Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Yettel topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
nat
senior tag
Mi a különbség d1 és c1 cpu stepping között? Azon kivül, hogy a c1 régebbi fejlesztés.
Nw 3.06 478 533
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Én is hajtottam már 4Ghz-n (210x19) Celeron D-t, de érezhetően lassabb volt egy gyári beállítású 3.6Ghz-s (200x18) P4-560J procimtól, most vagy a negyed annyi másodlagos gyorsítótár miatt vagy a Hyper-threading hiánya, jó lehet mind2 rájátszott a lemaradásra.
Milyen steppinges az a 2,8Ghz Prescott P4, hogy nem lehet húzni azt is? -
Djuree
félisten
Hella!
Hawer vett 6K-ért 2,6 GHz-es Cerkát és megy neki 4GHz-en
Bőven lenyomja az én 2,8-as Prescott P4-emet... -
robyeger
addikt
Ha elolvasod a topic #1hsz-t, akkor ott írtam a 478-as Prescott magos P4-ek közül 3,2E és 3,4E procikról, hogy 14-re visszavehető a szorzójuk, csak hogy időközben Intel bácsi vagy kiszedte a TM2 eljárást ezen procikból vagy hardware-n deaktiválta, magyarán ezen régi kiadású procik tudják, újabbak nem a szorzóvisszaállítást.
-
robyeger
addikt
Keresek Pentium D805 tulajt Asus deszkával! privben várom a jelentkezőket

Ugyan is egyes források szerint [link] a prociban van Enhanced Intel Speedstep® Technology(EIST) energiagazdálkodás, más források szerint nem. Ezt szeretném tisztázni. Mert ha van, akkor 14-re levehető a szorzója és 14x200 alapfeszültségen mindjárt egy Pentium D820 csinálható belőle.
A tippem az, hogy a korai példányokban volt EIST, aztán Intel bácsi kivette vagy deaktiválta a későbbi példányokban. Akkor meg melyik verzió terjedt el jobban?
Segítsetek nyomozunk egy kicsit, előre is köszönöm 
-
SLi
tag
huh nekem is pocak jöt le elöször
halihó ha valaki véletlenül tud szlovákul vagy megközelíti azt az kérem jelntkezzen nálma hatalmas köszönöm

[Szerkesztve] -
törölt tag
Procak je Prescott, teoreticky dobre taktovatelny ak stihas chladit, zakladom je dobry zdroj, doska nic mo, ale mozno daco znese... Aky mas zdroj, RAMky? Musis iba aktivovat AGP/PCI lock, dobry zdroj, RAMky ak mas shitky tak cez delicku, potom pridavat FSB, sledovat teplotu, Throttlewatch throttling a testovat stabilitu cez prime95, samozrejme pocas testu ci procak nethrottluje
Szerintem is
Egy szót nem értek belőle
-
SLi
tag
valaki megcsinálta!!! cseh vagy szlovák vagy valaki
[link]http://www.hojko.com/viewtopic.php?t=56448&highlight=&sid=fdb0d89e973e9f2a9c80bdc4fd4da940 de ebböl nem jöttem rá semmire
bocs szarul linkelek -
törölt tag
valamilyen gomkombináció kell hozzá, asszem. Bios manualt kellene átolvasni.
Az MSI oldalán van egy progi a CoreCenter, vagy a CoreCell nevü progi. azzal lehet állítani a dolgokat némelyik alaplapon. De nézd meg, hogy az alaplapi cd-n fenn van-e? Mindegyik MSI laphoz elvileg hozzáadják ezt a progit.
Biosban olyant keress, hogy cell menü
Mondjuk nekem abitom van, eccer volt MSI-m (1 napig, elég is volt
)
De először is jó, ha frissíted a biost. De pontosan add meg az alaplapod típusát, mert könnyen el lehet rontani félrebiosozással az MSI-ket.
Everest megmondja.
[Szerkesztve] -
SLi
tag
de nincs ijen
semmi csak az a pci clk :enabled vagy disabled van és akármire állítom sosem jön elő semmi
még ujraindítás uitán sem -
SLi
tag
helló tudom huje kerdes de: van e olyan progi amivel xp alól tudnám állítganti a procim feszültségét és frekvenciáját. lapom: Msi 865gm3 a biosban van egy ijen rész Frequency and voltage control de itt csak egy dolgot tudok állítani: Pci clk enable vagy disable szval engedélyezni vagy nem de mit???
pedi az menü alá oda is van irva hogy you can change... de lehjetelen mert nincs hol
billenytű kombók is jo lenének ha van valakinek ötlete vagy progi vayg akármi segítségeteket megköszönöm -
törölt tag
Minden processzor valós üzemmódban indul, a bios és tsai elavult működési elve miatt. a valós üzemmódban a CPU olyan, mint egy 386-os. Csak az alsó memóriaregiszterek élnek a ramoknál is (640k)
Valós üzemmódban IBM x86 kompatibilis üzemmódban dolgozik a proci, ami közel 100% terhelést a a CPU-nak. -
t1
veterán
Hali!
Lenne egy kérésem hozzátok emberek.Van itt a PH!-egy olyan topic hogy ''Rosetta@home'' nem tudom hogy ismeritek-e a programot.
''A rosetta@home célja az,hogy meghatározza a 3 dimenziós alakját a proteineknek, ami végül ahhoz vezet hogy megtalálja a gyógymódokat sok nagyobb kiterjedésű betegségekhez. Új proteinek szerkesztésén törekszik, amik gyógyítanák a HIV, malária, rák és Alzheimer kór betegségeket.
2 hete kezdtem bele komolyabban az itthoni 4 gépemen+a barátom segít még be. Ennek köszönhetően a magyar egyéniben már 38. helyen vagyok, a Hungray csapatban a 2. helyért fogok csatázni hamarosan, és ez elkeserít. Mármint pontosabban az,hogy,hogy mindössze 500 user használja csak a programot Mo-on, és ennyire gyalázatos tempóban.
Ezért engedelmetekkel elindítottam a rosetta@home Prohardver! csapatot, és szeretném a segítségeteket kérni. A Ph-s fórumtársaimmal együtt olyan gépeket birtoklunk, amivel kis csapatunk 20-30fővel akár a top10-be is bekerülhet!''
További információk a topicban kérlek gyertek segíteni ti is-e közös cél érdekében. -
LeC
addikt
válasz
HorvBalint
üzenetére
jó tesztelgetést:
[link]
-
ANT
őstag
válasz
HorvBalint
üzenetére
A legújabb Everest (assszem 3.00) mindezt együtt tudja! Stabilitástesztet is futtathatsz, csak sajna már nem ingyenes!

-
LeC
addikt
válasz
HorvBalint
üzenetére
hát cpu-hoz tudok: cpuburn
és szedj le everest-et az mutatja a proci hőfokát -
BOBO6
aktív tag
Sziasztok! Lehet hogy nem pont ide illő kérdés. Van olyan asztali alaplap, amiben megy egy 1.6GHz-es 478-as tokozású, dothan mobil proci?
-
Attisg
csendes tag
Sziasztok!
Kicseréltem az alaplapom Asus P4S800-t egy Abit IC7-G-re. Begyorsult az egész rendszer tőle, különösen a 9800pro kártyám.
De a 3GHz/800MHz/1MB processzorom a régi lapban 266 szorzóval tudtam húzni és működött rendesen, ez volt a max amit a lapban be lehetett állítani. Az ic7-g-ben meg még 3,6 GHz-re sem tudom felhúzni pedig a memóriákat visszaosztom 3:2 arányban és be sem indul. Az AGP/PCI bejelölve 66/33. Minden ugyanaz csak a lap lett kicserélve. A memórák 400 MHz-ek. Eddig 3,5 GHz fut 5:4arányban. Ez mitől lehet? -
LeC
addikt
válasz
HorvBalint
üzenetére
pedig az normális, igaz nem volt terhelés alatt, meg kéne nézned hogy terhlés alatt hogy melegszik a proci meg a vga.
-
HorvBalint
tag
Megnéztem de a Biosban nemtaláltam olyan beállítást hogy bizonyos hőfok felett induljon újra a gép. Amúgy a biosba mikor bennvoltam akkor 43.5 fokot írt ki. Nemtudom hogy mit lehetne csinálni.
-
Prego
senior tag
Boccs elírtam: 1,375

Hadd tegyem hozzá, hogy manual módban nem is tudom tuningolni, mert nem engedi az FSBt állítani, fixen 133Mhz [533]. Egyetlen tuningolási lehetőségem az Overlock 5-10-20-30%
Tehát az ASUS megmaradt a nem túl tuningbarát lapnak. Mondjuk ez egy olcsó kategóri (18e Ft volt). Az elődje (P3V133, annó 36k ért vettem), szintén nem volt tuninbarát lap.
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
Nézegettem, mit tudok csinálni a konfigommal. Próbáltam egy olyat, hogy lejjebb veszem a proci feszültségét, mivel a feszültség négyzeten van mind a fogyasztás, mind a disszipció terén. Szóval megnéztem a BIOS, belőttem manualra, az AGP/PCI bejelölve 66/33 ra, majd megnéztem milyen procifeszt kapcsolhatok rá. Sajnos az 1,4V ot csak 3,750V ra lehet lejebb venni, le is vettem, namost nemhogy kevesebbet, hanem még többet is mért az az Everest.
Reménytelen, vagy nem éri meg? -
Dtomi
őstag
Meg tudjátok mondani, hogy a P5AD2e-premium lapba most melyik a legjobb proci amit bele lehet tenni??? Ilyen EE-s intelekien kívül.
-
robyeger
addikt
![[kép] [kép]](http://www.kepfeltoltes.hu/060911/cpu-3205_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Természetesen a 12 szorzó fix, mint a beton

-
LeC
addikt
válasz
HorvBalint
üzenetére
biosban nézted hogy nincs e beállitva hogy bizonyos hőfok felett reseteljen a gép?
-
mycso
veterán
válasz
HorvBalint
üzenetére
Valami monitorozó progival figyeltesd a lap/cpu/vga hőfokát game közben, valami olyannal, ami menti is egyből az értékeket.
Aztán nézd meg, hogy az úraindulás környékén, minek mekkora volt a hőfoka. -
Specciewperf9-el csináltam, de mivel a bencsmárkok eredményei számomra nem mondanak semmit, ezért a PH tesztekben szereplő 3dsMAX, Winrar, és videotömörítést próbáltam ki, ugyanolyan feltételekkel.
Az eredmény az lett, hogy 4.4GHz-en, a 805D-vel egy szinten teljesített, persze kb 5-7%-os eltérésekkel. videotömörítésnél, és winrar esetében gyorsabb volt, mint a 805D alapon, de 3DSMAX alatt lemaradt tőle 3-8%-al renderelő motortól függően. A default Scanline renderer esetén 8%-os lemaradást tapasztaltam. -
Djuree
félisten
válasz
HorvBalint
üzenetére
Nekem is ezt csinálta a gépem, túl volt húzva szegény, néha újraindult.
Nekem a memó nem bírta a 450MHz-et, ez tette oda szegényt, mostmár visszaosztottam, így jó
-
LeC
addikt
válasz
HorvBalint
üzenetére
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
Egy kis olvasni való
(tudom nem nagy segítség de elég sok topic foglalkozik az újraindulással)
Egyébként valószinüleg tulmelegedés az oka, vagy a biosban ugy van beállitva hogy ha egy bizonyos fokot elér a proci akkor a gép ujraindul...
[Szerkesztve] -
HorvBalint
tag
Sziasztok!
Segítsetek picit nekem. Mi csinálhatjka a következő problémát?
Bizonyos játékoknál pl.: Toca Race Driver 2, Indycar series bizonyos idő után újraindul a gép. Én túlmelegedésre gyanakszom csak nemtudom hogy az alaplap vagy a proci vagy a videókari vagy a táp a ludas. Amúgy Asus P5GDC pro alaplap van P4 (630) gyári hűtővel és egy x1300 pro videókari meg egy sima 400W csendes táp. Ja és előzőleg már egy Gigabyte alaplappal csinált ilyet azzal mindig megfagyott azért lett kicserélve az Asusra meg tettek bele még +1 ventit is a gépbe. Sajna a gép olyan hangos mint az állat és mégis újraindul most is. Légyszi segítsetek.
Köszi -
Próbálta már valaki 805D tuningot ASUS P5P800se lapban?
Állítólag mennie kéne 4G-ig, de gyakorlati tapasztalatokat szeretnék.
Köszi! -
Nekem is szokott szaggatni a Doom3 4.4GHz-es Prescottal...
Lehet, hogy nem kéne közben renderelnem???

[Szerkesztve] -
KoM@
tag
3,1-en 42 fokos vagyok, de a venti max fordulatszámon van. Nem lesz az neki nagyon élettartam rövidítő?
-
Harti
senior tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam hogy esetleg kezd kevés lenni a procim a komolyabb játékokhoz, Jelenleg egy P4 Prescott 3Ghz/800fsb/1mb L2 procim van!
Kérdésem az lenne hogy tévedek-e?
Ha igen akkor meddig van értelme húznom a kicsikét ami biztosan nem árt meg neki?
Ha ráteszek egy fél gigát az észrevehető gyorsulást fog eredményezni?
Mlyen progival tudom biztonságosan húzni?
Egy 3.4 es procira való GlacialTech hűtő van rajta!
Köszi előre is! -
mycso
veterán
UP!
[link]
[Szerkesztve] -
Djuree
félisten
Nah, szépen kigondolom ezt a memótuning dolgot és holnap bele is vágok, remélem nem kaszálom el a memót

asszem visszaosztom a ramot 333-ra és úgy nyomom fel a procit 3500-ra, így a memók sem lesznek nagyon túlterhelve.
azt nem írtátok, hogy az időzítéseken állítsak-e?
az úgy jó, hogy picivel kisebbre veszem, utána memtest, megint kisebbre megint memtest és így tovább...
a memtest kiszűri ha már nem bírja az időzítést?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Torrent meghívó kunyeráló
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Vicces képek
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Eladó XpertVision GT 1030 Silent 2GB videokártya
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

A tippem az, hogy a korai példányokban volt EIST, aztán Intel bácsi kivette vagy deaktiválta a későbbi példányokban. Akkor meg melyik verzió terjedt el jobban?
halihó ha valaki véletlenül tud szlovákul vagy megközelíti azt az kérem jelntkezzen nálma hatalmas köszönöm

bocs szarul linkelek

![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.eof.hu/files/35_1158009032.jpg)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)