- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
batazs
csendes tag
Sziasztok,
iphone mellé keresek két okos eszközt. Az egyiknek az alapfunkciókokon kívül (pulzus stb) az alvásmonitorozás lenne a főbb feladata. Ehhez a xiaomi aktuális karperecét gondoltam. A másik eszköznek pedig a szokásos funkciók mellett a vérnyomásmérésben kellene minél pontosabbnak lennie. Árban nem nagyon szállnék el. Ár és színérzékeny vagyokKöszönöm!
-
Bazsee71
őstag
Nevezett esetleg valaki a Ticwatch E3 challengere?
Azt tudjátok esetleg, hogy honnan küldik az órákat, jön esetleg erre még VÁM, vagy ÁFA? Utóbbi gondolom 27%-ra lesz korrigálva.
-
N_A_S
veterán
Sziasztok!
Filózok rajta hogy vennék egy okosórát. Amazfit T-Rex -et néztem ki, mert tetszik a kinézete, illetve valamennyire strapabírónak néz ki, ami munkám miatt nem utolsó szempont. Viszont találtam jó áron egy Honor Watch GS Pro-t is, ami nagyjából így egy árban lenne vele. A kettőt összehasonlítva, melyik a jobb óra? Illetve a Honornál vannak e lehetőségek (óra tok) amivel megvédhetném az órát?
-
Spec
őstag
válasz
(ex)Cat #16091 üzenetére
Igen, nyilván az Apple Watch maximálisan tudja hozni azt amire nekem kell, csak éppen az ár/értek aránnyal komoly gondok vannak. A Huawei Watch GT 2 Pro úgy 80%-ban tudja azt, amit a legdrágább Apple Watch, mindezt kb. 1/3 áron, ami azért nem mindegy. Az anyaghasználata prémium kategóriába tartozik (titán ötvözetű ház, zafír üveg előlap, kerámia hátlap), amiben még talán űbereli is a jóval drágább Apple Watchokat.
Nyilván a funkciói, tudása némileg szegényesebb, pl. a Huawei nem tud EKG-t, se SIM nincs benne, így csak telóval együttműködve tud telefonálni, a szoftvere is egyszerűbb, de ezek a kompromisszumok nekem beleférnek cserébe a jóval kedvezőbb árért.
Egyébkent nem Iphone mellé kellene, szóval nekem ez se szempont. -
anrb
aktív tag
A hívás fogadás/indításra az autóban céleszköz a kihangosító. A gyári aranyáron van, de jó BT-s készülékeket gyárt a Jabra. A headset még közelebb van a fejhez, mint az órád. Én egy belépőszintű Plantronics headsetet használok 6. éve: 6e forint volt, két telefont kezel egyszerre és 11 órát bír a saját akkujáról. És mivel nincs mikrofon/hangszóró az órámban, vízálló is.
A véroxigén mérésnél éppenhogy nem mindegy a 96 vagy 89 százalék. Az a gond, hogy csuklón nem lehet jól mérni. Egy megbízható ujjbegyes csiptetős pulzoximéter fillérekért hozzáférhető, és 100 USD körül már van klinikailag validált kézi mérő, ami ceruzaelemről két napig elmegy és másodpercenként rögzít. Ehhez képest a Garmin, a Suunto, a Coros, a Withings, a Huawei, a Samsung és az Apple megoldása ablakon kidobott pénz.
Tudom, hogy Amazfit modelleken van tárhely zenének, volt pár Huami órám. Most esett le, hogy zene lejátszás vezérlésre gondoltál. -
pruzsi
őstag
Üdv!
Melyik a legolcsóbb okosóra vagy karkötő amiben van Folyamatos Pontos Pulzusmérés és Pontos Lépésszámláló? (Egyéb más funkció nem számít) -
Spec
őstag
Azt olvastam, de igazából nem mondott róla semmi rosszat, csak hogy a képességéhez képest túlárazott a 100e fölötti árával. Viszont mostanra már 70e körülire esett az ára, ami már szerintem teljesen rendben van. Tudásban szerintem vetekszik a 150-200e-s társaival is sok esetben.
-
Spec
őstag
Egyébként nagyjából amit találtam, és szinte teljes mértékben lefedi azokat a szempontokat, amit írtam, az a Huawei Watch GT 2 Pro. kb. 70e Ft-os árával, még igazán megérősnek is tűnik mondjuk egy Apple Watch árához képest.
Ezzel az órával kapcsolatban van konkrét tapasztalat, kíváncsi lennék a konkrét használati tapasztalatokra, véleményekre? -
HKorn
veterán
Ilyenkor mindig az a kérdés, hogy mire használná főképp? Garminok vérbeli sportórák limitált okosóra funkciókkal, nem annyira csilivili, de annál inkább hasznos transzreflektív kijelzőkkel. Huawei is inkább sportóra, mint okos, de zárt rendszerrel, edzés export lehetősége nem adott. Viszont nem annyira profi sportban, mint a Garmin. Samsungok meg inkább okosórák, sok funkcióval, telepíthető appokkal, rövid üzemidővel.
Amazfitet nem ajánlom, rossz a GPS benne.
-
ftc
nagyúr
Feleségem okosórát szeretne magának...
Nézegettem, de eléggé elvesztem a sok márka közül..
Amik neki tetszettek:
Huawei Watch GT 2 sima s Pro
Garmin Lily Sport
Garmin Vivomove 3S
Samsung Galaxy Watch
Xiaomi Amazfit GTR 42mm
SAMSUNG GALAXY WATCH ACTIVE2 40 MMMAx ár 250 EUR s igényesebb darabot keresek. Ami feltétel ne legyen szögletes.
Esetleg más vmi ajánlott ilyen ár értékben?
-
Spec
őstag
A hívás fogadás, és indítás az órán keresztül azért lenne jó, mert pl. vezetés közben praktikus dolog. Egyrészt amúgyis le van foglalva a kéz a kormányon, másrészt viszonylag közel van a fejhez, és nem utolsó sorban nem kell újabb kütyü hozzá.
Véroxigén mérés: Nyilván nem klinikai pontosságra van szükség, de ha már azt tudja az ember, hogy 96%, vagy 89%, az már elég. Tájékoztató jelleggel természetesen. Ilyen mérést viszont sok óra tud már.
Zene lejátszás van óráról pl. Amazfit GTR2-nél, van beépített 3 Gbyte tárhely, ahova tudsz zenét feltölteni, és megy teló nélkül, kvázi mint egy Mp3 lejátszó. -
anrb
aktív tag
Szia!
Hívás fogadás és indítás (azaz mikrofon és hangszóró) főleg Huawei/Honor és Samsung termékekben lesz. Viszont sokkal praktikusabb egy BT headset, mert szabad marad a kezed.
Megbízható sport trackelés, pulzus, NFC: Garmin
Véroxigén mérés: Ilyen nincs. Mind pontatlan, amiket néztem
Alvás figyelés, stressz mérés: Huawei, drágább Garmin-ok FirstBeat elemzéssel
Zene lejátszás: Samsung, Garmin, Huawei, Amazfit (BT-s telefon->óra lejátszásról még nem hallottam, de pl. BT headset estén szintén nincs értelme (telefonnak is van hangszórója, fülesnek is))Annak is érdemes utána nézni, mit jelent a 7/24 mérés. Huaweinél fél óránként mér szaturációt, pulzust 5 másodpercenként. Garminnál percenként mér szaturációt, pulzust másodpercenként. Applenél nincs folyamatos szaturációmérés, pulzust (ha jól emlékszem) 5 percenként mér.
-
Spec
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy komolyabb okosórát magamnak, ami az alábbi funkciókat, jól, és megbízhatóan hozza:
+ GPS-es, megbízható sport trackelés;
+ Pulzus, és véroxigén szint mérés, akár 7/24-es módban (opcionálisan akár EKG-t se árt ha tud);
+ Hívás fogadás és indítás is okostelefonnal együttműködve (tehát nem kell SIM-es legyen), kvázi kihangosító mód bluetooth-on keresztül (mikrofon + hangszóró legyen benne értelemszerűen);
+ Zene lejátszás saját tárhelyről, és bluetoothon keresztül okostelóról;
+ Alvásfigyelés, stressz figyelés, stb.
- NFC, kártyás fizetés nem fontos, de ha tudja az se rossz.
Van a fenti paraméterekre valami költséghatékony alternatíva az Apple Watchon kívül?
Amazfit GTS 2 / GTR 2-t néztem, de ezeknél többen panaszkodtak a GPS pontatlanságára, és az elvileg csak fogadni tud hívást de indítani nem (ezt nem is értem miért nem?).
Garmin Venu-t néztem még, de az meg nem tud hívást fogadni, se indatani ha jól láttam.
Előre is köszönöm! -
anrb
aktív tag
válasz
stigma #16075 üzenetére
Szia!
A megadott árkategóriába nagyjából az alábbiak férnek bele:
Samsung Galaxy Watch 3 45mm (SM-R840), valami kevésbé megbízható helyről (zug GSM boltból)
Mobvoi Ticwatch E3 (SD4100)
Garmin Venu SQ Music (a legolcsóbb Garminok egyike, viszont van NFC)
Kifutó Fossil Gen5 modellek külföldről (SD3100)
Huawei Watch GT2 Pro (ez meg nem okosóra)
Fórumokban általában az az elégedetlen felhasználók írogatnak, akinek nincs gondja, az nem fog. A legújabb iPhone és a Galaxy S21 sem tökéletes. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, mert picit tárgytalan vagyok. Tichwatch E2 okosórám volt(Android Wear), amit eladtam és keresem az utódot.
Új órám kritériumai:
- OS mindegy (Tizen, Android Wear, stb)
- Mikrofon (nem kötelező) : nem biztos hogy akarok telefonálni az órával
- NFC (nem kötelező) : Eddig nem használtam, viszont elég kényelmes lenne a jövőben
- 44-46mm-es legyen a max méret, afeletti ne.
- óra alakja legyen , ne legyen durung mint egy Garmin Instict
- nem kimondotan sportoláshoz venném, de túrázni és biciklizni szoktam.
- használtan vagy újonnan 70k környéke.(80-85ig elmegyek max)
- szokásos szenzorok legyenek benne: Accelerometer, gyro, heart rate, GSP, stb.Ha Android Wear, akkor min Snapi 3100 vagy Snapi 4100 legyen, mert 512 RAM kevés Androidnak.
Amiket nézegettem:
Oppo Watch (41mm), Galaxy Watch 3(haszáltan), Ticwatch E3, Moto360 gen3, Fossil Gen5 vagy GenE (fossil.copm-on akció van), Honor Watch 2
Néztem ezeket is, de fórumjaiban néha néha panaszkodnak rá: ( gondolok itt szoftverfrissítésre vagy gyerekbajokra , vagy EKG csak samsung telóval jó pl.: akksi amar megadja magát)
Samsung Active 2, Huawei Gt2 vagy pro
Oneplus 8-as telóm van, Android vonalon vagyok és nem is tervezem váltani.
Van még olyan óra ami jó lehet nekem?
Az ajánlott órák topicjait még jobban átolvasom, de egyenlőre körbejárom a témát mert több óra is tetszik nekem, de nem tudok dönteni.
Válaszokat előre is köszönöm. -
válasz
DAVID0000 #16069 üzenetére
Alapvetően elég sok márka rendelkezik pulzus riasztàssal, ami az optikai szenzoron keresztül jelez. A garminok jeleznek, ha nyugalomban a beállított pulzusertek felett van a.pulzus. de pl arrythmia esetén nem mér jól. A Samsung, apple, withings tud egycsatornás EKG jelet rögzíteni, de azt manuálisan kell indítani. Illetve ugyanerre jó a wiwe is. De 7/24 EKG holter, ahogy anrb is írta, kényelmetlen és nincs ennyire kompakt méretben.
-
anrb
aktív tag
válasz
DAVID0000 #16069 üzenetére
Szia! Amit szeretnél, azt holternek hívják. Óra formátumban még nem láttam, de az biztos, hogy kényelmetlen lesz 7/24-ben elektródákat, vagy mellkaspántot viselni. Viselhető eszközben valós idejű EKG analízist nem fogsz kapni, vagy csak nagyon korlátozott képességekkel.
Az órába épített vagy egy kézi EKG egy dologra jó: Ha úgy érzed, hogy gond van, gyorsan tudsz egy mérést indítani, amit majd meg tudsz mutatni a kardiológusnak.
Mivel nem biztos, hogy akkor is lesz esemény, amikor holter lesz rajtad. -
kory24
őstag
Sziasztok!
Első okos órám, ezért új még nejem.
Egyes egészség funkció azt kéri minél szorosabban vegyem fel órát, hogy pontosabban tudjon mérni.
Mennyire kell szorosan felvenni?
Amennyire csak tudom?
Szinte szoritson? :)
Nem feszül ki a szijat tartó lyuk? :)
Az óra huawei watch3 pro, ami elvileg titán anyagból van, az strapabíró ilyen szempontból? -
kinder93
aktív tag
Mi a helyzet jelenleg az amoled-es okosórák AOD beállításaival? Leginkább az érdekel, mennyire használhatóak kültéren, és mennyire befolyásolja mindez az akksit. Legutóbbi tapasztalatom az, hogy rendkívül lerövidíti az aod az akksit, és hogy kültéren erős napfényben szinte alig látható. Ezek továbbra is igazak?
-
DAVID0000
aktív tag
Sziasztok.
Olyan okosórát keresek neten ami EKG funkciós is.
Több helyen olvastam hogy manuálisan lehet ezt a funkciót elindítani.
Az lenne a kérdésem hogy van esetleg olyan amelyik folyamatosan figyeli és riaszt ha van a normálistól eltérés? Vagy csak olyan létezik amit külön el kell indítani?
Köszi -
pingu22
tag
válasz
Foglalt név #16063 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Mivel az alzán 20-ért most belehet húzni, ezért gondolkoztam rajta. De így akkor ezek alapján sem a szenzorok, sem a GPS terén nem lenne előrelépés sima előd GTS-hez képest.
-
nutfile
aktív tag
egészségpénztárra lehetett, én szép kártyáról nem tudok.
jelenleg ep-re sem lehet, de nem miattuk.
az óragyártók nem foglalkoznak annak a minősítésnek a megszerzésével az egyes órákhoz, amelynek megléte kellene az ep-i elszámoláshoz.
ma pont tervezem, h megyek hozzájuk, majd megkérdezem a szép kártyát. -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Tavaly tavasszal olvastam valahol és felírtam, hogy zerge.hu-n lehet SZÉP kártyával is vásárolni, de most nem találom az oldalukon ezt feltüntetve. Lehet azóta már ez a lehetőség megszűnt náluk?
Tudtok egyéb helyet, ahol van lehetőség SZÉP kártyával vásárolni? Van most a kártyán keret és kihasználnám, hogy bármely zsebből lehet év végéig megkötés nélkül fizetni.
Ha előbbit meg tudnám oldani, akkor egy Garmin Fénix 6 Sapphire Pro lenne a kiszemelt óra
-
Foglalt név
addikt
válasz
pingu22 #16062 üzenetére
Szia! Én is a minivel szemeztem és ajánlották is itt a topikban, így végül belevágtam. Kb. 2. hete van nálam.
Alvásfigyelés, 5 percenként pulzus, 7-20-ig AoD utána két óra karemelésre, napi kevés üzenet és heti 2 testmozgással 6 nap után kellett töltenem. Mivel ebben nincs wifi, a szinkronizáció tetű lassú iOS-el. Egy frissítés 20 perc(az első ráadásul csak androidról sikerült), óralap feltöltés 5-10. A-GPS-el nagyon gyorsan talál pozíciót, de az is idő mire, a telefon feltolja rá az adatokat.
Ami még fáj, hogy nem képes megfordítani a kijelzőt, így mindkét kézen jobb oldalra áll a gomb. Az AoD nem használja a fényerőszabályzót, így beltérben kényelmes, napfényben bizonyos szögből lehet sejteni az időt. A mobilkeresés megbízhatatlan, ha éppen előtte voltam az appban, működik, különben lutri.
Ami pozitív néhány tesztet meghazudtolva, az a képernyőzár. Edzés alatt is lezár, gombnyomásra ébred, léptet, de csak hosszú nyomásra old fel.
A szenzorok inkább tájékoztató jellegűek, a tétlenség figyelmeztetés volt, hogy akkor szólt, amikor épp leültem egy séta után, a pulzus meg írt egy vidám 90-et, miközben 170-el lépcsőztem.
A konfigurálható gyári két óralap ügyes, ha tetszik. Egyik sem digitális órás, így részemről szívás, mert az utólag rátölthetőek közül egyet sem találtam, amire widgeteket lehet rakni vagy cserélni.
Nekem összeségében megfelel, az AoD meglepett és tetszik (eddig csak a lumiámon volt ilyen), a magyar karakteres üzenetek szépen megjelennek (mondjuk pár emailbe beletörik a bicskája) és a GPS adatokat is egész egyszerűen lehet exportálni, mindenemelett nem kell naponta tölteni.
Zárt rendszer, így örülök, hogy pont nem zavar, mert érzem, ha bármi többet szeretnék tőle, nem igazán menne neki. -
pingu22
tag
Sziasztok. Megéri cserélni sima GTS-t GTS 2 Minire, miben jobb? Hobbi szintű futás, kerózás mellé kéne.
-
FOX888
tag
Az egyik barátom kért meg, hogy segítsek a feleségének okosórát/aktivitásmérőt választani, de én kevés vagyok ehhez. Ezért kérnék segítséget, hogy mit válasszon:
- android telefonhoz
- pontos futott táv (mennyi idő alatt, mekkora távot sikerült megtenni)
- pulzusmérés a csuklón (tudom, hogy ez nem egy klinikai érték lesz)
- csajos színben elérhető
- 50-60eFt vételár -
Redneck
nagyúr
Van egy Xiaomi Mi Band 6-os karkötőm és lenne pár kérdésem. Hogy lehetne rábírni, hogy nappali alvást is monitorozzon? Mivel állandó éjszakás vagyok, így ez elég fontos lenne.
Mikor először úsztam benne, jól mérte a medencében megtett távot. Ma megint voltam úszni, de hülyeségeket mért. Tudom hogy nem egy high-end cucc, de van valami trükk, hogy pontosabb legyen?
-
kokokka
addikt
Sziasztok!
Kicsit belekeveredtem. Melyek azok az okosórák, amelyekkel lehet fizetni is? A Telekom szerint csak a Samsung Watch 2 és 3 ilyen, a többi nem. De ezek után az ő infójukban nem nagyon bízok, így inkább megkérdezem itt is. Samsun Galaxy telefonom van ha ez számít egyáltalán. -
laci06
senior tag
Sziasztok!
Páromnak, feleségemnek szeretnék okosórát venni. Most egy Xiaomi Mi Band 3-ja van azt hiszem, de a töltése már kicsit problémás (kontakt..), illetve kezdi talán kinőni is (mármint több mindent szeretne, hogy tudjon az új). Az utóbbi időben elég sok almás dolgot kapott, vagyis már boldog felhasználója az iPhone, iPad és MacBook triumvirátusnak, vagyis adja magát a dolog, hogy egy apple okosórát kapjon.
A kérdésem, hogy a Watch Series 6, 40mm alkalmas lehet erre a célra, vagy nagyon mellélőtt vele az Apple? Alapvetően mindennapi dolgokhoz használja csak, vagyis nincsen extra felhasználási terület. Persze futni, sportolni fog benne, a jelenlegivel is gyakran nézi a pulzusát, alvási ciklusát stb.
Amúgy egy 165-170 cm közötti, vékony nőről beszélünk, vagyis ami még felmerült benne, hogy ez az okosóra nem lenne esetleg túl nagy Neki? Vagy ponthogy ez inkább gyerekméret és a 44-es kéne Neki?
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest