Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bluetooth-headsetekről általában
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krilehor
tag
válasz
SafE84
üzenetére
Köszi az infot. És vajon egy Broadlink RF bridge-el is lehet HA alól vezéerlni ezeket a Zemismart motorokat? Hátha az RF megbízhatóbb így.
#52090fo_di
Köszi. Közben azon gondolkodom, hogy lehet érdemesebb lenne mégis egy RF távirányítós motor, mert a családban nem mindenki akar HA-t nyomogatni. Ebben az esetben érdemes Shelly relékkel plusszban szórakozni vagy inkább egy Broadlink RF bridge? RF bridge-t mindeképp kell vegyek valamit, mert a jelenlegi redőnyök SmartHome RF motorosak. -
-
SafE84
tag
válasz
Krilehor
üzenetére
A Zemismart zigbee-s akksis rolóinál azt tudni kell, hogy nem közvetlenül zigbee-s, hanem egy RF/zigbee gatewayt adnak mellé, amit USB-n keresztül kell megtáplálni (pl teló töltő).
A HA-s integrálása megoldott, de nem 100%-os. Sajnos viszonylag sokszor nem veszi a parancsot a gateway. Az RF távirányítójával tökéletesen működik. -
amargo
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Egy kis infó a Velux SML redőny okosítással kapcsolatban.
Összeraktam az espHome-os megoldást [link] és működik: [link]Mivel minden volt itthon ezért teljes a spórolás, de amúgy is mondjuk olyan 15e-ből kihozható, szemben a gyári kb 100-110e
VELUX KLF 200
VELUX KUX 110 -
spst
csendes tag
Szervusztok!
Használja valaki a HA-t az Apple HomeKit integrációval Apple eszközön?
Korábban beállítottam és remekül működött, de úgy tűnik, hogy a legutóbbi HA frissítés óta elveszett a kapcsolat. A HA alkalmazás fut a telefonon, de a HomeKit Otthon alkalmazás üres képernyőt mutat, míg a lezárt képernyőn való eszköz kiválasztáskor csak annyit ír ki, hogy frissíti, de ez nem történik meg.
Az Otthon appot már töröltem a telefonról, majd újratelepítettem, de nem állt helyre. Tudja valaki hogyan lehet helyreállítani?
Köszönet a segítségért.
-
4D4M
senior tag
A kiinduló hsz-ban lévő az, amiről szó vagyon.
-
fo_di
őstag
válasz
Krilehor
üzenetére
a másodikra: ha végálláskapcsolós butamotort veszel, akkor végállásban mindenképp megáll a motor. egyébként a shelly a kalibráció után idő alapján tudja, hogy hol a vége. ha nyomógombot veszel, akkor be lehet állítani, hogy gombnyomásra elindul ki/be, ami végigmegy, ha nem nyomsz még egyet, ha nyomsz még egyet, megáll. a rendes kapcsoló meg addig megy, amíg nyomva van a gomb (végállásos motornál nem megy tovább akkor sem, ha nyomva marad)
-
Krilehor
tag
Sziasztok.
Beltéri sávroló illetve kültéri napellenző felszerelése előtt állunk és szeretném már úgy kiépíteni, hogy HA-val irányítható legyen.1. A rolónál akkumlátoros változat kellene, visszaolvasva a Zemismartnak van Zigbees(1, 2), akkumlátoros motorja. Van egyéb ajánlott alternatíva vagy ez megfelelő lenne? Egy ilyen rolónak mekkora nyomatékú motor kellene?
Ezeknél a motorknál a gyártó (motor típusa) határozza meg a tokozást, csak avval kompatibilis amit adnak hozzá? Tehát ilyenkor fölösleges nekem bármilyen tokozást kérnem a rolóhoz, mert nem fogom tudni használni?2. A kültéri napellenzőnél milyen ajánlott megoldások vannak?
Olvastam, hogy elég lenne egy "buta" motor, ami elé egy Shelly relé és avval vezérelni. Itt kérdés nekem, hogy ilyenkor a motor honnan tudja a végállásokat, illetve ilyenkor hogy van megoldva, hogy 1 gombnyomással teljesen le/fel menjen és ne kelljen folyamatosan nyomni a gombot?
Másik megoldásra azt is találtam, hogy vannak ezek a SmartHome rádiós motorok amihez vennék valmi RF bridge-t, pl Broadlink RM4 Pro vagy Bond RF bridge (Sonoff-al nem szeretnék mókolni, jobb lenne egy out-of-the-box működő bridge). Vagy vannak az új BIDI Wi-Fi-s(?) motorok, amik nem tudom kompatibilisek HA-val. A BIDI motornál plussz extra, hogy van visszajelzés is a nyitás állapotáról.
Ti miket javasolnátok a legjobb megoldásként? -
4D4M
senior tag
válasz
radio11
üzenetére
Köszönöm a tippet. Ha jól sejtem akkor erről vagy erről van szó.
Az a gond, hogy a tapizós vezérlő long presst tudna csak módosítás nélkül, ami dimmelésre/színhőmérsékletre van értelmezve a controllerekben. Kérdés, hogy ez módosítható-e. Eddigi tapasztalatom alapján nem, tehát közbe kell iktatni még valamit.
-
Ezt a Ledvance LED fényforrást sikerült valakinek integrálni HA-ba, offline üzemre. A Tuya Cloudcuttert írják, de nem volt mindenki sikeres.
-
radio11
tag
Nekem Gledopto zigbee vezérlőm van, az is aliexpresszes beszerzés és teljesen HA kompatibilis. Modjuk muszály volt ezt a típust választanom, mert nekem egy tök ritka, 2 kábeles hideg-meleg fehér LED világításom van és ehhez nincs sok cégnek vezérlője (Gledoptonak minden kombinációra létezik). Van rajta egy kapcsoló a push kimeneten ami ki-be kapcsolást csinál, ez relézve tökéletesen múködne szerintem az elektronikáddal. Zigbee oldalon Z2M alatt megy és egy Ikeás, 4 pozíciós kapcsoló vezérli (ehhez sablon autoatikát, eg egy pár trükköt kelett csinálni, de minden funkciót megoldotam)
-
válasz
v.attis
üzenetére
Mivel Tailscale-vel a saját hálózathoz csatlakozol, így ami a lokál IP-t keresi, az megtalálja. Főleg, ha DNS-t is megadtál, ami ismeri is a lokál címeket. Ha ott nem állítottál semmit, nem adtál elérhető IP range-t, akkor csak a Tailscale dockert, VM-et, akármit éred el.
-
v.attis
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Át nézegettem a beállításokat, látom több szolgáltatás még alfa vagy béta fázisban van.
Engem a ddns sem érdekel, elfogadom amit ő adott.Félre ne érts, nem az kell, hogy forduljon haza a mobilos netezésem! Épp ellenkezőleg!
- samba nas-t érjem el távolról is;
- tartalék kapcsolatként a HA klienst is elérjem (próbáltam, szuper!). Nabu Casa előfizető vagyok, szóval nem a tailscale lesz az elsődleges kapcsolatom.
- semmi más ne forduljon az otthoni hálózat felé, akkor sem ha épp fut a mobilos app.
És ezt az utolsó pontot nem tudom, hogy így van-e. Kapcsoljam be a logozást, abból kiderül? -
-
v.attis
őstag
Egy hülye kérdés: a Tailscale csak a HA kliensemet (azon belül is a külső hdd-t) éri el?
Vagy ha a mobilon fut háttérben, akkor esetleg a sima netezés is először haza megy->HA kliens->router->intetnet.?
Nem állítottam semmit, csak mindenhol elindítottam és kész, használom... -
fo_di
őstag
válasz
Shummo
üzenetére
ezek szerint nekem úgy tűnik, hogy garázst, ajtót, kaput ismer jelenleg magyarul, bele kell dolgozni, de nem mélyültem el benne, lehet, hogy valahol máshol benne van
-
Shummo
senior tag
HA ASSIST kapcsán valaki meg tudja mondani, hogy magyarul hogyan tudom a redőnyöket vezérelni? Az érdekelne, hogy mi az a command/sentence amit a magyar assist ismer és a open/close cover/shutternek felel meg.
köszi -
4D4M
senior tag
Már nagyon frusztrál, hogy a konyhai LED nincs HA-ba kötve. Arra gondoltam, hogy ennek a kimenetére kötnék egy ritkaságszámbamenő ZigBee LED controllert, aminek van push button bemenete. (használ ilyet valaki?)
A micro touch-nak van olyan módja, hogy csak kapcsol és nem dimmel. Jól sejtem, hogy a micro kimenetét relézve lehetne csak a led controller push bemenetére engedni?
Így néz ki a micro kapcsoló:
Még nem mértem rá, hogy mit küld ki kapcsoló üzemmódban, de gyanítom a bemeneti feszültséget 1:1-ben.
ps.: azért bonyolítom az életem, mert nagyon szeretem a LED alu profilt bárhol megérintve való kapcsolást, amiről nem szívesen mondanék le (:
-
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
egy Sonoff Zbminit szeretnek hasznalni kimenet nelkul, csak az S1 inputja alapjan. tudom ilyenre hasznalni?
tehat csak N in, L in, S1 lenne hasznalva, es csak a switch allapotat tudom hasznalni HA-ban
egy ikea tradfri led driveren kapcsolnam ki meg be vele a vilagitast, de fixen aram alatt hagynam -
-
Cyberbeni
addikt
válasz
zsamiatt
üzenetére
Ha a parancs után még írsz egy
&-t, akkor a háttérbe rakja, tehát ssh bezárása után is fog futni.crontab-bal lehet pl újraindításkor futtatni dolgokat, esetleg érdemes úgy megcsinálni, hogy egy külön scriptben végtelen ciklusban, hogyha valamiért crashelne (esetleg egy fél perces sleepet berakni, hogy ne daráljon annyit, ha valami változás után már induláskor crashel)
systemctl vagy docker is még lehetőség.
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, Nem feltétlen okos otthon kérdés de kapcsolódik hozzá, de nem jutok előrébb raspberry pi-vel a switchbot vezérlésénél.
Van ez a parancs amit futtatni kellene folyamatosan:
switchbot-mqtt --mqtt-host HOSTNAME_OR_IP_ADDRESS --mqtt-disable-tlsHa ssh-ban futtatom akor működik de ha bezárom az ablakot akor vége és már nem megy. Hogyan lehet futtatni a háttérben illetve automatikusan elindítani?
Hálásan köszönöm
[link] -
JoceeHunt
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Nem igazítanám más eszközhöz egyelőre, maximum informatív jelleggel leginkább a pára miatt, hogy mikor kapcsoljam be a párátlanító készüléket.
Később ha kerül a házba szellőztető rendszer akkor ahhoz lehet hozzákötném majd ha lehetséges a ki-be kapcsolásra vonatkozóan. -
JoceeHunt
őstag
Sziasztok,
Ezt ismeri esetleg valaki? Valós adatokat ad?
Sonoff hő és pára -
v.attis
őstag
A cc2531-es zigbee dongle mennyire xar? Van egy ilyenem és a kb 6 méterre található hőmérőnek 15-21 lqi értéke van, egy válaszfalon és egy műanyag ablaktokon keresztül. Oké, a tuya hőmérő is gáz, ez a típus a githubon elég népszerű, gyakorlatilag négyből 1 biztos hibás, az cserélve lesz, valószínűleg Sonoffra.
A dongle sem mai darab, lehet azt is frissítenem kellene, mivel újabb coordinatorra nincs szükségem.
-
libus
őstag
válasz
daninet
üzenetére
Ezt találtam ki én is, és be is állitottam neki, hogy 10 perccel később újra megkapja zárás parancsot. Meg akkor már a nyitásnak is ugyanezt a parancsot kiadtam.

Nem gond, ha újra megkapja a parancsot, hisz a SmartHome redőnymotor végállás potmétere nem engedi tovább mozgatni a redőnyt.
Vannak lokálisan működő eszközök.
NAS-on fut a HA.
Szünetmentesen van az összes redőny, a Wifi, a NAS.
Azért írtam Internet hiány lehetőséget, mert ritkán, de van mikor az egyik szobában elveszti a Wifi jelét a KingArt Wifis redőnykapcsoló, kb. 1 percre..4D4M:
Smarthome trendline motorok vannak beépítve, amiket KingArt Wifi-s redőnykapcsoló vezérel. 😊
Pár napja már a HA irányitja (előtte eWeLink app-al írányítottam).
A nyitás fix időpont alapján történik, a zárás pedig naplementéhez van kötve.
De megoldottam úgy, hogy dupla időpont van megadva zárásra is, és dupla nyitásra is.
Plusz, HA-ba állítottam be értesítés küldést, ha az adott időpont után is nyitva, vagy épp zárva van a redőny.
-
válasz
lockdown90
üzenetére
igen (van par hatranya, pl. nem zar 100%-osan, de villanynak jellemzoen teljesen megfelelo)
-
indítsd el 15 perc késéssel újra az automatizmust akkor lehúzza azokat is amik fenn maradtak.
Nekem a csirkeól ajtaja ilyen, csak "assumed state" van, tehát ha utoljára lehúzta akkor azt feltételezi, hogy le van húzva. Hogy elkerüljem a problémákat 30 perc mulva újra elküldöm a becsukás parancsot így biztos vagyok benne ha volt is egy rövid áramszünet utána lehúzza.
Az internet hiánya pedig... lokálisan működő eszközöket kell venni
-
libus
őstag
Jó a feltételezés!
Pl. most a héten 2x is volt, hogy nem mentek le a redőnyök az egyik nap, a másik nap pedig csak egy része.
Pl. Áramszünet is volt az egyik alkalommal, meg Internet sem volt.
Jó lenne az ilyen esetekre valami visszajelzés, ha egy bizonyos időm belül nem történik meg a redőny zárása. -
-
-
Sziasztok.
A Rábalux Sigurd mennyezeti lámpámat lehet valahogyan utólag telefonról ki/be kapcsolhatóvá tenni?
Egy sima alap Schneider kétpólusú kapcsolóval használjuk.
Vasbeton panel, vésni/fúrni nem kéne, pár éve volt felújítás!
A lámpa kb 3 cm "dobozába" amiben az elektronika van nem fér bele valami mini wifis vezérlő (Tuya cucc van itthon, de bármi jöhet)?
Merre induljak el? -
beers
addikt
Sziasztok!
Esetleg használ valaki zigbee mini switch-et ami tud fogyasztást is mérni? Állítólag létezik!
-
-
v.attis
őstag
válasz
ViZion
üzenetére
Itt is megpróbáltam, de nem igazán ment. Aztán a PVE-ben is megpróbáltam ext4 pendrive-ot, az részben sikerült.
Ahogy azt babráltam rájöttem, hogy minden vm-nek, lxc-nek külön ip címet oszt és ez nagyon nem tetszett. Szeretem a komplex megoldásokat. Sikerült is, szereztem egy hdd-t kölcsön, így le tudtam a sajátomat formázni.Van valami módja annak, hogy a rendszer ssd-n foglalt helyet részletesen megnézzem? Elvileg a rendszeren kívül torrent megy rá (most semmi nincs letöltésben) illetve a Jellyfin cuccai. Szeretnék valami részletes megjelenítést, hogy mi mennyi helyet foglal. Pl médiatár: xy megabájt.
-
-
v.attis
őstag
Tapasztalataim, hátha másnak is hasznos...
Nas-t tudtam csinálni a Home Assistant OS-ben. Nem kellett kínlódnom proxmox-al, nincs mindennek külön IP-je (max csak külön port).
Ext4 hdd usb kerettel a gépbe dugva, Samba_nas bővítmény fel is csatolja (egyébként a Jellyfin is), ezzel kész is. Helyi hálózaton minden gond nélkül megy, HA-on keresztül tulajdonképp távolról is megy minden, mivel van NC előfizum. Így nincs port nyitva, nincs vpn, csak a HAOS mindenre.Mondjuk a Jellyfin távoli elérésén elgondolkodtam, hogy működjön távolról a dedikált app. Lehet több szervert beállítani neki és vált közöttük automatikusan, attól függően, hogy itthon vagyok, vagy sem?
-
v.attis
őstag
Kérnék segítséget.
HAOS-en hozzá adtam samba_nas megosztásra egy külső hdd-t, de a biosom úgy volt beállítva, hogy usb-ről is bootoljon, ezért azt ki kellett kapcsolnom. Ez úgy történt, hogy monitort és billentyűzetet kötöttem a gépre, de ehhez ki kellett húznom a lan-t. Értelem szerűen a bios módosítás után beindult a haos, webes elérésem nem volt. A bekapcs gomb megnyomására szépen leállt, nem hosszan nyomtam, így kb 10-15 másodperces leállási procedúra ment végbe.Viszont azóta nem megy a bluetoot-om. Minden eszközt lát, az usb bluetooth kulcsot is, de mégsem megy. Szenzor adatok nincsenek, hiba nincs, nem tudom mit keressek...
-
Degeczi
nagyúr
Mivel a redőnyvezérléseknek nincs tényleges visszajelzése (csak az eltelt idő alapján saccolják a pozíciót), a valós helyzetről csak a lamellákra ragasztott mágnes, az ablak keretre szerelt nyitásérzékelő adhat információt...
De kérdés, érdemes-e ilyet automatizálni, van-e reális esélye annak, h megakadályozza a lefutást vmi (ami végzetes is lehet, ha nincs túlterhelés védelem) mert nagyon nagy nyűg lenne egy ilyen ellenőrzést összehozni.
Ha pedig nem ez kérdéses, csak a szoftveres vezérlésükkel van gond, akkor valóban azt kell rendbetenni, ahogy 4D4M is írja.
-
-
-
libus
őstag
Sziasztok!
Meglehet csinálni a HA-al, hogy küldjön értesítést, ha valamelyik redőnynél nem történt meg a nyitás vagy éppen a zárás?
Hogy lehet ezt összehozni?
Trendline motorok vannak beépítve.
Pár napja már a HA irányitja (előtte eWeLink app-al írányítottam).
A nyitás fix időpont alapján történik, a zárás pedig naplementéhez van kötve.
Segítségeket előre is köszönöm!
-
abrtom87
tag
Sziasztok! Van olyan 433 Mhz bridge/blaster amit mókolás nélkül hozzá tudok adni Homebridgehez, hogy a távirányítós redőnyt kontrolláljam? SONOFF RF BRIDGE (R2)-t néztem, de ott alternativ firmware kell hozzá. Van valami alternatíva? Köszi!
-
-
nemethsza
tag
Srácok,
adott egy Daikin Altherma hőszivattyú. Hogy lehet (lehet szerelő nélkül) kikapcsolni a gyári távkapcsban lévő termosztátot, hogy egy másik vezérelje? -
-
Jarod1
veterán
Sziasztok!
Van egy Zegbee Hőmérséklet és páratartalom szenzor,
Smart Life hoz akarom hozzápárosítani , látja is majd a végén ezt írja ki:
Mi a fityfene van vele? -
kuntics
aktív tag
Asszem én voltam aki ajtónyitás szenzort meg 20k környéki kamerát keresett kinai megfigyelők nélkül

Mivel sok volt mostanában a betörés a városban ezért szerettem volna a fenti cuccokat kis megnyugvás gyanánt. Meg is vettem egy aqara g2h pro kamerát meg egy door szenzort. Innen jönnek a problémák:
A kamera elvileg megy hubként is, azért lett ez, viszont a szenzor nem hajlandó hozzákapcsolódni (ha jól értem a matter szabvány zavar be, újabb hub kellene)
Apple home tudná kezelni a kamerát is meg a szenzort is csak kellene hozzá egy otthoni eszköz (apple tv vagy homepod)
A lehetőségek szama innen elég sok.
-kamera marad aqara szoftverrel + másik door szenzor - elvileg van eu szerver, meg microSD tárhely, egy fokkal megnyugtatóbb.
-venni vmi otthoni eszköznek alkalmas apple eszközt. Plusz nem kevés pénz, de kína tuti megkerülve, apple tv-t még talán használnám is. De akkor itt már 80k környékén járnék, azért meg lehet van jobb megoldás is.
-megelégszek egy xiaomi hub+door szenzorral ami tud vmi riasztó hangot kiadni,az meg is van 20k-ból -
Mentolka
senior tag
válasz
radio11
üzenetére
Tehát:
1. a hőmérő valamilyen módon (??) kommunikál a RPi-vel.
2. az RPi-n futó alkalmazás szintén kommunikál (??) a relével.
3. a falból kiveszem az analóg termosztátot, és odateszem a helyére a hőmérőt, mögé pedig a relét, amit rákötök a kazán madzagára (2 vezeték, asszem). A relének kell áram (mert akkor ez borul)?
-
-
radio11
tag
válasz
Mentolka
üzenetére
- 1db úgynevezett száraz kontaktos okosrelé (nekem ESP01-es relé van erre a célra használva). A kazánod termosztát kontaktusára kötve [link] (linkek az első random kiválaszott google találatok, lehet van olcsóbb forrás is, kínából mindenképpen)
- x db hőmérő. Nekem tökéletesen működik a Xiaomi kijelzős, bluetoothos modellje, a firmware le van cserélve ATC-re és a szerver (Asus tinkerboard, ami majdnem olyan mint a Rpi) bluetoothjára csatlakozik. Ahány hőmérő annyi "termosztátod" van [link]
- minden hőmérőhöz egy "generic" termosztát generálva Home Assistant alatt, ahol az érzékelő a Xiaomi hőmérő, a kimenet pedig egy segítő (helper, boolean)
- egy csoport generálva a segítőknek, ha valamelyik kapcsol akkor a csoport aktív, ezt kapcsolja automatizmussal a relét (és a kazánt)Ha csak egy termosztátot akarsz akkor nem kell a helper, meg a group, hanem az egy darab generic termoszát kimenetére kell a relét tenni.
Ennyi, kb. egyszerűbb, mint leírva tűnik. -
válasz
ViZion
üzenetére
Ezt viszont nem tartom jogos felelemnek. A Hik egy komoly ceg, komoly infrastrukturaval, oriasi deploymentekkel, nagyon komolyan veszik a biztonsagot. Egyaltalan nem hinnem, hogy pl. egy Panasonic kamera biztonsagi szempontbol jobban at lenne nezve. A kinai cuccokkal kapcsolatban az a felelem, hogy a kinai allamszervezetnek van felettuk kontrollja, ergo kritikus ipari, allami es uzleti helyzetekben problema lehet. Nyilvan ez nem a nehany ezer fos vallalatokra vonatkozik, mert a kinaiak nem hoznak magukat hulye helyzetbe egy kishalert.
A Huawei-t erdemes megnezni hasonlo szempontbol: abszolut csucsminoseget kepviselnek, de core routernek nem szeretnek mondjuk az USA-ban. Itthon persze igen..
-
nem, nem hiszem, h a kamera kép sokakat érdekelne. Viszont ez egy kapu a belső hálózatra, ahol lehet (a legrosszab esetet hozom, nyilván nem általános) észrevétlenül fertőzni és pl. DOS attack-nál a hálózatod is aktívan résztvesz, stb... TV okosítóknál volt anno, h voltak rajta "dolgok" amik egyelőre semmit nem csináltak, de nem derült ki, h mire jó. Nem vírus volt, valszeg egy backdoor eszköz, amivel akár egy vírus vagy bármi is telepíthető. És a kína FW-k nagy részénél ott volt.
-
4D4M
senior tag
legtobb allami es enterprise teruleten ezek mar tiltottak
~
Ez az állam szerintem egy másik állam lesz, mint amiben mi lakunk (: -
-
BlackJack21
tag
Igazad van, valóban elkanyarodott a téma vonala, de hadd ne legyen már egyszavas kérdés-válasz interakció. Ha érdekli a téma( ami valószínűleg igen, mert legalább feltett pár kérdést az adott esetben), rávilágítottunk pár olyan dologra, amit már Ő is sejtett. Senki nem ajánlott 1 millás Pana kamerákat, a 20k az lehet akár használt is és akkor már kibővül a választható eszközök száma.
A "mezei felhasználó" meg eldöntheti, hogy figyelembe veszi ezeket az észrevételeket, vagy sem. -
Noxy
veterán
válasz
daninet
üzenetére
Ez az egész 20 e Ft-s kamara ügy ágyúval verébre. Ez majdnem minden topikra vonatkozik. ( NAS, kamera, router, riasztó stb..) Egyszerűen, a hozzáértő urak nem tudnak (akarnak) a sima mezei felhasználók agyával gondolkodni.
Helyette megy a magas szintű szakmai fejtegetés, oktatás, amiből az átlag felhasználó semmit nem ért, meg nem is kiváncsi rá.
Pld egy sima Tp Link C310 17 e Ft-s kamera is simán automatizálható a saját szoftverével, és nem a felhőbe ment, hanem az SD kártyára.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- HP ProBook 650 G5 - i5 8265U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- 27% - Lenovo LOQ i5-14400F / 32GB DDR5 / 1TB SSD / RTX 5060! BeszámítOK!
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- 27% GIGABYTE Z790 AORUS ELITE AX Alaplap bontatlan új !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest