-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speederer
senior tag
válasz
axioma #53096 üzenetére
Ha csak 2 gomb (pontosabban nyomó) lenne rajta, akkor valszeg ezzel a szituval sosem találkozok. A "problémám", hogy a fel/le irány között van egy stop gomb is.
Íme:
A sima Valena (nem Life) redőnykapcsoló pedig így néz ki:
Tehát utóbbin nincs stop gomb (de nem ilyenem van), így nem is kell(ene) lekezelni annak megnyomását.Ha egy kicsit általánossabban akarom megközelíteni, akkor nem tudom, hogy nyomó esetében mi a fenének van stop gomb? Megnyomva valamelyik irányt elindul a redőny, leállítani meg le lehet ugyanazzal vagy az ellenkező irányút megnyomva. Ha pedig úgy működne, hogy nyomva kell tartani, akkor sincs értelme a stop gombnak, hiszen ha elengedem, akkor megáll. Mondjuk arra jó a stop gomb, hogy az egyikről a "kupakot" már sikerült elhagyni.
-
bekesizl
csendes tag
válasz
axioma #52401 üzenetére
Nem ezen a fórumon mozgok, inkább két Facebook-os csoportban.
Van még több podcast szereplésük is, az Okosotthon Labor és az Okosotthon Guru Műhelye csatornákon.Én gondolkoztam azon, hogy a házam saját építésű okosotthon részeit rájuk bízom.
Még teljesen nem is vetettem el a dolgot, de az enyémben annyi speciális dolog van, hogy azt bődület idő (és ezáltal pénz) lenne számukra is megtanulni.
Egy konzultációt csináltam velük, ahol sokat tanultam, de végül inkább magam mélyedtem el a Home Assistantban kicsit jobban. A konzultáción (online) nagyon szimpatikus volt Tamás.Ha érdekel a dolog, én mindenképpen javaslom a konzultációt velük. Ha más nem is lesz belőle, biztosan sok hasznos tanáccsal tudnak szolgálni ahhoz, hogy mit hogyan kéne előkészíteni az épületben, hogy később is automatizálhatók legyenek a dolgok.
Nekem a podcastokban szereplők közül ők voltak az egyik legszimpatikusabb cég.
Az Okosotthon Labor régebbi adásában volt még 1-2 rendszer, ami egész jól hangzott.Szerintem az elmúlt években már teszik más hardver alapba is a rendszerüket (nem csak RPi-re), csak a sok munka miatt a különböző oldalak frissítése nem követi az aktualitásokat.
-
4D4M
senior tag
válasz
axioma #52401 üzenetére
Nem tapasztalat, csak a meglátásaim: azt gyanítom, hogy miután összerakták egy összegért, a gondozásra és karbantartásra el fognak kérni egy havi összeget, amiben minden biztos nem lesz benne. Kérdés, hogy ez neked megéri-e majd. Ha pedig nem akarsz nekik havidíjat fizetni, akkor nem fogod megúszni, hogy megértsd mit, miért, s hogyan csinál a házad.
Programozói gondolkodásmóddal szerintem ez egy gyerekjáték, de ez főleg arra a folyamatra igaz, amikor felépíted. Mások által felépített rendszert megérteni megkockáztatom, hogy még több időt emészthet fel.Ezen kívül, ha okosotthon szempontok szerint épül meg a ház és mindenhol ott van a megfelelő kiállás, akkor szakaszosan is felépíthető és bővíthető. Bár tény, hogy a tervezés fázisában már el kell dönteni az alkalmazandó technológiákat.
Viszont mellettük szól, hogy a 0. lépéses botlásokat talán el lehet kerülni velük.
-
daninet
veterán
válasz
axioma #51930 üzenetére
egy sorba illetszti be sortörés nélkül ha vscode-ból másolom
sensor: - platform: pulse_counter pin: number: GPIO14 mode: input: true pullup: true inverted: true id: wind_speed unit_of_measurement: 'm/s' name: "WS szélsebesség" icon: 'mdi:weather-windy' internal_filter: 13us filters: - multiply: 0.00802793 - sliding_window_moving_average: window_size: 20 send_every: 20
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Razr 50 256GB 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest