Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
addikt
Az senki nem kérdezi meg, hogy hány km van benne és eddig milyen olaj volt beletöltve?

-
Dobni kell egy e-mailt a POHU-nak, hogy mizu, mert lehet a kiadás óta változtak, mint #13797 ParmaBoy írja és nem a könyv szerinti 502.00 kell bele.
Szerk.:
Múltkor hoztam az infót a szerelőről a videóban, hogy ő abba a CRTDI-be, ami ~300 ezer kilométert lement 5w30-al, abba ő nem tenne már 0w30-as motorolajat. -
Asbee
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Kézikönyvet megkell nézni. Bármennyire fura is, de valamiért 502.00 van GTE-hez, legalábbis egy ideig tuti.
-
ParmaBoy
aktív tag
Egyébként ez párba jár az 507.000-val. Régebben 5w30 acea C3 volt, jelenleg viszont a gyári olaj 0w30 lett (és az előírást visszamenőleg módosította a VAG). Amúgy pl. a motulnál van 504.000/507.000 acea c3 olaj, ami több mindent teljesít (a klasszikus long life olaj)és van speciálisabb, ami csak ezt a két VW szabványt tudja.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Igen 504.00 kell bele. Kozben kiokositottam magam.
-
-
Qru
MODERÁTOR
VW Golf GTE MY16.
Ebbe milyen olajat ajánlotok? A VW szabványokat nem annyira vágom...
-
-
Audience
aktív tag
Ott vagy PAO (Polialfa Olefin) egy olaj, ezt hívják arra full szintetikusnak vagy HC (Hidro Crack) azt meg szintetikus technológiával gyártottnak. Tehát van különbség a kettő között, de teljesen igazad van a jelölés még EU-n belül sem konzekvens. A Full szintetikus régebben csak a PAO olaj volt.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Tőlük egy csavart nem vagyok hajlandó venni.
-
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
-
-
Aktív szenes legyen minimum valamelyik nagyobb gyártó terméke, amit legkésőbb évente cserélsz. Ha szánsz rá pár ezrest mehet az antibakteriális most a Knecht/Mahle CareMetix azaz LAO a sláger, de ott a MANN FP széria, meg kb mindegyik nagy gyártónak van már ilyen terméke.
-
Értelek Titeket és köszönöm a konstruktív hozzászólásokat, de egyből a Semmelweis honlapját likelgetni, valahol nevetséges. Utána nézek a pollenszűrőknek.
Nektek melyik márka vált be? 1.7 dízel G Astrába kellene.
-
-
Asbee
veterán
válasz
Audience
üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű, Németországban nem mindenre lehetet ráírni, hogy full szintetikus, szabályzás van rá, melyik csoportba tartozik stb. Ugyanaz az olaj, csak az egyik a régi, a másik az újabb már. Német újabb gázos Shellekre, pl rávan írva, hogy földgázból.
Pl, full szintre
:

-
gg72
veterán
Ok, kösz mindenkinek, a Kauffer-től lenne: [link] Ez rendben lenne, akkor? Egy 1.3-as Colt-ba kellene, korábban már végigzongoráztuk a lehetőségeket, a Shell-nél maradnék.
Pollenből (aktívszenes) akkor inkább Mann, mint a Meyle?
-
tibbike01
addikt
Aktívszenes pollenszűrőből jók a nagyobb márkák szűrői, de ha maximalista vagy akkor Mann FP vagy Mahle Caremetix a 2 number one szűrő.
Egyik olaj tudja a dexos2 minősítést, a másik nem. Ne kép alapján rendelj, bármilyen kép lehet a weboldalon és bármilyet kaphatsz kézhez.
-
gg72
veterán
Aktívszenes pollenszűrőből a Meyle is jó lehet a Mann helyett? Illetve van még Mahle-knecht antibakteriális hatással, na ilyenem sem volt még.
Valamint a két Shell olaj között lehet vmi különbség a csomagoláson kívül?
-
-
KillerATi
tag
Ránéztem, de Motul 300 csak 75W-90-be van, nekem ugye 80 lenne az előírás, nem tudom mennyire kompatibilis vele, meg ugye nekem inkább hidegen bajos, melegen jó, van 70W-80 olaj is, de tényleg nem akarok csak úgy bármit bele önteni, lehet több kárt okozok mint hasznot
Kék fehér dobozos Xado lenne, ami tudja ezt a “revitalizant” csodát, azt lehet kipróbálom majd, bár en sem hiszek ezekben, de hátha. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
KillerATi
üzenetére
Valtoolaj is jo tema itt. Majd vhogy beleveszem a cimbe.
Az nem full szintetikus olaj, probalj ra a Gear300-ra, nekem az nagyon bevalt. Esetleg a Xado-nak van meg speci olaja ami a fellabbal a sirban levo valtokhoz terveztek. Szkeptikus voltam vele de haver 1000 eves Avensis-eben bevalt.
-
KillerATi
tag
Ugyan nem motorolaj de hátha:
Az előírás szerint 75W-80-as váltó olaj kell az autómba, GL4 szabvány. Egy 2006-os Peugeot egyébként. Amúgy se a legjobb ezekben a váltó, nem egy Honda, na. Amikor megvettem az autót az 1-2 kicsit nehezen volt kapcsolható, leengedtem az olajat az szép tiszta volt szinte új, de nem tudni milyen, kapott Motul Motylgear 75W-80-at, és vajpuha es szuper lett. Viszont most a hideg idők beálltával főleg a kettes fokozat megint kezd kicsit karcos lenni, amíg nem melegszik be rendesen üzemi hőfokra a váltó is. 260e km van benne, közel 20 éves, illetve tudom hogy a korábbi életében nem volt kímélve a váltó, szóval nagy csodát nem várok, de a kérdés igazából az, hogy:
-Lehet-e illetve lenne-e értelme más viszkozitású olajat tölteni bele? Segíthetne esetleg? Láttam van mindenféle csodát ígérő váltó olaj adalék is, érnek ezek vajon bármit? Emberi árakon maradva, van jobb a Motylgearnél? -
válasz
sharkypeti
üzenetére
Az egy nagyon jó minőségű olaj.
-
Gyöször
senior tag
válasz
asdddsa
üzenetére
Nekem a suzuki váltóba 75w olaj kell, tehát 75w és nincs mögötte kötőjel és másik szám. Míg nem volt ilyen olajuk, addig vidáman ajánlotta bele a 75w80at, rövidebb csereperiódusra. De ha az első másodperctől szar lenne a váltó tőle?
Vettem bele petronast. Ha hamil tóninak jó volt vagy 6 vébécímre, akkor nekem is jó lesz vele furikázni. Én is motulos voltam, elengedtem őket, mikor a suzuki motorja becsörgött tőle. De mindenki azt önt amit akar. -
asdddsa
tag
Sziasztok!
Az miert van hogy a motul europai keresoje kidob egy rakas olajat egy adott kocsihoz(skoda fabia 1 1.4 16v 101le 2004) az amerikai kereso csak egy verziot dob ki. MOTUL 8100 X-CLEAN+ EFE 0W-30 amivel nincs is baj, de ugyan ez a kereso 1-2 eve 8100 X-CESS-t dobta 10w40es verzioba. Most akkor amit vegyek?
-
kungzi
veterán
Köszönöm szépen
-
kungzi
veterán
Üdv
2010-es Volkswagen Golf VI 1.4 TSI 160LE motorhoz inkább 5w30 vagy 5w40 ajánlott? Legtöbbször 8000km-ként cserélem az olajat. Melyik márka ajánlott? Eddig Liqui Molly ment bele. Köszi szépen -
2ozzmexy
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Köszi, ez alapján rendeltünk olajat is már, nem túl válogatós motor, de sajnos kényes az olajra...
22-es csapdája picit, de végülis sikerült egy 5w30as olajat rendelni, ami jó lesz bele.
-
raziel01
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
Skoda Roomter 1.2 CRTDI (2011)
Érdekes egyébként, mert most néztem egy olajszintet hidegen úgy hogy tegnap délután óta állt az autó és ugyan úgy középen van, mint tegnap üzemmelegen, pedig nem tűnt fel, hogy lejtőn állt volna az autó tegnap. Majd figyelgetem hidegen, mert olajfogyásra hidegen érdemes figyelni. Skoda úgy kéri az olajszintet megnézni; hogy üzemmelegen 5 perccel leállítás után, úgy pedig mindig magasabb, mint hidegen. -
-
Asbee
veterán
válasz
Gyöször
üzenetére
Elég nagy baj lenne, ha elpárologna ennyi olaj... Nem is erről van szó. Valószínű szimplán ennyire eszi az olajat. Több hosszú úttal, ez jobban kijön.(gyűrű, turbó, gázolaj kipárolgás olajból) Nem mintha vészes lenne az a 10 ezer /liter olajfogyi. Kb a kit érdekel kategória.
-
Gyöször
senior tag
-
Asbee
veterán
válasz
raziel01
üzenetére
Amelyik motor teljesen rendben van az nem fogja érezhetően egyiket jobban enni mint a másikat. Kis különbség lehet olaj és olaj között, de az nem az olaj hibája. Azért elég nagy eltérés, lehet éppen most futottál bele, hogy elkezdte jobban csipegetni, vagy más volt most a felhasználás, akár. Lehet a Totalt vagy Ravenolt még jobban fogja enni. Nekem pl a dízel golf, total, ravenol, LM, most shell 0w-30, egyiket sem eszi. Annó felújított Jettában, Castrol, Total, LM, ESP , egyiket sem ette. Kis eltérések lehetnek, de ha belevaló az olaj, megbízható márka, nem az a felelős.
-
raziel01
veterán
De ha a régivel nem ette akkor miért nem az olaj hibája?

Kétlem, hogy 198 ezer km-ig nem ette a régit, most meg hirtelen eszi az újat akkor nem az olaj hibája.
Jövő nyáron lesz olajcsere akkor mindenképp mást akarok belerakni. Vagy Total vagy Ravenol vagy valami minőségi. Addig meg töltök rá még egy fél litert, van itthon. -
raziel01
veterán
Azért eheti jobban az olajat a kocsi, mert gagyibb olaj lett a Mobil 1 ESP 5W30?
Régi változatból nem fogyott semennyire vagy max 9000 ezer km alatt 1 deci.
Most kb 4 ezer km alatt kb 4 deci fogyott. 1.2 crtdi -
A VAG a saját bőrén megtanulta az 1.4 tsi-vel(EA211).
Az autószerelő, akihez hordom Pirosat dumáltunk a motorolajokról és mesélte a láncos vezérlésű motoros autókba jó tapasztalatokkal vannak a Xado motorolajjakkal. A 3.0 literes láncos vezérlésű dízelekből mind eltűntek ezek az "érdekes hangok".
-
Gyöször
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem a Lada is láncos vezérlésű, szal 5w30 ezekután szigorúan. Mindig tanul az ember.
-
tboldi
nagyúr
Nem lehet, hogy inkább a szelepeket hallottad? Amíg nem nyomja fel az olajat a hengerfejbe, azok is szeretnek hangoskodni hidegen a nagyobb hézag miatt, aztán az olaj eltompítja 1-2 másodpercen belül. Persze ha vékonyabb olaj van benne, még hamarabb elhalkul.
De vannak még ilyen jellegzetes Jazz hangok, dugattyúkolompolás hidegen, aminek szintén a hőtágulás az oka, vagy a benzin lötyögése, mert a tank az első ülések alatt van...
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Láncos vezérlésű ezért 5w30-nál vastagabb olajat nem raknék bele.
Jó gondolat, nekem egyszer a C Corsa télen indításnál igen érdekes hangokat adott ki a 10W40-es olajjal. Az is benne volt a gépkönyvben, így némi nyugalommal töltöttem bele. Azóta soha többet.
Most 5W40 van benne, azzal indul rendesen. -
válasz
2ozzmexy
üzenetére
Elvileg nem egy válogató motor, API SL/SM/SN or ACEA A3/A5 kér és 10w40-0w20 enged mindent. Láncos vezérlésű ezért 5w30-nál vastagabb olajat nem raknék bele. Meg visszakerestem, más is keresett már hozzá, neki volt kézikönyvből infó.
Total Quartz 9000 Future NFC 5W-30
Shell Helix Ultra 5w-30
Motul 8100 Eco-nergy 5W-30
Más nagy gyártó hasonló specifikációjú terméke. -
2ozzmexy
senior tag
Sziasztok!
2007-es Mazda 3 1,6 benzin kisszerviz a téma, tehát olajszűrő, motorolaj, légszűrő és pollenszűrő, ebből a négyesből csupán a motorolaj hibádzik, egyszerűen nem találok konkrét infót, ha valakinek van hasonló autója egy gyári specifikációt tudna írni? Az olajkeresők 0w20-tól 10w40-ig mindent ajánlanak, még ACEA C2/3 olajat is... egy másik meg ACEA A5/B5, szóval eltévedtem az információs tengerben.
Köszi ha válaszoltok!
-
válasz
sharkypeti
üzenetére
Na én nem vagyok egy autószaki, olajfogyasztásnál a szelepszár szimeringek és a henger hézagok szoktak problémák lenni, utóbbinál gyűrűznek és perselyeznek.
Ezek szerepelnek-e a számlán?
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
sharkypeti
üzenetére
Ha felujitas utan eszi az olajat akkor az nem az olaj hibaja (tekintve, hogy belevalot kapott)...
Tuneti kezelesre mehet bele vmi vekonyabb 5W40 esetleg (Shell). De a motor attol nem javul meg.
-
Gyöször
senior tag
válasz
raziel01
üzenetére
Nekem a Lada 31 éves és 170e van benne gyári motor, 2 csere közt nem kell ráönteni olajat, de min előtt áll meg. De többnyire elfolyik imitt amott. Egyszer egy idióta segíteni akart anyunak mikor elakadt a hóban, elkérte a volánt hogy majd ő tudja hogyan kell. 5km re volt itthonról és 9 liter vizet öntöttem a 9.5literes hűtőkapacitásra, akkor lett meg a szint. Ez volt 20 éve. Semmit nem nyúltunk hozzá. Azt hittem majd szelepszár biztos lesz, de még gyári, a hengerfejtömcsivel együtt.
Ezekután ha így nyakalja az olajat 20ezerrel egy generál szervíz után az autó akkor ott nem az olaj gyártók közt kell válogatni.
-
Soma01
veterán
válasz
sharkypeti
üzenetére
Ha "durva" terhelést kap az autó, akkor inkább 40-es olaj legyen benne olyankor. Amúgy meg próbáld meg a Mobil olajat. Meg vidd vissza ahhoz aki felújította, hogy még mindig eszi az olajat. Te 3 decinként töltesz utána? 6000 alatt 1 liter nem sok, de motorfelújítás után sok. A felújítás után be volt járatva, plusz egy olajcsere beiktatva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- 007 First Light - Bemutatkozott a PC-s gépigény
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Eredeti játékok OFF topik
- Jövedelem
- Futás, futópályák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Pixel 7 pro 128/8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Shell Helix pl. 

Évente cserélem.