- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
-
-
Killing
addikt
Erre van 2 okos mondás:
1:"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni"
2:"Ha a tanulás tudást ad, a tudás hatalmat, a hatalom pénzt, a pénz meg nem boldogít, akkor minek tanuljak?" -
Nunder
őstag
Ez de beteg
Ha már minden ON akkor kérdeznék valamit. Július 13-20 környékén lesz valami nagyobb esemény a Balatonon? Olyan amit 10-12 jóbarátnak értelmes meglátogatni? Ugyanis kellene valami hasznos és jó program mert már nem az első ottlétünk, és biza kezdünk kifogyni az ötletekből
-
bolondember
MODERÁTOR
csütörtök! vááárom nagyon. Tuti kétszer megnézem - eredetiben és szinkronnal is. biztos ami biztos - csak azt tudnám, h mi lesz Devastator neve.. Mármint minek keresztelték el. (ugye az első részben átkereszteltek egy arcot az egyik Szerkesztettet, aki ugye... na ja.)
mod: én ezt NEM ÉRTEM. Tegnap még júli 17 volt. most meg nem. egy hét csúszás.
feladom.
nem értem ezt az egészet.
@killing: nekem olyan kutyám van, ami macska.
-
tildy
nagyúr
Ezt találtam:
A napkitörések alkalmával keletkező protonfelhők a sztratoszféra magas rétegeiben 30-60 százalékkal is csökkenthetik az ózon sűrűségét. A két legutóbbi nagy napkitörés egybeesett a két fent említett vulkán kitörésével, és ez lehet az egyik magyarázata annak, hogy akkor jelentősen csökkent az ózon mennyisége.A NASA nemrég kiadott jelentése szerint egy hatalmas napkitörés megbéníthatja az egész civilizációt, és világkatasztrófát eredményezhet.
Az Európai Űrügynökség egyik vezetője azt nyilatkozta a tanulmány nem hatásvadász, valóságos, tudományosan megalapozott információkat tartalmaz. A jelentés egyik szerzője szerint "Egyre közelebb kerülünk egy lehetséges világkatasztrófához" ezért reméli, hogy a tanulmány összefogásra ösztönzi a fejlett országok vezetőit.
A napkitörések,hirtelen energiafelszabadulások. Ezek hatására nagy energiájú részecskék záporoznak a Földre, geomágneses vihart okozva. A napkitörések jelenségét Richard Carrington angol csillagász fedezte fel 1859-ben, s akkor egy hatalmas napkitörés, egy fehér fler mind Európában, mind Észak-Amerikában megbénította az egész távírórendszert.
Jelenleg a NASA ACE-műholdja a legjobb jelzőberendezés, amely az efféle, Napból eredő veszélyekre figyelmeztethet. Egy geomágneses vihart 15-45 perccel előbb képes jelezni, s az energiavállalatoknak elvileg 15 percük lenne a vészhelyzetre felkészülni. Ám az ACE-műhold már 11 éve működik, túl van megszabott működési idején, és egyelőre nincs terv a helyettesítésére. Ráadásul egy hatalmas napkitörés kevesebb mint 15 perc alatt is elérheti a Földet, amint ez a "Carrington-esemény" alkalmával is történt.Major risk.
But could a Solar flare actually destroy all life on the Earth. Unfortunately the answer is yes. Although the Sun is remarkably stable it does go through phases of increased activity. We are currently exiting one such phase where Solar activity was again at the peak of its 11 year cycle. What is remarkable about the October 2003 activity is that it sprung from a period when the Sun was expected to be relatively calm. This shows how little we know about the Sun and experts warn that a lethal flare explosion could conceivably erupt at any moment. The fact that one has not done so for many thousands of years is reassuring, but offers no comfort for long term security. Perhaps the most sobering realisation of all is that there is absolutely nothing we could do to stop such a flare.No most már googlezzen helyettem valaki más, vagy jöjjön valami hozzáértő.
A vörös óriássá válás kicsit meszebb van (~6 milliárd év) , de napkitörések azért többször is elpfordulnak egy-egy emberöltőben, természetesen szerencsére eddig nem voltak vészesek.Viszont a 2004 Mn4 érdekes lehet... Elég közel fog elhaladni, de elkerüli a földet.
-
Algieba
őstag
A Nap utolsó napjait az emberi faj már nem fogja látni. Ugyan vannak évmilliók óta létező fajok, de ezek egyszerűbb élőlények.
Az ember több tucat módon kihalhat a Nap vörös óriás állapota előtt.Egyszerűen csöppet sem találtam szórakoztató filmnek a Knowingot. Ezért kötöttem bele az óriás napkitörésbe. Aham. Ekkora hülyeséget...
-
Algieba
őstag
Izé kategória nálam a Knowing, mert nem tudtam belőni a műfaját, végül is mi a franc akart lenni? Katasztrófa film, thiller, sci-fi, misztikus film, dráma vagy mi?!? Jelenetről jelenetre változott a műfaja én pedig csak fogtam a fejemet, hogy ez mekkora katyvasz.
Ja, és a Nap nem tud ekkora kitörést produkálni, mert egy nyugodt, kicsi csillag.
-
-
ngabor2
nagyúr
a cigánymeggy az jó. csak mire annyit leszed az ember, amivel jóllakik... addigra este van
ettől függetlenül az egyik legjobb ízű. csak ne lenne annyira apró és ennyire rossz mag/hús arányú.
de én a meggynél jobban szeretem a cseresznyét. ribizlit is csak a bokorról csipegetve szeretem, ha le van szedve, már nem olyan a hangulata.
Algieba: az 5-centis jégesőről kolléganőimnek most már van konkrét fogalma... nem örülnek neki felhőtlenül.
én az olyan zivatart szeretem, amiben egyáltalán nincs jég. ilyet többet láttam, mint jegeset. egy sima felhőszakadásnak is megvan a saját diszkrét bája, különösen, ha a szomszéd előtt kiönt az esővízelvezető árok, mert a falu önkormányzata és egyes lakók nem hajlandók azt karbantartani...
-
tildy
nagyúr
Én mindig kivétel vagyok, tudhatnád
Bakker qrva meleg van odakinn, kinn voltunk a búcsúban, volt 5-6 sergő, de árus jóval kevesebb , mint annak idején.
Volt hullygully, avagy breakdance , de ezt most kihagytam, pedig imádom. -
-
Házilag sehogy. Ha szükség van a Ventolin-ra, akkor orvosi ügyelet, ott fel kell írniuk, főleg, ha viszel magaddal egy - akár régebbi - zárójelentést, hogy szükséged van rá.
Később pedig a kórházi vagy a háziorvossal meg kell beszélni, hogy írjon fel egy plusz dobozzal, tartalék gyanánt.
Aktív témák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest