- Yettel topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Légies iPhone halvány színei
- 8300 mAh, maradhat?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
concret_hp #47949 üzenetére
A valasztasoknak minimalis koze lesz a gazdasagi helyzethez, ahogy az mindig is volt, itthon es kulfoldon is. Szerinted egy texasi republikanus milyen helyzetben szavazna valaha is a demoratakra? Egy meleg mikor fog a Jobbikra szavazni? Satobbi. (Modiknak: ebben nincs semmi partpolitika.)
-
fokukac
nagyúr
válasz
szerintem meg pont, hogy az inaktív rétegekkel lehet választást nyerni. 3 millió nyugdíjas csodákra képes...
Amúgy pedig egy éve csak az alacsony jövedelműeknek szóló kampány megy (rezsicsökkentés).------------
az értelmiségiek közül pedig a tapasztalatom szerint igen kevesen támogatják őket, főként csak azok a csoportok, akiket kvázi lefizettek (közel kerültek a tűzhöz, trafik, közbeszerzés, akármi)
---------------
Ami pedig a jövedelmi viszonyokat illeti : nyilván torz a statisztika (mert minden 3. munkavállaló minimálbéren van), de az, hogy "gazdagokról" beszélnek az újságcikkek, és hogy ebbe már a bruttó 300k is beleszámít, ez mindent elmond... ez nekem is b*ssza a csőrömet.
az az 50%-os adóterhelés, ami előtte volt, nyilván nonszensz volt. Ez a ~35% ez már elviselhető, de nemzetközi viszonylatban még ez se alacsony.
Persze, ettől függetlenül nem kellett volna egyből megszüntetni a második kulcsot, hanem szépen csak emelgetni kellett volna, és akkor nem esik ki ennyi adóbevétel egyszerre (amit ugye a különadókkal kellett pótolni)
-
rushty
őstag
válasz
pl. ami a másik oldalon megy abból nem kér senki
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47943 üzenetére
a plazmának sokkal szebbek ám a színei, és egyáltalán nem fogyaszt "sokat" - még ha ez a vélekedés ki is fullasztotta ezt a technológiát teljesen...
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47939 üzenetére
Tavalay a 60" LG Plazmat vettem brutto $850
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47937 üzenetére
Olcso lett a 60"?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47928 üzenetére
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47928 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #47888 üzenetére
hja, időre kellett Bécsbe érnem. nem árt, hogy nem engem zúzott össze.
BlacKSouL: Megsimogassuk a buksidat?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47873 üzenetére
ja, hogy szobabicikli..?
Akkor miért nem ezt mondjátok, hogy a lámák is értsék? -
válasz
concret_hp #47873 üzenetére
Az uszas egyebkent nekem is jobban megy, mint vartam, multkor toltam 4k-t 1:30 alatt (utana halott voltam persze), realisan 2 ora korul kene uszni versenyen a 3.8-at (nyilt vizen macerasabb a levegovetel).
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47866 üzenetére
láma kérdés jön:
mi az a görgőzés?
-
válasz
concret_hp #47866 üzenetére
Nem haladok egyelore ugy, mint terveztem, bar ez nem meglepo. Az utobbi 30 napban 75 km futas volt (8 ora 20 perc, egyelore csak szep lassan megyek), 8 ora gorgozes meg 4 ora bringazas. Tovabbra is a bringat erzem a szuk keresztmetszetnek, 2 orat tudok menni jo tempoval (30-as atlag), de az keves lesz.
Idealis esetben kb. 50%-al tobbet kene edzeni. -
válasz
concret_hp #47862 üzenetére
Vasemberrel mi a helyzet?
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47862 üzenetére
Nnna, profitrealizálás zajlik.
Most épp $530/BTC.
(Kis botom, meg dolgozik hálisten. Sok ilyet még!
)
Szerk.: nem AZ a botom, huncutkák.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #47856 üzenetére
hát jólvan, csak egy példa volt.
-
válasz
concret_hp #47858 üzenetére
Lehet, de 300nal is ezt mondtak, es azota lehetett rajta keresni 100%-ot.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47858 üzenetére
Igaziból mindegy nem..? Melyik "pénz" nem lufi..? Az nyer, amiben többen hisznek.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #47854 üzenetére
Viszonylag összetett a probléma. Ha ezt itt megnézed -> [link] láthatod, hogy végtelen mennyiségű számítási teljesítménynövekedés az egyik alapja. Amit vkik irgalmatlanul növelnek.
Éljenek az sha256-ot tudó asic-ok..!
Szerk.: És persze Kína. Sok ember, tőzsde pang ott is. Klasszikus gyűjtögetős nép, bejön nekik a BTC filozófia.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #47854 üzenetére
találsz egy bankkártyát, mire tudod gyorsan elkölteni a rajta lévő pénzt online úgy, hogy később használhasd fel?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47806 üzenetére
hát, nekem a k&h equitas-nál volt egy, azon voltak számok, és kért pin-kódot.
amúgy most aktiváltam ezt a csodát (tegnap járt le a 2 hónap, igyekeztem kihasználni), már most gyűlölöm.
A mobiltoken nem multitaskingos. Ha átmész egy másik programba, újra kell indítani, és újra kéri a pin-kódot. ha bejön a képernyőzár, majd feloldod, akkor is újra kéri a pin-kódot.
ez a zászlós reminder-dolog szintén übergagyi. (egyrészt, hogy mindig megkérdezi, másrészt meg nem én választottam, akkor miért emlékeztető??)A mobil netbankon való ügyintézést 100%osan el lehet felejteni, azt hiszem.
én úgy gondoltam, hogy ha már csináltak egy progit, akkor csinálhattak volna olyat is, ami egyből átvisz a mobilon a netbankba, és nem kell számokat kopizgatnom. Vagy, neaggyisten az egész java-s netbankot is kiválthatták volna egy rendes applikációval, de nem.
értem én, hogy keylogger, mert felügyeleti ajánlás, de ez így akkor is gagyi.
ha nem fűzne szorosabb kapcsolat ehhez a nagyszerű bankhoz, most hagynám ott a picsába ezt a szolgáltatást, de most már tényleg. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47820 üzenetére
Raifesseinnel nincs token, sem eszkoz, sem mobiltoken, csak sms van, es az sem belepesnel. Amit mutattam token, az cib-es.
Es nem tudja leolvasni, tudod vannak a vilagon gyengenlatok is. Ok a fizikai tokennel igencsak szivni tudnak. ( nekik jobb a mobilos)
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47817 üzenetére
Nem veletlen szeretem jobban a raffeisen e-bankjat otthon. Belepeshez nem kell token, amikro pedig alairnam az osszes atutalast, es egyebet, akkor pedig ok kuldenek a mobilomra egy jelszot. Nekem csak varni kell.
Amugy a masik problema a tokenes megoldassal, hogy mutyurok a szamok. Ilyen szempontbol talan a mobiltoken jobb, ott nagyobbra tudod veni a betumeretet. De anyum pl nem lat jol, neki eza token hasznalhatatlan lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #47809 üzenetére
Legolvasottabb a blog.hu. Leginkább használható a Wordpress. Kompromisszum nincs.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47806 üzenetére
Ez nem. 1 eve meg ilyet adott a cib.
Amugy szerintem is boven eleg magahoz a penzmozgatashoz token, Oke belepeskor lathatja az osszeget ha valaki ki is deritettea jelszot, de semmit nem tud vele kezdeni. Itt ideki nincs tokenezes, van ket jelszo, egyiket teljeen be kell irni, a masikbol 3 karaktert, ami mindig valtozik, hogy hanyadik, azt hello.
-
Mawyx
őstag
válasz
Én a blogspoton vagyok, de nem olvassa senki
-
válasz
-
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp #47791 üzenetére
A belépés is több mint kéne, de hogy a számláim közötti átvezetésekhez is mindig kell az már azért erős túlzás...
-
válasz
concret_hp #47763 üzenetére
nem csodálom, én sokkal hamarabb meguntam
mi már szeptember óta téli gumin járunk, nem kell vesződni vele most hirtelen
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #47728 üzenetére
Hja, ha a pénzért csinálnád, akkor, ahogy egy öreg barátom szokta volt mondani, inkább nevelj disznót.
Bár abban a világban, amikor ő felnőtt, fiatal volt, abban még több perspektíva volt, mint mostanában.
p
-
Viszlát
addikt
válasz
concret_hp #47727 üzenetére
Asszem kiszamolta, hogy atlagban hanyszor szexeltek az ot ev alatt a zasszonnyal, es igy jott ki a ketnapos tema. Vagy valami ilyesmi.
Nem valtak, csak poenbol csinalta, talan valami filmben taglaltak a kerdest es onnan vette az otletet.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47728 üzenetére
Majd ha megjon a korhazi szamla leirom ha erdekel eddig hol tartunk. Ha bunko akarok lenni akkor majd 18 eves koraban a kezebe adom az osszesitot
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp #47727 üzenetére
egyébként nagyon durva, hogy egy gyerek mibe kerül
, mondom ezt úgy, hoyg még nincs is gyerekem
én egyébként elég sok mindent kiszámolok, hogy mi mennyibe kerül, simán van értelme szerintem, meg engem érdekel is. nomeg egy időben eléggé ki kellett számolni, hogy mire mennyi időt fordítok és ezt sokszor lehetett egyszerűen pénzre konvertálni.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #47652 üzenetére
Én meg rühelltem.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #47553 üzenetére
Amerikaban a tobbsegnek van masodik neve ( middle name) aztan a Matthew nev tetszik
-
válasz
concret_hp #47526 üzenetére
egen, siman le lehetne igy egyszerusiteni, ha 7" kene es nem 8"
bobsys: nem is 'frissen' gondoltam -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47454 üzenetére
Van, aki nem tud flottaba belepni. Az en csaladom pl. ilyen. Itt mindket eset utcarol beesos volt.
-
parandroid
félisten
válasz
Na jó, de a kinti árak sem flottásak, hanem pont "bemész az utcáról" árak. Gondolhatod, hogy nagy cégek flottás telefont mennyiért kapnak - mi otthon a cégemnél már akkor is ingyen kaptuk az üzleti telefonokat, meg 3k körüli havidíjunk volt másodperc alapú számlázással, 3-6 Ft közötti előfizetés erejéig lebeszélhető percdíjakkal, egymást ingyen hívva, és még két családtagot is behozhattál flottába, amikor otthon dolgoztam.
Nem vagyok képben a német flottás díjakkal, de gondolom itt is kvázi ingyen megy a telefonálás az ingyen kapott telefonnal, cserébe a cég azért nyilván szépen tejel a szerződés alapján, akár ezért, akár más szolgáltatásokért, ahogy otthon is történt. Nincs ingyenebéd, legfeljebb valaki más fizet.
Bleki: Munkaidőben fórumozni viszont munkavállalóbarát munkahelyet jelent.
p
-
válasz
flotta eseten inkabb a percdijak eseten van nagy kedvezmeny, nem a keszulekarakban. mi pl uj autot joval nagyobb (relativ) kedvezmennyel tudunk venni, mint telot
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47452 üzenetére
Pedig:
One X, Telenor: All-In L (L-es méretű csomag) 13 990 Ft havidíj,
91 990 Ft online megrendeléssel, ingyenes kiszállítássalOne x , three: £29 upfront (kb 10306.08, de upgrade-nel altalaban ezt elengedik) , 11372.23Ft-nak megfelelo havidij, korlatlan internet, es 500 perc belfoldi beszelgetessel. De a 2000 perces is kb 13 ezer ft.
Akiket eddig kerdeztem, azt mondtak azert mas az elofizetesek ara otthon, mert sokan "elloptak" a telefont, kivittek az orszagbol, nem fizettek a havidijat.
De jo pelda a NExus 4 is: akinek innet vittem, beszerzesi aron vittem ( nem szamoltam semmit azert, hogy hazavittem) , 75 ezer ft volt. ( 209 font, szept vegi arfolyamon) . A telenor szolgaltatofuggon adja 3190 forintos csomagban kb 105 ezerert.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47449 üzenetére
Leirtam korabbi hozzaszolasomban, kb masfel eve. Egeszen pontosan 2012 marciusaban, ugyanarra a telefonra ( iphone 4s vagy HTC ONE X), belepesi koltsegnek nem tudom mia pontos neve, lenyegtelen. Amit uj elofizetes vasarlasakor/regi hosszabitasakor kifizetsz pluszban a telefonert.
De miert is kerded? -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #47445 üzenetére
De lehet elofizetesed. Nekunk korlatlan nettel kellett , 20 font volt ugy az all-in-one csomag.
De anno az ipad elofizunal 15 font lett volna az 5 gigas csomag, 20 volt ugyanaz a csomag ipaddel.
Szoval kifizeted a telefont, de altalaban jobban jarsz, ha csomagban, elofizetesben veszed, mert kulon lehet rosszabbul jonnel ki a vegen ( mert ugy arazzak a csomagokat).Csak osszehasonlitaskepp, otthon 60 ezres belepesi koltseg melle kertek 12-15 ezres tarifacsomatokat , 2 ev alairasa mellett.
-
válasz
concret_hp #47445 üzenetére
Dehogynem, ugy nyilvan olcsobb is joval. Nekem eleg fullos csomagom volt 14.5 fontert. Szoval nyilvan ott is kifizeted a keszuleket valahogy.
-
válasz
concret_hp #47437 üzenetére
Az is igaz... de az nagyobb összeg egy picit, és eladni is nehezebb, árában.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #47222 üzenetére
azaz... ezeket a metro forgalmazza raklapszámra, meg 59ft etc.. ezek az első áruk, amik kipörögnek, a kereskedők már akkor megveszik, mielőtt behirdetnék, viszik azonnal. meg az aro feleseket.
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #47225 üzenetére
Pompas! Meg is veszem a London-Bristol buszjegyemet.
Ja meg nem, itt meg ma van, nem holnap
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47175 üzenetére
sok lúd disznót győz...
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #47175 üzenetére
Mire alapozod eme kijelentesed?
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47064 üzenetére
akkor aluggyá..'
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #47062 üzenetére
vidd el egy felnishez.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #46994 üzenetére
leginkább bio piacokon, vagy a bionom-nál, vagy ha elmész a mediline-ba. de ott van a reform abc is, bár ez inkább élelmiszer. és akkor itt a vali oldala is, erősen ajánlom mindenkinek tanulmányozásra, aki már megcsömörlött a sok méregtől az életében...
sajnos a mediline-nál kinyírták a kisvásárlók kedvezményes vásárlási lehetőségét pár hónapja, valszeg a kereskedők besírtak.. így már csak napi kártyával lehet bemenni, az meg 20%-kal nagyobb ár, mint amiért eddig lehetett vásárolni -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #46901 üzenetére
A kérdésben benne van a válasz...
p
-
válasz
concret_hp #46901 üzenetére
mert a rájuk hagyott vagyonból élnek tovább
tildy: megvan az összes bkv bérletem eddig, mivel sose blicceltem, ez így eddig kb. 70 db. most nem keresem elő de valóban nem sokat drágult, kb 2600-2800 ft lehetett, amikor bp-re kerültem, szóval valóban nem sokat drágult.
a zónák bevezetése szerintem nem rossz, főleg, hogy sose járok az örsön. bár, nekem valszeg mindegy lenne, mert a 11-ből kimenni a római partra az már tuti a külsős zóna lenne.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #46883 üzenetére
Nálam az UPC még mindig szar.
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #46857 üzenetére
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #46731 üzenetére
Mindig is barnán szerettem a banánt.
(Ja t'om, akkor mártsam nutellába.) -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #46727 üzenetére
Erre a volt matektanárom azt mondaná, hogy a megszámlálhatóan végtelen is egy korlát.
Én meg azt mondom, hogy fél-egy évre tervezve nem olyan ártalmas mennyiség, és ez is korlát.
sdforlife: Te kis hozzászólásgyűjtő.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #46523 üzenetére
a kínai és indiai nép 99%-ának fingja sincs arról, hogy jobban is élhetne, ugyanígy Afrika is. Rájuk nem önti a nyugati világ a kapitalista marketinggépezet mocskát, hogy 'vegyél, vásároljá', fogyasszá' mer' az neked mennyirenagyon jó lesz' mert azt nem teszik hozzá, hogy nekik meg még mennyire nagyon jobb lesz. Nyilván, mert az indiai és kínai nép 99%-ában nem lát vásárlói potenciált.
A mi k.rvanagy bajunk az az, hogy ránk viszont már öntik, mert látják a vásárlói szándékot, erőn felül is, hitelvállalási szándékot, csak épp a vásárló ERŐ, és a hitel KÉPESSÉG nincs meg a magyar nép 90%-ában. Pláne nem az intelligencia a magánjellegű vagyonkezelésre. Nincs tartalékképzés, de van hitelvállalás, meg költekezés.
Tehát látjuk, hogy mások milyen jól élnek, szeretnénk is olyan jól élni, csak éppen nem tudunk.
Na és ez így már meg is határozza a boldogságfaktor miért ilyen békasegge.Ha egy kisgyerek sosem lát csokit, sosem fog rá vágyni. Egyszer mutasd meg neki, kóstoltasd meg, és onnan már akarni fogja. És ha nem adod meg neki, akkor hisztizni fog érte. Hát még ha látja hogy más meg mennyi csokit eszik...
-
válasz
concret_hp #46476 üzenetére
na azt inkabb ne is reszletezzuk, hogy te mit (nem) veszel fel munkaba
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #46476 üzenetére
én megfagyok télen bermudában.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #46442 üzenetére
dehogy, eladtam a pics@ba
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #46438 üzenetére
Mert akkor nem lesz fent. Altalaban 7-kor felkelek hetvegen is, akkor lesz vege tehat olyan del fele lesz fent.
NBC Sport/NBC (ismetleskent) kozvetitim1 kozvetitest nem szeretem, nem ertem minek kell uvoltozni a kommentatornak
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #46432 üzenetére
-
Mawyx
őstag
válasz
concret_hp #46402 üzenetére
Az ilyenek szoktak olyan simán sikerülni, hogy csak nézel, hogy ez meg mi vót'
-
válasz
concret_hp #46366 üzenetére
En is azon a programon voltam, az nagyon megeri szerintem.
-
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #46366 üzenetére
imseros morgan stanleynel tolja az IT szekeret, kemeny melo, de megfizetik a sracot
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #46265 üzenetére
hm, ascii rajzolasban meg fejlodnom kell.
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #46244 üzenetére
Ez általános igazság, kérem.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp #46078 üzenetére
Speedshopban szoktak lenni mindenféle kütyük, nekik általában jó nagy raktárkészletük van. Nem tudom, változott-e a mezőny az utóbbi 1-2 évben. Előre kell amúgy, vagy hátra? Gyerekeknek én is gondolkoztam az első ülések fejtámlájára erősíthető tartón, de szívesebben tartják kézben a tabletet.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #46078 üzenetére
mit ajánlgassunk? 160-as íkúd van, találd ki magadnak..!
ui. és menjél aludni, mert az alváshiány csökkenti az iq-t... :-) itt vagyok elrettentő példának pl.én
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #46067 üzenetére
Ennek van valami ertelme azon tul, hogy lehet vele "villogni"? Mar aki olyan, es tenyleg kirakja fb-re.
( teszteken 136-142 kozt voltam, de nem ereztem meg sosem kesztetest, hogy megprobaljam a mensat)
-
válasz
concret_hp #46067 üzenetére
Naluk megvan, egyszer kell csak 'felvetelizni'.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #46054 üzenetére
Nekem is kiállította a 99%+-os papírt a Mensa, de nem érzem úgy, hogy ki kellene raknom faszbúkra öcsívmentként... Mondhatnók, leszarható.
Sokszor sokkal többet ért az életre valóság, common sense rulz.
-
törölt tag
válasz
concret_hp #45954 üzenetére
Masodik eve, hogy heti 25 angolunk van, abbol rengeteg anyanyelvi tanarokkal. Kezdem kapizsgalni a nyelvet..
A tobbire meg:
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp #45879 üzenetére
Nekünk a garázs a lakástól durván 1 km-re van. Ha úgy vesszük, hogy egy évben 12 hónap alatt havi átlag 20 napon kétszer teszem meg az utat, akkor az elmúlt 4 évben mióta kocsival járok melóba, gyalogoltam oda-vissza: 4 x 12 x 20 x 2 x 1 = 1920 km-t. Többé-kevésbé ennyi, mert van amikor nem minden nap megyek, pl. nyáron, de van amikor szombaton vagy máskor ha nem melóba megyek is. Itthon 10 napnál többet összesen nem éjszakázott szabadon a kocsi. Ennyit nekem megér.
-
Tim82
félisten
válasz
concret_hp #45875 üzenetére
Nem, éledeznek a kaiju-k.
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp #45679 üzenetére
Mar jo reg irtam magyar cv-t, de ott mintha lattam volna ilyet is olyat is.
Ez jo pelda itteni formatumra. ( ha nem jonne be, ra kell frissiteni)
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp #45637 üzenetére
Ámen, mindkettőtöknek +1. A stílusát nagyon bírom, lásd:
Radio messages
Most epic -
bobsys
veterán
válasz
concret_hp #45610 üzenetére
de legalabb epitenenek olyat ami hasznos (meg ha tularazott is, mert lopni kell belole)
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp #45555 üzenetére
Ezt nem tudhattam mivel kb soha nem járok vonattal
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #45548 üzenetére
királyság
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #45462 üzenetére
teljesen érthető a helyzeted
mindenesetre jó tanácsként mondom, ha 5 éves a szemüveged, ildomos egy szemvizsgálatot tartani. (ha nem tetted az elmúlt mondjuk 2-3 évben, pl a cilinder az idő múlásával elég érdekes dolgokat tud művelni - bár nem tudom, mennyi idős vagy)
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #45460 üzenetére
persze, sok minden befolyásolja a döntést. nekem 17 évig volt, ebből a sport miatt 16 évig lencse is. nem tesz jót a lencse a szemnek, csöppet sem. régebben, a kisebb dioptriához elég durva volt a cilinderem, speckó szemüveg kellett, aranyáron. mikor a cilinder beállt és elszaladt a dioptria, akkor már szupervékonyítás, stb, felületkezelés, normális keret ami akkor sem törik el, ha ráülnek... évente bőven 100K fölött volt a kiadás, és kényelmetlennek is éreztem már a sok év után a lencsét is, szemüveget is... egyértelmű döntés volt, 256K-ért... amiből azóta meg már egy csomót vissza is kaptam, mert már 3 ismerősöm ment az én javaslatomra ugyanahhoz a klinikához műttetni, és fejenként 15öt visszaperkálnak minden alkalommal. a szemem meg tökéletes. that's what I call a win-win situiation
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp #45458 üzenetére
olvass egy kicsit azoktól, akik már átestek a tűzkeresztségen, s mérlegelj.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #45393 üzenetére
jaj, nem láttam, csörgött a telefon közben
na de itt van egy nem kevésbé vicces történet
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #45386 üzenetére
Te se hagyd, hogy szétb@sszák a hátsódat a homokosok!
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp #45358 üzenetére
Hátbazze BK Angus után sportról dumálni..! És ennyit..!
-
fokukac
nagyúr
válasz
concret_hp #45358 üzenetére
Dezsőnek meg kellett halnia.
-
Integra
titán
válasz
concret_hp #45354 üzenetére
nekem nem győzik postázni a hűség ajándékos kupon füzetüket
legegyszerűbb megoldás folyószámláról a csoportos beszedés az elmüre. az ő oldalukon a labda így. a többi meg simán mehet díjnetről. -
Winner_hun
félisten
válasz
concret_hp #45354 üzenetére
Az elmű az egy veszélyesen rossz cég, még rosszabb ügyintézőkkel. Hogy egyik rokonnál is mennyi szívás volt velük...
-
válasz
concret_hp #45348 üzenetére
Nekem azert Garmin, mert amikor az elozo cegemtol leleptem, akkor bucsuajandeknak vettek nekem egy Garmin Edge 800-at. Nekem is van egy alap Polar oram, de ezek utan vettem egy 310XT-t futni, mert az kompatibilis az Edge 800 pulzusmerojevel. Szoval draga a Garmin, de a legdragabb reszet ajandekba kaptam, szoval... (egyebkent a GPS-e stabil a Garminoknak, ezert szokas szerintem azt hasznalni). A Timex Ironman meg szinten jo.
Na irany gorgetni. :]
-
válasz
concret_hp #45346 üzenetére
Milyen gorgo? En most vettem egy Elite Crono Digital Fluid-ot, de eleg hangos, tarsashazban nem is merem hasznalni, inkabb lent a pinceben porgetek. Meg esetleg leirhatnad, mit hasznalsz meg (fent vagy-e a Garmin Connecten, stb.)
-
válasz
concret_hp #45338 üzenetére
Hat akkor hajra, most kell elkezdeni gyujtogetni a kilometereket.
-
Csyppa
senior tag
válasz
concret_hp #45340 üzenetére
Nem, erre.
-
válasz
concret_hp #45336 üzenetére
Elso lesz vagy csinaltal mar hasonlot?
-
válasz
concret_hp #45334 üzenetére
Jossz Nagyatadra?
-
válasz
concret_hp #45331 üzenetére
Mire?
-
válasz
concret_hp #45323 üzenetére
Termeszetesen. Ha csak szellemi dolgokrol van szo, akkor nyilvanvaloan van kulonbseg a neuralis plaszticitasban 5 es 25 evesen. Fiatalon sokkal inkabb adaptalodik a fizikumod es az agyad, mint kesobb.
Tehat peldaul 25 evesen elkezdhetsz
- balettozni
- matematikusnak tanulni
- sakkozni
- nyelveket tanulni
- stb.,de sosem leszel bennuk a vilag legjobbja. Lehetsz nagyon jo, ha nagyon tehetseges vagy, de nem leszel olyan jo, mintha fiatalon kezdted volna. Ez nem akaratero kerdese.
A maraton is jo pelda, ha 150 kilo vagy 25 evesen, akkor lefuthatod a maratont egy ido utan (ha nem mentek meg szet az izuleteid), de eleg keves az esely ra, hogy mondjuk 2:45 ala kerulsz. Ha tiz eves korodtol rendszeresen sportolsz, akkor ennek az eselye joval nagyobb.
Teny, hogy a korabbi ismereteinktol elteroen keletneznek uj agysejtek felnottkorban is, de nem olyan aranyban. Az agyban pl. ket nagy 'ujrahuzalozasi' szakasz van, az egyik csecsemokorban, a masik pedig kamaszkorban (utobbi esetben is dramaian ujrarendezodik az agy).
Szoval majdnem minden fejlesztheto, de nem ugy, mint fiatalon. Ez persze nem mindig baj, peldaul sportok eseteben az ember szinte sosem massal versenyzik, mindig magaval.
-
NoLF
veterán
válasz
a magasságon nehéz változtatni
-
tbs
addikt
válasz
"örök pesszimistából válhat optimista" -> ezt tuti nem fog bekövetkezni, hiszen a pesszimista az tapasztalt optimista...
szerk.: Persze, csak egy élet nem elég a mindenből átlagos szinthez. Javaslom csináld azt, amit _szeretsz_.
Néha meg szeress másba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest