- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Sony WF-1000XM6 – ez évi etalon?
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ren Hoek
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Igen ez pl az Expanse-nál volt nálam. Az első HDR anyag amit néztem és a zseblámpák kiégétték a koponyámat. Az SDR-hez képest meg sötétebb volt minden.
A C1-en már orvosolható tone mapping-el, meg az OLED fény mahinálással.
Ami nekem segített,Dynamic Contrast: Low. Ez viszonylag pontos (B7-en). Cinema mód és OLED fény csökkentése.
Valahogy utána ez volt a természetes már.Trónok Harca, Vaják, Ex Machnina ezeket néztem HDR-ben és teljesen jók. Összevetve az SDR-el.
...de ez nagyban függ a mastereléstől. A HDR szerintem sokkal többre képes mint igazi napsütés vagy szemet kiégető ablakok. Sötét tónusok gazdagsága pl.
Jut eszembe, ti az SDR anyagokat milyen gammával nézitek?
High1 vagy 2.4 Cinemában?... Mert úgy pl nálam a Legion sorozat SDR, közel brutálisan jól néz ki 1080pben is.Amúgy nagyon beteg, nyomasztó és vizuálisan zseniális az a sorozat. Egy művészfilm az X-menből.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- Samsung Galaxy S25 FE - fenséges, felejthető vagy felesleges?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmgyűjtés
- Hardcore café
- További aktív témák...
- LG OLED65C41LA OLED 3 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- 55" OLED 4K S90C Smart AI TV (2023)
- LG 55" G5 OLED evo 4K HDR 165Hz Smart AI Gaming TV
- Sony AG9 Master Series OLED (55") GARANCIÁLIS 2026.06.15-ig! Panel futási idő igazolt 2460 óra!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 5700XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD!
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- Bomba ár! Acer Aspire A315-56 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor