Új hozzászólás Aktív témák

• AtHoS

nagyúr

válasz LonGleY #23857 üzenetére

Semmi gond nincs azzal, hogy nem érted, mivel nem egyformán gondolkodunk. Valószínű teljesen más területeken is navigálunk a felmerülő "problémák" megoldása következtében és a leírtakból az is nyilvánvaló, hogy Én ezzel a kialakítással hosszú távon időt spórolok meg magam számára, különben nem igazán lenne jelentősége eltárolnom ennyiféle infót, adott infóra hajazó fórumokat, fórumtopikokat, a témában értékes hozzászólásokat, cikkeket, stb... ekkora mennyiségben. Nagyon sok területre vonatkozóan foglalkozom, kell foglalkoznom dolgokkal, ami ismét csak növeli a területekhez kapcsolódó információkat adó oldalak, linkek számát.

Elég szép számmal vannak hobbihoz kapcsolódó dolgok is elmentve. A hobbit gondolom nem kell bemutatnom mit jelent, így gondolhatod, hogy elég alaposan körbejártam a különböző témákat. Sajna nem emlékszem mindig minden részletre, így kénytelen kelletlen is szükséges későbbiekre eltárolni megfelelő oldalakat.

Sajnos nagyon sok oldalnál a saját keresőjével sem lehet előkeríteni az ott korábban már olvasott hasznos dolgokat, így szintén adja magát a közvetlen könyvjelzőzés.

Összetett dolgok ezek és Én eddig csak előnyét tapasztaltam. Inkább kattintok többször 3-mal többet, mint "hiába" keresgessek adott témában időnként az értékes időmet pocsékolva.

Több éves gyűjtemény ez és eddig nem is volt alkalmam szortírozni. Ekkora mennyiségnél pedig el tudod gondolni milyen munka kézzel szortírozgatni a már megszűnt oldalakhoz tartozó linkeket. De már kezdek megvilágosodni és most azt nem értem, hogy miért nem korábban nézelődtem könyvjelzőkezelés ügyben. :F

Mindegy, most már sínre kerültem (csak nehogy jöjjön a vonat :DDD )

Bizonyára van jó pár oldal is amit fölösleges volt elrakni, de majd kikopnak előbb utóbb azok is :B

Valószínű a gyorshívóim száma is mások szemében hagy maga után kívánnivalót, mivel csak itt melóban van 4x7 + 2 és ebből 3 mappázott 6-8 linkkel. Otthon ettől azért picivel több van :B

A hosszú előzmény listán mit értesz? History?
    Szerintem ha ezt nem pucolod kézzel, akkor sok selejtes infó között 2 hónap múlva ugyanúgy nem találod meg a számodra szükséges oldalt elmentve. Nem beszélve arról, hogy nem tudsz érdemi infót hozzáfűzni, elnevezni illetve véletlenül le is takaríthatja valaki ezeket a dolgokat, míg a könyvjelzőket nem bántják a takarító programok. Bár én nem használok takarító progikat, így ez talán nem érintene, de az elnevezés hiány biztosan probléma lenne. Nem beszélve arról, hogy böngészőváltás esetén problémás lehet az átmentése. Jelenlegi irányvonalam alapján ez a terület pont nem megfelelő számomra, míg másnak lehet ez az ideális.

Más.
    Volt egy szép balesetem évekkel ezelőtt. Egyik barátomnál kellett valamit telepíteni, amihez aktiválós e-mail-t küldtek. Beléptünk a levelezőbe (freemail), ahol meg is érkezett a levél, aktiváltuk a dolgot. Barátom nagyon "tisztaságmániás", így azonnal törölni kellett az aktiváló levelet - mivel nincs már rá szükség - , ami ugye bekerült a kuka-ba. Ki is léptem a freemail oldalról, ami ugye rákérdez, hogy a kukában lévő elemeket törölje-e. Nos ugye én szépen nyomtam a kuka ürítését, mire barátom fogta a fejét, hogy most nagyon sok értékes dolga odalett, mivel azokat a kuka-ban tartotta. :F Ezt csak azért írtam, le, mert szerintem a History nem pont arra való, amire nekem szükségem van és ilyen könnyen fejfájáshoz is vezethet az elvesztése.
    De ez megint csak a saját véleményem, más fejével nem tudok gondolkodni :DDD

Egyébként eléggé túlbeszéltük a témát, a többiek csak kerülgetnek minket a topikban, ezért mindenkitől elnézést kérek LonGleY nevében is :R

read-only mode on the forum

Új hozzászólás Aktív témák