- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Quadgame94
őstag
Akkor van gond az ADS-el, amikor a natív kontraszt jelenik meg. Egyébként miniLED esetében szerintem is elhanyagolható. FALD-nál azért nem mondanám. Mondjuk blooming az lesz bőven teljesen mind1 VA vagy IPS.
A TV csak egy eszköz. Ugye sokszor van az, hogy a tartalom alacsony minőségű és sokan érvelnek mellette, hogy azért nem látja a differenciát mert sima 1080p/720p SDR tartalmat néz. Az érv, hogy jajj te csak ilyen gagyi minőséget nézel, akkor ne csodálkozz, hogy nincs differencia. Van benne igazság, de szerintem nem teljesen igaz.
De én megfordítanám. Pont az a gond, hogy sok embernek elég az alacsony minőségű tartalom. Hogyan tudná, hogy a HDR neki kamu ha nem is néz ilyen tartalmat eleve... nem is tapasztalja meg. Sógoromat azzal győztem meg, hogy vegyen OLED-et, hogy nézettem vele sok sorozatot Netflixen, meg Disney pluson. A felirat miatt a régi tévéjén hatalmas blooming volt, a HDR-t egyből látta, hogy nem valami szép. Nálam viszont szép volt az OLED-en. Így lehet meggyőzni szerintem az embereket, hogy a jó minőségű tartalmat bebizonyítod, hogy az övén ronda lesz. Vagy legalább is nem annyira szép.i.
Na meg az is fontos ki min szocializálódik és egyszerűen van akit konkrétan nem érdekel - vagy nem hajlandó kiadni annyi pénzt tévére. Legjobb barátom pont ilyen. Nagyon durva mennyire igénytelen
Sorozatbarát és társai megy nála a sima IPS LG tévéjén laptopról rádugva
Ha neki ez jó... Ő dolga.
-
-
Ez is már olyan mint a telefonok, évről évre kiadják az "újabb" aktuális szériát, kisebb változásokkal, csak ugye jóval drágábban! Itt is érvényes, hogy sokkal jobban megéri gyakorlatilag fél áron megvenni az előző évi modellt, mert egyáltalán nem rosszabb sőt sok esetben az újabb modell vissza lépés az előzőhöz képest, persze nem minden esetben, és most nem az aktuális G4-ről beszélek, csak általánosságban! Plusz ez az Oled technológia is elért arra a szintre, hogy nem igazán tudnak már akkora különbségeket produkálni évről évre, vagy újat mutatni! Nem véletlenül kezdte el a Samsung, a más technológián alapuló tévéit gyártani, elég jó irány, de be kell látni, hogy az emberi szem is korlátozott, tehát egy idő után csinálhatnak a gyártók bármit, az emberi szem nem képes egy idő után látni a különbséget, mert elérték ezek a tévék már a maximumot 😳 A nagy áttörést majd egy teljesen más irány fogja megtörni, mondjuk egy holografikus megjelenítő, mint a Különvélemény című Tom Cruise filmben ami volt
-
-
-
Pro Koryak
addikt
-
Pro Koryak
addikt
Én is leírtam, értelmezd!
De segítek, hivatalos helyről = 3év garival kapsz 380e-ért 55B3-ast vagy Philips 55oled 718-ast akkor 300e felett egy 1,5éves 55B2 nem alternatíva!!!Nameg 340e volt az 55B2 kifutó ára, akkor 300e felett megint csak nem igazán éri meg a használt.
-
Pro Koryak
addikt
Amikor 340e körül volt a bolti ára, akkor ér ~310-320e-et 1,5évesen. Azért nem ennyire ostobák az emberek, szerintem. Ahogy írják, max 250, de lehet ennyiért sem viszik el.
370-380e körül meg van új:
55B3, Philips 55oled718
400e körül 55C3/55G2."A B3 -at azért említettem, mert szerintem meghatározó tényező az ára. Így ha azt meg lehet venni 30-40 ezerrel drágábban 3 év gyártói garanciával, akkor egy B2 biztos nem ér 300 ezret 1 év bolti garanciával."
Akkor ezek szerint egy 1,5 éves 55B2 megér 310-320e-et, amikor vacsi új B3-ast kapok nem sokkal drágábban
Már rohanok is...
-
-
Persze tudom, hogy az LG nagyon jó szervíz háttérrel rendelkezik, én csak arra reflektáltam, hogy ha van vadonatúj bontatlan (most a garancia időtől tekintsünk el, hogy csak 1 év) 300K-ért, akkor emberünk használt tévéje miért érne többet? Szerintem egy használt 55"-os B2, legjobb esetben 250K amennyiért el lehet adni, szerintem ez a reális ára, persze kinek mi, hirdetni bármennyiért lehet, az eladás már más kérdés, azt majd a piac eldönti
És igen annak tudatában, hogy a B3 elérhető 3 év gyártói garanciával 340K környékén, nos így nincs is miről beszélgetni a B2-ről használtan 270-ért vagy 300-ért bontatlanul, garanciától függetlenül
-
torma1981
veterán
Nekem sima CX volt. Tökéletes volt játékra. Pedig abban tuti nem volt ezek közül egyik sem. Nem tudom mit is takarnak.
PC-re mint monitornak szerintem nem annyira lehetnek fontosak mint pl PS, stb. Úgy is a VGA adja ott a kraftot, beállításokat stb. Majd kipróbálom milyen.
-
Dexter17
tag
Igen ettől a lötyitől lett kék, és asszem a folyadék színe is olyasmi. Desztilált vizet próbáltam nincs változás.
Ezért gondoltam az ethanolra de még nem mertem, csak akkor ha itt valaki ilyen tévén már használta és ad visszajelzést, hogy nem lesz rosszabb.
Amúgy valószínű záros időm belül felrakom itt a fórumra és nyomott áron eladom. Egyszerűen nem akarom minden nap látni és szembesülni a hibámmal. Egy előnye van, hogy kicsit sötétebb szobában egyáltalán nem látszódik használat közben, ezért nem borítottam még le a pics@ba.
-
zack
nagyúr
Mivel nem szoktuk az átutalást választani, csak azt tudjuk, ha elutaljuk, akkor azt a másik fél lényegében azonnal meg is kapja, így számomra ez nem volt egyértelmű, hogy erre vonatkozik. A másik, hogy én az ügyfélszolgálatot hívtam, megkapták e, ott pedig egy LG dolgozó azt mondta, a bank tartja vissza a pénzt 3 napig, nem pedig azt, hogy "türelmét kérjük 2-3 nap erejéig, amíg a könyvelés feldolgozza az átutalását". Nyilván ideges lettem, mert a bank nem tarthat vissza pénzt. Ezért indult be a sztori mint egy lavina. Az, hogy a könyvelés miatt van, és nem a bank miatt, ez már egy jóval későbbi szakaszban derült ki, de ezt korábban le is írtam. Ettől függetlenül le a kapalappal, mert segítőkészek voltak és gyorsak, amit szóvá is tettem.
Aki a tv-hez olyan soundbar-t választ, amiben van hátsó sugárzó is, és falra akarja szerelni, itt egy jó minőségű olcsó alternatíva:
-
hunspikey
őstag
Ja bocs, én meg azért nem értettem mert azt hittem láttad a korábbi slide feltöltéseimet, ott írom is hogy hihetetlen szép a panelem, egyedül halvány csontfehér alapon lehet látni statikus tartalom pl weblap esetén ici pici tinting szerű sávot jobb oldalon de csak jobb oldalon. Fura, mert a c9 tintinges volt slide esetén De az rendes kétoldali (vagy ha úgy tetszik középen egy hatalmas) sáv volt. Sárga slideon látszott egyedül mert zöldbe fordult a két széle. Ezt a sárga színcsatorna kis fin9mhangolásával simán el tudtam tüntetni.
De a G3 hibátlan hál istennek. Én sötét tónus őrült vagyok és áldom az eget hogy ennyire tiszta az 5% (és alatti) szürkéje. Így minden éjszakai svenkeléses jelenet makulátlan míg azért a c9-en, ha figyeltem, látszott ahogy úszik át a tartalom a sötétebb zónákon...
-
Dexter17
tag
-
Dexter17
tag
csak PC. Kezdtem LG CX utána C3, most, hogy összebasztam az S95C-t szeretnék ha jön vmi jó akció EB vagy olimpia alatt egy jó gaming TV-t. Az S95C-nek a 40Gbps sebessége 144Hz-en számomra katasztrófa és csalódás volt. 120Hzen jó volt, de 144-en egy ALT+TAB is kifikkantotta, homokórázott vagy 10secet a tv addig fekete képernyő. Persze azért filmeznék is rajta, de játék a fő mérvadó. Tény, hogy a C3hoz képest szebbek a színek a Samsung QD-nál, de nekem ez csalódás volt ez a tévé.
-
Malfroy
aktív tag
Nemrég találkoztam egy legendás régi plazmatv-vel, na annak is jó hangja volt mai gyári hangszórókhoz képest. mióta a sok milliós stereo hangfalrendszerem optikán összekötöttem tv-hez, kicsit átírta az élmény faktort, hogy így is lehet filmezni,hogy a szoba eggyé válik a filmmel konkrétan. Ezután már minden tv gyári hangszóróvá meg soundbar ilyen doboz hangú,dinamikátlan,erőtlen,hatástalan., dehát ennyiért legyen is jó a highend hifi.
-
Sasi001
senior tag
-
-
Dexter17
tag
Igen a problémám onnan indult, hogy az Lg C3 és ez egyforma idős, 2 szobában. Egyszerre szoktam takarítani, portalanítani, áttörölni. Míg az Lg gyönyörű szép sehol egy karc, ez telement apró nagyon sok mikrokarccal. Tudom, bekapcsolva nem látszódik de nagyon baszta a csőröm. Először desztilált víz attól lett kurva kék az egész. Utána 2 különböző drága takarító alkhol mentes. Sose lett direkbte fújra a képernyőre csak finom mikrosztatikus ronggyal. Többet is használtam egyszerre. De a karcok csak több lett és a lehető legóvatosabban semmi nyomással lett törölve. Itt kezdtem tikkelni, és igen hagyni kellett volna a picsába. Először jött más oldalakon a petróleum alapú vazelin. Semmi nem történt nem változott. Utána jött az utolsó megoldás, és mielőtt rákentem 6x meg lett nézve, hogy nem maró, nem kaparó nem csiszol, kipróbáltam más hasonló felület, műanyag, laptop, bánat tudja még min (nem tv) Utána történt az ominózus körkörös óvatos beavatkozás, és ennyi. Azért hozzáteszem nem magamat védem mert már megbékéltem, hogy az összes apró karc az mind ezen a védő, tükröződésmentes rétegen van/volt nem az kijelző karmolódott meg. Csak kérdem én, nem lehet hogy a samsungnal sokkal de sokkal érzékenyebb ez a rétege és most úgy kérdem ha semmit nem kerül rá.
Nagyjából kiventiláltam magam, köszönöm az építő hozzászólásokat, jól esik, írok majd ha megjön a válasz a samótól. -
cs.zs.
veterán
Értem ezt is, mindenkinek van a sztoriban igazsága.
Egy rágőzölt/ráégetett bevonat nem jöhet le háztartási pl alkoholos szerektől.
(jó, mondjuk a nitrohigító nyilván más)
Kérdés hogy az említett cucc melyikhez van közelebb...
Nem egyszerű ez, de mindent el kell követni hogy Happyend legyen. -
Dexter17
tag
nem így néz ki, azért nem is találtam meg, csavaros a vége, de az is lehet, hogy régebbi a kiszerelés. Nincs már nálam, de sajna már nem változtat a tényen .
Mondják, hogy hibáiból tanul az ember, futok még pár kört, hátha valamit kihozhatok vagy elérhetek, de nem reménykedem túlságosan. -
-
bwoay
nagyúr
csak ezután meglátásom szerint joggal merül majd fel, hogy
melyik szériában,
melyik régióban (!)
és melyik évben lesz ez így...
Ez ugye az a Samsung, aki valami hasonlót játszik mobiltelefon SOC terén, rendre komoly felháborodást keltve, annak ellenére, hogy az egy publikus specifikáció.
MaxxDamage:
a tesztből az fog kiderülni, hogy a tesztelt darabban mi vanszóval én remélem, hogy ez végül nem úgy fog megvalósulni, hogy szériaszámokat, gyártási időket meg miegyebet kell majd csekkolgatnia annak, aki nem bízná a véletlenre.
-
Nekem Philipsen van mindkettő,de már nem emlékszem hol lehet kikapcsolni a DoVi-t ha van rajt más is. Mintha eltünt volna belőle ez az opció vagy már nem találom. Régebben emlékszem hogy kikapcsoltam és tök egyszerűen.. Lehet szervízmenüben? mondjuk az nem egyszerű...
Dolby Visiont ajánlja fel a Prime-on a HDR10+ anyagoknál is , hiába támogatja a Tv.
-
-
PlayMax
nagyúr
Samsung és LG TV -nél nekem még nem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel. Biztos előfordul náluk is probléma, de szerintem ritkább.
Régebbi LG TV k szoftverét mondhatni mostanra szinte használhatatlanná tették ,ez is volt az egyik fő ok hogy eladtam a G1-et ,annyira belassult a rendszer.
A másik ok pedig ,hogy a cserélt panel véletlen sem érte el az eredeti panel minőségét... -
ricsip
addikt
Samsung és LG TV -nél nekem még nem volt negatív tapasztalatom a frissítésekkel. Biztos előfordul náluk is probléma, de szerintem ritkább.
Egy 10 éves korábbi samsung tv-mnél évekig nem jött ki update, ahogy az szokásos minden a gyártója által magára hagyott eszköznél. Aztán 1x csak jött ki 1 új update, changelog a moslék-cinikus ipari szokványos "some fixes". Felraktam, nem volt aemmi látványos változás, mint ahogy az updatek 99%-a sem szokott látványos lenni. Cserébe kipucoltak belőle egy jópár régebbi videó + audió kodeket ami update előtt persze gond nélkül működött. Az update után többet már nem. Rollback-elni nem lehet, hogy lehessen bizonyítani a dolgot.
Sajnos ez a termék életciklusa alatti butítás az ilyen bevett szokás, samsung-nál, lg-nél is.
Bizonyítani pedig az átlag birka fogyasztó soha az életben nem fogja tudni, mert a samsung, lg baszik írásba adni a technikai részleteket. Csak egy feldühödött kirúgott dolgozójuk bosszúja tudná a szennyest kiteregetni. De mindenki gyáva a tetves munkáltatója mocskos anti-konzumer húzásait kirakni internetre, kockáztatva h. a saját életét bassza el hosszú évekre. Snowden 10 éve kipakolta az amerikai titkosszolgálat globális megfigyelési szennyesét, az átlag hülye ember abból sem emlékszik már semmire, pedig az cseppet nagyobb horderejű, mint egy hülye tv szoftver apdét changelog-ja.
Alternatíva mondjuk lenne, de ehhez is emberek ezreinek összefogása kéne, ami soha nem szokott megvalósulni. Illetve sok meló. Lista az eszközök azonosítóiról, teszt lefut update előtt és után, bizonyíték h. az update baszta el pl. az xvid lejátszást, vagy h. csendben kiszedte samsung, lg a DTS kodeket a tv-ből, ami gyárilag még működött évekig.
Csak sajnos ilyen "véletlen" hibákból van ötezer csak az elmúlt 10 évből. Olyan szinten elterjedt a jelenség, h. belefásult a vásárló, tudomásul veszi h. ilyesmi történik a tv szoftverével is.
Szóval h. nem történnek disznóságok rendszeresen update miatt, csak mert nem nagy piros villogó szöveggel buktatja le magát a samsung, lg h. épp kibaszott veled, na ez mind nem igaz. -
paatrick
őstag
Ez biztos valami beidegződés régről. 1 éve volt foci VB, egy kanyi akció se volt rá. Max az ilyen Hisense, TCL TV-kre akik épp szponzorálták. Olimpia ugyanez. Nagy márkák már nem akcióznak, főleg nem oledet.
Az utolsó ilyen nagyobb akciókor vettünk TV-t vagy 12 éve, MediaMarktban fizetés után lehetett kapura rúgni és ha betaláltál a lyukba akkor kaphattál vissza 10-20-50%-ot. Azóta semmi nem rémlik nekem, pedig én is mindig megyek hogy na most biztos lesz akció... aztán semmi
-
ricsip
addikt
A használt kép-forrás alapján dől el, melyiknél kapcsol be a screensaver. Ha a tv-n fut a media player, az PAUSE esetén kb 20 másodperc után behozza a screensavert.
Youtube-ban ha nincs lejátszás, talán az is screensaverre vált.
Ha pl. a HDMI bemenetről kap valami képet, talán pár perc teljes mozdulatlanság esetén elhalványítja. Viszont a screensaver pl. nem fog bejönni, és ki sem kapcsolja a képet teljesen.
TV adás esetén meg szerintem még ennyire sem fogja elhalványítani a képet, maximum a logo halványítás aktiválódik a kép egy kis részén. -
cs.zs.
veterán
OLED tv-ben pl a Spotify-jal az a jó, hogy elindítom az albumot, és perceken belül már le is pihentet a képernyő, és "nem megy bele az üzemidő".
Statikus képeknél ez gyári beállítás, gondolom mindben.
ZeneTV esetén ez nincs meg, bár az nem statikus, de mégiscsak "üzemóra". -
cs.zs.
veterán
5000 Ft-os meglévő otthoni internetre írtam alá további 2 évet,
398002 Ft-ot kell kifizetnem 21 hónap alatt.
Az akcióra felhívtam mások figyelmét pl a BestBuy topikban is -
torma1981
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest