Hirdetés
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- 18. helyet ért a Samsung Galaxy S26 Ultra kamerarendszere a DxOMarknál
- MWC 2026: Kezünkben a Vivo V70, megvan a magyar ára is
- iPhone topik
- Mobil flották
- Milyen külső akkumulátort mobileszközökhöz?
- Picit késett, de befutott a Vivo V70 FE is
Aktív témák
-
Janesz1981
tag
Gyári CM, kíváncsian várom de szerintem optimalizációban verhetetlen lesz na meg xda-s guruk is rárepülnek majd biztos.
-
Kari1
aktív tag
-
w333
félisten
Újabb kamera képek ... Link

-
rajd
tag
válasz
Metal213
üzenetére
OK de ne hasonlítsd a "telefonunkat"
más készülékekkel így össze, mert a kijelző/telefon méretarány a G2-nél a csúcs (asszem). A SGS5 5,1" és a kisebb kijelző mellett hosszabb és szélesebb is az a teló. És annak sem nagy a "kerete" Nézegettem kínai 5" telókat, öcsémnek pl egy Lenovo P780-asa van... na azzal már pingpongozni is lehet..
Én azt mondom látni/fogni kell, mert a méretei már tényleg megkövetel pár kompromisszumot... -
Metal213
tag
hej!
Méret: LG- G2 tulajként én teljesen el tudom képzelni ideális méretnek a 5,5-ös méretet. Nem vagyok yeti, de egy kézzel simán navigálom az 5,2-es képernyőt. Én pl, nem játszom a telóval hanem inkább melóban tud segíteni, pl bkv-n. Nálam a 3,5-ös képernyő max a céleszköznél tudom elképzelni már, csak telefon. Van egy defy+-om is, az csak telefon + alap dolgok.
Tehát nem kell félni a 5,5-től, hamar megszokható és ilyen kijelzővel a telefon már nem csak telefon lesz hanem eszköz is.
Ami nekem nagyon hiányzik, az a G2 féle koppintásos ébresztés. Nem nagy feature, de egyszerűen zseniális találmány.
-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A tethering remek dolog, de több okból sem feltétlen praktikus. Az egyik, hogy jelenleg kb egy munkanapot nem bír a telefonom, ha most emellé még ott lenne a folyamatos wifi tethering, akkor pár óra alatt nullázódna az akksi. A másik, hogy az adatforgalmat jobban fogyasztja, mert a tablet ugyanolyan wifi hálózatnak fogja látni, mint az otthonit, így az "automatically download/update over wifi" szabályok nem segíenek, hogy ne a mobilnetemen frissüljenek duplán az rss források, Play appok és a többi. Harmadrészt pedig eleve a telefonra vehető mobilnet csomagok nem olyan nagyok. Ha két eszköz használja ugyanazt a mobilnetet, részben redundáns adatforgalomra, akkor még kevésbé éri meg ezeket a csomagokat használni.
Most 4,7"-os telefonom van, előtte volt 4"-os, akkor nagynak tűnt, amikor megvettem, mostmár egyáltalán nem érzem nagynak, sőt, néha még kicsi is inkább. Van otthon egy i5, az egyenesen mütyűr. Egyszerűen alig fér el tartalom a kijelzőn. Egyébként ha már úgyis táskában hordod, nem zsebben, akkor meg szerintem nem olyan nagy probléma, hogy egy nagyobb zsebbe teszed
Van amúgy tabletem, egy N7 (2012), nem rossz, mostanában ezt használom sorozatnézésre buszon, de egy 5,5"-os telefon már majdnem kiváltaná teljesen. -
Janesz1981
tag
Szerintem megállhatnának 5" méretnél az még pont elmenne és persze raknék oldalára egy gombot amit megnyomva a kép összébb megy hasonlóan mint note 3-ban hogy elérd a tetejét képnek fogás váltás nélkül. Viszont 4.7 col alá meg nem mennék már.
-
Land
veterán
Tetszetős ez a telefon. Figyelemmel kísérem a topicot. A mérete lehet még necces nálam.
-
Kornel
veterán
üdv.
ezt a telót meg tudom most venni?
vagy valamikor fél év múlva németből rendelve? -
Kari1
aktív tag
-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem tudok külföldiül!
Nekem ez WiFi direct néven ismert csak. 
Viszont, ha meg telefonról kell megosztanom mobilnetet, az már mókás. Mert akkor van egy pl. 3,5-ös cuccom meg mellé egy 7-es. Minek osszam meg a kettőt, ha kompaktba ott van egy pl. 5 coloson?
Ugyebár anno azért került bele a fényképező a telefonba, hogy ne a nyakunkba csüngjön +1 masina. Majd ugyanebből kifolyólag került bele a zenelejátszás és a rádió is!
Most úgymond ha van egy méretesebb smartphoneom ami még nem phablet, abból miért csinálnék egyszer egy kisebbet meg egy nagyobbat?
Vélelmezem, hogy ezen átfedés miatt nőttek meg az okostelefonok. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Dehogy kell mobilnet. Wifi tethering is van a világon.
De nem akarok én flame-t indítani csak bosszant, hogy van egy jó kezdeményezés (cyanogenmod OS) de ormótlan nagy a telefon. Vannak, akik nem a mobilba bújva élik életüket, de nem akarnak Google-phone-t.Tökéletesen elvagyok 3.7"-on több éve. De nem azt mondom, hogy baj lenne 4"-al. Viszont 5+ az már sok. Talán már a kocsiba se férne be a pohártartóba. Az oldaltáskám rekeszéről nem is beszélve.

-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Gyakorlatilag mindenre. Gépelni sem egyszerű azon a kis billentyűzeten, főleg hogy nincs gesztusgépelés. De mondjuk megnéni egy podcast-ot, vagy akár sorozatepizódot, illetve netezni. Erre mind kicsi. Tablet meg jó, de akkor arra külön kell mobilnet, az meg nem olyan gazdaságos...
-
radi8tor
MODERÁTOR
Na, ez jó hír.
Akkor talán le is cserélem végre a HTC Desire-omat. 
pszichiáter: mindig a vásárló dönti el, hogy lecseréli-e a telefonját. Ameddig nem találok megfelelő modellt nem cserélgetem. Jelenleg egy HTC Desire van ki tudja hány éves modell, előtte HTC Hero volt, megjelenés után nem sokkal vettem meg, 2-3 évig használtam.
-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én ezt egy picivel másképp látom!

Két végletet tartanék ésszerűnek. Az egyik rész az maga a nagy, úgymond prémium készülékek. Sony Xperia Z, Z1, Samsung Galaxy S4, S5, HTC One és még sorolhatnám a végtelenségig. A másik rész egy középszintű készülék lenne. Amolyan kompakt kiadás! Tehát nem HW-esen iszonyat gyenge, mint a Samsung esetében a Galaxy Pocket Neo (csakhogy egy példát mondjak), hanem igenis a rendszer (droid) megfelelő működéséhez korrekt vas legyen a gépben. Ahogy a 4S is a 6-os iOS rendszerrel baromira jól tud pörögni! A 7-essel már küszködik, de az már egy másik téma lenne!
Így voltaképp létezne egy 3,5-4 colos (ebből szerintem a gyártók a 4-est választanák) és egy nagyobb 5-5,X-6-stb. méretű kiadás. Na, és nem utolsó sorban magának a rendszernek is olyannak kellene lennie, amire nem dobják be a törölközőt 18-24 hónap múlva, hogy lejárt a support... Így egyrészt lenne az emberek kezébe (szó szerint) egy normális méretű készülék mindenki számára, illetve a SW-es korrektség miatt nem lenne az, hogy a ma cirka 120-140-180 ezres telefon fél év múlva még fóliásan is jobb esetbe 80 körül eladható, aztán rá egy évre 40-60 körül. Ez gáz!
Persze ebben közrejátszik az, hogy a gyártók okádják ki magukból a szinte egy kaptafa telefonokat és mire az egyik kezdene beválni, már jön rá a következő kiadás! Az Apple logikáját ilyen téren megértem! Ha beszállt volna a ringbe, akkor már iPhone 28-nál tartanánk 5,5-ös kijelzővel. Felesleges!
Nyilván az iPhoneoknak is megvan a maguk hibája. Ebbe nem is megyek bele, mert nem ez a fő lényeg! Hanem az, hogy ezzel együtt az eladások igencsak azt igazolják, hogy az Apple nem cseszte el a dolgokat!
Ebből pedig más gyártóknak is okulniuk kellene!Témánál maradva, de visszakanyarodva a topic témájához.
A OnePlus One most még új. Mondhatni baromira szép, okos ketyere. Igen ám, de eltelik fél vagy egy év és mi lesz? Lesz OnePlus Two?
Akkor meg az kell a népnek. Na, ez borzalmas!
Ez egy olyan mókuskerék amit a vevők tekernek, a gyártók pedig jókat röhögnek a népen. -
leslien
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
fórumon volt szavazás h kell e belőle mini, szerinted miért mert úton van az is

egyébként meg nekem nem gáz ez a méret mert a Nexus 5 is ki kell venni a farzsebből amikor leülök.
még jól is jön h kicsit nagyobb mert jóformán ezen élek mostanában nincs idő a 2 kölök mellett.
ezért az árért talán te is elcsábulsz majd
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Hát ezaz. Totál átfordult az egész piac. 10 éve az volt luxus, ha kis telefonod volt, most meg alig találni normálisat kis méretben. Pedig nem lenne olyan nagy kunszt két méretben árulni mondjuk egy csúcsmodellt. (a kicsik ált. gyengébb hardvert kapnak - lehet az akku méret miatt)
-
törölt tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Méretre...

Mert telefonnal rohangálok, nem tablettel! Ahogy neked a szifon mérete kényelmes, úgy másnak a 4,3 - 4,7 - 5 colos méret. Amíg van miből válogatni a piacon, addig minek fennakadni azon, ha egy gyártó nem gyárt kisméretű készüléket?
A Sony pl. kiadta a Z1C-t. Tény, nem 3,5 vagy 4 colos, hanem 4,3-as. De HW-esen megadja azt amit eddig csak a nagyobb tesóival lehetett elérni. Ezen kívül ott az S4 mini, lesz S5 mini is. Ezek is HW-esen már elég jó készülékek, amik még méretbe se borzalmasan nagyok.Valami oknál fogva a mobilpiac áttért a nagyobb méretre! A pontos okát szerintem nem igazán találnánk.

-
leslien
nagyúr
-
Kari1
aktív tag
Ha az 50mp-re gondolsz akkor szerintem ebben semmi extra nincs csak egy szoftveres "trükk" mivel több képből teszi össze így ezért el lesz mosva a kép főleg ha mozog valami. (persze többet ad mint egy a sima 13mp-es kamera de akkor sem annyival többet mintha 50mp-es lenne a kép)
(És mivel tiszta szoftveres dolog ha a google akarná a mostani kamera app-ba is be tudná építeni...)
http://youtu.be/QahWCPNALDA?t=6m45s -
leslien
nagyúr
"kénytelen leszek az 5-re váltani" nem értem miért nem vettél még? te sem vagy itthon ha jól emlékszem
na mindegy most jön félig off;
oppo find 7a 11;08 tól csodát fogtok látni bammeg
-
edward2
addikt
-
törölt tag
Igazából nem egészen 200$, de amúgy a lényeg az, hogy a Find 7a jelenleg megvásárolható, lényegében a kicsit kisebb akksit (ami viszont cserélhető), és a nem eltűntethető érintőgombokat leszmítva majdnem teljesen azonos ezzel a telefonnal.
Én egyelőre kivárok, mert nem sürgős a telefonváltás, remélem nyár közepe vagy vége felé lehet majd normálisan is kapni a O+O-t. -
Máté94
addikt
-
-
w333
félisten
Trükkös videó ... Link

azért a Google belerakhatná már ezt a dupla kopp képernyőfeloldást valamelyik frissítésbe, a % -s akkuról pedig nem is beszélve ... apróságok de hasznosak

-
leslien
nagyúr
-
leslien
nagyúr
-
Kari1
aktív tag
Lassan jönnek a rendes tesztek is: (ezek még csak promók)
MKBHD: https://www.youtube.com/watch?v=EcMBuRX-EdU
AndroidPolice: http://www.androidpolice.com/2014/05/06/hands-on-and-first-impressions-of-the-oneplus-one-with-cyanogenmod/ -
leslien
nagyúr
-
leslien
nagyúr
-
Kari1
aktív tag
Ezt én sem értem már volt 100+1 bemutató (lehet kicsit túlzás, de a lényeg remélem érthető) hogy néz ki mi van a menüben de még egy erőígényes 3rd party appot sem futtatok vagy legalább egy szintetikus tesztet...
Lehet hogy a CM 11s van még béta állapotban, azért nem engedik, hogy jobban mutogassák az újságírók? -
edward2
addikt
válasz
üzenetére
Azt nem mondtam hogy meg is veszem csak hogy elöbb vehetném meg ha akarnám.

(#118) leslien
Bírom ezeket a hands-on videókat. Bemutatják a telefont hogy néz ki és ennyi. Egy teszt semmit nem futtatott le egyik oldal se a telefonon vagy nem nyomkodta meg progikat. Kb semmi értelme egésznek. De a legtöbb review is elég unalmasra sikerült. Tiszta marketing szaga van az összesnek.
-
leslien
nagyúr
-
w333
félisten
Bocsi lehet hogy volt már ... One Plus One vs Nikon D3100 tesztképek

-
törölt tag
Még azt sem tudod, hogy mit mutatnak be
De rendben, egy sörben mondjuk.Mondjuk hozzáteszem, hogy én konkrétan ezt szeretném megvenni, hacsak nem egy 5,5" körüli, minimális kerettel és 3000+mAh-s akksival szerelt telefont mutat be a Moto. Szóval még a plusz sörrel együtt is megéri, ha a végén tudok szerezni belőle.
-
Kari1
aktív tag
A Focal már nagyon régóta nem a CM része: http://www.engadget.com/2013/09/23/focal-camera-app-launches-as-standalone-beta/
-
leslien
nagyúr
-
törölt tag
Röhögjél csak, mert ha be is mutatnak, akkor sem lesz otthon kapható, nem hogy előbb, mint a O+O, nem annyiba fog kerülni (lásd a Moto X is milyen "jó" áron van függetlenül, és most ne nézzük azt a pár napot, amíg leakciózták a reális árára). És ha még valahogy be is tudnád szerezni, akkor sem lesz rá garancia, és ha valami gond van vele, akkor vissza kell küldözgetni az eredeti értékesítés helyére.
-
w333
félisten
One Plus One darabokban !

-
törölt tag
Az első sorozat, amit meghívóval lehet kapni, az eredeti bejelentés szerint az május végén jön. Ehhez képest a szélesebb körben terítés egy hónap, ami még nem olyan vészes, ha tényleg normálisan működik majd a dolog. Ez még mind semmi ahhoz képest ,amikor az MWC-n bejelentenek valamit, és utána májusban jó ha boltokba kerül.
Egyébként nem tudom milyen telefonokról fognak beszélni az év hátralevő részében, talán még a Nexus 6 lehet érdekes, de ha abba is olyan satnya akksit tesznek, akkor megint érdektelen lesz. Ráadásul a pletykák szerint idén lesz utoljára Nexus, utána a GPE program utódja lesz cask jó drága készülékekkel.
Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- BMW topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házimozi belépő szinten
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- iPhone 15 128GB 100% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

más készülékekkel így össze, mert a kijelző/telefon méretarány a G2-nél a csúcs (asszem). A SGS5 5,1" és a kisebb kijelző mellett hosszabb és szélesebb is az a teló. És annak sem nagy a "kerete" Nézegettem kínai 5" telókat, öcsémnek pl egy Lenovo P780-asa van... na azzal már pingpongozni is lehet..
láttad h írjuk h mennyivel jobb. pedig ott vagy a szeren nem értem

Akkor meg az kell a népnek. Na, ez borzalmas!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)