- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #79722 üzenetére
Hát ez nem úgy megy tesó hogy bármit beíratsz
Én átíráskor rendszámot cseréltem ( minden jármű vásárlásnál megteszem) És kértem hogy írják be az előzőt, ezt megtették. Jó ismerősöm az okmányirodás, de ez nem jelent semmit, csak hogy információkat szoktam tőle kérni ezért könnyebb volt például a Vectrát forgalomba helyezni, mert mindent elmondott részletesen.
Érdekesség hogy német forgalmiba bejegyzett nagykereket sajnos nem írták be a forgalmimba
. De ezt már későn vettem észre. Na azt be lehetett volna, vagyis inkább honosítani az információt. Mert azt lehet.
Ha a miskolci "KPM"-ről beszélsz, ami NKH, arról vannak információim ha érdekelnek, de az csak privátban.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #79724 üzenetére
De te a kipuffot, a toldatokat, a lámpát meg ilyesmit akarsz bejegyeztetni, nem? Miről van műbizonylatod? Mert amiről nincs, azt nem fogják neked beírni, mert szépen kéred, sőt amiről van, nagyjából azt sem....
A kpm-es az az, amit az NKH-nál vizsgáztatsz, bárhol nem fognak neked a forgalmiba firkálni, mert nincs az a hatáskörük.....
Ha tudod, hogy minden jó a kocsin..... manapság, mikor egy rohadt levonó az üvegen buktának számít, akkor én nem tudom, hogy mi a jó autó műszakilag..... -
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #79722 üzenetére
Forgalmi hátoldalán szokták és kpm-es vizsgakor.....
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #79641 üzenetére
Gyárilag is fosch volt a Calibra lámpa. Olvass utána.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79626 üzenetére
Gratula, sok balesetmentest!
-
trassher
addikt
válasz
Gratulálok hozzá!
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #79632 üzenetére
Elképzeltem...bár elég nehéz volt.
-
válasz
Nagyon szép, gratulálok. Szolgáljon téged sokáig.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Grat, ezen legalább normális felni van (
), vagy nem adta vele?
-
törölt tag
válasz
Kratulálok !
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Üdv a fedélzeten, tricsillió balesetmenteset! Értsd: ha megtöröd, megdobálunk szeméttel.
Aztán lehet majd jönni jó időben topiktalira. Sosem ültem még Calibraban. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
Sötétben vezetted már?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79531 üzenetére
Egy olyan állapotú Calibrát, amin csak állagmegóvást kell(ene) csinálni manapság szerintem olyan összegért adnak, amitöl a legtöbben leülnénk.
Csodák pedig nincsenek, ha valaki ilyesmi korú autót választ magának, akkor ott mindig kell legyen a sifonérban, mert igénylik ezek már a foglalkozást. Különösen, ha napi közelekedésre kívánja az ember használni. Önmagában az idö, és a természeti behatások is megesznek sok mindent az autón.
Én cirka 6 évig használtam egyszerre mindennapi szaladgálós és pályán játszós célra a GSi-t, és sosem éreztem alkalmatlannak erre, ettöl még szépen apránként, de mindig volt valami, amit alakítottam, javítottam, cseréltem rajta, egyszerüen mert elöregszik.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79522 üzenetére
Amiket feljebb is írtak, az mind igaz lehet.
Én otthon nagyrészt csak városban használtam a Gsi-t gyári NE-vel, az átlag valóban 8 és 10 liter között mozoghat, forgalom, és gázpedál taposás függö.
Ha kevésbé csumpis, külsö kerületekben autóztam, akkor 8 is volt, de ha erös a forgalom, bent araszolsz a dugóban, rendszeresen, akkor felmászhat 10-ig is.(#79528) Wiz Khalifa:
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy 23-25 éves autóról van szó, természetes, hogy ha ezeket napi szinten szeretnéd használni, akkor bizony foglalkozni kell vele, vagy kezdésnek ráborítani egy nagyobb összeget, hogy szépen rendbehozd, és utána mehet az állagmegóvás. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #79524 üzenetére
Hát nézd, ez azért lábfüggő is. Biztosan el lehet vitorlázni vele 8 literrel is, de általában 10-12 a jellemzőbb.
Pl bratyóm is 6-700km közt megy el egy tankkal, ha én hajtom az autóját, egy negyed tankkal megyek 240-et. -
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #79524 üzenetére
Városban nagy köbcentis benzines eszik szèpen, ez meg öreg autó is a javából. Kiindulni abból tudok, hogy nekem a lagunám volt 2 literes, 8 szelepes, 113 lovas, az tèlen 10, nyáron 9ből elvolt városban, vegyesben is 9 körül kijött. A calibra egy nem túl takarèkos motort kapott, már nagyon règi konstrukció, szerintem tèlen 10 felett eszik, de aki ilyet vesz, az ne a benzinen akarjon spórolni, ez sosem a spórolásról szól, főleg egy calibránál.....
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #79522 üzenetére
10-12 litert biztosan
-
Tikakukac
titán
válasz
Wiz Khalifa #79511 üzenetére
Aprón szokás ez legújabban, hogy minden patika. Ha még erre alapozva az értelmes direkt ki is emeli és már képről bemondok 2-3 elég szép hibát és kókányt, akkor az nem patika. Az a patika, amibe nem tudsz belekötni. Amikor én árulok patika telefont, az olyan, hogy 3-an nézték 10 percig, mert 10k-t adtam volna minden mikrokarcért is. Nem találtak, a teló 2 évesen is gyári állapotú volt. Nem korának megfelelő meg egyéb okoskodás, hanem gyári. Ezekből szoktak lenni a félreértések és a megkímélt laptopra is simán bemondják ha hiányzik egy centis darab a házából, hogy hát neki az a megkímélt. Ooookay.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79509 üzenetére
Nem követem a Calibra piacot, most a linkelt darabról néztem át, így ezt nem tudhattam, ettöl én még ha ilyet keresnék, biztosan megnéznék több darabot, köztük amit linkeltem azt is, számomra valahogy szimpibb, mint amit feljebb mutattál. Aztán ha tényleg gond van vele, akkor továbbállni.
Megértem, hogy téged a leírt dolgok nem zavarnak, apróságok persze, új dob, kis csinosítás, elsöre semmi komoly igazából, pusztán ezek után a tulaj szavának "hitelessége" szenved csorbát a szemeben, mert ha szerinte ez a patika állapot, akkor másnál is eltérö lehet a mércéje, ergo nem árt az óvatosság.
De ezt természetesen csak az én véleményem.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Wiz Khalifa #79501 üzenetére
Az a baj hogy a calibra mar 15 evvel ezelott is penztemeto volt, es ha veszel fel millaert egyet, kb masfel 2 milla lesz mire rendbe teszed.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #79505 üzenetére
Nem szeretnék én lenni a károgó, szóval abszolút nem bántásképp, de számomra pont ezek a "riasztóak" ezen az autón, "kívánságlista" az ajtón, hangos kidörgö hátul, mind-mind egy adott felhasználói típusra jellemzö dolgok...
Plusz az elsö lökös - ami amúgy gyárinak tünik, max kis toldatokat raktak rá oldalt - picit eláll, no meg hozzá az a fantasztikus utólagos lámpamosós megoldás is érdekes.Mellette párásodik a lámpa, illetve az utólagos Xenon miatt is lehetnek kellemetlen meglepik. Belül a kormány szintén nem gyári Calibra.
Szóval kell vele foglalkozni, ami miatt nálam nem áll meg a "minden szempontból patika állapot", ennyiért föleg nem...
Ha már szép, gyárias Calibra, akkor nekem ez sokkal vonzóbb alap: [link]
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #79503 üzenetére
Az egyetlen értelmes darab az egész csoportban amúgy.
-
válasz
Wiz Khalifa #79503 üzenetére
Hát ez tényleg jól néz ki.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #79501 üzenetére
Van itt szakija de ahogy beszéltük ilyen idősen már ezeknek a motorblokkja csoda ha ép. Miért akarsz ilyen autót?
-
Declare
őstag
válasz
Wiz Khalifa #73256 üzenetére
Hat en szemely szerint biztos nem vennek egy taxit....es nem a km miatt. Gondolj bele, milyen igenybevetelnek van kiteve minden alkatresz egy taxiban, mennyi hideg inditgatas, km van benne.
Eppen ezert nyilvan tök olcso, amivel ha szerencseje van az embernek, lehet jo....
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #73256 üzenetére
Igen.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa #73242 üzenetére
OPEL FANATIC-ban hirdetnek egy állítólag teljesen gyári LET Calibrát 500K címkével.
Just in case. -
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa #73231 üzenetére
Sokat a korábbi véleményhez hozzádni nem nagyon lehet, inkább csak megerösíteni.
Valóban kimondottan megbízható Motor, a Km-re azért nem érdemes odafigyelni, mert nem az fogja az állapotát meghatározni úgysem, hanem, hogy miként bántak vele eddig.
Én 8 éve bántom a Gsi-mben az NE-t, kétszáztökömtudja mennyivel vettem meg, most fordult át a 350 ezren, volt versenypályán, utcán hajtva.320 ezerig gyáriként ment, akkor kapott egy teljes generált, tényleg szinte minden részletre kiterjedöen, plusz húzva is lett rajta picit, azóta is vígan veszi a fordulatszámot.
Megnézni ugyanazt kell rajta kb, mint minden motornál.
Kiegyenlítöbe bekukk, olajos-e a víz, mennyire könnyen indul, induláskor dob-e füstpamacsot, hidrotökéknek van-e hangjuk. Menet közben bátran forgassátok el végig, magas fordulaton tükörben megint nézni jön-e pamacs. Vízhöfokot nézni, hogy bemelegszik-e rendesen, szóval nagyjából a szokásos menet.Szerintem is inkább kasztnin idözzetek el sokat és pofátlan alapossággal kopogtassátok végig mindenütt, mert motort lehet javítani, felújítani, akár egy komplett újra kicserélni, de ha a kasztnin kell sokat javítani, az szerintem sokkal nagyobb szipóka.
-
_seth_
veterán
válasz
Wiz Khalifa #73228 üzenetére
A motor miatt ne aggódj annál a Calibránál. A C20NE híresen strapabíró, igénytelen motor. 100e kilométer erejéig nekem is volt egy ilyen motorom. Tehát én nem a motor miatt nem venném meg, hanem amiatt ami körülötte van, sajnos ma már nagyon kevés nem bontásra váró calibra van eladó, de ez már közel 10 évvel ezelőtt is így volt amikor én nézegettem ezeket az autókat. Egyébként azt mondják, hogy a jó élményhez kell a 150 lovas motor bele, de tekintve, hogy a nagy többségüket megette a rozsda és kuka a futómű így a 115 paci is bőven elég lehet
Biztos calibra kell neked?
-
válasz
Wiz Khalifa #73228 üzenetére
Ha jól emlékszem Mikulabának volt ilyen autója sokáig.
Tőle sok infót kaphatsz, jelenleg a Ford topicban megtalálod. -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #59305 üzenetére
A nagybátyám pont egy első generációs Suzuki Swiftből ült át egy F Astrába. Alkatrészárak nagyjából azonosak (bagóért van minden), de a Suzuki agyonüthetetlen, az F Astrára meg kell is költeni néha. A Swift mellett szólhat még, hogy jobban ellenáll az időnek, kevésbé hajlamos a rohadásra (az F Astra viszont képes rá, főleg 200-300k körül a lefingottabb darabok). Biztonsági oldalról meg egykutya, mindkettő papír, ahogy minden korabeli autó, amit nem tanknak terveztek (pl: Volvo, Mercedes, Saab, stb).
Szerk: Egyetértek AMD Power-el abban, hogy ennyi pénzért nem találsz rendes autót, csak leginkább szakadt roncsokat, amiket még éppen át lehet tolni a műszakin. Nagybátyám 450 ezerért vette az övét, műszakilag pöpec, de azért meglátszik rajta, hogy akkor volt benne 16 év (most már 19 éves). Suzuki Swiftből meg elképesztően sokat használnak futárkodásra, az ő levetett gönceiket árulják 200 ezer forint körül. Itt is van egy pizzasütöde az irodánk mellett, mesélik a srácok, hogy a Swifteket 600-800 ezer km körül lepasszolni, sokszor visszatekerve 300-400 ezerre.
-
diegho
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa #59301 üzenetére
A régi autók szinte mind Suzuki szinten törnek, szóval ez ne legyen döntő szempont. Az F astra is borzasztó ebből a szempontból.
-
máyköl
veterán
válasz
Wiz Khalifa #59296 üzenetére
Ha tényleg minimális ráköltés a fontos, szerintem mindenképp suzuki.
E Kadett meg azért nem valami dekoratív ma már, szerintem a suzuki is igényesebben néz ki, pedig az is hagy némi kívánnivalót maga után... -
válasz
Wiz Khalifa #59183 üzenetére
A C-s a 150 lovas,ha jól tudom.
-
válasz
Wiz Khalifa #59169 üzenetére
Én 8 liter körül kijövök.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Klarstein Aero Ring Smart 9000 BTU Mobil klíma
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 256GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest