- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #51453 üzenetére
Úgy, hogy 10ezer Ft-ból megvolt a koli korlátlan víz-és villany fogyasztással, később meg egy irodában laktam... Nyilván ez meg se közelíti az albérlet+rezsi kiadást és kaptam ösztöndíjat, szoctámot stb, jól éltem. És bkv bérletre se kelllett költeni, ami most jelentös kiadás, a végén amikor már gyakra jártam, akkor kellett bérlet, de került kb 3ezerbe, nem 12-be. Szép kis summát halmoztam fel, amit időközben feléltem, most semennyit nem tudok félretenni havonta. Ha nem megyek mínuszba, az már egy jó hónap.
Nem kg számra ettem, nem úgy esszük mint a pörköltet
kis tégelyekbe van, mármint az ócsó féle amit én ettem rendszeresen. Most nem találok árat, nem is érdekes, 1500 Ft körül volt egy kis tégely, de mivel elképesztöen sós, eltartott egy darabig, pedig 1-2 evökanálnyi ha van benne, nem volt nagy kaland megvenni, de most inkább veszek az árán 3 kg akciós csirkecombot.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #51279 üzenetére
Fizetős, de szombaton ingyenes. Tele is volt, rendesen. 103 ok, de amilyen időközönként az szombaton jár + még a gyaloglás, az no fun.
Sorrul: civilizált helyen feltalálták a sorszámot meg az asztalt. Leülsz, szépen szürcsölöd a limonádédat, sörödet, puncilevedet, vgay bánom is én, aztán majd kihozzák a kaját.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
bandus #51275 üzenetére
Teljesen normális, bölcső kurva jó.
Magicban akartam enni, ma először, mert hogy annyian mondták, milyen jó.
BKV-val elég szar helyen van, hát kocsival mentem. Amivel alig bírtam megállni a környéken, tele volt minden. Majd bementem, és volt egy 30 fős sor, ami nem is haladt túl gyorsan. 5 perc után inkább átmentem a subwaybe. Magicből indulás után 10 perccel már ettem.Öreg és sznob vagyok már hozzá, hogy sorban álljak fél órát kajáért, és még fizessek is érte. És az sem hátrány, ha oda lehet jutni, amire belvárosi helyeknél a bkv, kintebb lévőknél pedig az autó szokott alternatíva lenni, no, ide egyik se.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #51223 üzenetére
Szerintem abban az iparágban, ahol Te vagy, nem gáz az, hogy állami a cég, szerintem ebben a szegmensben elég nagy az állami szerepvállalás világszerte.
Szerintem az sokkal fontosabb, hogy láttad már, hogy hogy működik az erőmű, hogy működik a rendszer, részt vettél az irányításban, projektekben.Amúgy: concret_hp: igen, van az a pénz, amiért már itthon is el lehet lenni.
Csak az a baj, hogy néha ki kell menni az utcára. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #51220 üzenetére
Szerény véleményem szerint külföldön állami cégeknél hátránnyal indulsz. Kivéve persze, ha valami keleti EU-régió specifikus dolgot kellene csinálnod.
Annak alapján, amit eddig hallottam, a versenyszférás HR-esek kicsit savanyú szájízzel magyarázzák állásinterjú közben, hogy miben különbözik az állami melóhelytől az adott cég. (Például meglepően sokan ragaszkodnának a fizetett ebédidőhöz.)
-
Integra
titán
válasz
bandus #51114 üzenetére
jók, tiszta termékek. nem kell mindig a legdrágább, hogy jó legyen
ilyen még a biola, de pl a dm-ben van egy alverde nevű termékcsalád is, nem ismerem, de hugim szerint azt is érdemes megnézni.
a mammut 1 aljában az élelmiszerbolt mellett a sarokban van eldugva például egy kis natúr szappan árusító bolt, ha arra járok, akkor onnan is szoktam venni -
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #50900 üzenetére
Bandus, aztán ha már szervereznél, nézd meg ezt a Proliant Microservert is, bár nem tudom, honnét lehet, vagy be lehet-e még szerezni egyáltalán. Én ha jól rémlik, iponból valami harmincpárezerért rendeltem, lassan már két éve HDD nélkül, 2GB RAM-mal, és mivel kuka vagyok az ilyesmihez tettem rá egy mezei Windowst. Azóta belekerült a 4. HDD is, home servernek használjuk, mindenféle dokumentumok, meg szir-szar médiafájl van rajta, de kb mindenhonnét el lehet érni (ha nem lennék balfasz, akkor netről is el lehetne), és ha az szempont, akkor azért ez ha folyamatosan munkát kap (letöltésvezérlés, ftp-szerver, egyszerűbb tájékoknak kiszolgáló, vagy ilyesmi), akkor sem hal meg.
p
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #50866 üzenetére
Én az asztali pc-met használom nas-nak. Síma windózos protokollal elérem a többi gépemről, meg a médialejátszóról is, és tök egyszerű.
Oké, nem egy non-stop operáló dolog, de szerintem az is símán megoldható lenne.
Eddig két nas-t láttam közelebbről (igaz, egyik se új, olyan kb. 2 éves konstrukciók), de nem nyerték el a tetszésemet, rohadt lassúak voltak (a saját oprendszere is lassúnak tűnt, a rájuk való másolás pedig végképp. Nem lehetett símán belépni a gépről, mint bármely hálózati gépre, hanem a saját oprendszere valami böngészőn keresztül akart megnyílni. Aztán megoldottuk valami parancssorral, hogy a my computer jöjjön be, de íkúból nem ment elsőre, ami engem zavar. persze, én visszamaradtam a fejlődésben, meg kontár is vagyok)
Szóval még egy szavazat az asztali gépre. SZerválsz egy 1-2 generációval ezelőtti cerkát 5-7 ezer Ft-ért, raksz alá egy alaplapot még egy 10 rugóért, meg egy ramot, egy vinyót és egy tápot, és kész is vagy, még 60 se lesz. Na jó, a ház megdobhatja, ha szépet akarsz. A gép fog fogyasztani vagy 30-40 wattot.
Szóval, igen, konzervatív állat vagyok, az új fancy hardvereket símán kiváltom egy régi típusú meglévővel, mert lusta vagyok, és spúr is. Vállalom. Én inkább elkocsmázom azt a pénzt minden hónapban.
-
Integra
titán
válasz
bandus #50614 üzenetére
bátran ess neki, jó dolog a box.
mind attól függ, mi a célod, mit szeretnél.50629:
az igen vicces, mikor jön a köríves és csak lazán rátartasz térdre talppal és megindulsz szimultán.... vagy sípcsont blokkal beugrasz a rúgásba, közben már megy is az egyenes, meg a könyökös.. ennyit a combosokról utcai bunyóban.. -
tbs
addikt
válasz
bandus #50614 üzenetére
Jah, lábmunka: attól, hogy nem rúgsz látványosan, az ütésekben durván benne van a lábad. Ha jól csinálod a kezed jóformán csak az emelő túlfele lesz, amit beillesztesz egy horog segítségével az ellen orcája alá, oszt lábbal felrúgod magad... ->
Van ott lábmunka rendesen, ne aggódj fájni fog...
-
tbs
addikt
válasz
bandus #50614 üzenetére
Box NAGYON NAGYON jó mulatság.
Semmiképp ne hagyd ki a próbát! Iszonyú jó benne (KMhez és defendóhoz képest), hogy nagyonnagyon sok benne a püfölés, kevesebb a kontakt-harc. Nálam jobban levezeti a stresszt...
KMmel az a bajom, hogy egy koncentrálós nap után még a KM gyakokra is figyelni... Öreg vagyok én már ehhez...
-
válasz
bandus #50546 üzenetére
Írta, hogy más van már, csak 1 dolgot nem értek, miért nem vele volt tegnap
Én 2012.02-tól más beosztásban vagyok a cégnél 2004.03 után, nem bántam meg, több lett a pénz mégha az alapbér maradt is, sőt ha azt nézem az alapbérre kb. még több mint 2 havi bér jött innen-onnan a céghez köthető munkákból, na meg túlórák, és még 13. havi is, így már azért nem is rossz. Viszont váltani ezekután nehezebb lesz, mert anyagi elvárások vannak, legalább az alapbér 40-50-el több nettóban, mert nem érné meg a váltás. De hátha lesz valami, mert MO. jobban teljesít.
-
Mawyx
őstag
válasz
bandus #50247 üzenetére
Nem vagyok hülye, de nem megy.
Az meg életem legnagyobb hibája volt, hogy elárultam itt, hogy mit dolgozok.
Igen, az vagyok, amig nem találok jobbat, addig meg le lehet nézni meg lehet rám köpködni, azért vagyok egy szaros iskolában mert nem értek semmihez és ide felvettek ellébecolni, nem értek semmihez, nem tudok semmit, lehet hülyének nézni, úgyis utálom az egész xart, nettó 100ért ez van. De egy gombot megtalálnék ha ott lenne.
Folytatás gomb van egyedül, egy csomo böngészöben megnéztem, ha arra rányomok telefon beirása nélkül, az nem jó, másra meg nem tudok nyomni, mert nincs. -
e=mc²
őstag
válasz
bandus #50236 üzenetére
Most tenyleg kiirta tollal/ceruzaval egy papirra, mondjuk ezt:
http://www.ebay.com/itm/Gas-Turbines-A-Handbook-of-Air-Land-and-Sea-Applications-Soares-EMM-Systems-/131068243229?pt=US_Texbook_Education&hash=item1e8446ad1d
es te tenyleg bemasoltad a bongeszodbe?Az viszont kicsit durva, hogy az elso talalatnal szerepel, hogy may not ship to Hungary...
-
pohár
félisten
-
BlacKSouL
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
bandus #49845 üzenetére
Haha
gyere csak dolgozni managerkent egy vendeglatoegysegbe angliaba s gyokeresen megvaltozik a velemenyed
Ma szabadnapos vagyok, telom offline ugyanis egy pihenonapon nem vagyok hajlando 16 orat robotolni ugy, hogy 4 kez is keves lenne.
Inkabb tolok egy 35%os IPA-t es meleg szivvel gondolok a munkahelyemen jelenleg eluralkodo oriasi kaoszra
-
concret_hp
addikt
-
válasz
bandus #49661 üzenetére
Beszélgetni az idősekkel, akiknek természetesen előtte átadod a helyedet mikor 16ozás után hazafelé tartasz..
Rendeltem valami ebayről, magyar, pesti eladó, adott egy nyomkövetési számot, azt írta, hogy ajánlva adja fel, de a drága magyar posta online felülete azt válaszolta, hogy nicns ilyen azonosítójuk.. Ez megszokott?
Nem nagyon aggódom a csomag megérkezése miatt, csak eddig egyszer se kaptam ilyen remek kis követési kódot, gondoltam megnézem, hátha látok valami érdekeset.. -
Integra
titán
válasz
bandus #49546 üzenetére
egyszerűen semmilyen formában nem vagyunk hajlandóak fogyasztói karácsonyt tartani. de semmilyen más ünnepet sem. ami kell, azt amikor kell úgyis megvesszük, ha szükséges. messziről elkerülök ilyenkor minden bevásárló központot és áruházat és lelövetném az összes felelőst, aki november vége óta folyamatosan megerőszakolja az ünnepet az áruházakban hallható legalja karácsonyi átiratokkal.
-
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #49543 üzenetére
Miota messze elunk ujsagelofizetest (valami komolyabb nem Blikk) vagy konyvet szoktunk "adni". Interneten megvesszunk es hazhozviszik. Persze igy nincs meglepetes, de csalodas sem. Magunknak pedig megvesszunk kozosen. Magamnak vettem csavarhuzokat, furofejkeszletet, szerszamos ladat ilyesmit, feleseg pedig konyhaba vett maganak valamit.
-
szőröscica
addikt
válasz
bandus #49464 üzenetére
Arra kíváncsi lennék, hogy a fogak régen is ilyen elcseszett szerkezetek voltak, vagy vajon a modern ember megemelkedett cukor és savfogyasztása gyilkolja őket ennyire, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy manapság a szájhigiénia sokkal könnyebben biztosítható.
És ha régen is ilyen rosszak voltak, akkor vajon az evolúció miért nem dolgozott ki jobb rágóalkalmatosságot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Reklámblokkolók topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest