Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Grande Ale #22914 üzenetére

    Inkább marad a sima Színház. Az Otthon (Home) helytelen, a sima a helyes. ;)
    Sőt, ami azt illeti a DV Game/Játék mód is jó (jobb, mint az Otthon vagy Eredeti).

    ---

    CalMAN-el kalibrálható amúgy a Dolby módok is, de PC-n egyelőre nem megoldott a DV jelgenerálás, én pedig nem vagyok az a típus, aki kiad $2000-ret egy $10 értékű kis kütyüért (saccra körülbelül ennyit ér egy olyan "very-very-professional - patented by 'TRUST ME' - signal generator") és a fene tudja mennyi pénz megy a Dolby-hoz a maradék $1990-ből csak azért, hogy megkeserítse az emberek életét a zárt szabványaival (és mennyi marad a gyártónak a "szellemi tulajdonért", amit ilyen esetben oda áraz, ahova csak mer, mert nincs alternatíva a vevő előtt). Már ha van ingyenes alternatíva, és van is a HDR10 személyében (csak ugye mindenhol megbújik a Dolby lobbi, lásd pl. Netflix is).

    Épp emiatt én eleve bojkottálnám a DolbyVision-t minden szinten. Egyedül amiatt érdekelt, mert a Netflix-nek nem tudtam mondani, hogy használjon inkább HDR10-et a TV-n.
    Viszont most már lehet HDR10-ben Netflix-ezni Windows 10 alól (igazából ott sem szabad döntés, csak egyszerűen nem megy Win10 alól a DV, szóval ezért van HDR10 :D), szóval ezen túl inkább így fogok tenni (a TV beépített Netflix app-ja helyett tolom majd Win10 Store-os Netflix app-ból).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák