- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Légies iPhone halvány színei
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
válasz
EQMontoya #45634 üzenetére
Én mindenkit egyformán bírok a F1-ben, szerintem Vettel és Alonso is jó arcok, Webbert is bírom, még Hamilton sem böki a csőröm, bár az utóbbi időben nem mutatott valami sokat - csak hogy a kb élmezőnyt említsük. Kimi viszont a legnagyobb arc perpillanat a mezőnyben, szerintem róla is film fog készülni, vagy mittudomén. Olyan ő a F1-ben, mint McRae volt a WRC-ben: ritkán első, de mindig a legjobbak között megy, és ő vezet a leglátványosabban.
p
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #45434 üzenetére
ebben van igazság.. hasonló okokból nem csináltam én sem, illetve az tart vissza tőle, hogy ahogy öregszel, a korrekció úgy gyengülhet. mondjuk én nagyjából meggyógyítottam a szemem és már szemüveg nélkül motorozom is (rohadtul zavart a szemüveg bukósisak alatt), a kontaktlencsétől meg hamar kiszáradt a szemem és egyszerűen kipottyant.. sok szemtorna és pozitív gondolkodás, élet rendberakása.
viszont rengeteg volt kollégám csináltatta meg a szemét a legújabb nemtom milyen nevő műtéttel, pár nap a gyógyulási idő és ha kell, újra megcsinálhatják. nekik mondjuk nagyon rossz volt a szemük, tényleg 5-6 dioptria. majd 10 év múlva kiderül, hogy mennyire tartós.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #45427 üzenetére
nekem mkb egészségpénztáram van, mert a cégnél ez volt a szerződő fél, így ez lett. nincsen gondom vele, van egy magstripe kártyám, aztán azzal fizetem azóta is a fogászati ellenőrzéseket etc, de a komplett fogszabályzóm is erről ment. érdemes használni, a végén már a cégben én is a maximum összeget egészségpénztárra kértem mindenféle utalvány helyett.
ilyen dioptriánál esetleg nem gondolkodsz inkább műtétben? szerintem azt is lehet fizetni róla, de nemtom biztosra, nekem csak feles a szemem, így nem műttetem.
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #45427 üzenetére
Dimenziónál tavaly biztosan lehetett ilyenre költeni keretet. Nekem konkrétan ágymatrac lett az egészségpénztári befizetéseimből. (Dioptriás napszemüveg csak azért nem, mert tavalyi születésnapomra családtag azzal ajándékozott meg, hogy kifizette annak árát. Jut eszembe, tavaly olyan 45k-ért lehetett csináltatni, ez kb. a másfélszerese a normál szemüvegének, ha az ember nem nagyon vacak keretben gondolkodik.)
-
Tim82
félisten
válasz
EQMontoya #44916 üzenetére
Nem, minden szokásosan ajánlott SSD-kímélő medzsik be van lőve. De elvileg más Vertex 2-knél is van ilyen, firmware update vagy megoldotta vagy nem. Nálam nem, de ezzel együtt tudok élni. Ugyanilyen beállításoknál a nem is TRIM-képes Intel X25-M G1 nem csinált ilyeneket, csak a Vertex 2. Mondjuk a Vertexben Sandforce vezérlő van.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44755 üzenetére
amerikai is ilyen, sőt az amerikai vállalati kultúrában, ami ugye globális, ezt is kell átvenni. szerintem ez sem normális teljesen, mert absz konfliktus kerülő alapvetően. én pedig nem hiszek a struccpolitikában, a konfliktus kerülésben. viszont nagyon jól meglehet ilyen környezetben tanulni embereket manipulálni.
jah, ki nem állhatom ezt a pókerarcú műmosolyt sem, sunyi és álszent... -
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #44645 üzenetére
Dehogyis, halál komolyan. De legalább találkoztam végre valakivel, aki nyíltan a fideszt támogatja, mert általában akárkivel beszélek, így szar a fidesz meg úgy takarodjanak, aztán mégis kétharmad van csessze meg. Múlt héten egy kint élő párral beszélgettem, akik 8 év után először jöttek haza Magyarországra, és kifejtették nekem, hogy mióta kint vannak, sose szavaztak, de most fognak a fideszre, mert hát annyi pozitív változást láttak egy hét alatt. Hosszas faggatózás után kiderült, hogy leaszfaltozták a fickó szülei házának az utcáját, ami 8 éve még földút volt. Ennyi baszki és lepörög róluk, amikor sorolja nekik az ember a sok szart amit a nyakunkba hordott orbánka, van aszfaltos út és kész.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44633 üzenetére
próbáld meg úgy, hogy átmész a lágymányosin, dühöngőnél nagykőrösire jobbra rákanyarodsz, egyenesen ki az m5-re, rá az m0-ra. ha meg gigadugó van a hungárián a lágymányosi után, akkor a lurdynál jobbra le a soroksári útra, majd arról balra az illatos útra és arról szintén rá a nagykőrösire, és onnan szintén m5 kivezet és m0.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44628 üzenetére
bp-en kukachoz lakom közel
a zrínyi katonaira megaz egyik edzésemre járok.
most gyakorlatilag tényleg megközelíthetetlen lesz a hős utca, mert a dózsa györgy út is dugig lesz, mindenki arra fog menekülni. másik oldalról meg szintén nem lehet rendesen kerülni.
hiába írják, hogy 2 sávot autósoknak hagynak, szerintem kivitelezhetetlen lesz helyenként, továbbá így is brutális dugó lesz folyamatosan. tényleg kíváncsi vagyok, hogy mi lesz 1 hónap múlva. -
-
Dylen
senior tag
válasz
EQMontoya #44523 üzenetére
Az úgy volt, hogy barátnőmmel megbeszéltük hogy megyünk még kb júliusban, de mondta hogy még nem tuti meg így meg úgy...és még nem vettünk jegyet. Aztán mikor legközelebb néztem, most szeptemberben, akkor már nem volt, csak ilyen "korlátozott látványú" jegy, szóval maradt a vatera, ahol "némi" ráfizetéssel jutottam a jegyekhez. Ráadásul közben a barátnőm meg is gondolta magát...tipikus
szóval még más partner után is kellett néznem, de sikerült. És már most úúúúgy várom
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #44565 üzenetére
Ja, hogy úgy, meggugliztam. Hát, sajnos én le vagyok maradva itt teljesen az fejlődést illetően.
Ó idők, ó erkölcsök, elkárhozunk mindÉs mindent egyből meg is kapunk, az üveg-gésagolyót, mint távolságot megkapod, óriás leszel, néniket terelő öööö....
Bezzeg 1997-ben, amikor a 14,4k-s modemmel 15 perc volt, mire megjelent egy mellbimbó... és izgulhattál, hogy nehogy megszakadjon...
na, azok voltak a szép idők -
fokukac
nagyúr
-
bobsys
veterán
válasz
EQMontoya #44490 üzenetére
Belfoldi jaratokon nincs (overseasen meg van), fizetsz ha a 3 oras ut alatt akarsz kajalni, meg fizetsz ha van feladott csomagod, kiveve, ha frequent flyer vagy, van akarmilyen hitelkartyad stb. szoval kb. csak azok fizetnek akik evente egyszer utaznak. Legutoljara mikor Lufival mentem csak egy sodat adott a Munchen-Budapest jaraton akarcsak a BA a Glasgow-London jaraton
szerk: kajaert adjak a per diemet, vehetsz, ha akarsz, de azert ezek a szendvicsek egy rakas szar
-
kételkedem
addikt
válasz
EQMontoya #44454 üzenetére
Tegnap picit több mint 5 óra alatt körbe gyalogoltuk a cigándi tározót, ami kereken 24 km. Büszke voltam magunkra!
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44431 üzenetére
gyakorlatilag ennyi a lényeg:
aki ezt valóban megértette és e szerint cselekszik, az sikeres lesz. minden értelemben. és rettenetesen nehéz feladat, mindneki számára ez az út.na, elhúztam megint edzeni, ideje testet ismét megmozgatni, nem csak az agyat, napi 1 edzés nem edzés
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44417 üzenetére
aki keres -és képzett- talál is. az oldalvonalról nehéz ezt megítélni, egyet tudok, egyáltalán nem lehetetlen és a kezdeti nehézségek ellenére is megéri. az első lépés a nehéz, egyszerűen csinálni kell. és ha feladsz két állást, akkor mi van? szerintem semmi, átmeneti állapot, egyszerűen csak szeretjük megnehezíteni az életünk, a döntéseink. egyhelyben toporgással semmit sem oldunk meg. viszlát osztálytársai is cselekedtek inkább. jól tették.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44412 üzenetére
ez csak elhatározás kérdése.
nálunk egész család kontinenseket költözött, többször is. és a volt cégemben is teljesen bevett szokás, hogy költöznek a családok kisgyerekkel, iskolát félbeszakítva etc. ha kapsz egy nap egy expatriate megbízatást, mert feldolgoztad magad hozzá, menni fogsz. családostul is, hidd elnekem könnyebb volt természetesen egyedül költözgetni, de családdal is bármikor megcsinálom, nem nagy wasistdas, anyámék is hányszor megtették. és mindenki él és virul. rugalmasság kell, ez tény.
-
-
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #44162 üzenetére
na jó, de egy 98-as autónál ilyen még nem volt, az ottan direkt gázpedál a motorra kötve
anyám új jazz-e egy.. khm.. nem mondok róla semmit inkább, nem szeressük egymást, agyonszervósított kormány, érzéketlen gázpedál, rálehelek a fékre és lefejelem a kormányt, semmi progresszív fékpedál működés... közenincsenhondához történet.. de anyám imádja.. erre van igény ma.jah, nézem az új autókat, 300le sport verziók, megnézem az adatokat és pislogok, a teljesítményhez képest alig mennek. túlsúlyosak és az euro norma megöli az egész örömautózást.
zoli:
esküszöm, tényleg komolyan kértem.. most is tartom magam hozzá, hogy valamiért nem úgy gyorsul ahogy régen (majd egyszer padon lemérem).. de ő azt mondja, hogy de, hibátlan az autó. ami igaz is, ő szervizeli 10 éve..azt mondta elszoktam a gyenge autóktól. ez igaz is. de akkor is
na mindegy, szuper kis autó, óra szerint 234e km (szerintem inkább 280e körül lehet), gyári hibátlan állapot, soha semmi sem ment tönkre 15 évesen, csak kopó alkatrészek cseréje.
-
-
Viszlát
addikt
válasz
EQMontoya #44044 üzenetére
Azt hiszem az a múltkor kiderült, hogy nem vagyok anglofan, de ezzel konkrétan nincs problémám, mert bőven van kínálat minden változatból. Akik így hirdetik a lakásaikat, szobáikat, azok a rövidtávú igényekre vannak berendezkedve, általában rendkívül rugalmasak és például nem kérnek 2-3 havi depositot előre, szóval átmeneti megoldásnak tökéletesek és egy hotelhoz képest nevetséges az áruk (mutass egy hotelt ahol 140-ért kapsz 6-7 éjszakára szobát). Nagyon praktikus tud lenni ha messziről költözik az ember és a távolból nem tudta megoldani az albérletet, kibérel egy hétre egy ilyet, közben keresi a hosszabb távú megoldást. Persze lehet itt is huzamosabb ideig maradni, de a kissé magasabb árban azért az is benne van, hogy nem kell 1 hónappal előre bejelenteni a távozást, hanem akár hetente is megújíthatod a bérlést.
Ha meg long term kell, akkor abból is van bőven és azoknál hónapban van megadva a bérleti díj.
-
Integra
titán
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #43932 üzenetére
Valóban egyre nagyobb fos.
Mindent lezárnak, átalakítanak, beszűkítenek, hogy kitereljék a forgalmat.
Amikor amúgy alig van autó az utakon, köszönhetően a csóróságnak meg a 420 forintos benzinárnak.--------------------------------
a korábban linkelt lipótvárosi új, tervezett forgalmi rend (térkép itt) most a legújabb őrület.dióhéjban:
-Ha jól látom, a Kossuth tér lezárva marad, ezáltal teljesen megszűnik a felső rakpart, amin korábban símán el lehetett érni a Kossuth teret, Szabadság teret, stb. (A Honvéd utca és a Szemere utca terhelése azért nagy, mert ez így van már egy ideje).
-Az alsó rakpartról a Parlamentnél az északi irányból megszűnik a felhajtás (ellenben a kedves parlamenti képviselők kapnak közvetlen rakparti kapcsolatot a mélygarázsukhoz). Szerintem ez is nonsense.
-A Margit-híd felől a kerület belseje nem csak hogy ugyanolyan megközelíthetetlen lesz, mint most, (amikor már fél éve le van zárva a Parlament környéke), hanem még inkább, hiszen a Honvéd utcán nem lehet végigmenni, és általában véve, az egyirányú utcák átjárhatatlanná teszik az egész városrészt.
-A terv gyakorlatilag kettévágja a Lipótvárost a Szalay utca- Alkotmány utca vonalában, így tényleg csak az alsó rakpart és a Bajcsy-Zsilinszky út marad. De ahogy nézem, Lipótváros keresztben is átjárhatatlan lesz, tehát a Dunától nem lehet eljutni a Bajcsy-Zsilinszky út és a VI. kerület irányába, szinte sehogy.
- Margít-híd felől gyakorlatilag csak a Szent István körút – Bajcsy-Zsilinszky út útvonalon lehet pl. megközelíteni a Lipótváros belsejét. Ez ugyanakkor azért is vicces, mert visszafelé ez az út nem működik, hiszen a Bajcsyról nem lehet a Margit-híd felé kanyarodni, kb. 4 éve, számomra érthetetlen módon.Szóval, remélem, ezt így nem fogadják el. A kerületi lakóknak sem hiszem, hogy jó, ha a fél kerületet körbe kell járniuk, ha haza akarnak menni, vagy át akarnak jutni annak a másik felébe – akár saját autóval, akár taxival.
Szerintem tudomásul kéne venni, hogy ez nem csak egy kerület, hanem Budapest üzleti központja is, és nem kéne még jobban ellehetetleníteni a megközelítését. Nem lehet, hogy csak a forgalomcsillapítás legyen a szempont, ha egyszer az itt dolgozók valószínűleg számszerűleg is többen vannak, mint az itt lakók…
-
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #43921 üzenetére
köszönjük meg Rogán Antalnak, ezt is.
Winner: nem azért mert lezárás van. Hanem azért, mert ez a kis buzi betömette a FErenciek terén található aluljárót. Kulturált országokban aluljárókat alakítanak ki. Nálunk betömik bazzeg. ERre már tényleg nehéz szavakat találni.
ui. én tegnap előtt ezen akadtam ki, de nagyon. Az új terv szerint egész Lipótváros is szinte megközelíthetetlen lenne. Mintha nem is az lenne Budapest üzleti központja, számos nagy cég székhelye.
Agyrém. -
fokukac
nagyúr
válasz
EQMontoya #43834 üzenetére
persze, símán. Viszont a magyar cégek többségénél 2008 óta fel se merül, hogy bármilyen hozzájárulást adjon az autóhoz, vagy egyáltalán bármilyen közlekedéshez.
Viszlát: örülök, látod, minden relatív, máris nem is olyan rossz az az 500 mérföld.
Ui. amúgy ha havonta 5-ször bent alszol az irodában, áthidalhatod a problémát, lehet, hogy így jelzi a cég, hogy ezt várja tőled
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya #43817 üzenetére
Hat , utoljara ami multis fizetesem volt, az brutto 220, netto 150 volt multitol a legjobb. Igaz 5-6 eve. Aztan meg gyakornokkent egyik mobilszolgaltatonal ennel joval kevesebb, igaz ott diakmunkaskent vettek fel, es vegul torvenyi valtozas miatt nem is maradhattam, meg epitettek a csapatot is lefele.
PErsze ha sikerul bekerulnod, meg nem jon epp a valsag, akkor makod van. Nekem eselyem sem volt.
Egyebkent igen, multik kevesbe trukkoznek.
Neha elgondolkodom, hogy en basztam el valamit, vagy azert mert no vagyok , vagy nem ertek hozza? De utobbit elhesegetem, eleg sok projekten dolgoztam mar, ertek hozza, nem vagyok hulye, es megse, megse mentek otthon ugy a dolgok, ahogy kellett volna. Itt mar jobban megy, pedig idegen nyelv. Lehet Javara kellett volna specializalodnom, nem PHP-re, azon belul meg Zend-re az utobbi idoben. Elbactam.
-
Integra
titán
válasz
EQMontoya #43811 üzenetére
portfolioban vagy a pénzcentrumban voltak cikkek, hogy rohadt sokat adózik ráadásul magánszemélyként is és cserébe állandóan vegzálja a hatalom. elege lett.
Gattyán azért is döntött a váltás mellett, mert a cégnél állítólag megelégelték, hogy a NAV rendszeresen, nagyobb erőkkel vonul ki hozzájuk ellenőrzésre.
A milliárdos állítása szerint a legtöbb személyi jövedelemadót ő fizeti már évek óta Magyarországon, több érdekeltsége is van itthon, ezért teljesen nem vonul ki az országból. Például a Docler Holding maradhat a jelenlegi székhelyén. A vállalatbirodalom minél hatékonyabb fenntartása érdekében azonban Luxemburg mellett döntött, amely kedvező adórendszere és kiszámítható jogszabályi környezete miatt kedvelt cégközpont.
szóval szerintem még maradt is volna, ha nem ezek a hazaárulók keserítenék meg a vállalkozói szféra életét.
bobsys:
igen, ismerem ezeket a történeteket is. nem egy egyszerű cég, meg félőrült vezetés.. vannak nyugisabb és jobb melóhelyek, ez tény -
Integra
titán
válasz
EQMontoya #43777 üzenetére
aki feketézik, azt úgysem fogják meg, tehát marad az, aki eddig is a rendszerben volt és betyár becsülettel nyomta az ipart és adózott.. belőlük lehet még több pénzt kisajtolni.. így egyszerű és nem kell igazán dolgozni sem. jól szemlélteti, hogy az állam, hogyan működik. nem véletlen traffizik a rendőr is a bokorból ahelyett, hogy a mobiltelefonálókat meg az övet nem használókat vagy a kereszteződésben beragadtakat kapná ki a forgalomból.. ezeknél dolgozni is kell, azt meg senki sem szeret..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- A partnerektől függ, hogy lesz-e Arc csúcs-VGA az aktuális generációban
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Synology NAS
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest