Hirdetés
-
Mobilarena
Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Van egy EweLink-es HUB-om, amire csatlakozva van sonoff mozgásérzékelő, és 2 dupla relé. Most szeretnék még két mozgásérzékelőt, de nem sikerül párosítani. Rájöttem, hogyan rakom (raktam régebben is) vissza a telót 2,4-es wifire, ugyanazon a hálózaton vannak, meg mindenfélét elolvastam a marketcom-os használatiból, faq-ból. Párosítási próbálkozásnál, megnyomom a tűvel a gombot a mozgásérzékelőn, villog is hármat, majd egyet, de nem találja az app egyiket sem a kettőből. van valami tippetek esetleg még? -
v.attis
őstag
Ha két automatizmust akarok párhuzamosan futtatni, akkor mindkettőt párhuzamosra kell állítani, vagy elég csak egyet? És a párhuzamos futások maximális száma ebben az esetben 1 vagy 2?
Értem én, hogy minimum két vonal kel ahhoz, hogy párhuzamosnak nevezhessük, de úgy is felfoghatom, hogy az egyik fut simán és ahhoz mellé kell tenni "a párhuzamost".
Csak kíváncsi vagyok, nincs vele gondom...
-
kgymac
őstag
válasz
vampire17
üzenetére
3 év HA használat után biztos. Az sql még menne, lévén naponta használom, de túl bonyolult a HA rest az én HA és esphome kezdő szintemhez.
A HA input_text+ESPHOME homeassistant_text_sensor egyszerűbb és holnapra meg lesz 15 userrel, userenként 4 input_text-tel (név,pin,rfid tag,status). De a linket köszönöm, talán majd egyszer, más esphome projekthez. -
vampire17
addikt
-
totattys
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igen én is ezt próbálom és egyszerűen nem engedi. A megadott fájlnév érvénytelen vagy nem létezik, ez az
üzenet. A videókkal egy mappában lévő bármilyen más fájlt enged másolni, csak a videókat nem. -
totattys
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
Bocs, hogy zavarlak!
De esetleg van ölteted, hogy Samba Sahare addonnal miért nem tudom a videó fájlokat átmásolni a Windowsos gépre?
-
kgymac
őstag
A tapasztaltabbaktól kérdezném: esphome-ban lehet felolvasni valami információt file-ból (ha config mappából pl.) vagy adatbázisból (ha mariadb-ből vagy más adatbázisból)? Szükségem lenne egy rfid beléptető megvalósításához megváltoztatható értékekre, melyek a hibás próbálkozások számát, ill. a kizárás idejét szabályozza. Mqtt-t biztos tud, csak én még nem tudom megoldani, hogy a HA kezelő felületre kikerüljön két beviteli mező ezen paraméterek megadásához, ill. a gyakorlat alapján fog eldőlni, hogy a tervezett értékek megfelelőek-e. Sajnos a flash-elés paraméter változás esetében nem igazán jöhet szóba, már eddig is vagy 100-on vagyok túl egy wemos d1 mini-n és még lesz vagy 20, mire minden összeáll a projektben. Esphome-ban select template tűnik alkalmasnak, de újraindulás után mindig újra be kéne állítani, mert a leírása alapján a kezdeti érték beállítható, és talán a restore_value is használható az értékek megőrzéséhez.
Az adatbázis vagy konfig file mellett szólna a felhasználók, pin-ek, rfid key-ek tárolása is, mert jelenleg ezek megváltoztatásához sajna csak a flash-elés a megoldás, ami a beépítés után kissé nehézkes is lehet (bár van ota, de még nem használtam, az usb-s flashhez meg a tápot biztosan le kéne kapcsolni, eddig mindig minden kábel el volt távolítva a wemos-ról flashnél az usb kivételével). Egy rfid kulcs elvesztése közel azonnali beavatkozást igényelne, mint ahogy egy kompromitálódott pin is. Sok Text template (3 userenként) szóba jöhetne, de nincs restore mint a select-nél. -
vampire17
addikt
Sziasztok! Nalatok minden ok a HA-val? Nalam teljesen meg van zavarodva... Entitasok nem reagalnak, zigbee sensorok nem adnak adatot... nem tudom mi lett...
-
radio11
tag
Elkészítettem a csapadékmérőm első válozatát. Csak meglevő anyagokat használtam, így a tölcsér egy gumilabda fele, a ház egy PVC karmantyú és záródugó, a mérőkanalat CD tokból fabrikáltam (méreteit innen [link] vettem) össze, a mérőkanál váza kábelcsatornából lett hegesztve. Az érzékelő egy régi kerékpár sebességmérő érzékelő. A jelet egy Wemos D1 mini dogozza fel.
HA alá az itt [link] található leírás alapján tettem fel (annyi külömbséggel, hogy nem zigbee alapon, de ez a config bejegyzéseken nem változtat, természetesen a mágneses érzékelő nevét ki kell javítani). Havi és éves adatokat egy lelkes amatőr bejegyzéseiből (idokep.hu) egy script segítségével naprakészre hoztam.
-
laszak
tag
Sziasztok!
HUE Go lámpa tulajokat kérdezem: akkuról pár óra után nem lehet felkelteni a lámpát, csak ha bekapcsolom.
Mennyire normális?Köszönöm.
Ákos
-
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Hát én feladtam és integráltam a gateway-t.
Anélkül már mindent hozzá tudtam adni, a legvégén nem feissültek a Bluetooth eszközök: hőmérők, nyitásérzékelők. Mindegyik megállt az első beolvasott értéken és annyi.
Pedig mindent tudtam integrálni áramtalanított gateway mellett.Aztán kínomban mindent kitöröltem és kapásból a gateway integrálásából indultam. Kb fél óra alatt végeztem a 18 eszközzel, minden azonnal frissül, még több entitást is ad.
Több xiaomi xuccot tutira nem veszek, bluetooth-osat meg végképp nem!
-
noorbertt
őstag
Darabolni kell a cuccost
Itt van ez: https://github.com/mrrfv/cloudflare-gateway-pihole-scripts
Van terraform verzió is, nekem az nehezebb volt. (Google terraform cf adblock)nagyon jo alap. A benne levő listákat nem kedvelem, így forkoltam és csak az oisd.nl fele listát használom vele. Lehet magyarositani fogom és atirom majd egyszer ha lesz idom
Lényegében kell egy privát repo és ott szépen elfut az alkalmazás magában ( naponta törli a meglévő listát , letölti a friss listát , feldarabolja és feltölti. )
Routeren megadod a saját DNS címedet és vagy warp klienst használod és routerhez sem van kötve (mobilnet). -
Sziasztok!
Legolcsóbb megoldás kéne zigbees aljzatból, ami méri a teljesítményt és zigbee routerként is működik?
-
Rosep
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Létezhet, hogy 5.3 frissítés után nem csatlakozik kívülről a mobilapp?
Tegnap napközben még ment telefonról a HA, este frissítettem 5.3-ra, semmi más nem történt. Most nem tudok csatlakozni az Androidos appal, ugyanazon telefon böngészőjéből viszont megy.
App frissítést nem látok... -
v.attis
őstag
válasz
gya/352
üzenetére
Ezt a tokenezést, meg bind key-t nem nekem találták ki, egész délelőtt azzal szívtam.
Hiába adta ki a telink a bind key-t is, csak egyre jobban hullott szét minden. Alig tudtam visszacsinálni.
Szóval nem fogok szám és betűkombinációkkal kínlódni. Egy próbát teszek még a pvvx cuccal, ha nem jön be, akkor a Xiaomi eszközökhöz marad a hub. -
gya/352
tag
válasz
v.attis
üzenetére
Felrakod a hőmérőre custom firmware-t a Telink flasherrel. HA gépbe dugsz egy bluetooth vevőt ami tudja a BLE-t, HA felismeri, HACS-ban feltelepíted a Passive BLE monitor integration-t, és onnantól látja a HA a hőmérőket. Úgy emlékeszem úgy is lehet, hogy valahol yaml-ben meg lehet adni az eredeti xiaomi key-t és akkor még átflashelni sem kell.
Nekem így látja a 3 kocka xiaomit cfw-rel, meg a govee hőmérőt gyári fw-rel. -
v.attis
őstag
válasz
Fuser és Tsa
üzenetére
Ennek a nagyon hasonló verzióját olvastam. A kocka hőmérőre flesseltek valami pvvx-féle cfw-t és a többi már megfelel a Te megoldásodnak.
Lehet beáldozok egy hőmérőt kísérletezésre.
-
válasz
Fuser és Tsa
üzenetére
ooopsz, kicsit hülyeséget írtam.
szóval az esphome felfedezi, a log alapján tudod a yamlba berakni szenzorként.sensor:- platform: xiaomi_lywsd02mac_address: "E7:2E:00:F3:B0:85"temperature:name: "LYWSD02 konyha hőmérséklet"humidity:name: "LYWSD02 konyha páratartalom"battery_level:name: "LYWSD02 konyha Battery Level"- platform: ble_rssimac_address: E7:2E:00:F3:B0:85name: "LYWSD02 konyha RSSI value"a shellyvel úgy megy, ahogy írtam.
-
válasz
v.attis
üzenetére
nálam LYWSD02-k vannak, ezek bluetoothosak.

sosem volt mi hubom.
egy megy egy d1 mini32-ről, esphome-mal.
csak aesp32_ble_tracker:
sort kellet a yaml-ba berakni.Utána már a Xiaomi BLE integráció magától felfedezte az eszközt.
van még, amire az esp32 nem lát rá, de ott meg Shelly Plus 1PM-ek vannak.
azoknál meg lokálisan egy scriptet lehet bemásolni és indítani, onnantól ő a 'gateway' a motyó és a HA között (az eredeti funkcióinak a megtartásával, persze) -
v.attis
őstag
A saját gyári logban óránként van tárolt érték. Nekem nem jelez folyamatosan minden tizedes változásra, de azt tudom, hogy páratartalom, ha eléri a 70%-ot (így állítottam be), akkor folyton jelez.
A Xiaomi okos otthon topicban sűrűn megemlítik, hogy pl fűtés vezérlésre nem jó.
Az biztos, hogy a változást egész gyorsan leköveti, de ha stabil a hőmérséklet, akkor szerintem óránként. -
dbius
veterán
válasz
v.attis
üzenetére
Ezek a Xiaomi bluetooth hőmérők milyen gyakorisággal küldenek információt? (főként ha azonos hőmérsékleten van a helyiség) 1 tized változás esetén már küldenek információt?
Jelenleg tuya alapú wifis hőmérséklet szenzorok vannak a szobákban (elemmel működő), de csak akkor érhetőek el pár percig, ha küldenek információt. Tuya Local és local tuya nem ismeri, nem kezeli őket. Állandó hőrmérséklet esetén olyan 20 percenként küld egy jelet, változás esetén pedig pár perc múlva.
Ezeket szeretném cserélni valami olyanra, amiknél állítható (de legalábbis változtatható manuálisan), hogy milyen gyakorisággal küldjenek jelet. Ha jól értelmezem a videókat, akkor esphome alatt a custom firmware mellett ezeknél állítható a jel küldésének gyakorisága. Csak ezekhez meg bluetooth proxikat kéne elhelyezni, hogy tudjanak a HA-hoz csatlakozni.
Nézegettem az esphome alatt működő DIY hőrmérőket is (DHT22, BME280 szenzorokkal), de semmi nincs hozzá itthon, rendelni kéne és utána még valakit találni is, aki össze tudná forrasztani a cuccokat, mert se eszközöm se gyakorlatom benne.
#43567 daninet: Igaz nem nekem szólt, de mivel tervben volt a külső, https alapú HA elérés összerakása, ezért köszönöm a javaslatot
, mert eddig pont VPN és WireGuard mellett értem el a HA-t (ddns), de hétvégén vettem egy domaint és beállítottam a cloudflare zero trust tunnelt, meg még pár dolgot (csak magyar IP, valamint github / google oauth az oldal elérése előtt, pár előre megadott email cím fehérlistára helyezésével) A többi lehetőséget még nézegetem, elindulni elég volt ennyi is. -
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igen. Épp most hoztam vissza őket az életbe. A Telink-el kellett nekik egy "Do activation". Utána Mi Home-ból törlés, újra hozzáadás és már jó is minden.
Amíg van hub a rendszerben biztos nem indítom be a Hom Assistot...
Köszönöm a türelmet!
-
v.attis
őstag
válasz
v.attis
üzenetére
Közben úgy néz ki minden életre kelt, csak 2 olyan hőmérő nem amelyek bármilyen kapcsolatba kerültek a Telink-el. Az egyikre raktam cfw-t, nem segített, majd elvileg vissza raktam a gyárit, de nem közöl adatokat. A másik esetében csak a bind key-t olvastam ki, az sem közöl adatokat. Mérnek, csak nem kommunikálnak. Ugyanakkor rajta vannak a hubon, tehát a Mi home rendszer felvette őket.
Lehet ezt a két katonát elveszítettem... -
v.attis
őstag
válasz
sambenez
üzenetére
Most sokadik resetre megvan a hub, de a hőmérők nem közölnek adatokat, pedig megvannak.
Ja és egyébként most a Mi home-ot próbálom életre kelteni, mert villany nélkül maradunk...Ami problémás most a négyzet alakú hőmérő: [link] Mindre azt írja, hogy monitor not connected...
Talán mostmár van remény valami javulásra, de hogy a HA ma nem lesz kínozva az hétszentség! A Mi home-om legyen használható....
Lehet hozzá sem nyúlok a HA-hoz ameddig nincs usb zigbee kulcsom. Akkor aztán úgy izzítom rá a rendszerre, hogy nincs gateway mellette. Szerintem az sem tesz jót, hogy egyazon eszközt MIoT-n és gatewayen is használta a HA. Legalábbis észlelte... -
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem. De már resettel is próbálkoztam. A gateway sincs meg.
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
"Lazán" kapcsolódik a témám a topikhoz, remélem belefér. Én leginkább életvédelmi-biztonságtechnikai szempontból közelítem a témát.
Jelnleg 3 db CO érzékelő van a házunkban (konvektoros fűtés), és elérik idén-jövőre az élettertum végét a régi érzékelők. Mind Honeywell márkájú volt, XC70 típus.
Szeretnék újakat venni, mielőtt a régik tönkremennek, a nyáron lesz idő a cserére.
Viszont fejleszteni is szeretnék, most a 3 szoba nagyjából egyik fele a háznak (1 nappali, onnan nylíik 2 szoba), viszont van egy hátsó része is ott is 1 szoba konvektorral. Szeretnék ide egy 4. CO érzékelőt és egy füstérzékelőt is. Viszont ha itt riaszt "helyieg" az kevés, mert egy folyosó, több ajtó stb.. van az utolsó szoba és ez között, így a ház első felében meg se lehetne hallani. Így az iránt érdekéődnék, van-e valami jól bevált smart lehetőség ezekre?
Úgy képzelem, a ház első részében 3 db CO+ 1 füst érzékelő, a hátó felében 1 db CO+ 1 db füst érzékelő lenne. Esetleg egy csőtörés/vízfolyás deketror még jó lenne hozzá.
Néztem, hogy a Honeywell-nek az új típusai ( [link] , [link] )összeköthetőek, 868 MHz-en kommunikálnak. Helyileg ez is elég lenne akár, de ha nem nagy plusz befektetés egy netre kötött rendszer, akkor inkább arra köletnék. -
-
válasz
kis.zsolt
üzenetére
csak a legszükségesebbek
Egyébként igen, a borhűtőt nem járatjuk folyton, mert csak akkor kell mikor vendégség jön és nagyobb adag italra van szükség ami nem fér a hűtőbe. Üdítőket töményeket is rakok bele. Bor van benne legkevesebb
A csirkék meg elrakják magukat ügyesen estére és becsukódik az ajtó egy egyszerű automatikával, nagyon prémium
-
Degeczi
nagyúr
válasz
v.attis
üzenetére
Természetesen tudod saját dongle-vel kezelni a Zigbee eszközöket, azokhoz sem kell a Xiaomi Gateway, a jövőben vásárolt Xiaomi Zigbee cuccokhoz sem (wifishez meg persze eleve nem), párosíthatóak saját koordinátorhoz is. BT-t nem használok, de arról ketten is írtak neked, ahhoz sem kell.
-
v.attis
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
Köszönöm neked és mindenkinek, hogy foglalkoztok a témával.
Az általad leírt tények rögzítik a gateway-t is a rendszerhez?
A tervem az lenne, hogy veszek még egy usb-s zigbee dongle-t és a gateway mehet a levesbe. Az oké, hogy nem veszek több Xiaomi cuccot, de a meglévőket nem szívesen cserélném le, falra vannak ragasztva, be vannak építve...
Szóval a gateway, ha jól tudom nem kezel más gyártói eszközöket, a nem Xiaomi kapcsolódási pontok (pl a PI saját bluetooth-a) pedig nem kezelik a meglévő eszközöket. Magyarul, jelenleg mindennek maradnia kell + még egy usb Zigbee dongle is kell, ha mondjuk egy Blitzwolf akármit vennék... -
Degeczi
nagyúr
válasz
v.attis
üzenetére
A Miio csak az elérési tokenek kinyerése miatt (évekkel ezelőtt ezt neked kellett manuálisan megszerezned pl. telefonos alkalmazás bizonyos verziójából, nem volt praktikus) igényli a felhőt, egyébként lokálisan kezeli az eszközöket. Természetesen ettől még léteznie kell az adott eszköznek Mi Home alatt, hiszen ott van beállítva a wifihez kapcsolódás is, ott kapta meg ezt az elérési kulcsot is, de attól kezdve többet el sem kell indítanod a Mi Home-ot.
A Yeelight integrációnak még erre sincs szüksége, ott nincs ilyen token, csak a lokális elérést kell egyszer engedélyezni (még fw frissítés előtt, mert az kiütheti ezt az opciót!) -
(ex)Cat
senior tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Én többször nekifutottam ennek, de nem volt sikerélményem benne. Elég lenne amúgy nekem is egy snapshot, sőt elég csak ha a csengetésre, mert amúgy a mozgás nem (feltétlenül)érdekel a HA-n keresztül. - Ahhoz ott a saját appja, abban megy ugye minden, rögzít (többet is mint) amit kell, de a HA-n semmi képet nem tudok kivarázsolni belőle.
Mér azon agyalok, hogy lecserélem Reolink-re, arról azt olvastam hogy nagyjából problémamentesen integrálható. Csak hát nem szívesen ölnék ebbe most újabb 50e ft-ot
De lehet végül ez lesz, mert baromira idegesítő a dolog.
A Hikivision rendesen adja a streamet? Mert akkor lehet tényleg "kukázom" az Eufy-kat - még jó hogy van 2 kamera + a csengő - és szép lassan átállok vmi másra.
Hozzáteszem, azért sem szívesen cserélném amúgy, mert csengőhöz képest tök jó képet ad, nincs annyira durva halszem effektus, mint sok másiknál. -
v.attis
őstag
válasz
Degeczi
üzenetére
És hogy integráltad őket? Mert a Miio vagy Miot felhő alapú, szóval ezekkel már hozzá adni sem lehet felhő nélkül...
Biztos van megoldás mindenre, a hőmérőkre több megoldás is van, legrosszabb esetben flashelni lehet őket.
Ha te tudsz valami jót mondani, akkor már csak két nyitásérzékelőre kell megoldást találnom meg a dual relére. -
sambenez
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
A MAC címe kell. Ott van a linken hogyan lehet megtudni.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
3db Arctic 120mm PWM PST (egymásra sorolva) ventit szeretnék külső 12V tápról hajtani úgy, hogy Domoticz alól tudjam a fordulatot állítani.
Wemos D1 a kiszemelt, de van esp32 wroom is hadra fogható, ezeken általában espeasy vagy tasmotát használok.
Van, akinek ez már sikerült vagy ismertek működő projectet?
Arra gondoltam egy gpio-t összekötök a fan pwm-el és itt meg is állt a tudomány.
-
sambenez
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nem kell, legalábbis ahhoz ami nekem van.
-
sambenez
addikt
-
-
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Igen, arra kezdek rájönni, viszont így a gateway is nélkülözhetetlen, legalábbis abban a formában, hogy nélküle nem tudok új Xiaomi eszközt hozzá adni a Mi home-hoz (mondjuk már lehet nem is akarok)...
-
v.attis
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
És ezt ki lehet kerülni? Nincs olyan, hogy simán hozzá adom helyileg?
-
v.attis
őstag
Na, most lehet hülyeséget csináltam: xiaomi eszközeimet megtalálta a rendszer a Miot integrációval is, meg a Gateway által is. Be is állítottam mindent a Miot-vel és letiltottam a gateway általi kapcsolódásokat ugyanazon eszközök esetében.
Ma elkezdett dobálni új eszköz megtalálásokat, erre én a Mi home-ban töröltem őket. Hiba volt, mind eltűnt a HA-ból is.
Hogy használhatom őket hub nélkül ha már most bebuktak?
-
Hohocali
aktív tag
Sziasztok!
Home assistant-ba felvettem generic thermostat-okat, szoba homerseklet szabalyozashoz. Mukodik, a problema az, hogy pl. aramszunet eseten visszaall az alap ertekekre a szabalyozas. Hogyan lehet megoldani, hogy megjegyezze a legutobbi beallitast (pl.: target temp)?
-
totattys
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszi! Így már egyszer biztosan lefutott, mert közben rájöttem, hogy azt vegyem ki. Következő lépés, ha rádugok egy külső vinyót arra hogyan tudom átrakni a felvételeket azaz rögtön oda rögzítse, esetleg ott is legyen egy media mappa.

-
enginev3.0
félisten
válasz
totattys
üzenetére
Ez egy automatizmus
Csak igy raktam beOh, bocs, neked az a rész nem kell
Szóval kb ígyalias: Kamera felvételdescription: ""trigger:- platform: time_patternminutes: /11condition: []action:- service: camera.recorddata:filename: /media/Konyha/{{ now().strftime("%Y.%m.%d-%H:%M:%S") }}.mp4duration: 600target:entity_id: camera.konyha_profile000 -
v.attis
őstag
Syen (Gree) klíma lapát beállítására van valami megoldás? Mindent megtaláltam, minden működik is, de a lapát dőlésszög fix beállítására nem találok semmit.
Legyezés megy, de ha egy adott pontban megállítom, akkor visszaáll az induló helyzetbe, tehát nem tudom mondjuk úgy beállítani, hogy fixen 45 fokban álljon. -
totattys
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
A kódot hová kell beírni? A configuration.yaml vagy az automation.yaml-ba? Mind két helyen hibát ír.
entity_id:
- automation.biztonsag_ki
to: "on"Ez mire szolgál?
Kell valamit telepítenem még a kód előtt?
Előre is köszi!
-
BlackJack21
tag
válasz
(ex)Cat
üzenetére
Tegnap elég sok időt rászántam erre, de a HA alá a képet nekem sem sikerült még előhozni. Ami az öncopatás felsőfoka az az, hogy minden leírás a HA add-onból építkezik, így én a kis dockeres lomommal meg vakarózhatok, hogy valami működjön. Az integráció megy látom az entitások állapotát, a rtsp stream elő lett állítva, egy VLC-n keresztül a notebookon látom is.
A HA alatt is történik valami, de valamilyen dekódolási probléma lehet, mert a többi kamerám is behal a stream indítása után.
Amúgy nekem elég lenne egy snapshot is, erre már láttam megoldásokat, de nem tudom, hogy hol
Ez a megoldás szerintem jobban kíméli az akkut, így talán kijöhet a fél éves üzemidő. Mondjuk még be kell állítani rendesen, mert most minden biciklist, járókelőt "leszed"
Hogy legyen egy kis sikerélményem is feltettem egy Hikvision dómkamerát is, azt kb 10 perc alatt beállítottam. -
totattys
újonc
válasz
enginev3.0
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, de egy több mit 13 éves Acer laptopon fut, gondolom az kevés hozzá.

Csak rögzíteni akarok, mert az SD kártyás megoldás 5 nap alatt kétszer állt le SD hibával.
Akkor egyenlőre nem tudom. Esetleg az FFMpeg? -
LouiS22
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
És ehhez kelleni fog némi CPU is, ezt tedd hozzá rögtön. Az nem derül ki, hogy a kolléga milyen vason futtatja a HA-t.
-
enginev3.0
félisten
válasz
totattys
üzenetére
alias: Kamera felvétel
description: ""
trigger:
- platform: state
entity_id:
- automation.biztonsag_ki
to: "on"
- platform: time_pattern
minutes: /11
condition: []
action:
- service: camera.record
data:
filename: /media/Konyha/{{ now().strftime("%Y.%m.%d-%H:%M:%S") }}.mp4
duration: 600
target:
entity_id: camera.konyha_profile000enity_id-t cseréld ki, meg persze a mentési helyet
Így 11 percenként vesz fel 10 perces videókat, bár ezt tudod állítani ha máshogy szeretnéd
Ezzel pedig törli az 1 hétnél régebbi felvételeket
alias: Kamera felvétel törlése
description: ""
trigger:
- platform: time_pattern
hours: "23"
condition: []
action:
- service: delete.files_in_folder
data:
folder: /media/Konyha/
time: 604800
- delay:
hours: 0
minutes: 0
seconds: 5
milliseconds: 0Jut eszembe, utóbbihoz, kelleni fog ez
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűnyíró topik
- Battlefield 6
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Windows 10
- Egyre meghatározóbb az internetes életben a Reddit
- További aktív témák...
- 0perces Kolink KLA-003
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Új és újszerű 15-16 Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron! Garancia Számla!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Új és újszerű 13-14 Gamer, üzleti, 2in1, X360 Touch készülékek nagyon kedvező áron! Garancia Számla!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, mert eddig pont VPN és WireGuard mellett értem el a HA-t (ddns), de hétvégén vettem egy domaint és beállítottam a cloudflare zero trust tunnelt, meg még pár dolgot (csak magyar IP, valamint github / google oauth az oldal elérése előtt, pár előre megadott email cím fehérlistára helyezésével) A többi lehetőséget még nézegetem, elindulni elég volt ennyi is.
. Meguntam az esti tyúkkergetést
De lehet végül ez lesz, mert baromira idegesítő a dolog.