- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Aktív témák
-
ladybug
őstag
válasz
macikos #38354 üzenetére
A természetes szagok közül riasztószernek sokan ajánlják a citrusféléket és a szegfűszeget, sőt a kettő kombinációját. Azaz, ha fél narancsra vagy citromra szegfűszeget szórunk, majd leöntjük tömény szesszel, a kipárolgó illat hatékonyan tartja távol a szúnyogokat. Szegfűszeg más módon is jó riasztószer: porrá törve gézzsákban akasszuk fel a lakásban.
A citrusok olaja bőrre, ruházatra kenve is bizonyos mértékig elriasztja a vérszívókat. Szúnyog és moszkitó riasztóhatást megfigyeltek még citronella, pálmarózsa, indiai citromfű, eukaliptusz, levendula, kámfor, rozmaring, kerti kakukkfű, borsosmenta, cédrusfa és pacsuli illóolaja esetén is.
A fűszereknél és citrusféléknél kevésbé kellemes a szaga az ecetnek, de egyesek szerint a szúnyogok is jobban utálják, így ecettel átitatott anyaggal hatékonyan távol tarthatjuk a vérszívókat. A gesztenye- illetve a diófa levele kifőzve is többeknél hatékonynak bizonyult.
Mivel az Off is alapvetően citrom illatú, próbáld ki ezt, mert ez legalább nem vegyszer.
Amúgy meg én is fel vagyok háborodva a szúnyogok miatt. Mióta férjemmel együtt vagyunk, mindig őt csípkedték. Nekem évente csak max 1-2 csípésem volt. Idén már legalább nyolcnál tartok és még nincs július.
-
macikos
addikt
válasz
macikos #17298 üzenetére
A múltkor éjszaka ugyanígy elkezdtem nézelődni youtubeon, akkor a fülzsíros és pattanás kinyomós videóknál lyukadtam ki...
Azt nem tudom, hogy most hogyan sikerült a "nem newtoni folyadékok"-tól eljutnom ehhez: [link]
Furcsa, de én röhögtem amikor megláttam
Azért nem kis tehetség kell egy ilyet összehozni
-
kételkedem
addikt
válasz
macikos #12417 üzenetére
Pedig ott voltak! Én láttam a filmet, amin lobog a zászló a holdon! Punk tum!
-Te John! Fogadjunk, hogy nem tudsz összeépíteni egy elektromos motorkerékpárt egy kompakt kocsival!
-Ki? Én? Na ide kamerázzál kicsirigó!
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest