- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
szat8
tag
válasz
szente #59422 üzenetére
Nekem ilyen Moes van.
Amikor vettem, még a wifi-set választottam, amit felismer a local tuya és a tuya local is HA alatt, de ma már inkább a zigbee-s mellett döntenék.
Elég érdekes a dizájnja, nem biztos, hogy mindenkinek beválik. Nekem eddig nem volt vele gondom, de azért LED izzója válogatja a működését, mert pl. kb. 15% körül már nullára ledimmel nekem az aktuális izzómmal.
Van belőle tekerős változat is.
Ja, és van egy első generációs shelly dimmerem a fiókban. Bármit csináltam vele, akárhogy paramétereztem, mindig vibráltak a fények, pedig többféle Osram és Philips izzót is próbáltam vele. -
dragon1993
addikt
válasz
szente #59425 üzenetére
Kollégám elégedett a Shelly dimmerrel.
Én elengedtem azt a vonalat és okoslámpát vettem helyette.#59424 Magic
Előző lakásban nem BIDI-s Smart Home volt elégedett voltam.
Az új lakásba kapcsolósat kértem, két hónap alatt semmi gond nincs vele, viszont várom a Shelly Gen4 redőny vezérlőt. -
-
szente
addikt
válasz
szente #56368 üzenetére
Na, meg is jött a válasz:
The only log messages needed are the WARNING level messages that are output when you attempt to add the device. I do not want to sort through debug logs for multiple devices and try to guess which are relevant.
A log miközben hozzá adtam az eszközt:
[link]
Van egy olyan érzésem, hogy ezzel a loggal se lenne boldog. Mi lenne ebből neki a hasznos? Ennyi szöveget nem is tudok beilleszteni. -
vampire17
addikt
válasz
szente #56356 üzenetére
Navarj ez egy masik integracio! Font van mindketto?
https://github.com/make-all/tuya-local
https://github.com/rospogrigio/localtuya
En az elsot ajanlottam, a masodikat nem szeretem, mert DP alapjan kell mindent beallitani, UI-n.. az elso vagy alapbol tudja, vagy egy yaml fajlal meg lehet irni hozza a configot.
-
ViZion
félisten
válasz
szente #56353 üzenetére
Leírom lépésenként:
1. be kell lépni a weboldalon, frissíteni a fiókod/feliratkozásod az ingyenes developer dologra. Ez rendezi átmenetileg.
2. megnézed mid van, megrendeled Aliról a zigbee megfelelőjét és egy koordinátort
3. Zigbee beüzemelése, tuya cuccok fiókba rakása
Ezzel a probléma végleg megoldva. Szívesen -
vampire17
addikt
válasz
szente #56349 üzenetére
Log message:
Ide a HA logot kell beszurni, ami az adott eszkozhoz kapcsolodik. Mivel te mar csatoltad, igy neked be kell allitani a configuration.yaml ban, hogy a tuya integracio debugban logoljon. Valahogy igy:
logger:
default: info
logs:
custom_components.tuya_local: debugProduct ID:
Cloud-->Api Explorer -->Device control --> Device management --> Query Device Details in Bulk --> Ide beirod a Device ID-t (ezt irja a felvett eszkozoknel Cloud --> Development --> devices --> Device ID)
Product Name:
Cucc neve, egyertelmu.
DPS information:
Szinten Tuya dev. portal, ha beleptel, balra menu: Cloud-->Api Explorer -->Device control --> Query Properties
Beirod a Device ID-t (ezt irja szinten a felvett eszkozoknel)
Information about how the device functions:
Ide mehet pl az allis link, ahonnan rendelted a cuccot, h tudja a dev. hogy kb mirol van szo
-
vampire17
addikt
válasz
szente #56015 üzenetére
Ez kb 99% hogy tuya
torold ebbol az appbol es add hozza a sima Tuya apphoz
ha megy, akkor nyertel, sima ugy lesz a HA integracio
Nem ez az veletlenul?
"Az Isparkle smart fényfüzér és fényfüggöny termékcsaládunk amelett ,hogy kül és beltéren egyaránt használható, Tuya smart alapú applikációval is vezérelhető, sőt az aplikációban több termék csoportba foglalható."
-
-
fap333
aktív tag
válasz
szente #53829 üzenetére
Próbáltad már a módot átállítani 'single'-ről 'restart'-ra?
-
4D4M
senior tag
válasz
szente #53829 üzenetére
Vagy egy dedikált időzítőt hozol létre a segédentitásokon belül, amit tudsz resetelni, leállítani, újraindítani, stb vagy tanulmányozod a HA dokumentáció ide vonatkozó szakaszát (:
-
ab81
csendes tag
válasz
szente #52919 üzenetére
Igen, én is kezdek erre jutni, hogy a Sonoff relével való okosítás a megoldás (ha befér a dobozba), de ezt meg lehet úgy csinálni, hogy a billenőkapcsoló eredeti funkciója szerint működjön, azaz ha fel van kapcsolva, akkor kapcsoljon be a lámpa, ha le, akkor pedig le (vagy maradjon úgy, ha közben Zigbee-n le lett kapcsolva)? Ha jól értem a Sonoff relé működését, ez nem így lesz, hanem a fel/le kapcsolás csak egy szignál, és ha pl kézzel felkapcsolom, Zigbeen lekapcsolom, akkor utána a kézi lekapcsolás már felkapcsolást fog jelenteni
-
axioma
veterán
válasz
szente #52794 üzenetére
ha a lampahoz kepest utanfutasos szellozot akarsz, azt nem uszod meg a kapcsolatlan fazis ventihez vezetese nelkul ertelem szerint (megjegyzem tizeneve igy van az elszivonk, okosotthon nelkul, a venti tudja ezt a modot)
ha egyszerre akarod kapcsolni oket fel es le is, akkor meg csak kosd sorba es annyi -
Celtis
veterán
válasz
szente #52796 üzenetére
Gondolom adtak hozzá bekötési leírást. Nem ismerem ezt az eszközt, csak most kerestem rá, de úgy látom van belőle olyan, amelyik nulla vezető nélkül is működik.
ZBMINI L2.
Ha nem ilyen, akkor viszont oda kell vinned egy nullát szerintem. Nem hiszem, hogy amikor felkapcsolod a lámpakapcsolót, akkor meg akarod várni amíg az eszköz bebootol, csatlakozik, lefut a HA logika és az bekapcsolja a relét. Feltételezem egy jópár másodperc lehet.Vagy ha magát a lámpát nem is akarod vezérelni, akkor egyszerűen a lámpát hagyod direktben a kapcsolón és az eszközt a lámpával párhuzamosan kötöd be. Csak annyi dolga lesz, hogy amikor áramot kap és feléled akkor triggereli a ventillátor bekapcsolást. a HA-n keresztül. Ott nem gond, ha a venti pár másodperccel később indul.
-
fo_di
őstag
válasz
szente #50684 üzenetére
nekem ez alapján úgy tűnik, hogy nem a termosztát entitás hibája, hanem a konnektorodat nem éri el rendesen, ezért nem kapcsol ki, aztán ha véletlen egyszer később mégis odaér a parancs, akkor lehet a sorban álló utolsót még megcsinálja
a konnektorodat kéne a meshben megjavítnai, újrapárosítani, stb -
Cyberbeni
addikt
válasz
szente #48704 üzenetére
Kb 2 éve van meg ez: https://a.aliexpress.com/_mMx6JPS
Nekem nem HA-ból felrakott cuccok vannak, hanem docker compose rakom össze, ami kell: mqtt, zigbee2mqtt meg nodered és akkor ha-ban is rákapcsolódok arra az mqtt-ra meg nodered-be megy a ha és z2m plugin. Meg persze egy csomó független cucc, pl code-server, hogy ne terminálos szövegszerkesztő legyen.
@daninet: szerintem nem kell félteni senkit alapszintű linux használattól. Googleben rákeresel mi kell, kipróbálod, és ami jó, azt felírod, vagy backupba belerakod. És akkor nem lesz az, hogy a választott nas storeban nincs benne, az amit szeretnél. De ha mindenképp az kell, hogy 1:1 legyen meg a mostani ezért VM kell, akkor én proxmox-ot raknék fel és akkor ott már lehet próbálgatni a különféle nas rendszereket amellett, hogy közben a HA fut másik VM-en. De ha csak egy driveot kell hálózatról elérni, akkor szerintem fölösleges a nas rendszer, normál linuxra vagy dockerből egy samba. (Nálam pl ez van, ami wsdd2 és avahi hirdeti magát a hálózaton: [link] )
-
daninet
veterán
válasz
szente #48704 üzenetére
Általánosságban valami linux alapú NAS rendszer javasolt inkább mint egy "mezei" linux. Abból az egyszerű okból kifolyólag, hogy a NAS rendszerek rendelkeznek web alapú kezelőfelülettel és nem SSH-n kell konfigolnod (ami persze lehetséges, de gyanítom nem vagy egy linux mágus, legalábbis a linux topikban nem látlak
)
Én Unraid-et használok, szerintem otthonra az egyik legjobb, de nem ingyenes. FreeNAS is jó alternatíva.
A lényeg, hogy ha megvan a NAS rendszered akkor egy virtuális gépbe telepíted fel home assistant-ot. Nem docker, abban nincs benne a supervisor és nem tudsz majd HACS bővítményeket felrakni. Virtuális gép.A backup 1:1 mindent átvisz. Onnan folytatod ahol abbahagytad.
-
Cyberbeni
addikt
válasz
szente #48700 üzenetére
HAOS helyett egy alap Debian vagy Ubuntu server, a HA-t konténerként futtatod, és azt csinálsz a rendszerrel, amit akarsz. Még a NodeRED konténert sem veri szét egy HA update.
Csengőhöz én RF vevőben gondolkodok, mert a mostani rendszer az jól megy, ha otthon vagyok, rontani meg nem akarok rajta. (Plusz ez elem nélküli, a gomb mozgásból generálja a kraftot) -
ViZion
félisten
válasz
szente #48587 üzenetére
A Tuya IoT-ba bemész, valamit szövegel, hogy még mindig fejlesztő vagy-e, peresze, hogyne, azhát! Katt és megy tovább. Nekem eddig egyszer kellett valamit kattintani, hónapokkal ezelőtt és azóta semmit.
Igen, az infra vezérlős megoldás is működik, keresőben nézz rá, itt is használják. -
LouiS22
veterán
válasz
szente #48476 üzenetére
Én kezdőként nem biztos, hogy pár nap eltéréssel már beállított környezetet költöztetnék, de persze tanulásnak nem utolsó opció
A helyedben én ezen a pc-n (ha fel tudod rá küzdeni, bár gondolom teljes gyalu, image kiír és boot lesz) az eszközök nélkül ismerkednék az UI-val, mi hol van, valami netre épülő (pl időjárás) integráció telepítése. Egyszóval egy klasszikus onboarding. Aztán ha megjön a mini PC, akkor már azon laknám be a cuccost. -
Petikeje
tag
válasz
szente #47478 üzenetére
Szia,
Igen, valahogy így kellene kinéznie az automatizmussal:
Trigger:
- hőmérséklet változik
Condition:
- Hőmérséklet 20 fok alatt van
- Nap napfelkelte után és naplemente előtt van
Action:
- klíma hvac módját heat-re állítani climate.set_hvac_mode szolgáltatással
- klíma celhomersekletet 20 fokra állítani climate.set_temperature szolgáltatással
Kell egy másik automatizmus, ami ugyanezt csinálja fordítva
Condition:
- hőmérséklet 20 fok felett van.
Action:
- klímát kikapcsolni climate.set_hvac_mode szolgáltatással off
Minden más ugyanaz mint az első.
Valszeg a triggerbe érdemes vmi olyasmit belerakni, hogy a home assistant elindult. Ezt nem tom hogy kell, de sztem itt valaki megmondja...
Vaaagy: hacs-bol telepítés a scheduler-card-t, az tudja a fentieket -
-
daninet
veterán
válasz
szente #44152 üzenetére
Az rf bridge az tasmotával lokálisra hekkelhető de forrasztgatni kell meg darabolni az áramkört szikével nem ajánlom
Akkor inkább broadlink. Úgy vegyed majd a jövőbeni dolgokat hogy ewelink appal kompatibilis legyen. Ennél olcsóbban csak aliexpresszes smart lifeos dolgokat tudnál venni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Metal topik
- Autós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- DJI topic
- Motoros topic
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Samsung S25 Ultra 256GB Csak kipróbált!! Jótállás: 2028.06.19.-ig
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- DELL PowerEdge R440 rack szerver - Silver 4114 (10 mag/20 szál, 2.2/3.0GHz), 64GB RAM,199990Ft +ÁFA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest