Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• envagyok

veterán

válasz Joshi #2073 üzenetére

Az hogy miket készítenek a gyártók, azt nagyrészt a saját profitéhségük magyarázza.
    Pl ív készítése amivel drágán tudták eladni a tv-t, hozott extra profitot, de mondjuk 4-5khuf alatt már nem.
    A gyárban a 4k és a fhd panel készítése ugyanannyi, ezért miért is olcsóbban eladható fhd-t csinálnának?
    Vagy a különböző "képjavító" technológiák erőltetetése. Ami csak marketingnek jó a 100-as IQ alatti embereknek, akik azt nézik hány Hz-es a tv, hány megapixeles a fényképezőgép.
    Múltkor teszteltem egy Nikon 1 j5 több mint 100ezres fényképezőgépet. Rosszabb képeket csinált mint a telefonom :) De marketingje az van.
    A vevőknek, nekünk az lenne jó, ha tartós, minőségi termékeket vehetnék olcsón. Na ezt felejtsd el. A marketing (dobd ki a régit vegyél újat) és a tervezett anyagi, technológiai avulás pont nem a mi érdekeinket szolgálja.
    Igenis lenne értelme még HD Ready tvt is készíteni, de azt még az fhd tvnél is olcsóbban kellene adni.
    Kb 20 éve sok tvt hoztam be, a közel 60kg súlyú csúcs sonykat 100k körül adtam. Azokban még volt anyag, most az ugyanilyen új technológiájú tv feleannyi anyaggal 1milla. Bravo.
    Erről szól minden, a profitról.

Új hozzászólás Aktív témák