- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #49971 üzenetére
Sajt, mi?
Próbálkozzunk egy megközelítő fordítással:
Több mint 30 nappal a dobozon jelölt időpont előtt az íze friss és lágy, közepe (gondolom, mert a szívnek sok értelme nincs) kemény.
Az ettől az időponttól számított 15 és 30 nap között sokkal lágyabb, íze hangsúlyos és kellemes.
Kevesebb, mint 15 nappal az időszak előtt a sajt puha és lágy, íze lényegesen jellegzetesebb.Ilyesmi.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #49966 üzenetére
nem mellesleg most olyan tecsós fadobozkás "french camembert"-t vettem, hogy levágtam a tortából egy kis szeletet, hát nem kifolyt a kérgéből..
muszáj bekanalaznom ami kifolyt, de tanulság, hogy ezt csak élére állítva tárolhatom
hálistennek én jó néhány éve leszoktam a trappistáról, pontosabban a trappistának csúfolt sajt-túró selejtkeverékről, bár nem mindig van kedvem a kellő pénzt kiadni a megfelelő sajtra, de ez 250 g és 489-be fájt, és istenkirálybrutál jó.
ééés, megtaláltam azt a sajtot, amit nemrég franciaországban ettem reggelihez. most perpillanat nem emlékszem a nevére, de szintén tecsóban 1450 Ft egy 20 dekás szelet matt francia fóliacsomagolásban, és a sajt kérge olyan, mintha prézli lenne, de persze nem az. amúgy meg keményebb sajtféle.
amúgy van jó trappista is, de annak nem 899 Ft kilója, és sajna nálunk nem kapni. -
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #49910 üzenetére
Én cseréltem már defektes kereket nyár közepén, vízszintes, betonozott parkolóban, miközben egy árnyas fa alatt szellő simogatta az arcomat. A gond az volt, hogy a gumis légkulcsal úgy felverte a csavarokat, hogy teljes testsúlyommal ugrálva a kerékanya kulcson csak annyit értem el, hogy a kulcs kiflivé görbült!
-
kételkedem
addikt
válasz
BlacKSouL #49839 üzenetére
Felétek már az emberek egymás orrát rágják? Tényleg valami különleges hely ez a Salgó!
-
BlacKSouL
addikt
-
-
-
válasz
BlacKSouL #49743 üzenetére
Nekem előfizetett 5mb-os netből ennyi maradt
.
-
pohár
félisten
válasz
BlacKSouL #49740 üzenetére
nekem is volt egy ilyen estém vagy 3 éve nyáron... haver hív hogy menjünk boroskólázni, nem iszunk be nagyon, mert nem hiányzik a májunknak
jó, ott volt egy jó ismerőse, én csak látásból ismertem, ő már kicsit be volt csiccsentve, na akkor kezdjünk neki mi is: a 2-1es bk-at majdnem húzóra ittam, vagy 2,5 liter bort így betakarítottam, aztán ez a marha kitalálta hogy menjünk át másik kocsmába, az nyitva van 0-24 hétvégén, hát ott még Jägert is ittam meg 1-2 boroskólát, hát az éjszaka végére 3 liter bor és 1-2 deci Jäger betermeltem, hát a kocsmában jött belőlem mindenhonnan a bor, kemény egy este volt...azóta van hányingerem a bor szagától is
-
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL #49482 üzenetére
Egyelőre okésnak tűnik, kicsit szokni kell, meg másfélszer akkora mint a régi, meg programozni is kell majd a sok gombokat, de majd kialakul. És nem vakít, nem világít, sötétség lakik az alján, viszont olyan fura gumiszerű tapintású műanyaga van, remélem ez csak nagy sokára kopik le majd róla. Duplakatt gomb nagyon jó, oldalsókat még nem nagyon használtam. Tekerőnek beállított gyors oldaltekerés jobb, mint tekerni a tekerőt. Ha a piros duplakatt gomb ne lötyögne a helyén, azt mondanám teljesen egyben van.
És irgalmatlan újműanyag szaga van. Kimentem, majd bejöttem a szobába, és vágni lehet a szagot. Nagyon nagyon szagos. -
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #49464 üzenetére
Nagyon hasonlót nyúzok úgy három éve az irodában, tehát napi 8 órát minimum, és felületi kopáson kívül semmi baja, azóta a kolléga már 2-3 egeret vágott tönkre s kb. ugyanannyit dolgozunk.
"A másik, hogy a görgő viszont felfelé és lefelé tekerésnél is néha ellentétes dolgot csinál. Ugrál, olyan mintha pl. egy hajszál lenne a fénykapu előtt, valójában semmi sincs az útjában." - Ez volt a hibajelenség a kolléga megmakkant egereinél is, egyszerűen kuka.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #49420 üzenetére
csomagolástechnikai kérdés elsősorban.
mivel a csomagolóanyagban lévő cucc értéke szinte 0, ezért tökmindegy, mennyi az odabenn rejlő cucc: az egyetlen ármódosító tényező a csomagolás. a 1 literes PET palack és a 2 literes PET palack előállítási költsége szinte ugyanaz - mint ahogy az 1 és 2 liter cola ára is szint efedik egymást (előállítási oldalon)
így aztán nyilván 2 liter cuccot éri meg inkább eladni, és 10el többet keresni rajta. de a kínálatban kell tartani a literest is, mert sokan azt választják: nem szeretik a nagy palackot, nem szeretik, hogy mire megisszák a 2 litert, az megdöglik, stb.a sörnél szintén ebben kell keresni a dolgot: a 0,33 és 0,5 liter sör közötti árkülönbözet elhanyagolható. a 0,5 visszaváltható üveg, ergo nem költség a sörgyáraknak, nem úgy, mint a 0,33 - az bizony pénzből van, sokból. és nem visszaváltható. de kínálatban kell tartani, mert bizony a legtöbb vendéglátóegység (diszkók, stb) kisüveges cuccokat tart csak, mert azt lehet jó drágán adni. az értelmesebb ember meg nyilván megveszi a félliterest.
egyáltalán nem ésszerű egy vevőnek, hogy a kisebb többe kerül, mert nem gondol bele, hogy a kidobandó üveg a legdrágább dolog az egészben, s ezt ráterheli a gyár.kezdek fáradni, de remélem érthető.
remélem nincs több kérdés
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #49418 üzenetére
volt egy készlet 400grammos. be volt árazva. fogyott szépen, de maradt belőle.
jött egy új, 500gros készlet, akciós áron. beárazták. el fogják vinni az egészet a picsába, s röhögnek a 400grammoson. aztán meg elviszik a megmaradt 400grammosakat is, hisz akkor már csak az lesz, ha elfogy az 500as, senkit nem fog érdekelni, hogy ez a 400as előbb jött, mint az 500as, ami már nincs. a szavatossági időn bőven belül van a régi készlet is.nem kellett duplán melózni, átárazni, átpakolni, kevesebbet keresni a 400grammoson stb.
egyenlet megoldva.
következő kérdés?
-
Pisztillus
senior tag
válasz
BlacKSouL #49327 üzenetére
Ha ugyanaz az áramlási rendszer alakul ki, mint az év folyamán végig (meridionális) (csak novemberben szakította meg egy másik fajta, a zonális - ennek volt köszönhető a jó idő), akkor bizony nem sok jó vár ránk - na de most még bizonytalanság uralkodik az előrejelzésekben 1 héten túl.
adyz.: Ha ezt is úgy szereted és gondozod, mint a Panda-t, akkor nincs gond, jókat fogsz autózni vele is. Sok balesetmentes kilométert kívánok!
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL #49252 üzenetére
Alacsonyak....
Bakker , úgy könnyű 56 kilónak lenni. Dobjanak magukra plusz 15 centit , azt akkor nézzük meg, átlagban kijön-e az 56 kiló. Inkább 65 lenne az, úgy, hogy egy deki felesleg sincs rajtuk.Mondjuk engem sem gondoltak 85nek mostanában
Hiába na, férfimagassághoz férfisúly dukál.
-
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL #49203 üzenetére
hja, hát ha ülőmunka egész nap, akkor nyilván mozgás. de az nem ph
"szerencsére" én szinte egész nap mozgok, mindamellett hogy sok a meló a gépnél is, nomeg a telefon a legtöbb...és én sem tartozom a déltől mindent leszarok emberek közé, s ha 3kor jön a kamion, akkor senkit nem érdekel hogy 3ig dolgozom pénteken, le kell pakolni.
bezzeg a vendéglátásban, óh, be szép volt a napi 16 óra!
-
bolondember
MODERÁTOR
válasz
BlacKSouL #49189 üzenetére
látom számodra nem jött át.
a lényeg:
Feri úgy fog fel minden egyes munkanapot (hétfő, kedd, szerda, csütrötök és a péntek délelőtt), minthaz HÉTFŐ lenne, mert minden nap szar.De péntek déltől ő már azzal a felfogással dolgozik, hogy az hétvége, s így sokkal jobban elviselhető a hátralévő pár óra..
-
venember83
nagyúr
válasz
BlacKSouL #48849 üzenetére
Egyáltalán vajon mekkora a max méretű aszteroida, ami még elég a légtérben? Ötven kilométer mondjuk elég soknak tűnik, akkora tuti nem ég el, legyen az bármilyen kőzetből.
Szvsz ha szerencsések vagyunk, és mondjuk a Hubble épp arra tekint, akkor tán van még időnk * egy jót. Szerintem.
Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest