- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- OnePlus 15R - régen minden jobb volt
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
mycso
veterán
No hát történt egy s más.
Ma este/éjszaka valahogy nem tudtam aludni, no meg a gép is idegesített, hogy antituning.
Hát próbálkoztam....
Mint régi tuningos, az alap lépéseket egyből megtettem: pci fixre, pci-e fixre /bár ez nem mindíg jó --> pont asus lapok szokása, hogyha 100-ra van állítva akkor baszaxik, viszont 101-105 között már minden OK/, no hát állítgattam énis, de hiába.
Na mondom, milenne ha mindent auto-n hagynék és úgy próbálkoznék 300FSB felett --> hát fekete képernyő.
Aztán csak a pci-e, majd csak a pci frekit fixáltam, és láss csodát ha csak a pci van fixre téve és a pci-e auto-n akkor megy 300FSB felett is /miaz hogy/.
Alapfesszel a proci, olyan 360FSB környékéig bírja /bár nem nézegettem annyira --> örültem, hogy széthúzhatom/, viszont a sata samsung winyóm olyan 350FSB körül elszáll
DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
Aztán eszembe jutott, hogy van valahol egy régi IDE 40-es maxtorom.
Telepítés, tesztelgetés, stb. ..
Szal a lényeg, hogy mostmár megyeget a tuning TEHÁT nem mindíg jó az, ha fixre állítgatjuk a pci-e frekit (legalábbis ennél a lapnál vagy chipsetnél)!!!
Bár még mindíg csinál érdekességeket (csak tuning alatt) pl ha a biosbol kilépek, vagy újraindítom a gépet, akkor nem egyszerűen újraindul, hanem olyan 2-3 mp-re kikapcsol, majd utána magátol visszakapcsol.
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom
mod.: ja és a végeredmény
[link] [link]
Bár nem pont ide illő, de muszály volt megosztanom veletek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Asztalos klub
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Karnyújtásnyira került a százmilliomodik PlayStation 5 leszállítása
- Xbox tulajok OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fotók, videók mobillal
- Asustor NAS
- További aktív témák...
- AKCIÓ!! 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
DE a gép még 400FSB-nél is vidáman bootol /persze itt már a feszeket megkellett emelgetni, főleg a mezei samsung 667-es ramomnál, hogy akarja a 800MHz-et a majdnem gyári időzítésével/
--> ha erre tud valaki okosat mondani azt várom