- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6802 üzenetére
A Windowszal is azt csinálsz amit akarsz. A registry-ben ugyanúgy turkálhatsz, mint bármelyik Linux konfig fájlban. Bármelyik szolgáltatást letilthatod, csak a tudásod és a bátorságod szab határt. És meggyőződésem, hogy sokan így teszik tönkre a Windowsukat. Bedőlnek a különböző hangzatos tisztító programoknak, hogy ez a bejegyzés, meg az a szolgáltatás is felesleges és ezek törlésével/tiltásával okoznak maguknak nehézséget. Utána Windows szakértő legyen a talpán aki ezt rendesen vissza tudja állítani.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6798 üzenetére
Amit tudtam, csináltam ezzel kapcsolatban megosztottam. Abban biztos vagyok, hogy ne a Linuxban, az OMV-ben keressétek az okot.
A lavinát a SMB1 kikapcsolása a W10-ben indította el, és ehhez jött az őszi alkotói frissítés sok hibát tartalmazó kiadása. Ez a hardvertől függően más-más rendellenességet okozott a tulajoknál, ezért rengetegen sírtak, átkozódtak.
Az azért furcsa, hogy se a Windows, se a Linux rég nem a SMB1-et használja, mégis annak kikapcsolása okoz sokaknál galibát.
Talán még ez a link is segíthet. Ez meg a PH W10 fóruma.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6792 üzenetére
Az a helyes ha amennyire csak lehetséges az OMV-t a fejlesztők által jó átgondolt WebGUI-ban biztosított lehetőségekkel üzemeltetjük. Szokásos felhasználáshoz bőven elég. Konfigokban matatás csak nagyon ritkán indokolt.
Valóban, most hogy megint tiltottam én is a v1-et, továbbra is működik a samba a 16299.248 build-del. Akkor végre megoldotta a Microsoft. Tehát már ne állítsa vissza senki a v1-et! Nem kell, és a konfigban se kell hozzá semmit turkálni.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6790 üzenetére
Szerintem nem helyes, hogy találomra állítgatod ezeket. A Windows frissítés után nekem csak ennyit kellett visszaállítani (reméltem a MS megoldja, hogy ne kelljen visszalépni, de nem) és azóta nincs gond. Jól működik.
Másodszor kellett ezt a Windows miatt visszaállítanom, én már hagyom így. A protokollból úgysem a v1 fut. Ez csak a kapcsolódás miatt kell.
-
tibi970307
tag
válasz
Pelican #6781 üzenetére
Szia!
Nekem is az új verziószámú Windows 10-em van.
A hálózatnál nem látja az OMV-t, mint ahogy androidon, de a \\OMV IP címe\ hivatkozással elérem.
Én hozzáadtam hálózati meghajtókként a megosztásokat, így azokat minden rendszerindításnál felcsatolja.Már csak azt szeretném megoldani, hogy távolról is ugyanígy működjön, de mobilinternetről sehogy sem tudom összehozni a VPN-t.
-
ztsoft
őstag
válasz
Pelican #6729 üzenetére
És Rosep, nem azt írtam, hogy nem működik (állítólag van sebességbeli különbség is, én még nem teszteltem). Csak a jogosultság kezelés nem működik (pont a lényeg)!
Akkor én is kérdezek, miért nem használtok Windows alatt valamelyik Linux fájlrendszert (Ext2, Ext3, stb..., azokat is működésre lehet bírni)?
-
Dadan01
senior tag
-
Pelican
őstag
válasz
Pelican #6214 üzenetére
Találtam egy confot: /home/deluge-daemon/.config/deluge/core.conf
Ebben
"autoadd_location": "/home/deluge-daemon/Downloads"
"autoadd_enable": false (ezt true-ra állítottam)
A könyvtár nem létezett, így létrehoztam, 777-re állítottam, beraktam a torrentet, átállítottam 664-re, de nem történik semmi.
Működik vajon ez a funkció?
Sajnos még sosem próbáltam. -
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6131 üzenetére
Például csinálsz egy listát az elérési utakról és a copy/paste parancsokkal beilleszted. Máris nem gond az elérési út hossza. Elegánsabb megoldás a szimbolikus link használatának megtanulása. Inkább ilyen és ehhez hasonló megoldásokat javaslok a rendszer faragása helyett.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6125 üzenetére
Ezt jó tudni, hogy ha valaki a v3-ban az srv könyvtárba akarja csatolni az új előtaggal az adat HDD-éket a régi mód helyett, akkor elég csak lecsatolni őket és újra felcsatolni. Azért van kételyem azzal kapcsolatban, hogy ha valaki többirányú megosztásokat használ, amiket már nem is tudja hogy hozott létre, csak végre működött, az hogy fogja szabályosan felszabadítani a wincsiket és újra munkára fogni. De jó, hogy kiderítetted van másik lehetőség is.
Szerintem nem fogja megtalálni a HDD-t, ha csak úgy átírod az fstab-ban. De saját felelősségre próbáld ki. De előtte csinálj másolatot a működő sorból, majd azt remeld (#) ki és a másolatot módosítsd. Ha nem jön be csak kitörlöd a rossz sort és a jó sor elől a # karaktert.
De miért zavart téged az UUID név, meg ez is? Legfeljebb láttam őket, de leírni soha nem kellett.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #6071 üzenetére
Valóban nem a v3 elejétől csatolja az srv mappába a diszkeket. Kipróbáltam a v3.0.58 ISO-val és az még úgy csatolta a media könyvtárba, mint nálad. Az újabb verzióra frissítésnek mivel örökli a csatolást, gondolom nagy feladat lenne mindenhol megkeresni hol van használva és hibátlanul átírni az új mód szerint. Abból több galiba lenne, mint ahány felhasználónak segítene. Az új telepítésnél nincs gond és nem túl nehéz.
-
vadkörte
addikt
-
-
válasz
Pelican #5008 üzenetére
Pedig írja, hogy mi baja:
/dev/sde1 fájlrendszerében hibát talált. Nem tudta elindítani a szolgáltatásokat, joggal.Ezen a köteten javasolja, hogy futtasd a "lemezellenőrzést" (fsck parancsot).
Szerintem nem az OMV a hibás, szimplán a lemezeden most adta be a kulcsot pár szektor.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #4996 üzenetére
Biztos, de nem találtam meg (még).
Az /etc/monit/conf.d/openmediavault-filesystem.conf fájlban átírtam a 85%-ot 99%-re, de ettől nem javult meg.
Nekem is van egy HDD-m, amit e miatt pirossal jelöl a Fájlrendszerek-ben, de eddig nem foglalkoztam vele mert tudtam, hogy ez a baja. -
válasz
Pelican #4991 üzenetére
A Changelogban ott a megoldás:
Add support to configure the WebUI theme via environment variable. Add OMV_WEBUI_THEME=(triton|gray) to /etc/default/openmediavault to switch the default theme.
Betettem a következő sort a config fájlba:
OMV_WEBUI_THEME="gray"
és egy WEBUI reload után szerintem visszaállt a régi forma.
-
Chris Kiki
senior tag
-
lordjancso
senior tag
válasz
Pelican #4624 üzenetére
Nyilván, csak fura, hogy az lenne a megoldás, hogy telepítsem újra... Elég ritka az az eset, amikor ez lenne a megoldás. Feltételezem, itt azért nem mindenki ez a "kapcsold ki, majd kapcsold be, hátha jó lesz" típusú felhasználó.
Kicsit nyomoztam az ügyben és valószínűsítem, a probléma a pendrive fájlrendszere lesz (fat32).
A kérdésem az, hogy hogyan lehet (lehet-e?) felmountolni olyan eszközt, aminek a fájlrendszere fat32 vagy ntfs úgy, hogy lehessen azt írni is? -
-
-
devil-k
nagyúr
válasz
Pelican #3990 üzenetére
Akkor még nem használtál Xpenology-t. Mióta OMV-t használok semmi rosszat nem tudnék róla mondani. Minden megosztás, torrent megy ahogy kell. Igaz, én nem Transmissiont használok, hanem Deluge-t, mert gyorsabb és stabilabb, a sebesség sem ingadozik úgy, mint a Transmission-nál.
-
osztraksajt
őstag
-
Chris Kiki
senior tag
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Pelican #3990 üzenetére
Nem vagyok "régi motoros", kb 3 hete használok OMV-t, de ilyeneket nekem nem csinál, atom stabil.
Ma az újraindítás után 10 perccel kidobott
Gyárilag 5 perc inaktivitás után kiléptet, újra kell loginolni, nem lehet, hogy ez a baj?sshval sem enged be: acces denied
SSH-hoz más felhasználói név/jelszó páros kell. Az amit telepítéskor konzolból megadtál. -
lovi27
addikt
válasz
Pelican #3817 üzenetére
1. Állíts be fix IP címet az eszközöknek a routerben. Nem OMV probléma.
2. Soha nem próbáltam, nem is hiányzott ez a funkció (mire jó ez?). Most kipróbáltam, de nálam visszajön az admin felület, ha megnyomom a piros gombot. Nem hiszem, hogy ez OMV probléma. Nézd át a Gen8 BIOS beállításait (wake on lan?)
3. Fizikai lemezek / Szerkesztés menü Fizika lemez tulajdonságok ablak Leállítási idő.
A készenlétből visszatérés a vinyókat is felébreszti (felpörgeti). Gondold meg kell-e.
-
Faby
senior tag
válasz
Pelican #3817 üzenetére
Szia, az elsőre nem tudom a megoldást, de a másik kettőre talán igen.
ILO-ba webes felületen belépsz, és jobb alul a power gombra kattintva be tudod kapcsolni (kikapcsolt állapotban asszem csak 'momentary press' lehetőség van, de az éppen elég.)
A HDD leállítására meg Tárolás > Fizikai lemezek > HDD kijelöl > szerkesztés, és itt tudsz mindenféle energiagazdálkodási opciókat állítani.Hogy pontosan melyik hogy működik, nem tudom, én is csak most ismerkedek a rendszerrel.
-
-
válasz
Pelican #3753 üzenetére
Nem tudom mit csináltatok (sajnos alapból az OMV install valóban az egész diszket lefoglalja), de telepítés után egy Live CD-ről minden további nélkül lehet módosítani a partíciókat.
Nálam egy 160GB-os HDD-re alapból így települt fel az OMV
Device Boot Start End Cylinders Size Id Type
/dev/sda1 * 1 1913 18665 143G 83 Linux
/dev/sda2 18665 19458 793 6,1G 5 Extended
/dev/sda5 18665 19458 793 6,1G 82 Linux swap / SolarisEzt módosítottam egy Linux Live CD-ről elindított GParted-del (kb. 5 perc alatt) erre:
Device Boot Start End Cylinders Size Id Type
/dev/sda1 * 1 1913 1913 14,7G 83 Linux
/dev/sda2 18665 19458 793 6,1G 5 Extended
/dev/sda3 1913 18665 16752 128,3G 83 Linux
/dev/sda5 18665 19458 793 6,1G 82 Linux swap / Solarisazaz
System partició 15GB
Data partíció (ez az új) 128G
Swap 6GBHa segítség kell, olvassátok át ezt a cikket.
-
válasz
Pelican #3741 üzenetére
Torrentre Linux alap esetén soha ne használj ntfs fájlrendszert! Egyrészt sokkal lassabb, pörgeti a processzort és töredezik is. Csak ext2,3,4.
SSD-re nem ideális a torrentezés, bár ott meg nincs töredezettség, de a legjobb a HDD, ami gyakorlatilag bármeddig bírná a r/w-t, legalábbis a tányérok bírják.
Másrészt az SSD is kibír annyi írást, hogy nyugodtan használhatod, ha csak az az opció van.HDD, ext4 a legjobb páros.
(#3742) envagyok
Egyszer íródik rá, az igaz, de ott van még a vezérlő által végzett garbage collection és a trim is.
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #3732 üzenetére
1. Előbb ezt az extra plugint telepítsd fel és azután lesz sok új plugin. (Frissítés kezelő / Feltöltés)
2. Igen, fel lehet csatolni, nem vesztesz adatot.
3. Ha már lesznek extra pluginok látni fogod ők is ezt a módszert ajánlják, CloneZilla-val.El kéne felejteni a pendrive-ot rendszerhasználatra, de ha már használod a flashmemory plugint is telepítsd, ami meghosszabbítja az életét (ti. ritkábban ír rá)
-
lovi27
addikt
válasz
Pelican #3722 üzenetére
Ha a samba beállításoknál engedélyezed az Üres jelszavak lehetőséget, akkor a samba elvileg nem kér jelszót, de a rendszerbe még be kell lépni. Felhasználó nélkül, mint vendég (guest) lehet bejutni, de ha itt tudja senki a menetét, egy linux fórumon kérdezd meg.
Az automatikus beléptetés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB 1év garancia
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest