Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
+1 városba nem való diesel ... sokkal nagyobb a ráfizetés (mint a spórolás)

-
h3lios
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az enyém club és van benne klíma, pedig amúgy fapados felszereltség van, pl. elektromos tükör sincs..
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nézek már én is mindent, de tényleg nemtom mi a jó
G Astra, vagy Fikusz... netán más?
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem egyszerű az biztos. Egy normális G Astra , átírassál és kötelező szervizzel 1 millió ft. Szerintem ilyen 7-800e Ft alatt normálisat itthon nem fogsz kapni. Nekem is elég lesz majd egy fapad belőle. 2 db lufi , szervó és klíma. A többi nem érdekel.
h3lios Ezt jó olvasni!

-
szabonagyur
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szomszéd 2008 körül Classic G Astra-t vett kb 2 hónapja 1,5M-ért, de az tényleg patika állapot, mindennel felszerelt 1.4 Twinport. Anno én is kb. ennyiért láttam olyat ami kiváló állapot és nem is fapados.
Persze akinek csak gurulni kell valami G Astra az megveheti a 2001 körüli, fapadosakat is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen, ahogy írod is van vele macera. De azért itt a topikban is vannak néhányan akik odakint laknak. Az előtúrásban akár segédkezhetnének is.
És akkor nem feltétlen futsz likra, ha kimész.Másfelől viszont van benne valami, hogy nem biztos kimenne egy G-ért az ember. Attól függ mennyire tervezi a G-t. A német emberről meg már rég tudni lehet, hogy messze nem biztos, hogy nyugdíjas orvosnak tetszett lenni.
Ugyanúgy van köztük tróger.
H és J árak hogy alakulnak odakint amúgy? -
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Külföldről kell behozni és kész. Értem én, hogy regadó meg anyámkínja, de vagy megúszod a honosítást és a behozatalt, de normálisan felszerelt géped van, vagy megalkuszol a fapaddal és kevesebb macera a beszerzés.
Szvsz még regisztrációval meg a többi sallanggal együtt is olcsóbban úsznád meg az importtal. -
beg
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Khm. 600e kemény forintért vettem (+ 4 acélfelnis téli szett az árban) és 16 év után sincs rajta rozsda. Fapad is, 1.4 is, klíma nincs, de imádom, A-B transzportra tökéletes.
Türelem kell és ki lehet fogni. Nekem is kb. 2 hónap kitartó hahuzás után sikerült lecsapnom rá 3 évvel és 65e km-el ezelőtt. Ezalatt csak a kopó/fogyó cuccok mentek rá, lassan belekerül a negyed milliomodik kilométer.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ne aggódj, nem csak Budapesten/Magyarországon ilyen ez, sajnos világtrend ez, hogy ma már boldog-boldogtalan autóba ül, sok olyannal közülük, akik egyszerüen alkalmatlanok erre.

Idekint sincs ez másképp, részben más a közlekedési kultúra mondjuk, de nagyon sok a figyelmetlen ember itt is.Tegnap egy kis Nissan Micrás hölgy tévedt le az autóút szélsö sávjából a füre, kicsit átrendezett pár müanyag útszél-jelzö bólyát, és fém terelötáblát, mondani Sem kell, nem Ö jött ki gyöztesen belöle

-
máyköl
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Persze, mert a Köbe bármelyik percben csődöt mondhat, és akkor ugrott a pénzed...
-
HoaryFox
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ezért jó vidéken, kisvárosban lakni

Nekem a Vekire 10873 Ft / negyedév baleseti adó nélkül (szal 45000 Ft kb. évente)
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Persze azon is sok múlik évesbe fizeti-e az ember meg utalja-e, plusz ekommunikációs kedvezmény. Jó pár krajcár menthető így.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem autóváltás után lett 27k éves. B03 van ha jól rémlik. Pest mellett lakok. Az is számít mióta van jogsi meg az életkor.
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
kapott egy hangos kipufogót meg tele van ragasztva Aliexpresses OPC matricákkal.
Ez milyen rohadt szánalmas...

OPC-s Decide kollégáról tud valaki valamit?
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Rajtam sosem tör ki ez a lehurrogós roham. Helyettr nyálcsorgás van ezerrel és gyanakvás, vajon tényleg OPC megjelenése forog-e fenn. Nettó trollság, de majd ha nem 30K lesz egy OPC hűtőrács, feldobok egyet én is az Y20DTH elé. Sajnálom, nagyon tetszik.

A raccsingos maszekolást viszont megvetem.Szada85 - Ilyen sok kombi lenne itthon belőle? Nem igazán hallatnak magukról sajnos.
Amúgy meg részvétem. Elég durván megvan a sötét oldala akkor ennek is.
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Tényleg gyönyörű lett a K Astra belseje. Ami még szerintem nagyon szép lett az újak közül az E Corsa beltere. Szerintem a tervező is ugyan az volt.

-
trassher
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez sajnos igy van. Egy normálisabb G Astra min 800e Ft. Ami ugye azt jelenti ,hogy ha nagyjából nincsen semmi baja akkor átírassál , illetékkel és egy alap szervizet számolva is 1 millió Ft. Az meg mocskosul sok érte. Szóval ennek tükrében az a H már nem is olyan dréga.

-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Hát engem aztán hidegen hagy, nem más véleménye miatt fogok kocsit választani!
Ezzel az erővel mindenki merci vitoval járjon, mert a tolóajtó mennyivel nagyobb már mint az a szar személyautó ajtó.
triviális dolgokról beszélünk, tudom én hogy mekkora a kocsim, meg hogy kicsi a belépőnyílás.
Mikor aktívan zenekaroztam, befért a dobszerkóm (nagydob hátsó ülésen) + gitárok, + 2 ember a sofőrön kívül.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Az igazság releváns. Na jó, nem.
Vegyük pl a kötelező szervízeket, az ott használt alkatrészeket. Ugyan jó iramban tördelik a BMW-ket is, így bontásból minden megszerezhető kb., de ami nem, az tuti olcsóbb lesz az Astrához, mint a bajor járgányhoz.
Ettől függetlenül viszont áll a tény, hogy mondjuk fb csoportokban oltári pénzeket kérnek el nyúlfarknyi alkatrészekért is. Lásd króm keretek az óracsoportra -8k vagy ülésfűtéskapcsolók párban - 15k.
Értem én, hogy lehet élni ezek nélkül is meg ezzel jár, ha nem a fapad verziót veszi az ember, amivel itthon Dunát lehet rekeszteni, de ha valakinek épp ez kell, az nem két forint.Tehát ha nem újraépítened kell az autót, hanem csak fentartani, akkor olcsó autó marad az Astra - szerintem.
Baka vagyok még én is, holnap lesz egy napja, hogy autós lettem, szóval kezeld helyén amit írtam.
QP - Ahogy volt róla szó ritka, épp ezért annyit kérnek az alkatrészekért, amennyit nem szégyellnek. Kevesen tudnak kiszaladni külföldre ahol minden bagóért van.
A 150 ezer forintos OPC lököst, meg a 30 ezres OPC hűtőrácsot míg élek nem fogom megérteni.
-
Declare
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ez igy van szerintem is, bar en cupe design parti vagyok. A G astraban is, meg kb minden autoban jobban tetszik a cupe valtozat

A H gtc ugye nem igazi kupe, csak kupe szerü, de ott pl a csomagtarto nem kisebb, a hatso ülesek sem, raadasul picit inkabb hosszabb is a kasztni, mint a sima H ban + sportfutomüve van.
Ez a "tularazott" nekem tovabbra is erthetetlen
mert mindig mindenfele, mindenki irja, hogy ez tularazott, meg az....ha valami tularazott, az azt jelenti, hogy nem lenne ra vevö, mert nem er annyit, amennyibe kerül. Ha van vevö, akkor nem lehet tularazott, mert megis megveszik nem? (pl ugye a tularazott vw, meg tularazott apple....azert megsem tengödnek a tularazott portekajukkal a csöd szelen
)Ha ugy nezzük, hogy Opel Astra es elvisz A-B be, akkor minden tularazott, ami nem fapad 1.4 benzin opel astra

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Bratyóm is egy 530d helyett vett Astrát, hiába keres "jól"
Felvilágosítottam mire kellett költeni az első időkben és belátta, hogy jobb lesz ez így.
A szerelőmet meg majd tájékoztathatnám, hogy minden hívás rögzítve van, de a fairplay mintapéldája, amit mi művelünk. Nincs szükség ilyesmire.
trassher - Ha BMW-je lenne, már nem lenne...

-
szkury
aktív tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
És sajnos nem csak hétvégére engedik ki az idiótákat!

-
Markizmark
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
A Volvo az Volvo ... akkor is, ha busz.
Az ilyet nem tudom sajnálni aki "asziszi...". -
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nahát, mik vannak. Mondjuk érdekes, mert az enyém is '01 év végi, oszt a motorháztetőn van egy apró pötty, ahol gondolom lepattant a festék korábban. Na ott most egy apró rozsdafolt van.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én inkább kockáztatok a kinézetért egy kis rozsdára való hajlandóságot, nekem valahogy akkor se jön be a G Astra formája, pedig az F Astrá(ma)t szépnek találom, pedig az se egy képzőművészeti műremek. A Veki meg nálam fényévekkel mutatósabbnak hat, nem félnék egy ilyennel beállítani akár egy operára

Amúgy paramétereim: bármi, csak ne kombi, min. 1.4-es benzines motor, max. 700.000 Ft, klíma, el.ablak elől, szervó. Ugyanezek a B Vekire is érvényesek, kivéve, hogy a motor paraméter nincs beállítva (ugye 1.6 volt a minimum), meg abból egy kombit is bevállalnék szívesen, de egy szedán lenne az igazi (mindig is a szedánokat azonosítottam a nagybetűs autóval, lehet gyermekkori ártalom, meg a Halálosabb Iram-ban is a csaj a szedánokra bukott
) -
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Honnan van ez a galvanizált dolog?
Tudtommal a villámos márka nem használta az eljárást. Szivar Audi az utolsó amiről tudom, hogy így készült. Meg talán a Mercik, ott 50 év átrozsdásodási garit adnak. -
h3lios
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
1.4-eset nem próbáltam. Az elején ráadásul még 1.2-.esben gondolkoztam, de a fórumon lebeszéltek.

1.4-et mondta valaki, hogy eléggé kell pörgetni, ha az ember pályán akar menni ráadásul nincs vészes különbség a fogyasztásban.
Mivel első autó nem nagyon tudok nyilatkozni, de a keresés során arra számíts, hogy az 1.6-osok inkább külföldről behozott autók (az enyém olaszból jött, ami kaszni szempontól jótékony +), vagy kombik.
Utóbbi nekem nem játszott, ezért örülök, hogy sikerült találnom 1 metál kék szép állapotút. Nem szerettem volna tucat ezüstöt, ezért döntöttem a kék mellett.A teljesítményre nem lehet panaszom, jól húz a gép, szeretem vezetni. Ha többet is fogyaszt ez nekem megér ennyit. Nem jó amikor rögtön az első autóját utálja az ember, mert lassú mint a dög.
Egyébként megoldódott a kuplungra felpörgős dolog, tényleg csak annyi a dolog, ha az ember induláskor hirtelen rálép a pedálra hajlamos 2-3k -ig felküldeni a fordulatot. Ha szépen finoman játszol vele az elején nem csinál semmi ilyesmit.
-
sziku69
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
-
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nekem ezekből az Enjoy felszereltségű jön be a legjobban (csak ritka)

-
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen ... pontosan (nekünk is ugyan ezt csinálta a macska)

-
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Na igen, a párom is "rugózik" rajta, csak kár hogy keddig táblázva vagyunk. Ha szerdáig meglesz akkor erősen meg lesz tekintve.

-
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Igen ott van egy kis "bibi" az tuti. De én megtudnám szokni szerintem.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
nézd az 1 millát valóban nem, én is lazán elköltöttem 1 milla fölött a saját autómra, viszont ez nem csak motorgenerál volt. Az megint más, ha több dolgot csinálsz rajta, de csak magára a motorra 1 millát elverni szerintem képtelenség, ez alól egy kivételt tudok ha márkaszervizbe kerül az autó, és adott esetben motort cserélnek, vagy teljes felújítás gyári garanciával.
Tehát nem azon akadtam meg hogy 1 milla hanem hogy csak és kizárólag motorgenerál, de mint ahogy kiderült, nem csak a motorra költöttek igy viszont már érthető.
-
F_Gergely
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
mi a bánat tud 1 milla lenni motorgenerál címen? 200-300-ért tuti hogy kapsz bele komplett motort de talán még olcsóbban is - nem ismerem a típust.
De ez az 1 milla mint motorgenerál nekem sehogy sem kerek....
Két dolog van amitől minden dizeles retteg, turbó és adagoló. De ez meg a velejárója, ettől dizel a dizel. -
AMD Power
titán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Gyönyörű a beltere az új Opeloknak. K Astra , E Corsa.

-
sziku69
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Szia. A vectrához csak annyit, hogy én nagyon szeretem vezetni. 2-300 km vezetés után se fáradok el. Tolnám tovább is. Mondjuk vezettem már focust is. Macskaköves úton is jó volt vezetni.
-
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Így már érthető, Focust én sem vennék (rohad na meg az a belső középkonzol egy ocsmányság) ilyen áron ki lehet fogni normális G Astrát mondjuk kb. 1998 -tól 2004 -íg

A frissebb Calssic II már lengyel, jóval gyengébb felszereltséggel, kevesebb zajszigetelés (hangosabb), kipufogó is gyorsabban rohad, stb. !

BMW vonalon ilyen áron szerintem ez szerencse kérdése, mondjuk egy 1998 vagy 2000 évjáratút már ennyiért kapsz csak kérdés hogy milyen ? illetve E46 -nál nagyon oda kell arra figyelni hogy a műanyag küszöb alatt elég csúnyán rohad, kintről behozott autókra ez nagyon jellemző !

Illetve a 316i gyenge, a 318i valvetronik hibás az összes, 320i sor 6 a legcsendesebb, a legjobb a 325i sor 6 szóval ezek között nézelődj

Szerk.
Vezetési élményben egy ilyen is megállja a helyét ... Link, sokkal olcsóbb fenntartással, mondhatni azt is hogy aprópénz hozzá minden

-
Declare
őstag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Esetleg kintröl egy H astra vagy H astra GTC? A GTC sportfutomüvel egesz jo uttartassal bir es annyira nem is öreg kinezetü még szerintem (bar en elfogult vagyok, mert nekem is az van
). 1.6 motorral, de ha esetleg egy 1.8 ast ki tudsz fogni, az meg jobb.E46 ilyen arban nekem gyanus....320i mindenkepp (az a sor6 miatt jo, szep hangja van) egy 318i/316i meg nem biztos hogy megeri a plussz penzt, ha nem vagy bmw fan es nem központi kerdes az auto.
Az auto az egyik legnagyobb penztemetö a vilagon, semmit nem vesztettel, hogy eddig nem szortad erre a penzed
ha nekem nem lenne szükseg, akkor en is tovabbra is a csaladtol kötnek el inkabb kompromisszumokkal egyet, ha kell 
-
haddent
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Ne ragaszkodj a lánchoz szerintem, nem akkora költség gyári előírás szerint 150 ezrenként, gyakorlatban 100 ezrenként. Én a szokásos Z16XER ajánlanám. Ha találsz akkor Z18XER stb.. Ha A -val v B -vel kezdődik is jó, de R -re végződjön, azok VVT -sek, twinportosak. A P -re végződő NEM! Lomhább..
w333 kicsit elcsépeltnek érzem.. 1 hete még én is ezt mondtam, aztán haverom 2 nap alatt talált E46 coupét, sorhatos, 2.5 -ös, 170 lovas. Kasztni tök okés, néhány kis horzsolás, lófasz.. Motor eddig hibátlan 270ezerrel. Igen, nem hibátlan, a váltó lötyög mint a francia genny, de vált. Nagy kerékkel, Igaz, az anyós ajtót alig lehet becsukni meg kinyitni, de ugyancsak lófasz, hétvégi projekt lenne kb nekem már annyit bíbelődtem ilyesmivel szerintem. Full bőr.. Mindezt 1.4M -ért, és a lengőkarok vannak tropán csak elvileg. De mondom, megy, hazahozta világvégéről Szeged környékéről, kimentünk állatkodni, megy.. egyben van. Nem hibátlan, nem beleül és elfelejti, de E46 kupé bazzeg
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
w333
félisten
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Csúnyán bele lehet ám nyúlni egy széthasznált E46 -ba aztán még a gatyádat is ráköltöd (nem olcsó), kérdés hogy milyen árban gondolkodsz ?

G Astrához meg tényleg ne hasonlítsuk, mert míg egy E46 futómű felújítás legalább 200 ezer Ft, addig a G Astrának 20 ezer !

Megbízható benzinesek között az 1.4 szíjas vagy láncos, az 1.6 már csipegeti az olajat kivéve a 84LE -s 8 szelepes, illetve az 1.8 vagy 2.0 amik tartósak !
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Nem egyszerű a dolog. Astra mellett szól az olcsó szerelhetőség, viszont ez lassan igaz lehet a BMW-re is, tekintve a tempót amibel tördelik őket. Viszont ha találsz egy normális darabot, akkor azt is megúszhatod olcsón. Ezért is kell inkább állapotot nézni óra állás helyett, de ez csak személyes vélemény.
A 6-700k ársáv szerintem rendben van, ahogy írtad ki lehet fogni ennyi pénzért normális darabot. Ez persze azzal jár, hogy keresni kell és néha kivárni.
A többi részéhez meg nem értek -> dízel rulez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Dualtron Popular dual motor 14Ah, szervizelt, +új gumi
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 256,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

G Astra, vagy Fikusz... netán más?

És akkor nem feltétlen futsz likra, ha kimész.
Ugyanúgy van köztük tróger.

)