- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoLF
veterán
válasz
bandus #32655 üzenetére
Koszonom! Elvezető kis hely annyi szent! Érdekes belegondolni hogy ott rotyog mögöttem a sor folyamatosan
az eddigi egyetlen hely ahol a konyhán minden friss, es a tulaj nem enged kivinni egy kaját se amíg nem kóstolta meg, nagyon odafigyelos az egész, s persze profik minden tekintetben
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #32569 üzenetére
Már most is megéri pedagógusnak lenni, Ausztriában, Németországban elismerik a magyar óvodapedagógusi és tanítói diplomákat, és ez a kettő is hiányszakma. Persze a középfokú német nyelvtudás követelmény, a kezdőfizetés Németországban tartománytól függően központi bértábla alapján bruttó 2000 EUR fölött van.
Hasonló a helyzet az egészségügyi szakdolgozók esetében is...
Dehát egy németül beszélő házaspár, aki a fenti végzettséggel is rendelkezik, Magyarországon kezdőként akár közel nettó 600 EUR-t is hazavihet, Németországban a családi adózás miatt ennek csupán az ötszörösét, úgyhogy miért is érné meg nyelvet tanulni, vagy költözni?
Ja, családi pótlék Magyarországon 2 gyermek esetén gyermekenként 46 EUR, Németországban 184.
A gyermekek után itt is jár adókedvezmény, ezt nem tudom tételesen összehasonlítani a magyarral, de mindegy is, mert a fentiekben említett magyar pedagógusházaspár a magyar kedvezményt sem tudja teljes egészében visszaigényelni az adójából, mert egyszerűen nem keres eleget...
Persze még mindig el lehet menni munka után különmelót vállalni éhenhalás ellen, legfeljebb a gyerekek nem látják a szüleiket, vagy esetleg politikusnak, az nagyságrendekkel jobban fizet, és csak a lelkedet kérik cserébe.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
bandus #32442 üzenetére
tudom, hoyg megvna, múlt héten voltam ott
na én meg már nem is emlékszem melyiknél szoktunk enni, azaz emlékszem, csak nem tudom hogy hívják, ilyen kék felirat volt azt hiszem és egy 5-6 éve kizárólak ilyen 25-30 közti csajok adták a kaját
alle felőli végén, mellett valami italkimérős amellett meg ilyen halárus féle volt.
-
BlacKSouL
addikt
-
parandroid
félisten
válasz
bandus #32364 üzenetére
Tőlem a minap megkérdezte a nagylányom, hogy miért nem akkor jöttünk ki külföldre, amikor még egészen kicsi volt, vagy mielőtt megszületett. Nem tudtam mit mondani igazából. Kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, és úgy éreztem, tartozunk neki egy bocsánatkéréssel, hogy nem tettük.
Valamiért egyébként hazamenni sem nagyon van kedve egyik gyereknek sem, amikor arra kerül a sor - na jó, a nagyik kicsit azért hiányoznak. Az iskolát itt kimondottan szeretik, a nagyobbik otthon utálta (a kicsi meg még nem járt), pedig kitűnő volt.
Mit gondoltok, ha leérettségizik, esetleg le is diplomázik itt, megtanul a magyar meg a német mellé még angolul biztosan, meg valamit még valószínűleg (gimiben 2 idegen nyelvet oktatnak itt is), szerez egy szakmát, utána haza akar majd menni?
Vajon ezen elgondolkodnak nagyjaink is, amikor szétverik a felsőoktatás mellett a közoktatást is?
p
-
concret_hp
addikt
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bandus #32241 üzenetére
Az jó. Nálunk az operátorok 100 bruttót kapnak, egyelőre 2 műszakban. És mivel bérkiegyenlítési akció van, ezért jelenleg az is ennyit kap, aki 10 éve itt dolgozik, és az is, aki 4 hónapja. Plusz 10k kajajegy volt, mostantól meg böske.
És jelentkeznek tömegével. Sosem kellett vadászni az operátort. Viszont csak nőkről beszélünk. -
parandroid
félisten
válasz
bandus #32241 üzenetére
Hozzátenném, hogy a három (négy, akármilyen) műszakozás azért nem leányálom pszichésen és fizikailag sem, főleg évtizedeken keresztül - jópár évet lehúz a várható élettartamból, ami szerintem a 60%-os éjszakai pótlékkal nem megfizethető. Az értelmiségre visszatéve egy kezdő pedagógus nettó bére jelenleg nem éri el a bruttó minimálbért. Katica 12 év után nem hozott haza nettóban 100e-t óvónőként. Édesenyám több, mint 35 év tanári munkaviszonnyal 120-at kap havonta. Titkot nem árultam el, ott a pedagógusi bértábla. Szóval néha én is elgondolkoztam rajta, hogy miért nem mentem asztalosnak, festőnek, vagy villanyszerelőnek... Ha valaki érti a szakmáját, jól dolgozik, szorgalmas és talpraesett, akkor pillanatnyilag fizikai munkából lehet a legjobban megélni otthon. Minden máshoz vagy a lelkedet kell eladnod (lásd politikus, vagy bármilyen multi managementje) - ráadásul emellett még mindkettőhöz jókor kell jó helyen lenni (kapcsolatok nem ártanak), és az utóbbihoz még nem árt sok nyelvtudás, és még több diploma, lehetőleg pénzügyi vagy közgazdasági vonalon.
A klasszikus sikertürténetek, amikor egyszerű lakatosból, karbantartóból lesz vezérigazgató már olyanok, mint a népmesei sztorik, amikor a szegény ember harmadik gyermeke elnyeri a királyság kezét, meg a fele királykisasszonyt. Mindenki ismer ilyet, tud ilyen történetet, de nagyon nehéz mögé látni ,hogy ez mibe került valójában...
p
-
VoDaFoNe
aktív tag
válasz
bandus #32227 üzenetére
abszurd hogy eddig van egy emelt 84%-os emelt angolom és egy 80% közép CK érettségim.... ha ezeket duplázom és hozzáaadom a plusz 100 pontot akkor csak 378 pontom van és 394 a beugró PÉCSRE! :'(
szóval de ha töriből IS emeltezek akkor MINIMUM 65%-nak kell lennie és akkor 400 pontom lesz kb...
de a töri emelt meg halál.VAGY
csinálok egy középszintű törit de minimum 90%-ra és még jön +8 pont a sportért....
egyszerűen elmegy az életkedvem.. -
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #32111 üzenetére
Szerintem 600k pénzből bőven le lehetett volna fóliázni az ablakokat.
Ha nem lennének szándékosan kárt okozó emberek, semmi értelme nem lenne a security iparágnak. Az más kérdés, hogy erre valaki nem áldoz még minimális összeget sem.
u.i.: Nem kedvelem a csak nevüket odafirkantó "graffitiseket" én sem.
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31858 üzenetére
We’re sorry, but your Gmail account is temporarily unavailable. We apologize for the inconvenience and suggest trying again in a few minutes. You can view the Apps Status Dashboard for the current status of the service.
If the issue persists, please visit the Gmail Help Center »
Try Again Sign Out
Hide Detailed Technical Info
Numeric Code: 152 -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31810 üzenetére
volt több vékonyított vision express-es lencsém, de nem tudom, akkor hány fokozat volt. 10 ezres kerettel kb. 30 ezerből volt meg a szemüveg. Jó volt, mondjuk sok különbséget nem éreztem. IGaz, nem is volt nagy dioptriám, szóval lehet, hogy nálam nem volt nagy fícsör a vékonyított.
Amúgy én fél évente összetörtem / elhagytam, szóval mióta megműttettem a szemem, egy csomót spóroltam...
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31774 üzenetére
én már három cégnél használtam ezt a k... notes-t, és két cégnél is átéltem a váltást outlook-ra, ami király dolog, kivéve, hogy a korábbi levelezést sose mentették át normálisan, illetve, hogy az adatbázis maradt a lotusban. Amit továbbra is kéne használnom. Egy 6 éves gépen, aminek a teljesítménye kb. a tizede annak, amiről ezt most írom.
@Tildy: Nem kell neked credit card, hagyd a francba.
legyen mindig párezer font tartalék, és nincs probléma. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31680 üzenetére
Esmeint ne szidd. Mert egyreszt o foz ram naponta, o foz a vendegekre, mindig, amikor jonnek, o szerel, javit szinte mindent a lakasban ( pl. tegnap a sutonket) .
Egy angyal, es ezt a leheto legoszintebben mondom. Oke neha trehany, de ha a merleget nezem, akkor nagyon pozitiv oldal fele billen, es nem csak amiatt, mert a parom.
A mosogatas nem az o reszortja. A testver pedig nem hivva lett, hanem kijott, gondolvan itt egyszerubb munkat talalni. Csak mig mi, mikor kijottunk elmentunk suliba is recepciosnak, meg en takaritani is, ezt a fajta mentalitast nem latom a tesonal.
Na panaszkodast befejezem. kesz, nincs.
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #31650 üzenetére
Hitelek altalaban 20%-25% kezdo kell es a tobbi mehet hitelre. Kivalo hitelnel (credit score > 760) 3.0%-3.2% korul lehet talalani 15 evre fix kamattal
Tehat amit mi berlunk azert most fizetunk $1300/ho. Ez tartalmazza a kozos koltseget (amiben benn van a viz+ basic kabeltv) $36000 lerakasa utan feltudnank venni $144000 hitelt mondjuk 15 evre. Az olyan $980/ho + $468/ho kozos koltseg + hitelbiztositas ami ha jol emlekszem 1.5%/ev + ingatlan ado ami megint 1.5%/ev. Tehat olyan $1900/hora jon ki a dolog.
30 evre a hiteltorleszto lemegy ugy $670 kornyekere/ho de a tobbi koltseg marad.Egyebkent ugye ezekben az apartman komplezumokban van ugynevezett Home Owners Association, kozos kepviselo meg board of directors. Nah szoval olyan mint egy kis kommunizmus. Fizetsz majd 500 dolcsit, hogy megmondjak mit nem csinalhatsz meg baszogassanak es buntetest adjanak ha valamit nem ugy csinalsz.
A legjobb, hogy ha megveszel egy ilyen aprtmant akkor csak az apartmanban talalhato legteret veszed meg a falak/padlo/menyezet nem a tied, az az apartmantulajdonosok szivetsegehez tartozik igy barmit akarsz csinalni a falakkal a kepek es polc felszerelesen kivul akkor jovahagyas kell.Ezert fogunk mi egy hazat venni es azt a penzt amit kene fizetni inkabb beletoljuk a magasabb hitel miatti torlesztobe vagy megy a felujitasba. Egy felujitando haz/lakas sokkal olcsobb, mint egy azonnal bekoltozheto. Pl. egy azonnal bekoltozheto haz a kornyeken $300 000 mig egy felujitando $225 000 es nem koltesz el $75 000 a felujitasra, olcsobban ki lehet jonni.
-
bobsys
veterán
válasz
bandus #31650 üzenetére
amit most berlunk az 2 szoba, 2 furdo meg ugye konyha, nappali es egy erkely ami vegig fut a nappali es a mi haloszobanknal kilatassal az intracoastalra. Nah ez kb $180 000
Van egy medence es grillezo a lenti kertben. Es van hajo dokk is amit lehet berelni (ha jol tudom $4/feet/ho)
Nagyon jo koryneken van 1 merfoldre a tengerparttol.
Terkep(#31651) fokukac: az va, hogy muszaj gyurni ra, mert sokat jelent hitelfelvetelnel. 0.2-0.3 szazalekpontos kulonbseg 15-20 ev alatt jelenthet akar +$60 000 kamatot
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31584 üzenetére
hi!
Nekem ez nem ért meg dupla annyi pénzt, de ha tényleg féláron van (a 70 e Ft helyett), akkor símán megéri. Én a 35e Ft és a 70e Ft közötti különbséget egy 300 FT-os ikeás tejhabosítóval hidaltam át, dehát a barátaim szerint én fillérb*szó vagyok, mint az közismert.
Ehhez külön van a tejhabosító, az a külön edény habosít. Az edény jó nagy, nem tudom, méretgazdaságos-e nektek fél deci tejet hogy tud felhabosítani. Menjetek el az Andrássy úti boltba, ott szerintem ki lehet próbálni, meg lehet kóstolni.
-
neduddki
nagyúr
válasz
bandus #31548 üzenetére
HI!
na itten van Nked egy megbihato hazikogyartmanyolo, mas kerdes, hogy kieesik akorodbol
udv
neduddki
-
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31502 üzenetére
Ja , hogy 120 mar rezsivel lett volna. Akkor nem szoltam. Rezsi nelkul talaltam huzosnak a 120-t.
Feherhollonak meg igaza van, hiaba gyonyoru elso blikkre , sokszor kesobb jossz ra, a hohidas peneszedesre (nalunk is van, uj epitesu epulet) , hogy szetvalik a gipszkarton (hogy a crossrail alagutfuras okozta-e nem tudom, de kb 300 meterre furnak, a lampakapcsolonal meg latszik a hajszalrepedes felfele) es meg lehetne sorolni. -
tildy
nagyúr
válasz
bandus #31449 üzenetére
Oke , uj epites, de nem draga poppet? Csak 150et (rezsivel) lakasra kiadni? Egy ember egyhavi fizetese. LEgalabbis nekem az lett volna.
Oke, mondjuk mindenki azt csinal amit akar, de 1.5 szobaert , amibol egyik nappalis-konyha ( ruhakat ott nem nagyon tarthatsz) , azt en poppet soknak tartom. -
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31402 üzenetére
hát Ti tudjátok, de azzal is tisztában kell lenni, hogy az első benyomás ugyan az, hogy húúdenagy, egy kis idő elteltével a tévé érzetre "összemegy". Azaz már nem érzed, hogy olyan nagy lenne.
Az 50 col viszont annyival nagyobb élményt nyújt, hogy azt nehéz szavakba önteni... (ha jól emlékszem, kb. 44%-kal nagyobb a felület, amin nézed a képet!)
A plazmás topicban azoknak a többsége, aki 42 colosat vett, mondván, hogy jó lesz neki az is, kis idő elteltével megbánta, és egy nagyobbra kezdett vágyakozni.
Én ahányszor átmegyek anyukámékhoz v. a barátaimhou, mindig megdöbbenek, hogy milyen pici az a 40-42 col.
A következő tuti egy projektor lesz.
-
tildy
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
válasz
bandus #31392 üzenetére
érdemes? minél nagyobbat
szerintem 50 col alatt nem éri meg bohóckodni,A plazmás topic első hozzászólásában van amúgy egy nagyszerű táblázat, erre vonatkozólag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Asztali PC , i7 6700K , 1080 Ti 11GB , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 500GB HDD
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3070 , 32GB DDR5 , 500GB NVME , 2TB HDD
- Legion Go 1TB
- Lenovo LOQ 15IRX9 - i5 13450HX, 16GB, RTX 4060 8G, 1TB M.2 (Gari: 2027.03.11.)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! HP ProBook 440 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest