- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dwatti
addikt
-
Divinity
őstag
válasz DaemonX #16188 üzenetére
Szükséges az iPhone (tablet sem elég) és a telefonba kell a fő SIM és egy multi e SIM amit tud használni órán csak, pl nem tud két külön simet használni így az se lehet workaround, hogy valaki telefonjával beállítod. Plussz kb minden a teló appon megy, így a frissítések is. Szvsz a rendes, standalone használatához még elég messze vannak az órák
return Mono.fromCompletionStage(client::resolve).map { it.sign }
-
padi68
senior tag
Sziasztok, egyszerűen nem tudom beállítani az órát, hogy jöjjenek az értesítések...
Mit nem veszek észre?
Amazfit GTS 2
Előre is a segítséget!
Árpihttp://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
kory24
őstag
-
kinder93
aktív tag
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
válasz (ex)Cat #16189 üzenetére
Eleve telefonálni sokkal nyűgösebb vele, persze szükség esetén jobb min a semmi, de azért ha már beszéltél ilyenen, akkor tudod, hogy elég gyatra a hangja, ráadásul - ismét csak szerintem - k.hülyén néz ki, hogy egy kissé zajosabb környezetben az órát emelgeted a füledhez/szádhoz.
De nem az órát emelgetném, hanem a hozzá társított wireless fejhallgató (amiben van mikrofon is) ott lenne a fejemen.
"(Persze az LTE verzióval telefonálni, sms-t fogadni tudsz, zenét is lejátszik, az órát is mutatja, de kb. ennyi.)"
Igen, és nekem ennyi elég is lenne. Meg GPS és checklist. Pont ez a lényeg, hogy nekem a mindenféle bizbasz programok nem kellenek. Mostmár csak az a kérdés, hogy tényleg kell-e az aktiváláshoz iPhone.
-
(ex)Cat
senior tag
válasz DaemonX #16188 üzenetére
Az AW iPhone nélkül eléggé halott ötlet. Nagyjából semmire se tudod használni, mert nem tudsz rá alkalmazást telepíteni, sőt ha jól rémlik még csak beállítani sem tudod. - Bár lehet, hogy egy iPad is jó hozzá, de ebben nem vagyok biztos. Az viszont tuti, hogy valamelyik kell, különben az óra használhatatlan.
Egyébként - szerintem - messze vannak még az okosórák ahhoz, hogy kiváltsanak egy mobilt. Eleve telefonálni sokkal nyűgösebb vele, persze szükség esetén jobb min a semmi, de azért ha már beszéltél ilyenen, akkor tudod, hogy elég gyatra a hangja, ráadásul - ismét csak szerintem - k.hülyén néz ki, hogy egy kissé zajosabb környezetben az órát emelgeted a füledhez/szádhoz. Ezen felül a rájuk telepíthető alkalmazások is butábbak - már ami egyáltalán létezik - mint a telefonos társaik, de főleg nincsenek is, hiszen mivel kell hozzájuk a mobil, ezért az ottani értesítéseket csak megjelenítik az órán. Ebben mondjuk az AW jobb mint a többi, ez tény, mert ha jól rémlik, saját messenger alkalmazása van, ezért is tudja az oda érkező képeket is megmutatni, de ettől függetlenül iszonyúan kevés az, ami önállóan fut az órán.
Szóval szerintem bár a filmekben ez egy működő dolog talán, de a való élet ettől még nagyon távol áll.
Ja és az sem megoldás, hogy kölcsön kérsz egy iPhone-t a setup erejéig, mert onnantól ahhoz az accounthoz kötődik az óra is, szóval cseszheted. No meg, továbbra is igaz, ha nincs mobil, nem tudsz vele csinálni szinte semmit. (Persze az LTE verzióval telefonálni, sms-t fogadni tudsz, zenét is lejátszik, az órát is mutatja, de kb. ennyi.)[ Szerkesztve ]
-
DaemonX
HÁZIGAZDA
Sziasztok! Szeretnék okosórára váltani okostelefonról, azaz teljes mértékben elhagyni a telefon használatát.
Indok: egyrészt utálom az okostelókat (az Apple termékek őrületesen túlárazottak, az androidos ketyeréket meg rendszerint tönkrevágják valami szoftveres frissítéssel), másrészről pedig túlságosan sok időt vesznek el a dopamin-hajhász értesítéseikkel stb. Egy okosóra tudna mindent, ami nekem valóban kell (bizonyos értelemben többet is egy telefontól az életmódvizsgálattal kapcsolatos képességei miatt), viszont általa mentesülhetnék az okostelefonok idegesítő és nemkívánatos tulajdonságaitól.
Egy olyan okosórát szeretnék, aminek négyzetes kijelzője van (nekem ez a dizájn tetszik), emellett pedig van beépített memóriája zenehallgatáshoz, és van benne LTE, ami által tudok mobilhálózatra csatlakozni, hogy hívásokat indítsak/fogadjak.
Jelenleg ár-érték arányban az Apple Watch SE tűnik (használtan) a legjobb választásnak. Tud valaki esetleg jobb alternatívát mondani? Illetve szükséges az ESIM, vagy bármi egyéb órafunkció beüzemeléséhez egy iPhone, vagy a kezdetektől fogva lehet teljesen függetlenül használni? Csak mert nincs iPhone-om, nem is tervezek venni, pont az volna a lényeg, hogy mobil nélkül legyek.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Okosóra vásárláson gondolkodom. Igazság szerint én inkább a klasszikus felé hajlanék. Láttam,hogy vannak hibrid jellegű órák.
Fő szempont inkább az egészség,mintsem az okos funkciók lennének. Értem: EKG, PULZUSMÉRÉS,VÉROXIGÉN.
Versenyzők:
1. Galaxy Watch 3- Ez az én szükségleteimnek talán már too much Üzemidő se vett le a lábamról.
2. Withings Scanwatch 42mm - Talán ő lehet a befutó. Mennyire ajánlott? Majd szeretnék hozzá fémszíjat,ha őt veszem. Honnan és milyen méretekkel ajánlott venni?Meghallgatok minden alternatívát. Ha van...
Ár 100k körül lenne.Előre is köszönöm.
-
gorog00
csendes tag
Üdvözletem!
Mint fentebbi hozzászóló én is nőnek keresnék okosórát, de kicsit jobban kifejteném.
Szempontok:
- elsősorban kerek max 42mm design
- gps legyen benne
- ma 50kAhigy néztem ami ennek kb megfelel
- huawei whatch gt 2 42mm
- amazfit gtr 42mm (a 2es szériából nem látok kis méretet
- garmin és galaxy kiesik az ár miatt.Van esetleg még alternatíva ami jobban megéri. Nem vagyok túl elégedett. A huawei 42mm butább és drágább mint a 46mm-es. Az amazfit vastag kerete nem nagyon tetszik és szivesebben vennék újabb szériát, de nincs 42es :-(
Esetleg szögletes designban valami best buy?
Köszönöm -
addikt
válasz undercover #16180 üzenetére
Apple Watch 4
-
scyllarus
veterán
válasz Dwatti #16178 üzenetére
Minden lehetséges hivatalos fórumon érdeklődtem már, MagicWatch 2-m van, a válasz az volt, hogy stay tuned.
Január óta semmilyen frissítés nem jött, a Huaweire már 3 is."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
(ex)Cat
senior tag
válasz Foglalt név #16171 üzenetére
Engem pont nem érdekelt, hogy naponta kellett tölteni. A telefont is töltöm, semmibe sem telik uakkor az órát is. Egyébként a tökéletességet a telefon és óra közti kommunikáció/szinkron kapcsolatra értettem. Semmi ilyet nem kapsz meg mással. Még csak közelítőleg sem.
-
scyllarus
veterán
válasz Dwatti #16175 üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy a Honor eladása óta a Honor órák nem frissültek, a Huawei párjuk többször is, úgyhogy jelenleg a HMW2 42mm helyett inkább a Huawei Watch GT2 42mm ajánlott a kisebb felár ellenére is (hardveresen ugyanazok).
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Dwatti
addikt
válasz balazsovics #16174 üzenetére
Honor magic watch2 42 mm, Garmin venu sq music, Garmin Vívoactive 4 s
-
balazsovics
tag
Sziasztok!
Feleségemnek keresek okosórát,de a kínálat enyhén szólva is bőséges. Gondoltam hátha itt tudtok segíteni. Amit szeretne, hogy futás közben tudjon zenét hallgatni, és ne kelljen a telefont magával vinnie. GPS is jó lenne, a többi dolog mellékes. Van esetleg erre bevált típus?
Köszönet!
Balage -
egykori
őstag
Az új órával való ismerkedés közben fennakadtam egy opción, az Airplane mode, vagyis a repülési mód be- vagy kikapcsolásán. Ugyanis, nem találtam sehol megnyugtató választ arra, hogy a bekapcsolása az órán is ugyanazt befolyásolja, korlátozza, mint a telefonon?
Ez akkor vált kérdéssé, hogy jelezte az óra a telefonhívást és fel is tudtam venni, miközben a fent említett opció bekapcsolt állásban volt. -
egykori
őstag
válasz devilzero #16165 üzenetére
Én Bip U-ról váltottam GTS 2 minire, főleg az AOD miatt. Nekem ébresztett a GTS 2 mini rendesen, igaz, a telefonom nem volt bekapcsolva ébresztéskor, úgyhogy nem tudom a kettő együtt hogyan viselkedett volna. Telefont éjszakára mindig kikapcsolom és felkelés után kapcsolom be. A szundit egyébként egyszer próbáltam, 10 perc múlva jelzett, ahogy kell.
(Azért írtam múlt időben, mert nem rég a minit leváltottam. Jelenleg GTR 2-t használok, és ez is ébreszt rendesen.)[ Szerkesztve ]
-
(ex)Cat
senior tag
válasz undercover #16162 üzenetére
iPhone-nal csak az Apple Watch a tökéletes. Nekem volt mellé Garmin, Samsung, működtek, de sosem volt igazán jó. Az AW4 messze jobb volt az összesnél. Nem beszélve arról, hogy tök jó, ha csak az óra van nálad - pl. strandon - és tudsz vele fizetni. Mondjuk a szín nem stimmel, de veszel hozzá megfelelő színű szíjat és akkor azért elég rózsaszín tud lenni. Vagy van belőle a Rose Gold (pl. s4-ből) ami azért eléggé csajos szín.
-
Dwatti
addikt
Garmin. hu oladalon ott az üzlet
1. elérhetősdége.
2.
Multinavigator. hu[ Szerkesztve ]
-
Rekro
aktív tag
Helló!
Esetleg abban még tudtok segíteni, hogy BP-n vagy környékén hol lehetne viszonylag nagy választékban Garmin órákat megnézni?(néztem mm/euronics/deca webshopban láttam, hogy van szinte mindegyik de áruházi készleten meg szinte egyik se)
köszi
-
devilzero
tag
válasz devilzero #14740 üzenetére
Sziasztok!
Lecseréltem a Bip U Pro-t egy GTS 2 minire. A a sima Bip után hiányzott az AOD, megtetszett az aluház illetve a kijelző már az első nap után fényévekkel jobb. Viszont az alábbi problémával találkoztam: a teszt kedvéért beállítottam egy ébresztőt 6:19-re nem jelzett az óra, 6:20-kor szól a telefon ébresztője az szól, de nyomtam egy szundit, 6:29-kor szól a szundi akkor pedig az órán és a telón is jelzett az ébresztő. Találkozott már valaki hasonlóval? (Ha lesz egy kis időm, lehet írok erről is egy véleményt, mint a Bip U Pro-ról.)
Köszi! -
jézusom
addikt
Iphonehoz csakis apple órát vennék. Szerintem régebbiket lehet venni, más nem használtan. De ha tényleg csak a szÍn a lényeg akkor vehetsz bármit, de iphonenal nem olyan lesz a működése. Vagy legalábbis kihagysz egy olyan ziccert, hogy órával tudsz fizetni, meg jól együtt működik az óra a telóval...
-
HKorn
veterán
GTR felejtős, rossz a GPS benne, sokkal inkább a Watch active 2. Többet is tud, üzemidőben gyengébb egyedül.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
undercover
őstag
Sziasztok!
Abban kéne segítség, hogy egy Iphone telefonhoz kellene nekem egy okosóra.
Xiaomi Amazfit GTR 42 vagy pedig egy Samsung Galaxy Watch Active 2?
Ár/értékben vagy tudásban melyik éri meg jobban? Az lenne az egyik fontos szempont, hogy rózsaszín legyen. Max ilyen 60 ezer forintig.
Playstation 5 Pro// & // LG OLED evo C3 // & // Galaxy S23//
-
Rekro
aktív tag
Köszi a gyors válaszokat!
Azt nem írtam, hogy egy pixel 5-el lenne használva(tehát nem samsung telóval).
Közben nézelődtem és a Garmin Instinct Solar kinézetre tetszik és még beleférne árban ez is egy jó készülék?(bár látom az ár ellenére tudásban jobbak az általatok ajánlott órák) -
HKorn
veterán
Samsung, Huawei, nem annyira profi sportkövetésben, mint a Garmin, viszont van hivásfogadás, Garminoknál ez nincs. Garminoknál viszont van Garmin Pay, ami Revolut kártáyval megy, már ha ez szempont nálad.
Mivel nálad fő szempont sport, ezért mindenképp Garmint javasolnék. 100k, az a Vivoactive 4, Forerunner 245, esetleg Venu szintje, Fenixek drágábbak sajnos.
Run&Ride
-
Rekro
aktív tag
Sziasztok!
Okosórát tervezek venni, de nem vagyok igazán járatos a témában ezért szeretnék tanácsot kérni.
100k környékén szánnék rá, sportoláshoz(futás, úszás, túrázás) és mindennapi használatra lenne. Hívásfogadás funkció jó lenne, ha lenne benne. Az sem ártana, ha lenne hozzá valami jó app amivel utólag meg lehet nézni a dolgokat. + GPS/jó aksi idő.Google kereséssel kidobott tesztek nagyrésze a samsungot javasolja, de láttam, hogy a garminnak elég széles okosóra palletája van azokról az órákról mi a vélemény? Huaweit is ajánlottak kicsit kedvezőbb áron.
Köszi
-
Dwatti
addikt
válasz fap333 #16150 üzenetére
e - sim*- est 40-50e csak valami kinai vackot kapsz.
----------------------------------------------------
Galaxy Watch Active2 eSIIM[ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok,
csak értesítések korrekt megjelenése a cél, melyik óra ajánlott?
Amazfit GTS vagy GTS 2 esetleg más óra?
Lényeges, hogy min 1,6" kijelzője legyen...
Köszönöm, Á
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
talmam
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem a feleségemnek egy Samsung Galaxy Watch Active2-t.
Tudnátok ajánlani védőfóliát hozzá? Honnan érdemes venni vagy inkább rendelni?
Edigitálból vettem de az 2 nap alatt le is esett :S -
jézusom
addikt
válasz fap333 #16150 üzenetére
Szerintem felesleges az esim. Legalabbis en csak ki szoktam nyomni óraról a hívást, latom ki az kesőbb vissza hívom. Max be kell allitani egy auto valasz smst. De az egy kicsit nonszenz hogy felvegyem azert hogy majd vissza hívlak. Amúgy pont azert nem veszem fel mert mondjuk vásárolok, nem akarok ott beszélni.
-
fap333
aktív tag
Szervusztok!
A feleségem szeretne egy okosórát. Az lenne a cél, hogy ne kelljen állandóan a zsebében tartani a telefont, hanem ha hívása, üzenete van, akkor lássa az órán, esetleg fel tudja venni annyira, hogy "később visszahívlak".
Tehát mindenképpen SIM-es, vagy eSIM-es kéne, az egyéb okos funkciók most nem annyira lényegesek.
Továbbá nagy előny lenne, ha az ára nem menne nagyon 40-50e Ft felé...
Létezik ilyen ketyere?Előre is köszönöm a segítségeteket!
10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni okosóra választásban. Olyan kellene ami kisebb méretű (női kézre) és kerek. További igény, hogy ne legyen nagyon régi / elavult...
A legfőbb szempont viszont, hogy lehessen vele NFC fizetni... Össze-vissza hackelt megoldások nem érdekelnek, szóval ha jól sejtem Samsung Pay és Google Pay alapból kilőve... (a Google Pay-t külön nem értem, hogy telefonon megy, de órán elvileg nem...)
Ami életképesnek tűnő megoldást eddig találtam az a Garmin Pay és a Fitbit Pay, igaz ezek is csak Revolut kártyával működnének de az nem gond, a telefonos Google Pay-t is azzal használjuk. Van még más?
Egyelőre a Garmin Vivoactive 4S lenne a kiszemelt, de minden másra nyitott vagyok ami a fentieknek megfelel, pláne ha nem kérik el érte a fél vesémet...
Turenkarn
-
Ernesst
aktív tag
Ha nem csak a kerek jöhet szóba, akkor szerintem lehet jó választás a Mi Band 4, vagy a Mi Band 5 is (8-10 ezer Ft). Kérdés, hogy elegendőek-e az alap fitness karpánt funkciók. Nálunk a 4-est a család két hölgy tagja is megelégedéssel használja, amoled kijelző, kb 3 hetet mennek egy töltéssel és 2-4000 ezer Ft között akár fém, rózsaarany hatású pántot is kapsz hozzá.
-
cibus
aktív tag
sziasztok,
keresek egy női okosórát rosegold színben 17.000 forintig max!
bírja egy hétig az aksi, ne nagyon legyen akadós a rendszere.
párom kinézett egy órát: SAFAKO SB7030.
Ilyen kinézetet keresünk.
van ennél jobb ilyen áron? esetleg erről az óráról vélemény?
köszi -
szente
addikt
Sziasztok!
Szükségem lenne egy új okosórára, mert az Imilab KW66 órám és az új Samsung S20Fe telefonom nem igazán barátok.
A sport funkciók nekem nem fontosak, ami annál inkább, az a hosszú üzemidő, a megbízható működés és hogy óra formája legyen.
Igazából csak a bejövő értesítéseket kell rajta látnom, meg hogy mennyi az idő. Ha lennének hozzá letölthető számlapok, az jó lenne.
Max 20-30at szánnék rá.Tudtok valamit ajánlani?
-
Ochocinco46
aktív tag
Sziasztok,
faternak vennék órát az alábbi kritériumokkal:
- ~40k
- futáshoz gps és normális pulzusmérés
- viszonylag kis csuklója van
- világosban is jól látható kör alakú kijelzőnagyon más igény nincs is, tudnátok mondani néhány alternatívát?
köszi előre is
-
AtHoS
nagyúr
Én szobabringánál tapasztalom ugyanezt. 45 perc átlag 115bpm-re dob a Health 410...430 kcal között, míg a bringa (wattot is mér) 280kcal környékén mutat (nem, magasság, testsúly és életkor is beállítva)
Viszont volt három 1 órás tekerésem átlag 114bpm, 120bpm és 122bpm értékekkel. Health 593kcal, 665kcal, 713kcal értéket dobott rájuk.
A két utolsónál a nagyon közeli átlag pulzus miatt nem lenne indokolt ekkora kcal eltérés, de az utolsónál anaerob zónában is volt a pulzus illetve hosszabb volt a bemelegítési pulzustartomány hossza is, ezért lett közeli az átlagpulzus. Viszont regen idejét 5 órával hosszabbra is saccolta.Szerintem a pulzustartományokban töltött időből számol "rosszul" és nem pluszban összegez lépésszámot hozzá, ami nálam szobabringánál nem is hiszem, hogy jelentkezik, mégis fölédobja az elégetett kalóriát a Health
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
scyllarus
veterán
Én értettem az első hsz-ednél is, de nálam jó a Health, több hasonló edzést is visszakerestem, nem volt túlmérés egyszer sem.
"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Spec
őstag
válasz scyllarus #16138 üzenetére
Ma majd újra tesztelem, kíváncsi vagyok mit mutat ismét. De egyébként nem hiszem, hogy ez az óra hibája lenne, hanem a Huawei Health app valahogy túlbecsüli az elégetett kalóriát. Az óra látszólag jól méri a paramétereket, a megtett utat, időt, pulzust, stb. A kalóriát meg az app algoritmusa számolja ki a mért értékek alapján, szóval ott lehet valami bibi inkább.
Hasonlót tapasztaltam egyébként a Google Fit appnál is a másik órámmal, ott is jelentősen túlbecsülte a kalória értékeket, azért is nem használtam az appot ez után.
Ott is ez volt a probléma, hogy egy külön indított edzés során, az edzésre eső lépésszám kalória értékét is hozzáadta az app, és azt adta meg elégetett kalóriának.
Vagyis, hogy értsd a dolgot egy konkrét példa: Mondjuk fut az ember 3,5 km-t 30 perc alatt, ez önmagában mint futás eléget mondjuk 250 kalóriát. De ez alatt a futás alatt a pedométer rögzít mondjuk 4000 lépést, amire felszámol mondjuk 160 kcal-t. Az edzésre pedig kiír neked 250 + 160 = 410 kcal értéket, ami nyilvánvalóan nem jó, ez így hülyeség, és mégis így számolta ki. Szerintem itt is hasonló gond lehet. ezért kérdeztem, hogy le lehet-e választani, vagy akár teljesen ki lehet-e kapcsolni a lépésszámlálás funkciót, mert annak amúgy se sok értelmét látom."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
scyllarus
veterán
Nekem Honor MagicWatch 2 van, most visszakerestem hasonló edzéseket, és nekem reális eredmények születtek. Tetoválás nincs az óra alatti részen, ugye?
Esetleg mással ki tudod próbáltatni? Ha ott is rosszak az eredmények, akkor gond van az órával."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
scyllarus
veterán
A Healthben a beállításoknál jók a pulzustartományok? Ezt magától állítgatja tudtommal, az elején még pontatlan lehet, amíg nem ismeri a te edzettségi állapotodat.
Igen, mindenképpen rendesen túlmért akkor.[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz scyllarus #16134 üzenetére
Szerintem jól. Az átlag 145 volt, a max. 168, ez szerintem reális.
Szerk.: bocs rosszul emlékeztem 423 kcal-t adott meg, 3,62 km-es edzésre, de ez érdemben nem befolyásolja a kérdésem[ Szerkesztve ]
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz sutatokisr #16131 üzenetére
Igen én is így gondolom, hogy a 432 kcal nem reális érték. 250 kcal körüli érték a reális, úgyhogy biztos vagyok benne hogy a napi lépésszámot, vagy az edzés alatti lépésszámot is hozzáveszi, de ez így nem okés.
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Spec
őstag
válasz scyllarus #16130 üzenetére
Nem tudom elhinni, hogy a 30 perc laza kocogásra bármilyen algoritmus alapján kijöhet 432 kcal. Ha így lenne, akkor az elmúlt 2 évben folyamatosan, kb. fele, kétharmada kalóriákat számoltam mindenre
Ha csak a netes kalkulátorokat veszem alapul erre a tevékenységre - úgy hogy ott is megadom a paramétereimet - szinte mindenhol 250-280 kcal-t adnak ki, szóval bőven 300 alatti értéket.
De egyébként van egy Amazfit Bip órám is, amit eddig használtam, és az is méri a pulzusszámot, és a MiFit appban - ahol szintén meg vannak adva a paramétereim - ilyesmi adatokat ad meg, vagyis olyan 250 körüli értékeket.
A tapasztalat, hogy a futópad, és a MiFit között jellemzően 10 kcal-nál kevesebb különbség volt eddig.
Emiatt is gondolom, hogy a Huawei Health által megadott 432 kcal erre az edzésre nem lehet jó. Valamit hozzászámol, vagy másképpen számol. Szerintem bele veszi a lépésszám kalória értékét is."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
scyllarus
veterán
Az óráé a reális érték. A futópad nem tudja a pulzusodat, a kijelzett érték egy becsült adat, a távolságból, sebességből és egy szorzóból (nem tudom, milyen adatot kér be, nem ismerem a futópadokat) jön össze. A Health ismeri a magasságod, súlyod, a nemed és a pulzusod is (ez utóbbi a legfontosabb talán), ebből pontosabban számol.
-
Spec
őstag
A korábbi javaslatok, és megbeszéltek alapján beruháztam végül egy Huawei Watch GT 2 Pro okosórára, és az első pár napos használat alapján azt kell mondjam jó döntés volt. szinte teljes mértékben hozza azokat az elvárásokat, amiket én támasztottam, és nagyon korrekt kis óra. Úgyhogy aki hasonlóban gondolkodik tudom ajánlani nyugodt szívvel.
Egy dolgot szeretnék még kérdezni: az edzések nyomon követésénél, be lehet valahogy állítani, hogy a Huawei Health app a trackelt edzéseknél ne ömlesztve adja meg az elégetett kalóriát a napi egyéb tevékenységekkel együtt, hanem csak konkrétan arra az adott edzésre, amit trackeltettem vele? Tegnapi napon csináltam egy 30 perces laza kocogós futópadozást, és erre a futópad 3,76 km távra 257 kcal-t adott meg. Ez szeritnem reális érték, eddig is hasonló volt. Ezzel szemben a Huawei Health appban ez 432 kcal-val jelent meg, ami teljesen kizárt dolog, hogy annyi lenne.
Gyanítom, hogy azért ennyi az érték, mert vagy hozzáadta az edzés alatti lépésszámokra számított kalória értéket is, ami alapvető hülyeség, és torz eredményt ad, hiszen nem külön lépsz és futsz is, hanem ez egy időben történik, tehát szinte duplázza a kalória értéket ezáltal, vagy szimplán az addigi napi tevékenységek, lépések kalóriáit hozzáadta, és összegezve mutatja a kalória értéket. Van ez ügyben valakinek tapasztalata, Előre is köszi!"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
kopogo
tag
Helló
Lehet már kérdeztem de milyen lehetőség van Huawei healt és a Samsung healt közötti adat átvitelre. oda vissza -
-
addikt
Egy év kihagyás után bekapcsoltam a Pebble Time round órámat. 15 perc töltéssel másfél napot simán kibírt.
My name is Bond, James... Dean.
-
Spec
őstag
válasz Bertiee #16115 üzenetére
Jah igen, abban nincs. Bocs, rosszul írtam, nekem sima Amazfit Bip van, abban van GPS. Az olyan 17-20e körül már kapható. Én még valami 22e-ért vettem anno. Szerintem nagyjából a legolcsóbb használható, de már GPS-es megoldás. Szerintem nem rossz egyébként, kicsi, egyszerű, de nekem amire kell, arra jó.
Ui.: Egyébként most gondolkodom éppen váltásban, egy komolyabbra, ha esetleg érdekelhet használtan, akkor írj rám, és akár el is boltolhatjuk. Szinte újszerű, karcmentes állapotú, még az eredeti doboza is megvan azt hiszem.[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz Bertiee #16113 üzenetére
Nekem van egy sima Amazfit Bip U, nem U Pro, meg Lite, meg nem tudom még milyen változatok jöttek ki belőle.
Kb. 1,5 éve használom és alap dolgokra teljesen jó. Kocogás, futás trackeléséhez teljesen rendben van, bár a GPS-e hébe-hóba szeret érdekes dolgokat művelni, elugrál, levágja a köröket, stb. De ez még nem zavaró mértékű, mondjuk minden 10. alkalommal ha előfordul. Gyakran kell szinkronizálni a MiFit appal, mert ekkor frissíti az A-GPS adatokat. Ha nem frissíted időközönként, akkor nehezen fogja megtalálni a jelet, vagy nem is fogja egy idő után.
A pulzusérzékelése tájékoztató jelleggel simán teljesen jó szerintem. Alvásmonitorozásra még nem használtam, de elvileg arra is jó. Én csak edzések trackeléséhez szoktam felvenni, nem hordom folyamatosan. Így viszont nagyon jól bírja, szinte havonta kb. 1x töltöm. Ha folyamatos a pulzus monitorozás, akkor hamarabb merül, de kb. 1 hétig úgyis kibírja.[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Hobbi futás GPS rögzítésére, alvás monitorozásra, pulzusmérésre kellene valami az olcsóbb szegmensből férfinak (15 éves).
Az AMAZFIT Bip u pro és a Mi watch lite merült fel mint lehetőség. 20k vs 15k. Szerintetek alvás monitorozásban melyik lehet pontosabb? Ahogy olvastam GPS trackingban talán a bip u pro a pontosabb.
(Nekem egy Mi band 4-em van, de attól nem vagyok elájulva. Az éjszakai melléhelyiség látogatást általában "észre sem veszi"...)A következő ugrás már csak az Amazfit GTR2, Huawei watch GT2 vonal ugye? ( 45-50k)
Vagy van valami jó cucc még ez alatt, de 15-20k felett?
-
scyllarus
veterán
Hangszóró/mikrofonos órával tudok úszni. Ennyi vízállóság nekem elég, nem búvárkodásra alkalmas óra kell a legtöbb embernek.
Nyilván a pulzoximéter pontosabb, de olvasd el, amit írtam.
A legtöbb ember használni veszi az eszközt, nem valami ideális világban referenciaként. Az általános használatra megfelelnek a fenti paraméterekkel. Ha mélytengeri nehézbúvár vagy és az orvos írta elő a véroxigén szinted mérését, akkor nyilván nem. De a fórumtárs leírta, mit szeretne, lehet, arra kellett volna valóban válaszolnod."Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar
-
Bullitz
aktív tag
-
Spec
őstag
válasz Foglalt név #16105 üzenetére
Azért itt már nem filléres kütyükről van szó. Nyilván nem az 1500-2000 Ft-os kínai hulladék aktivitás mérő karpántokról van szó, amik papíron még akár vérnyomást is tudnak mérni, meg EKG-t, ami nyilvánvaló baromság.
De azért a 200-300e-s Apple Watch, és a kevésbé túlárazott társai más márkáknál (pl. Huawei, Samsung, stb.) már tudnak olyan megbízhatósággal pulzust mérni, ami egy egyszerű mezei ember számára bőségesen megfelel.
Hozzáteszem a sportolók, vagy magukat sportolónak tituláló, de inkább "aktívabb" emberek kicsit túllihegik a pulzusszám kérdéskörét, mert edzés szempontjából sincs jelentősége annak, hogy neked éppen 163, vagy 165 a pulzusszámod. Annak van jelentősége, hogy éppen 120 - 130 - 140 - 150 - 160 - 180, stb. Azért hogy 1-2 érték pontossággal mérjük a pulzust szerintem totál felesleges magunkat tele aggatni mellkaspántos pulzusmérővel, meg más ketyerékkel. Ha csak nem olimpiai élsportoló az ember, akinél számít, hogy most éppen 208 a pulzusa, vagy 209, mert nála még éppen a szívinfarktus alá 2 értékkel eltolják a teljesítményét, de más hétköznapi embereknél totál nem kell ilyen pontosság.
Szilárd meggyőződésem, hogy az okosóra is tud tájékoztató jelleggel véroxigén szintet is mérni, és ha nem is olyan pontossággal, mint egy klinikai pontosságú pulzoximéter, de arra az is jó, hogy a nagyobb érték változásokat le tudod követni vele. A normál hétköznapokban nincs is jelentősége, hogy most éppen 96%, vagy 95% a véroxigén szinted, de ha leesik 90% alá, azt már ezek az órák is ki tudják mutatni és ez éppen elég információ.Az egy csatornás EKG érzékelés is működő dolog pl. egy Apple Watch esetében már mentett meg ember életet az óra automatikus riasztása.
[ Szerkesztve ]
-
Foglalt név
addikt
Jó lenne, ha a filléres kütyük közé is leszivárgnának használhatóan a funkciók. Jelenleg azonban, az is különlegesség számba megy az óránál, ha észreveszi, hogy kimentem pisilni. Egy ilyen eszközt diagnosztikára használni nem mernék.
Biztos lesz olyan, mikor nem az élsportolók körülményes kiváltsága lesz a paraméterek figyelése, de szerintem még nem járunk ott. -
Spec
őstag
válasz Denito #16102 üzenetére
Van azért még pár helyzet amikor hasznos a véroxigén szint pontosabb ismerete. Pl. amikor a COVID tüdőgyulladás miatt alig kaptam levegőt napokig, jó lett volna tudni, hogy mikor kell mentőt hívni.
Aztán ott van az alvási apnoé is, amire kevesen fordítanak elég hangsúlyt, pedig sokaknak okoz komoly problémát. Egy ilyen okosóra folyamatos pulzusméréssel és véroxigén szint méréssel, alvás monitoringgal arra is fényt tud deríteni.
Edzés közben is jó tudni a véroxigén szint változását, segít megtalálni a határaidat."They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
Denito
csendes tag
Véroxigén (saturatio) mérés minek ? Tök felesleges, egészséges embernél mindig 95% felett van, akármit csinálsz, ami a normál érték. Egyedül súlyos COPD vagy szívelégtelen betegekben látnám értelmét, egy esetleges kórházi kezelést lehetne megúszni vele talán. De az meg nem az a betegcsoport, aki okosórát vesz.
Nyugalmi pulzusnak egyetlen értelme van: 45-50+ szűri a tünetmentes parox. pitvarfibrillatiot, amivel a stroke-ok egy része elkerülhető lenne, de ez még kiforratlan, a kardiológus szakma most kezdi elfogadni az okosórák által rögzített egy csatornás EKG-t diagnosztikai eszközként.
De ez nagyon kevés embert érint.Sporthoz pulzuskövetés, pulzuskontroll nagyon jó dolog.
-
anrb
aktív tag
válasz scyllarus #16092 üzenetére
A hangszóró/mikrofon és a vízállóság közötti összefüggésnek szerintem nézz utána még egyszer.
Van hordható pulzoximéterem, ami pontos. Klinikailag validált orvosi eszköz. Az órákba építettek azért nem pontosak, mert a csuklón vastag a bőr. Ugyanott van a szenzor és az IR LED, nem a szövet másik oldalán. Az mellékes is, hogy a ritka mintavételezésük miatt nem képesek a deszaturációs eseményeket rögzíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Mikrotik routerek
- One mobilszolgáltatások
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest