogy a legtöbb paraméter olyan a képbeállító menüben, hogy a változtatása, ki- bekapcsolása nem okoz drasztikus változást. Szóval a jelenlegi beállítás látható végeredménye csak minimálisan különbözik attól, amilyenre gyárilag be volt állítva a “Professional 1”-nek nevezett képmód.)Természetesen nincs felhősödés, dirty screen effect, oldalsó bevilágítás, és cimbalomszögből nézve is megtartja a színeit a kijelző, ez mind az OLED mellett szól. Ugyanakkor pl. kicsit gyengébbnek látom a UPC kábelen jövő adások felskálázásának a minőségét, mint ahogy azt az AX800-as oldotta meg. Vagy csak jobban kihozza az OLED, ha nem tökéletes a képminőség, pl. az egyes csatornákhoz hozzárendelt sávszélességből adódóan, nem tudom...
Focimeccsnél pedig valahogy tényleg furák a mozgások. Nem azt mondom, hogy csíkot húz a labda egy lövésnél, de valahogy kevésbé kontúros, mint az LCD-nél volt. A nagytotál képeken pedig túlzottan „lágyak” a pici játékosok körvonalai, ezek egyértelműen élesebbek, határozottabbak voltak a régi tévén. Összességében is elmondható, hogy az OLED képe valahogy „lágyabb”, és ezen nem is nagyon tudok semmilyen beállítás módosításával változtatni.
Tehát vegyesek az első benyomásaim, de nyilván máshogy értékelném az EZ950-est, ha nem egy AX800-as lett volna előtte, hanem egy valamivel gyengébb LCD.Végezetül még annyit, hogy tegnap jártam egy MM-ban, ahol épp az aktuális VB-meccs ment kb. 20 különböző tévén egymás mellett, és az EZ950-es képe egyértelműen kenterbe veri mindet, szóval így kell érteni a focimeccs megjelenítésével kapcsolatos fanyalgásomat. De ebben bizony egyértelműen jobb volt az AX800-as.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #7332 üzenetére
Egyetértek veled.
Sok év után váltani, nyilvánvalóan ismét hosszabb ideig tervezve az új készülékkel... A SONY XE8505 ugyan szignifikánsan drágább, de azon a határon belül van, amit cserix fórumtársunk megadott.
Viszont egyértelműen jobb vétel a 10 bites, 120 Hz-es paneljével, jobb mozgásmegjelenítésével, valamivel jobb fényerejével.
Nem beszélve arról, hogy százszor vevő barátabb az Euronics, mint az Edigital.
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #7278 üzenetére
Mondjuk nekem a személyes tapasztalatom az LG55EG 910V tévém problémájával kapcsolatos ügyintézéssel minimum felemás. Hiába volt segítőkész a szervizes, ha aztán maga a cég nagy ívben tojt a megoldásra.
Mindenesetre tény, hogy az ismertetők alapján az LG "extra garancia" szolgáltatása tűnik a legkorrektebbnek.
Jut eszembe... Te egy LG OLED tévét vettél végül? Csak azért kérdezem, mert tudom, hogy irtózol az IPS paneles tévéktől...
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #7263 üzenetére
"Nekem az lgvel van tapasztalatom. [..] Ja es helyszinen javitjak."
"Csak" a 2 év eredeti jótállási időtartamon belül!
Erre direkt rákérdeztem a múltkor az LG-s ismerősömnél, az itteni beszélgetés, és kezo0 "kiterjesztett garanciával" szerzett tapasztalatai alapján.
Elmondása szerint az "LG 5 év gondoskodás" valóban úgy működik a teljes időtartamban, mint a jótállás, ám a +3 extra évben már nem jönnek házhoz javítani a készüléket. A tulajdonosnak kell bevinnie a szervizbe.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7256 üzenetére
Na, azért ezt most elküldtem a Customer Care-nek, plusz cc:-ben a szerviznek is. Gondolom, már "kedvenc ügyfél" státuszban vagyok így is.
"Tisztelt Panasonic Magyarország,
csak, hogy érezzék a törődést, újfent tisztelettel érdeklődnék, hogy vajon merre jár a részemre felajánlott cserekészülék, amit 17 nappal ezelőtt elfogadtam...? Számításaim szerint ennyi idő alatt a Naprendszer tetszőleges pontjáról is - de ne rugaszkodjunk el túlzottan a valóságtól: mondjuk csak azt, hogy a Föld bármely pontjáról - ide kellett volna érnie.
Mivel az esetleges pénzvisszatérítési igényemre válaszul olyan precízen idézték a kiterjesztett jótállás vonatkozó feltételét, ezért én pedig idézem ugyanezen dokumentum III. fejezetének 6. pontját: "A jótállási igények elintézési határideje maximum 15 nap." Ebből is látható, hogy az Önök által vállalt jótállás feltételeit nem veszik annyira szigorúan, amikor Önöknek kellene egy azokban foglalt határidőt betartaniuk. Emlékeztetőül: onnan számítva, hogy a készülékem javíthatatlansága egyértelműen bebizonyosodott, és ezt Önök is elismerték (az ezt megelőző, több mint két hónapos szervizes kálváriáról most ne is tegyünk említést), 36 nap telt el addig, míg megszületett a döntésük a cserekészülék felajánlásáról. Onnan kezdve pedig, hogy elfogadtam a cserekészüléket, ahogy fent is írtam már, újabb 17 nap telt el, és még mindig se híre, se hamva a cserekészüléknek.
Ezek után hálás lennék, ha nagyvonalúságuk bízonyítékaként legalább annyit megtennének - mondjuk úgy, kompenzációként a jelentős késedelem miatt, amivel egyértelműen megszegték a jótállási feltételeket -, hogy a cserekészülékre is biztosítják az 5 éves kiterjesztett jótállást. Remélem, méltányolható a kérésem.
Üdvözlettel:
XY" -
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7256 üzenetére
Szarnak ezek az én „fájdalmamra”. Az a baj, hogy _mindenről_ a lengyelek döntenek, ők meg nem ismerik sem a gyorsaság, sem a méltányosság, sem a nagyvonalúság fogalmát. Az 5 év garis kört már megfutottuk, onnan jött a válasz, hogy nem jár. És erre a válaszra is több mint egy hetet kellett várni. A Customer Care nélkülük még a WC-re sem mehet ki.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7251 üzenetére
Kösz, hogy kérded, nem.
5-én jeleztem nekik, hogy elfogadom az EZ950-et, azóta annyi az utolsó infó, hogy „megrendelték Lengyelországból”...
Csak 2 év garit fogok rá kapni, és a kiterjesztett garancia feltételeire hivatkozva közölték azt is, hogy nem áll módjukban pénzt visszatéríteni. Szóval nem sok lehetőségem maradt azon kívül, hogy elfogadom a cserekészüléket, a 2 éves garanciával.
Mondjuk a kiterjesztett garancia feltételei közt ott van az is, hogy 15 napon belül kötelesek rendezni az ügyet, de a saját kötelezettségeiket nyilvánvalóan sokkal lazábban kezelik... Ezt azért még oda fogom dörgölni az orruk alá, bár az eddigiek alapján ettől sem fognak meghatódni. -
Neck
veterán
válasz
sakal83 #7171 üzenetére
Én féltem ettől a Firefox OS-es, félig hagyományos menüs valamitől, de kellemesen csalódtam. Tény, hogy bizonyos részeken ósdi szürke, DOS szerű ablakok vannak benne, DE minden működik, minden villámgyors, átlátható, nincs vele szívás. Pedig LG TV-m volt WebOS felülettel, amit elvileg a legjobbnak mondanak, de messze nem volt ilyen gyors és értelemszerű, mint ez.
-
wolfattila
csendes tag
válasz
sakal83 #7061 üzenetére
Én is elfogadnám +1....
ha nézel azért többségében filmeket esetleg egy jó médialejátszóról (Himedia) vagy még akár belső médialejátszóról... oled verhetetlen a fekete miatt.... most emlékszem 3D-t említetted akkor biztos filmezel....personal véleményem... az OLED olyan feketét és képminőséget ad h én nem hagynám ki...
sok sikert a döntéshez csak utána ne bánd meg
-
Piftuka
veterán
válasz
sakal83 #7046 üzenetére
Azon tanakodom, hogy a mostani akcióval reklámozott "5 év jótállás" is ugyanezekkel a feltételekkel valósul-e meg, vagy most tényleg a kötelező jótállás teljes időszakra történő kiterjesztését foglalja magába!?
Ha utóbbi, akkor remek, ha előbbi, akkor viszont nem sokat ér az egész...
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7043 üzenetére
Figyelj, a tévém január közepe óta rossz. Több mint két hónapig nem tudták megjavítani, majd amióta kiderült, hogy ez nem is fog sikerülni, azóta más megoldást nem ajánlottak, csak halogatják a hivatalos választ a sokszori telefonos és email-es megkereséseimre, immár jelentősen túllépve az a határidőt, amit ilyen esetekre a saját maguk által írt garanciális feltételek kikötnek. Én ezt a folyamatot semmilyen más módon nem tudom előmozdítani, tehát szó sincs arról, hogy itt én halogatnék bármit is. Kénytelen vagyok megvárni, amíg ténylegesen felajánlanak valamit, amire akkor majd habozás nélkül reagálni fogok.
De azt nem szeretném elfogadni, hogy egy használt, jóval kevesebbet érő tévét adjanak helyette. Ezt te tekintheted sírásnak, de ha a helyemben te nem így tennél, akkor én is megírhatnám, hogy mit gondolok rólad.Amúgy korábban az egyik szervizes főember is azt mondta a telefonban, hogy jogom lesz nem elfogadni a felajánlott cserekészüléket, és akkor utalványt fogok kapni. Gondolom, akkor ő sincs tisztában a kiterjesztett garancia feltételeivel, pedig valószínűleg nem én vagyok az első, akinél ezeket a feltételeket kell érvényesíteniük.
A magam részéről már az előző hsz-ban is jeleztem, hogy egyelőre nincs értelme itt tovább csevegni erről, mivel a szerviz hivatalos válaszáig az én „sírásom”, és az is, hogy ki mit gondol erről, pusztan akadémikus. Mindenkinek köszi a véleményét, majd megírom, ha van konkrét fejlemény.
-
sklopp
őstag
válasz
sakal83 #6947 üzenetére
Azzal sajnos nincs mit tenni. Vagy ez van, és más paraméterek igencsak tisztességesek (fekete szín, mozgás, kontraszt stb.), tehát VA panel jellemzők, vagy IPS panel némi javulással a betekintési szögben, viszont gyengébb fekete. Viszont tv-műsor vagy film nézéskor többnyire kényelmesen elhelyezkedik a páciens, magyarul keveset mászkál, így elfogadható ez a tulajdonság a többi előny fejében.
-
junior11
veterán
válasz
sakal83 #6693 üzenetére
Panasonic 2018 TV line-up full overview
Én is az új mellett döntöttem volna, de kétlem, hogy OLED-et kapna, esetleg egy EX780-at.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #6529 üzenetére
Ennek a megoldásnak azért nem örülnék maradéktalanul, mert ebben az árfekvésben jelenleg OLED-ek vannak, azok viszont nem tudják a 3D-t. Nekem viszont rengeteg 3D-s tartalmam van, többek közt gyári lemezeken is, szóval nálam még javában „él” ez a formátum, és amíg lehet, nem szeretnék róla lemondani. Jelenleg ez fontosabb nekem, mint a HDR, amit még nem tud az AX800-as, most viszont már minden komolyabb modell tudja. Egy cserével ugyan megnyerném a HDR-t, de elbuknám a 3D-t, aminek nem örülnék.
Ugyanakkor ha elkerülhetlen lesz a csere, akkor remélem, ez még e hónapban eldől, mivel az új készülékre is jó lenne megszerezni az 5 éves garit... Az akció pedig elvileg febr. 28-ig tart.
A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha még sokáig szarakodna a szerviz, aztán akkor mondanák ki, hogy nem tudják megjavítani az AX800-ast, amikor a helyette beszerezhető új tévére már nem kapom meg az 5 éves garanciát... Ezt egyébként mondtam is a szerelőnek, aki azt felelte, hogy „á, biztos megjavítjuk”.
Én azért kételkedem ebben egy kicsit. Pláne, hogy ma már a bedugott UTP-kábelt sem akarja érzékelni a tévé... -
stilo18
addikt
válasz
sakal83 #6518 üzenetére
Én nekem nincs 3d-s Panasonic TV-m, azt a típust meg nem is volt szerencsém látni sajnos, viszont... Így leírás alapján az a véleményem, hogy..
Amit eddig láttam ilyen átalakítás gyanánt.. Azt egyből kapcsoltam ki mindig... Egyedül TALÁN a híradót lehetett nézni, ott is akkor amikor maga a Szellő Pityu ült a kamera előtt és semmi mozgás nem volt a képen. Az összes többi egy homályos paca volt, nulla élvezeti értékkel.
-
stilo18
addikt
válasz
sakal83 #6310 üzenetére
Igazság szerint B7-es OLED - et szerettem volna... De... Ami ment a fórumban, hogy hány fokban lehet nézni, mert púposodik előre hátra, görbül... Megijesztett.
Nálunk állandó 26 fok van a lakásban, akkor mi történne vele?
Persze ez biztos csak egy a sok közül, de egy ilyen értékű készüléknél "nem szeretnék figyelni" hogy hogyan használom.
Attól függetlenül, hogy tudom : képminőségben gyengébb mind a 780, mind a Sony készülék a B7-től. -
oxide83
aktív tag
válasz
sakal83 #6001 üzenetére
Köszi az infókat! A médialejátszó elég fontos és ha Panasonicnak ez nem megfelelő akkor máris a Sony mellett teszem le a voksom. A Kodi-ról sok jót hallottam és még plusz medialejátszót sem kell venni 30-40 ezerért. Ráadásul sokan panaszkodnak itt a fórumban a kijelző felhősödésre a Panasonic esetében, mintha kevésbé megbízható tv lenne mint a Sony és ide a kalapom hogy annyival nem jobb a 780 képe az 55XE-nél hogy utána csak szívjak 780 gariztatásával illetve medialejátszó vásárlással ami plusz költség.
-
hunaqua
addikt
válasz
sakal83 #6009 üzenetére
"az utódmodellt benyúlta szervizes oszt találtak egy szervizkészletet amit odaadtak."
Pontosan,de egyébként is nagyon nehezen mondana le az árrésről,mert az importőr csak az átadási árat adja vissza Neki.A teljes kártérítést kéred,akkor a vásárlásnál realizált profitot is vissza kell adnia. Ez a MM-nél is így van,de ez nekik apró pénz..
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
sakal83 #6009 üzenetére
Amúgy amikor bementem mutogattak egy összetört panelt, hogy ez a cserepanel és hogy tényleg össze van törve, mert ugye mondtam, hogy csak nem hiszik hogy elhiszem hogy pont a 30. napon derült ki hogy eltört szállítás közben. Ugyan már.
Aztán én nem tudtam megmondani hogy az a panel az lehetett e vagy nem.
A lényeg hogy erősen hülyének néztek. -
hunaqua
addikt
válasz
sakal83 #6004 üzenetére
Talán pont ezért bizonytalanodtam el Pana vásárlással kapcsolatban.
A Sony "megpusztult",kijöttek ,megcsinálták,nem lett 100%,nem kezdték magyarázni a bizonyítványt,nem kértem csere készüléket, vissza adták a pénzt ( az MM adta vissza mert ott vettem).Ez így korrekt,és amelyik márkánál ez nem így működik, akkor annak nem vásárolom meg a termékét!
...és ugye itt van a z MM,ami egy nagy cég,és akármire le tudod vásárolni.Minden tiszteletem a Videopart felé,de soha nem fogja ezt úgy intézni mint egy nagy,mert nem is tudja.
-
szigpet8283
csendes tag
válasz
sakal83 #6004 üzenetére
Pontosabban nem kaptam új garancialevelet csak egy cserepapírt a tv-ről, merthogy ilyenkor csak azt kell adni, ami szerintem kamu, mert ha ad egy új készüléket akkor ahhoz új garipapír is kéne, mert hogy úgyis hozzájuk viszem ha baj van vele. Ez volt a reakciójuk. Erre megkérdeztem és ha maguk megszűnnek 1,5 év múlva akkor hova vigyem. - Jaj uram mi nem szűnünk meg.
Az volt a lényeg hogy 2 bogár is bemászott valahogy a kijelzőbe két különböző helyen és ott elpusztultak és jó nagy, több pixelnyi területet lefedtek.
Videopart mondta, ok javítják. Rendeltek hozzá cserepanelt, majd miután vártam 30 napot a 30. napon felhívtak hogy megjött a panel, de sajnos össze van törve, úgyhogy vissza kell küldeniük, meg lepapírozni, meg stb, stb, de az elég sok idő lesz még. Én meg írtam a Panasonicnak hogy szeretnék cserét kérni. Elfogadták a panaszt és kaptam egy levelet, hogy a csereutalvánnyal (levél) menjek be a Videoparthoz és kapok egy
"ÚJ UTÓDMODELLT". Ott azzal fogadtak, hogy nagy nehezen sikerült egy ugyanilyet hozatni (Mondtam hogy nekem nem kellett volna ugyanez. Mire ők de 3D már csak ebben van. Mondom még nem is használtam benne 1,5 év alatt a 3D-t). Nekem gyanús volt, de úgy voltam vele hogy nincs kedvem és energiám tovább kínlódni velük úgyhogy elhoztam ezt.Úgy vagyok vele, hogy mivel ezt a tv-t szeretem, nekem jó ez, ha működik rendben, de ha 2 éven belül bármi baja lesz akkor úgy ba...m vissza hozzájuk hogy kettétörik a fejükön és a Panasonicnak is megírom az egész storyt fotóval bizonyítva, hogy hány üzemórás tv-t kaptam.
Amúgy azért fogadtam el a tv-t akkor, mert 2 héttel előtte szívműtétem volt és ez az egész nem hiányzott.
Röviden ennyi :-) -
Sundesz
addikt
válasz
sakal83 #5989 üzenetére
Tartalomnál abszolút nem látszik semmi, és írták külföldön hogy talán a pwm backlight miatt lehet és kalibralható. Egyebként ha nem olvasok itt ilyesmit eszembe nem jutott volna.
Majd lövök fotót róla. Szerk.: most nem tapasztalok ilyet érdekes, nem tudtam előcsalogni csíkokat.
-
sakal83
addikt
válasz
sakal83 #5906 üzenetére
Na elhoztam az Pana TX-50EX700at. AS640em van.
Amiben jobb:
- feketeszint
-mozgasmegjelenites
- oldalsó betekintesi szog
- felskalazas
- sd adások nem veszesek ha minoseget kap akkor brutalisNegatívum:
- mintha a feher kicsit zöldes lenne de vszinu kalibralhato
- a hang nem az igazi. Tűrhető megszokhatoÖsszességében best buy jelenleg. Ennel tobbet kiadni lcdert mar nem erdemes szerintem.
Csak ajánlani tudom a tvt. Pedig IPS fan vagyok
-
G_P
tag
válasz
sakal83 #5351 üzenetére
Az oleddel az lesz a gond, hogy közel sem annyi árban, mint azok a Panák, amik itt feljöttek szóba, valamint beég a képe, meg kifakul a színe.
De azt aláírom, hogy ha azt néztük, hogy mit látsz, ha most hazaviszed, az oled viszi a pálmát, csak hát kb.kétszer annyiba kerül még akciósan is.
-
-
tothjani81
senior tag
válasz
sakal83 #5288 üzenetére
Most addig piszkáltam a beállításokat, hogy egész jó lett. Úgylátom itt külön beállítást kell használni sima tv adásra hd tv adásra és külön médiára. Mondjuk alapból normálisnak hat a dolog hogy nem ugyanazon beállításon szép a kép mindenhol. Bár az lg ilyen szempontból jó volt nem kelett álítgatni bár tény kisebb a képe nyője jóval.
-
PioDVD
senior tag
válasz
sakal83 #4380 üzenetére
Nekem is volt egy ilyen megszűnős biztosítóm, igazából nem is csodáltam, magyar embert ismerve lejárat-2 hónapkor "véletlenül" történik valami. Tegnap az mm-ben rákérdeztem, az övék havi 1 %-ot avultat töréskor (remélem, csak akkor), így már azért kevésbé éri meg trükközni, talán életképes a modell.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
sakal83 #4376 üzenetére
A garanciális problémákról már én is hallottam, azért választottam még márciusban a Sony W755őt a CS630 szemben és inkább kötöttem plusz pénzért a sonynál 5 év garit. Sajnos szép meg jó az 5 év gari a Panánál, de ha így oldják meg akkor szar az egész. Továbbá hiába piszok jó képminősége ha ezzel elszarják.
-
maxika2004
őstag
válasz
sakal83 #4288 üzenetére
köszi mindenkinek....
átrágtam a dolgot, pana lesz.....
azért ha már meglesz kiváncsiságból kiprobálom a 3d-t is...
egy kérdés maradt: milyen formátumu 3d-t játszik le ?
pl egy 2 félképes mkv-t , lejátszik ?
Lényeges hogy egymás feletti, vagy egymás melletti félképes a 3d film?illetve ha pl pc-ről, 1.3-as hdmi-n játszok le ugyanilyet, abból lesz 3d ?
vagy kell a 1.4 es hdmi?Ez kicsit nekem kinai, bocs a sok láma kérdésért !
-
maxika2004
őstag
válasz
sakal83 #4285 üzenetére
Annyira fontos csak hogy egy pl yutub hd-t vigyen és az alap formátumok ból mkv-avi,divx
most csak utána a képminőség ! 2.tv, az elsőn megvan a képminőség !!!a j5500, és a j6200, nem ujabb és nem jobb ?
a 6400 kiesett a méret miatt (91 szélesség alatti kell )
a 6200 meg csak a MM-ban , de 140 ! -
avalanche73
csendes tag
válasz
sakal83 #3841 üzenetére
Megrendeltem a 40CS630E-t, holnap hozzák (Bp, Panashop)
Milyen anyaggal (speciális képek, stb) szoktatok tesztelni egy LCD-tévét?
Fekete, fehér, piros, zöld, kék teljes képen kívül mit nézzek még?
Pendrive-ról jelenítsem meg?
Leírná valamelyikőtök a tippeket?Kicsit azért izgulok, remélem "állatkert" (hangya, stb) nem lesz benne...
Inkább maradnék a NatGeo természetfilmjeinélKöszi
-
szigpet1982
csendes tag
válasz
sakal83 #3839 üzenetére
Hát igen de ez már a második készülék ugyanazzal a piszokkal. Már nem hiszem el. Mindkétszer személyesen vettem át, aztán vittem vissza, most megint vigyem vissza. Már a kedvem is elment a tv vásárlástól. A hócipőm tele van az egésszel.
Nem tudom hogy tudok kifogni kétszer egymás után is ilyen példányt. -
szigpet1982
csendes tag
válasz
sakal83 #3815 üzenetére
De ha a pixelhiba nem hiba, mert ugye sok helyen ezt állítják, akkor viszont nem ugorhat az elállás, mert ugyebár nem hiba nekik, a gyártónak, a forgalmazónak, csak nekem hiba.
Úgyhogy ezért gondoltam, hogy megmondom, hogy van rajta 1 pixelhiba és cserélik e. Ha azt mondják hogy nem mert nem számít hibának, akkor viszont elállok, mert nem hiba és megtehetem.
Nem gondolom jól?
-
Osynho
addikt
válasz
sakal83 #2785 üzenetére
Hát, kinek mi, ez már ízlés kérdése. Nekem kényelmeseb telefonon végigpörgetni a dolgokat reggel, mint tv-t bekapcsolni, aztán szenvedve bepötyögni a honlapok címeit.
Az all in one megoldásokkal az a baj, hogy kompromisszumosak. Mindent tudnak, de semmit se jól. Ilyen pl a filmek lejátszása. Ok, hogy minden formátumot ismert, de nem tud pl kadenciahelyesen lejátszani, ami nálam fontos szempont. És egyben érdekes, hogy a képminőséget keresed a készülékekben, de ez nem zavar. Az online filmnézés meg no comment.
6db hangfalam van, erősítővel, helyet foglalnak, de a "sok kis sz*r" miatt szól jól.
Garancia: a szerviz nem tud mit kezdeni vele, megnéztek egy másik ilyen tv-t, az is produkálta, több gyártóval is foglalkoznak és elmondásuk szerint az LG, és Samsung készülékek sokkal durvábbak. A bolt cserélheti még, igazából 3 napon belül szóltam nekik. Az a következő kör. Ha nem, akkor marad. Ez van. Persze a csere készülék lehet még rosszabb is, sajnos. Egy sötét moziszobában, 10 készüléket tesztelve kellene döntenem. Nem túl életszerű. Kár, hogy nincs már plazma.
-
Osynho
addikt
válasz
sakal83 #2783 üzenetére
Tv-n netezni?
Ez valós igény? A telefon képét nem tudod átküldeni? Azzal mégis kevésbé szopás, talán. Illetve, eleve nem a tv-n kellene filmet lejátszani, arra valók a mediaplayerek, illetve egy PC is megoldás.
Kvardlipot: 230-ért. A szervizbe ért a tv, rá is néztek ma. Az első diagnózis, hogy ez ilyen...
Holnap talán több is kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Házimozi belépő szinten
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Yettel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Gyúrósok ide!
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- További aktív témák...
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest