- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csakb
őstag
Mivel nagyon halvány, és csak pár tized mp-ig tart egy sprite, ezért sajnos kell a fényerő, és a nagy ISO is. Meg hogy már sötét legyen. Nem véletlen, hogy 1989-ben fedezték fel a jelenséget, pedig biztos létezik már pár milliárd éve.
A pofa egyébként Canon 450D-vel, Sigma 1.4/30-cal f/1.4-en, ISO 800-on, 4-5 sec expókkal készítette a képeit.
-
tzimash
őstag
gyártó szerint TTL-t tudja. Nem lehet hogy kevered a Mezt 36 c-2-vel?
Ja, a többi szín teltségéhez képest a zöld a kanyarban sincs. Erre gondolsz?
-
-
Mr.Csizmás
titán
egyre biztosabb, hogy az akksi érintkezési hibája miatt szeszélyeskedik.
ha kinyitom az akkufedelet, és obival lefele tartom, az akku láthatóan a didis (két kerek forma
) felén fekszik az aknában. ha itt fogom, és ujjal felnyomom a felső feléhez, aztán bekapcsolom, akkor jó.
szóval következő feladat, valami közdarabot faragni szigszalagból vagy valamiből, ami kipótolja az akksi hézagját....
-
madgie
titán
-
Játékos
addikt
-
sebgutkopf
őstag
A záridő kitartással kapcsolatban még az a szempont is árnyalja a képet, hogy kérdés kinek mi számít éles képnek, tehát milyen határértéktől fogadja el a képet sikeresnek.
Korábban azt hittem, hogy nekem nagyon remegős a kezem, hogy nem bírok olyan záridőket kitartani mint sokan, sőt néha kimondottan el voltam ámulva, hogy valaki az 50-200 200-as végén ilyen 1/20-at kitart, míg én általában az 1/100-at se merem megkockáztatni. Aztán rájöttem, hogy ilyen esetben olyan képre mondják azt, hogy éles, vagy elfogadható, ami nálam élből a kukába kerül. Mozgó téma esetében ez némileg más, de számomra akkor is kell lennie olyan képrészletnek, ami teljesen éles.
-
-Shadow-
aktív tag
Látom vicces napod van.
Én is tudnék örülni egynek, de inkább valami olyat keresek ami nem kerül többe, mint négyhavi fizetésem....
Igazából 12-60 SWD, 50-200 SWD, meg fix 50-em ha lenne, pofám berfognám. De a realitásoknál, meg anyagi lehetőségeknél maradva, a 14-54 mellé, az 50-200, meg fix 50 talán összejöhet. -
-
PRO-peller
senior tag
-
Messer22
senior tag
HI
A végével van egy kis gond, ez addig ok, amíg kinyomtatod/előhívatod,de ma már a legtöbb TV/monitor 16:9-es, tehát a 4:3-os kép bénán néz ki rajta, de vágni lehet azért
Tájképekhez jobb a 16:9 szerintem.
Oly: D90-től (de nem alapbeállításon) felfelé érdemes hasonlítani, mert ez alatt csak raw létezett, a jpg felejtős de nagyon.
Az 510-et is meg kell piszkálni az optimális beállításokhoz. meg érdemes -0.3 EV-t tekerni a csúcsfények miatt.
Mondjuk, ha az epl1 belsejét beraknák egy 510 vázba, rá az epl2 lcd-je, 520 vakuvezérlése, már egész baráti váznál járnánk.
-
Mercutio_
félisten
Monnyuk ki: Kocsog
supercow: Ha megszoktad az Oly színeit és JPG-ben fotózol a Pana nem fog tetszeni, gyengébb a jpg motorja sokkal, szóval inkább E-PL2 ha ragaszkodsz a kicsi vázhoz, ha jó a nagyobb, akkor GH1 vagy GH2, mert a G2 a kicsikhez képest képminőségben semmivel nem jobb
-
asthring
tag
Én úgy tudom a szabályt, hogy a záridő legalább a gyújtótávolság reciproka legyen másodpercben, vagy annál gyorsabb, tehát 300mm nél 1/300s. Viszont olvastam olyat is, hogy kisfilmes megfelelővel kell számolni, tehát 4/3 szenzoron a 300mm az 1/600s vagy gyorsabbnál lesz oké, nem figyelembe véve a stabilizátort.
-
JohnyBlue
addikt
Reciprok nem ugy van hogy PL 300mm x2= 600mm x2 1/1200 zarido kell a 600mm hez
Most akkor tudományosan, hogy is van ez? Mert amit leírtál az kb. azt jelenti, hogy a távolság(mm) megszorozzuk 4 el és az adja az X et (1/X) A gépet ha A állásba rakom, azaz ő okosan számolgatja a dolgokat akkor ő nem így számol... Buta a gépem és fenekeljem el?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple MacBook
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Quadro FX 570 eladó
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged