Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Teljesen igazad van! - de full kotta kezdőknek akik csalódott nézegetik a félmilliós OLED tv-t és látod van ilyen : ül előtte 55-ös brightnessel és nem boldog, szóval ezeknek a társainknak valahol el kell indulniuk. Játszani kell vele - ismerkedni- ez egy csodálatos világ végtelen lehetőséggel. Lesz, hogy rosszabb lesz, lesz, hogy undorító, lesz hogy lila lesz a feje mindenkinek, de a tudás majd egyre gyűlik és egyre jobb profilokat fog minden erre nyitott tulaj csinálni magának. És hidd el magától előbb utóbb el jut odáig, hogy felismeri a kóülönféle problémákat és rá fog jönni hol kell belenyúlni.
Az írásom tudtam, hogy ki fogja verni a biztosítékot minden hozzá értőnél, a profi kalibrátorok meg majd egyenesen keresztre feszítenek. De itt meg kell tudni különböztetni, melyik a helyes megközelítés:ha te bemész egy Michelin csillagos étterembe és sótlan a leves, akkor mit teszel? Itt válik ketté az egész világ és a TV-nél is itt válik ketté a cucc? Hiszünk a gyári profilnak és nézzük még ha nem is tetszik? Netán hívunk kalibrátort aki 0.1-es DeltaE-re lekalibrálja, de nekünk nem tetszik mert pl nem elég színes - na ekkor mi van? A pénzünkért nem szórakozni akarunk?
Szóval szerintem megéri vele foglalkozni, mert egyre többen egyre jobban fogjuk érteni a kijelzőt, és végül is ez az egész nem arról szól, hogy elégedettek legyünk a magunk teljesen szubjektív módján a látott képpel? Ez ízlés kérdése és nem lehet ezzel vitatkozni. Ha lehetne akkor senki nem ülhetne szerintem renault-ba és ne használjon ikea kést csak egyedi japánban kovácsolt szénacélt mert az a referencia
Szóval szerintem ez egy szubjektív, teljesen önző buli, ki hogy szereti. Oszthatjuk az észt ész nélkül hogy minek hol kéne állnia - de minek. Inkább legyen mindenki boldog a TV-vel és ha egy embernek is tudunk segíteni azáltal hogy segítünk neki nem tetsző dolgon állítani akkor miért ne tegyük?
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- EAFC 26
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Raspberry Pi
- BMW topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Videós, mozgóképes topik
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- További aktív témák...
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Samsung QE55S90DAEXXH 55" S90D 4K UHD Smart AI 144Hz OLED Gaming TV
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Xiaomi Redmi 15 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Vhiktor