- Yettel topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
1400 - 1301
5544 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeC
addikt
-
nat
senior tag
Mi a különbség d1 és c1 cpu stepping között? Azon kivül, hogy a c1 régebbi fejlesztés.
Nw 3.06 478 533
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
CPU-Z vagy Everest vagy Sandra diagnosztikai programok megmutatják a proci stepping besorolását. Lehet hogy más miatt akad meg 3Ghz-nél.
-
LeC
addikt
-
Djuree
félisten
Én is hajtottam már 4Ghz-n (210x19) Celeron D-t, de érezhetően lassabb volt egy gyári beállítású 3.6Ghz-s (200x18) P4-560J procimtól, most vagy a negyed annyi másodlagos gyorsítótár miatt vagy a Hyper-threading hiánya, jó lehet mind2 rájátszott a lemaradásra.
Milyen steppinges az a 2,8Ghz Prescott P4, hogy nem lehet húzni azt is?Most nem jut eszembe milyen steppinges, pedig néztem már, de nem igazán lehet húzni, most 3GHz-en meg, ennél feljebb már nem bírja

[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
-
robyeger
addikt
Én is hajtottam már 4Ghz-n (210x19) Celeron D-t, de érezhetően lassabb volt egy gyári beállítású 3.6Ghz-s (200x18) P4-560J procimtól, most vagy a negyed annyi másodlagos gyorsítótár miatt vagy a Hyper-threading hiánya, jó lehet mind2 rájátszott a lemaradásra.
Milyen steppinges az a 2,8Ghz Prescott P4, hogy nem lehet húzni azt is? -
LeC
addikt
-
Djuree
félisten
Hella!
Hawer vett 6K-ért 2,6 GHz-es Cerkát és megy neki 4GHz-en
Bőven lenyomja az én 2,8-as Prescott P4-emet... -
LeC
addikt
Ha elolvasod a topic #1hsz-t, akkor ott írtam a 478-as Prescott magos P4-ek közül 3,2E és 3,4E procikról, hogy 14-re visszavehető a szorzójuk, csak hogy időközben Intel bácsi vagy kiszedte a TM2 eljárást ezen procikból vagy hardware-n deaktiválta, magyarán ezen régi kiadású procik tudják, újabbak nem a szorzóvisszaállítást.
fene, nekem 3,2-es NW van tehát akkor esélytelen a szorzóállítgatás

Azárt köszi a választ. -
robyeger
addikt
Ha elolvasod a topic #1hsz-t, akkor ott írtam a 478-as Prescott magos P4-ek közül 3,2E és 3,4E procikról, hogy 14-re visszavehető a szorzójuk, csak hogy időközben Intel bácsi vagy kiszedte a TM2 eljárást ezen procikból vagy hardware-n deaktiválta, magyarán ezen régi kiadású procik tudják, újabbak nem a szorzóvisszaállítást.
-
LeC
addikt
Keresek Pentium D805 tulajt Asus deszkával! privben várom a jelentkezőket

Ugyan is egyes források szerint [link] a prociban van Enhanced Intel Speedstep® Technology(EIST) energiagazdálkodás, más források szerint nem. Ezt szeretném tisztázni. Mert ha van, akkor 14-re levehető a szorzója és 14x200 alapfeszültségen mindjárt egy Pentium D820 csinálható belőle.
A tippem az, hogy a korai példányokban volt EIST, aztán Intel bácsi kivette vagy deaktiválta a későbbi példányokban. Akkor meg melyik verzió terjedt el jobban?
Segítsetek nyomozunk egy kicsit, előre is köszönöm 
s478-as procikban nem lehet valahogy piszkálni az a szorzót?

-
robyeger
addikt
Keresek Pentium D805 tulajt Asus deszkával! privben várom a jelentkezőket

Ugyan is egyes források szerint [link] a prociban van Enhanced Intel Speedstep® Technology(EIST) energiagazdálkodás, más források szerint nem. Ezt szeretném tisztázni. Mert ha van, akkor 14-re levehető a szorzója és 14x200 alapfeszültségen mindjárt egy Pentium D820 csinálható belőle.
A tippem az, hogy a korai példányokban volt EIST, aztán Intel bácsi kivette vagy deaktiválta a későbbi példányokban. Akkor meg melyik verzió terjedt el jobban?
Segítsetek nyomozunk egy kicsit, előre is köszönöm 
-
SLi
tag
huh nekem is pocak jöt le elöször
halihó ha valaki véletlenül tud szlovákul vagy megközelíti azt az kérem jelntkezzen nálma hatalmas köszönöm

[Szerkesztve] -
LeC
addikt
Procak je Prescott, teoreticky dobre taktovatelny ak stihas chladit, zakladom je dobry zdroj, doska nic mo, ale mozno daco znese... Aky mas zdroj, RAMky? Musis iba aktivovat AGP/PCI lock, dobry zdroj, RAMky ak mas shitky tak cez delicku, potom pridavat FSB, sledovat teplotu, Throttlewatch throttling a testovat stabilitu cez prime95, samozrejme pocas testu ci procak nethrottluje
Szerintem is
Egy szót nem értek belőle
lol elkezdtem olvasni, mondom mi ez, ''pocak''

-
törölt tag
Procak je Prescott, teoreticky dobre taktovatelny ak stihas chladit, zakladom je dobry zdroj, doska nic mo, ale mozno daco znese... Aky mas zdroj, RAMky? Musis iba aktivovat AGP/PCI lock, dobry zdroj, RAMky ak mas shitky tak cez delicku, potom pridavat FSB, sledovat teplotu, Throttlewatch throttling a testovat stabilitu cez prime95, samozrejme pocas testu ci procak nethrottluje
Szerintem is
Egy szót nem értek belőle
-
LeC
addikt
-
SLi
tag
-
törölt tag
Annyit tehetsz, hogy az auto detect pci clockot disabled-re állítod.
Az AGP portot 66 MHz közelében tartod. csak a cpu frekijét tudod emelgetni.
Hát nem egy tuning alaplap. Nézegettem a manualt...
[Szerkesztve] -
SLi
tag
valamilyen gomkombináció kell hozzá, asszem. Bios manualt kellene átolvasni.
Az MSI oldalán van egy progi a CoreCenter, vagy a CoreCell nevü progi. azzal lehet állítani a dolgokat némelyik alaplapon. De nézd meg, hogy az alaplapi cd-n fenn van-e? Mindegyik MSI laphoz elvileg hozzáadják ezt a progit.
Biosban olyant keress, hogy cell menü
Mondjuk nekem abitom van, eccer volt MSI-m (1 napig, elég is volt
)
De először is jó, ha frissíted a biost. De pontosan add meg az alaplapod típusát, mert könnyen el lehet rontani félrebiosozással az MSI-ket.
Everest megmondja.
[Szerkesztve]a bios flash megvolt
már régebben szval ez nem járható a core ceter-t is kipróbáltam de az sajna csak a neo-khoz jó ez van
szval megoldás még nincs

-
törölt tag
valamilyen gomkombináció kell hozzá, asszem. Bios manualt kellene átolvasni.
Az MSI oldalán van egy progi a CoreCenter, vagy a CoreCell nevü progi. azzal lehet állítani a dolgokat némelyik alaplapon. De nézd meg, hogy az alaplapi cd-n fenn van-e? Mindegyik MSI laphoz elvileg hozzáadják ezt a progit.
Biosban olyant keress, hogy cell menü
Mondjuk nekem abitom van, eccer volt MSI-m (1 napig, elég is volt
)
De először is jó, ha frissíted a biost. De pontosan add meg az alaplapod típusát, mert könnyen el lehet rontani félrebiosozással az MSI-ket.
Everest megmondja.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
-
SLi
tag
de nincs ijen
semmi csak az a pci clk :enabled vagy disabled van és akármire állítom sosem jön elő semmi
még ujraindítás uitán sem -
LeC
addikt
helló tudom huje kerdes de: van e olyan progi amivel xp alól tudnám állítganti a procim feszültségét és frekvenciáját. lapom: Msi 865gm3 a biosban van egy ijen rész Frequency and voltage control de itt csak egy dolgot tudok állítani: Pci clk enable vagy disable szval engedélyezni vagy nem de mit???
pedi az menü alá oda is van irva hogy you can change... de lehjetelen mert nincs hol
billenytű kombók is jo lenének ha van valakinek ötlete vagy progi vayg akármi segítségeteket megköszönömnem hiszem hogy van ilyen progi lapodhoz. De biosban mér nem tudod? csak manulra kell rakni, és állitani az fsb-t.
-
SLi
tag
helló tudom huje kerdes de: van e olyan progi amivel xp alól tudnám állítganti a procim feszültségét és frekvenciáját. lapom: Msi 865gm3 a biosban van egy ijen rész Frequency and voltage control de itt csak egy dolgot tudok állítani: Pci clk enable vagy disable szval engedélyezni vagy nem de mit???
pedi az menü alá oda is van irva hogy you can change... de lehjetelen mert nincs hol
billenytű kombók is jo lenének ha van valakinek ötlete vagy progi vayg akármi segítségeteket megköszönöm -
LeC
addikt
-
törölt tag
pl. a DOS.
Sőt az xp is valós módban indul. először a 640k-ba betölti a boot fájlokat, és csak ezután tudja indítani a kernelt.
a linux ezért is jobb, mert a kernel elfér az alsó regiszterekben, mert kisebb 640k-nál.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
Minden processzor valós üzemmódban indul, a bios és tsai elavult működési elve miatt. a valós üzemmódban a CPU olyan, mint egy 386-os. Csak az alsó memóriaregiszterek élnek a ramoknál is (640k)
Valós üzemmódban IBM x86 kompatibilis üzemmódban dolgozik a proci, ami közel 100% terhelést a a CPU-nak.köszönöm a kielégítő, szakszerű választ

mi az a tsai?
-
törölt tag
Minden processzor valós üzemmódban indul, a bios és tsai elavult működési elve miatt. a valós üzemmódban a CPU olyan, mint egy 386-os. Csak az alsó memóriaregiszterek élnek a ramoknál is (640k)
Valós üzemmódban IBM x86 kompatibilis üzemmódban dolgozik a proci, ami közel 100% terhelést a a CPU-nak. -
LeC
addikt
-
törölt tag
-
LeC
addikt
-
mycso
veterán
-
Attisg
csendes tag
-
LeC
addikt
-
Attisg
csendes tag
-
LeC
addikt
-
t1
veterán
-
LeC
addikt
Hali!
Lenne egy kérésem hozzátok emberek.Van itt a PH!-egy olyan topic hogy ''Rosetta@home'' nem tudom hogy ismeritek-e a programot.
''A rosetta@home célja az,hogy meghatározza a 3 dimenziós alakját a proteineknek, ami végül ahhoz vezet hogy megtalálja a gyógymódokat sok nagyobb kiterjedésű betegségekhez. Új proteinek szerkesztésén törekszik, amik gyógyítanák a HIV, malária, rák és Alzheimer kór betegségeket.
2 hete kezdtem bele komolyabban az itthoni 4 gépemen+a barátom segít még be. Ennek köszönhetően a magyar egyéniben már 38. helyen vagyok, a Hungray csapatban a 2. helyért fogok csatázni hamarosan, és ez elkeserít. Mármint pontosabban az,hogy,hogy mindössze 500 user használja csak a programot Mo-on, és ennyire gyalázatos tempóban.
Ezért engedelmetekkel elindítottam a rosetta@home Prohardver! csapatot, és szeretném a segítségeteket kérni. A Ph-s fórumtársaimmal együtt olyan gépeket birtoklunk, amivel kis csapatunk 20-30fővel akár a top10-be is bekerülhet!''
További információk a topicban kérlek gyertek segíteni ti is-e közös cél érdekében.Hogy ne kelljen keresgélni a topicot: [link]

-
t1
veterán
Hali!
Lenne egy kérésem hozzátok emberek.Van itt a PH!-egy olyan topic hogy ''Rosetta@home'' nem tudom hogy ismeritek-e a programot.
''A rosetta@home célja az,hogy meghatározza a 3 dimenziós alakját a proteineknek, ami végül ahhoz vezet hogy megtalálja a gyógymódokat sok nagyobb kiterjedésű betegségekhez. Új proteinek szerkesztésén törekszik, amik gyógyítanák a HIV, malária, rák és Alzheimer kór betegségeket.
2 hete kezdtem bele komolyabban az itthoni 4 gépemen+a barátom segít még be. Ennek köszönhetően a magyar egyéniben már 38. helyen vagyok, a Hungray csapatban a 2. helyért fogok csatázni hamarosan, és ez elkeserít. Mármint pontosabban az,hogy,hogy mindössze 500 user használja csak a programot Mo-on, és ennyire gyalázatos tempóban.
Ezért engedelmetekkel elindítottam a rosetta@home Prohardver! csapatot, és szeretném a segítségeteket kérni. A Ph-s fórumtársaimmal együtt olyan gépeket birtoklunk, amivel kis csapatunk 20-30fővel akár a top10-be is bekerülhet!''
További információk a topicban kérlek gyertek segíteni ti is-e közös cél érdekében. -
ANT
őstag
Esetleg tudnál ajánlani olyan progit ami leterheli a gépet és közben mutatja a CPU laplap VGA hőmérsékletét?A legújabb Everest (assszem 3.00) mindezt együtt tudja! Stabilitástesztet is futtathatsz, csak sajna már nem ingyenes!

-
LeC
addikt
Esetleg tudnál ajánlani olyan progit ami leterheli a gépet és közben mutatja a CPU laplap VGA hőmérsékletét?hát cpu-hoz tudok: cpuburn
és szedj le everest-et az mutatja a proci hőfokát -
HorvBalint
tag
-
LeC
addikt
Sziasztok!
Kicseréltem az alaplapom Asus P4S800-t egy Abit IC7-G-re. Begyorsult az egész rendszer tőle, különösen a 9800pro kártyám.
De a 3GHz/800MHz/1MB processzorom a régi lapban 266 szorzóval tudtam húzni és működött rendesen, ez volt a max amit a lapban be lehetett állítani. Az ic7-g-ben meg még 3,6 GHz-re sem tudom felhúzni pedig a memóriákat visszaosztom 3:2 arányban és be sem indul. Az AGP/PCI bejelölve 66/33. Minden ugyanaz csak a lap lett kicserélve. A memórák 400 MHz-ek. Eddig 3,5 GHz fut 5:4arányban. Ez mitől lehet?procinak adtál plusz feszt?
vagy előző lapban se kellett neki? -
BOBO6
aktív tag
Sziasztok! Lehet hogy nem pont ide illő kérdés. Van olyan asztali alaplap, amiben megy egy 1.6GHz-es 478-as tokozású, dothan mobil proci?
-
Attisg
csendes tag
Sziasztok!
Kicseréltem az alaplapom Asus P4S800-t egy Abit IC7-G-re. Begyorsult az egész rendszer tőle, különösen a 9800pro kártyám.
De a 3GHz/800MHz/1MB processzorom a régi lapban 266 szorzóval tudtam húzni és működött rendesen, ez volt a max amit a lapban be lehetett állítani. Az ic7-g-ben meg még 3,6 GHz-re sem tudom felhúzni pedig a memóriákat visszaosztom 3:2 arányban és be sem indul. Az AGP/PCI bejelölve 66/33. Minden ugyanaz csak a lap lett kicserélve. A memórák 400 MHz-ek. Eddig 3,5 GHz fut 5:4arányban. Ez mitől lehet? -
LeC
addikt
Megnéztem de a Biosban nemtaláltam olyan beállítást hogy bizonyos hőfok felett induljon újra a gép. Amúgy a biosba mikor bennvoltam akkor 43.5 fokot írt ki. Nemtudom hogy mit lehetne csinálni.
pedig az normális, igaz nem volt terhelés alatt, meg kéne nézned hogy terhlés alatt hogy melegszik a proci meg a vga.
-
LeC
addikt
-
HorvBalint
tag
Megnéztem de a Biosban nemtaláltam olyan beállítást hogy bizonyos hőfok felett induljon újra a gép. Amúgy a biosba mikor bennvoltam akkor 43.5 fokot írt ki. Nemtudom hogy mit lehetne csinálni.
-
Prego
senior tag
-
LeC
addikt
Boccs elírtam: 1,375

Hadd tegyem hozzá, hogy manual módban nem is tudom tuningolni, mert nem engedi az FSBt állítani, fixen 133Mhz [533]. Egyetlen tuningolási lehetőségem az Overlock 5-10-20-30%
Tehát az ASUS megmaradt a nem túl tuningbarát lapnak. Mondjuk ez egy olcsó kategóri (18e Ft volt). Az elődje (P3V133, annó 36k ért vettem), szintén nem volt tuninbarát lap.
[Szerkesztve]akkor az a lap fix fsb-s sajnos

-
Dtomi
őstag
-
Prego
senior tag
Boccs elírtam: 1,375

Hadd tegyem hozzá, hogy manual módban nem is tudom tuningolni, mert nem engedi az FSBt állítani, fixen 133Mhz [533]. Egyetlen tuningolási lehetőségem az Overlock 5-10-20-30%
Tehát az ASUS megmaradt a nem túl tuningbarát lapnak. Mondjuk ez egy olcsó kategóri (18e Ft volt). Az elődje (P3V133, annó 36k ért vettem), szintén nem volt tuninbarát lap.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
Nézegettem, mit tudok csinálni a konfigommal. Próbáltam egy olyat, hogy lejjebb veszem a proci feszültségét, mivel a feszültség négyzeten van mind a fogyasztás, mind a disszipció terén. Szóval megnéztem a BIOS, belőttem manualra, az AGP/PCI bejelölve 66/33 ra, majd megnéztem milyen procifeszt kapcsolhatok rá. Sajnos az 1,4V ot csak 3,750V ra lehet lejebb venni, le is vettem, namost nemhogy kevesebbet, hanem még többet is mért az az Everest.
Reménytelen, vagy nem éri meg?az 1,4V-nél nem több a 3,750V ?
-
Prego
senior tag
Nézegettem, mit tudok csinálni a konfigommal. Próbáltam egy olyat, hogy lejjebb veszem a proci feszültségét, mivel a feszültség négyzeten van mind a fogyasztás, mind a disszipció terén. Szóval megnéztem a BIOS, belőttem manualra, az AGP/PCI bejelölve 66/33 ra, majd megnéztem milyen procifeszt kapcsolhatok rá. Sajnos az 1,4V ot csak 3,750V ra lehet lejebb venni, le is vettem, namost nemhogy kevesebbet, hanem még többet is mért az az Everest.
Reménytelen, vagy nem éri meg? -
LeC
addikt
-
Dtomi
őstag
Meg tudjátok mondani, hogy a P5AD2e-premium lapba most melyik a legjobb proci amit bele lehet tenni??? Ilyen EE-s intelekien kívül.
-
LeC
addikt
-
robyeger
addikt
-
LeC
addikt
-
robyeger
addikt
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060911/cpu-3205_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Természetesen a 12 szorzó fix, mint a beton

-
LeC
addikt
Hát igen én semmit nem tuningoltam. Minden alap órajelen megy és mégis csinálja. Ebben az esetben se tudtok segíteni?
biosban nézted hogy nincs e beállitva hogy bizonyos hőfok felett reseteljen a gép?
-
mycso
veterán
Sziasztok!
Segítsetek picit nekem. Mi csinálhatjka a következő problémát?
Bizonyos játékoknál pl.: Toca Race Driver 2, Indycar series bizonyos idő után újraindul a gép. Én túlmelegedésre gyanakszom csak nemtudom hogy az alaplap vagy a proci vagy a videókari vagy a táp a ludas. Amúgy Asus P5GDC pro alaplap van P4 (630) gyári hűtővel és egy x1300 pro videókari meg egy sima 400W csendes táp. Ja és előzőleg már egy Gigabyte alaplappal csinált ilyet azzal mindig megfagyott azért lett kicserélve az Asusra meg tettek bele még +1 ventit is a gépbe. Sajna a gép olyan hangos mint az állat és mégis újraindul most is. Légyszi segítsetek.
KösziValami monitorozó progival figyeltesd a lap/cpu/vga hőfokát game közben, valami olyannal, ami menti is egyből az értékeket.
Aztán nézd meg, hogy az úraindulás környékén, minek mekkora volt a hőfoka. -
HorvBalint
tag
Hát igen én semmit nem tuningoltam. Minden alap órajelen megy és mégis csinálja. Ebben az esetben se tudtok segíteni?
-
Bici
félisten
Specciewperf9-el csináltam, de mivel a bencsmárkok eredményei számomra nem mondanak semmit, ezért a PH tesztekben szereplő 3dsMAX, Winrar, és videotömörítést próbáltam ki, ugyanolyan feltételekkel.
Az eredmény az lett, hogy 4.4GHz-en, a 805D-vel egy szinten teljesített, persze kb 5-7%-os eltérésekkel. videotömörítésnél, és winrar esetében gyorsabb volt, mint a 805D alapon, de 3DSMAX alatt lemaradt tőle 3-8%-al renderelő motortól függően. A default Scanline renderer esetén 8%-os lemaradást tapasztaltam. -
LeC
addikt
-
Djuree
félisten
Sziasztok!
Bizonyos játékoknál pl.: Toca Race Driver 2, Indycar series bizonyos idő után újraindul a gép. Én túlmelegedésre gyanakszom csak nemtudom hogy az alaplap vagy a proci vagy a videókari vagy a táp a ludas. Amúgy Asus P5GDC pro alaplap van P4 (630) gyári hűtővel és egy x1300 pro videókari meg egy sima 400W csendes táp. Ja és előzőleg már egy Gigabyte alaplappal csinált ilyet azzal mindig megfagyott azért lett kicserélve az Asusra meg tettek bele még +1 ventit is a gépbe. Sajna a gép olyan hangos mint az állat és mégis újraindul most is. Légyszi segítsetek.
KösziNekem is ezt csinálta a gépem, túl volt húzva szegény, néha újraindult.
Nekem a memó nem bírta a 450MHz-et, ez tette oda szegényt, mostmár visszaosztottam, így jó
-
LeC
addikt
Sziasztok!
Köszi[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egy kis olvasni való
(tudom nem nagy segítség de elég sok topic foglalkozik az újraindulással)
Egyébként valószinüleg tulmelegedés az oka, vagy a biosban ugy van beállitva hogy ha egy bizonyos fokot elér a proci akkor a gép ujraindul...
[Szerkesztve] -
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Köszi -
LeC
addikt
-
Bici
félisten
Próbálta már valaki 805D tuningot ASUS P5P800se lapban?
Állítólag mennie kéne 4G-ig, de gyakorlati tapasztalatokat szeretnék.
Köszi! -
LeC
addikt
-
Harti
senior tag
-
LeC
addikt
-
Bici
félisten
Nekem is szokott szaggatni a Doom3 4.4GHz-es Prescottal...
Lehet, hogy nem kéne közben renderelnem???

[Szerkesztve] -
LeC
addikt
-
KoM@
tag
-
LeC
addikt
-
Harti
senior tag
-
LeC
addikt
-
Harti
senior tag
Jahogy BIOS-al ok!

Látod ennyire értek hozzá!
Mondjuk ez a 3.5-3.6 észrevehető növekedés lesz?
Vagy inkább neis huzzám még?
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
-
KoM@
tag
3,1-en 42 fokos vagyok, de a venti max fordulatszámon van. Nem lesz az neki nagyon élettartam rövidítő?
-
LeC
addikt
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy esetleg kezd kevés lenni a procim a komolyabb játékokhoz, Jelenleg egy P4 Prescott 3Ghz/800fsb/1mb L2 procim van!
Kérdésem az lenne hogy tévedek-e?
Ha igen akkor meddig van értelme húznom a kicsikét ami biztosan nem árt meg neki?
Ha ráteszek egy fél gigát az észrevehető gyorsulást fog eredményezni?
Mlyen progival tudom biztonságosan húzni?
Egy 3.4 es procira való GlacialTech hűtő van rajta!
Köszi előre is!sztem elég az a proci még. inkább vid karit, vagy ramot vegyél még.
Ha szerencséd van akkor meg fesz emelés nélkül menni fog 3,5-ön 3,6-on.
Milyen progival? leginkább BIOS-al tudod huzni
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy esetleg kezd kevés lenni a procim a komolyabb játékokhoz, Jelenleg egy P4 Prescott 3Ghz/800fsb/1mb L2 procim van!
Kérdésem az lenne hogy tévedek-e?
Ha igen akkor meddig van értelme húznom a kicsikét ami biztosan nem árt meg neki?
Ha ráteszek egy fél gigát az észrevehető gyorsulást fog eredményezni?
Mlyen progival tudom biztonságosan húzni?
Egy 3.4 es procira való GlacialTech hűtő van rajta!
Köszi előre is! -
LeC
addikt
-
S.Feri
őstag
-
LeC
addikt
-
törölt tag
-
LeC
addikt
-
KoM@
tag
-
LeC
addikt
-
mycso
veterán
-
mycso
veterán
Hát asszem, hogy 250FSB-ről beszéltetek, tehát ha mondjuk (333) --> 410-en ment 2.5-3-3-7-et, akkor (400) 500-on 3-4-4-8-al szerintem valamivel gyorsabb lesz. /bár nemhiszem, hogy ezt tudni fogja a ramod/
[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
-
LeC
addikt
Nah, szépen kigondolom ezt a memótuning dolgot és holnap bele is vágok, remélem nem kaszálom el a memót

asszem visszaosztom a ramot 333-ra és úgy nyomom fel a procit 3500-ra, így a memók sem lesznek nagyon túlterhelve.
azt nem írtátok, hogy az időzítéseken állítsak-e?
az úgy jó, hogy picivel kisebbre veszem, utána memtest, megint kisebbre megint memtest és így tovább...
a memtest kiszűri ha már nem bírja az időzítést?sztem az időzítéseket először rakd maxra, és nézd meg MHZ-ben mit tudnak a ramok.
[Szerkesztve] -
LeC
addikt
-
Djuree
félisten
Nah, szépen kigondolom ezt a memótuning dolgot és holnap bele is vágok, remélem nem kaszálom el a memót

asszem visszaosztom a ramot 333-ra és úgy nyomom fel a procit 3500-ra, így a memók sem lesznek nagyon túlterhelve.
azt nem írtátok, hogy az időzítéseken állítsak-e?
az úgy jó, hogy picivel kisebbre veszem, utána memtest, megint kisebbre megint memtest és így tovább...
a memtest kiszűri ha már nem bírja az időzítést?
Új hozzászólás Aktív témák
-
1400 - 1301
5544 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1901 1900 - 1801 1800 - 1701 1700 - 1601 1600 - 1501 1500 - 1401 1400 - 1301 1300 - 1201 1200 - 1101 1100 - 1001 1000 - 901 900 - 801 800 - 701 700 - 601 600 - 501 500 - 401 400 - 301 300 - 201 200 - 101 100 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- RYZEN 7 5700X3D (8 mag/16 szál, 96MB L3 cache)! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- AMD Ryzen 9 9900X3D - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Félkonfig! 5800X3D (2027.01-ig garis) - Asus B450f Strix Gaming - Hyperx Predator 32GB 3200MHz CL16
- Intel Core i5-14600KF LGA-1700 14 mag / 20 szál 3.5 GHz / 5.3 GHz
- Intel i7 - 8700K 3,7GHz - LGA 1151 - OEM
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600XT / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Xiaomi Redmi Pad2 / 4/128GB / Wi-fi / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN Apple Watch Series 11 Rose Gold GPS + Cellular-2 ÉV GARANCIA-MS5150,100% AKKSI
- AKCIÓ! ASUS TUF GeForce RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd I i7-5G I 8GB I 256SSD I 14" QHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

halihó ha valaki véletlenül tud szlovákul vagy megközelíti azt az kérem jelntkezzen nálma hatalmas köszönöm

bocs szarul linkelek
)

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.eof.hu/files/35_1158009032.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)