- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
válasz
radio11 #52086 üzenetére
Köszönöm a tippet. Ha jól sejtem akkor erről vagy erről van szó.
Az a gond, hogy a tapizós vezérlő long presst tudna csak módosítás nélkül, ami dimmelésre/színhőmérsékletre van értelmezve a controllerekben. Kérdés, hogy ez módosítható-e. Eddigi tapasztalatom alapján nem, tehát közbe kell iktatni még valamit.
-
Mentolka
senior tag
válasz
radio11 #52009 üzenetére
Tehát:
1. a hőmérő valamilyen módon (??) kommunikál a RPi-vel.
2. az RPi-n futó alkalmazás szintén kommunikál (??) a relével.
3. a falból kiveszem az analóg termosztátot, és odateszem a helyére a hőmérőt, mögé pedig a relét, amit rákötök a kazán madzagára (2 vezeték, asszem). A relének kell áram (mert akkor ez borul)? -
RicsiSuly
aktív tag
válasz
radio11 #50354 üzenetére
Nekem is xiaomi routerem van(AX3600) , más néven van a 5ghz, másik kettő klima csodásan megy ez dobálta a wifit. Akkor megprobálok vakami routert rakni hátha, mondjuk nemakartam még 1 látszó wifi hálozatot. :D
Routerba látom, felcsatlakozik a klima majd az app azt irja, hogy sikertelen és eltünik a router liatájábó is.visszatérve anyóshoz AX3200-at vettem 5hgz tiltva ott se engedi szóval, lehet hiába fogok vért izzadni nemfog menni.
-
Nerazim
őstag
válasz
radio11 #48058 üzenetére
Ugyanezzel birkóztam tegnap, szenvedés volt a pythont felkínlódni meg beállítani.
Én azt hittem ez a TLSR825x USB-COM Flash Writer v0.4 (TX-SWS only!) is elég hozzá és nem kell pythonozni.
USB adaptert nézted eszközkezelőben, hogy jó-e a driver (kínaiaknál alap, hogy driver csere kell)?
Persze azt szépen látja a COM4-en megjelenik
Jól kötötted az RX-TX-et? RX és TX is rajta kell legyen, TX 1k ohmon keresztül.
Az RX és TX-et hova kötöd a hőmérőn?. A bekötési rajz szerint bekötöm a 3.3V és a GND -t az Uart csati megfelelő lábaira ez eddig sima, de az Uart-on van Rx és Tx is azokra mit kell kötni, a képen csak 3 szál drót van ez meg már így 4 szál lesz.
Ui: A python-t mi alapján sikerült végül felrakni? Lehet akkor nem úszom meg. -
Vesa
veterán
válasz
radio11 #47464 üzenetére
Thanks! Van ehhez doksid vagy bármi konkrét infó, amiből ki lehet indulni? Alkatrész lista, kapcsolási rajz, vagy bármi egyéb?
kis.zsolt
Egyelőre semmivel nem mérem a radont, ezért kérdeztem itt is, hogy kinek milyen megoldása van rá. A készen kapható eszközök valamiért nem mérnek egyszerre radont és PM-et. Csak kéziműszerben láttam egyet valahol ami tudta, horror áron, de az nem is lenne jó nekem. -
queens
tag
válasz
radio11 #47379 üzenetére
köszi!
az én offline icma szelepem maxra kapcsol, ha kinyitom az ablakot
néztem a tadokat, lehet adok neki egy esélyt, kipróbálom, itt elég jó leárazások vannak. ráadásul 1 év grátisz auto assistod adnak, kicsit utánanézek nem kamu-e, de validnak tűnik az oldal.
"Ein Jahr kostenlos Auto Assist im Wert von 29 € - Nur bei tink!"
nagyon tetszik, olyat tud, hogyha kimegyek a telóval a wifiről, akkor beállíthatom, hogy levegye a fűtést, komoly!
-
gya/352
tag
válasz
radio11 #47258 üzenetére
Még nekem is a 9.3 van fent. Nem volt semmi update, egyszerűen kb két napja nem működött. Volt mindenféle újraindítás, nem segített. Töröltem az integrációt, próbáltam újra belakni, de most meg a networkomet sem tudom beregisztrálni. Az API kulcsból is generáltam már újat, de így sem.
-
gorbep
senior tag
válasz
radio11 #47190 üzenetére
egy házban szétszórva... egyik sincs légvonalban 6m-nél távolabb a Hub-tól... a legtávolabbi egy födémen túl van... nincs gyakorlati tapasztalatom a ZB hatótávjáról. Eddig csak a Honeywell (JTYJ-GD-01LM/BW) füstjelzők csatlakoztak így... látom, hogy azok támogatására a jövőben még lehet esély, a protokoll látja, csak nincs még az integráció lefejlesztve...
-
Nerazim
őstag
válasz
radio11 #47152 üzenetére
Szia!
Erről esetleg tudnál többet írni? Mondjuk egy ilyen Zigbee Termofej+Gateway is jó lehet? Hogyan tudna ez kommunikálni egy Aricton Class Evo kazánnal és Computherm Q7 RF termosztáttal? -
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #46977 üzenetére
Sőt, Modbushoz nagyon jó Arduino könyvtár is van, és filléres MAX485-el illesztővel szintén olcsó (és nem utolsósorban egy ESP-hez képest tizedakkora áramigényű!) Arduino mini-kre kötve nagyszerű kis hálózatot lehet kiépíteni. Csak mondjuk nem az alább említett smart plug helyett, hanem mindenféle érzékelőkhöz, számlálókhoz.
-
radio11
tag
válasz
radio11 #45410 üzenetére
Fene egye meg a tasmotás Sonoff basic-re nem ment fel wifin az ESPHome, túl kevés a hely. Próbáltam a tasmotát karcsúbbra cserélni, végül sikerült találni egy olyan karcsút amiben wifi sincs
. Szépen szedhettem ki a természetesen jól beszerelt Sonoffokat és kábellel (persze mindegyik fel volt szerelve pluszban DS18B20-akkal, így azokat a flashelés idejére le kellett forrasztani) kellett átrakni ESPHome-ra. Ráment a nap de legalább túl vagyok rajta.
-
daninet
veterán
válasz
radio11 #45398 üzenetére
csináld az interfészről, nem kell CLI-t használni hozzá.
Megnyitod az ESPhome menüt, először a jobb felső sarokban a secrets részt kitöltöd a wifi jelszavaddal
Utána létrehozol új eszközöket, adsz neki egy nevet, majd install és manual download (modern format).
Tasmotás eszköz web interfészét megnyitod és a firmware update menüben rátöltöd a bin fájlt amit lefordított neked az esphome.
Ha nem sikerül, mert nincs elég szabad hely az eszközön először töltsd rá a tasmota-light.bin fájlt majd az esphome bin fájlt.Ha ráment az esphome akkor ONLINE lesz az eszköz HA-ban és onnantól az edit gombra kattintva szerkesztheted a konfigját
-
huan
őstag
válasz
radio11 #45318 üzenetére
Ilyen hőmérőm volt már (önmagában, hub nélkül), de nagyon gyorsan merül az elem benne.
Xiaomi Smart Home Hub 2 -höz csatlakoztatható noname kínai Zigbee hőmérő? -
BlackJack21
tag
válasz
radio11 #44222 üzenetére
Nem konkrét válasz a problémádra, de én így oldottam meg a légtisztító vezérlését MQTT-n keresztül. Egy szkriptben van az alábbi kód benne.
sequence:
- variables:
power: >-
0,+3460-1770+415-1325+410-495+375-490GhG-1360GfGfGfGfGiGhGdCdCfG-1365GdEjGjGdChGdChGfGdChGhGfGhGdCjGdCiGhGhGfGfGhGfGhGfGhGfGfGfGfGfGhGfGhGhGfGfGhGfGfGfGhGdChGfGdEjGdChG-29925+3480-1745CdEfGfGhGj+370fGhGhGfGdChGiGjGfGjGdEdCdCdCfG-1350+390hGfGdChGhGhGhGhGhGhGfGjGdEdCjGfGfGhG-1320CdEfGfGfGfGfGfGfGhGhGfGfGhGfGfGhGfGdChGhGdChGhGhG
fan: >-
0,+3490-1740+445-1295C-420CeCeC-1290CeCeC-425CeCdCgCfCfCeCfCf+440dCfCdCgCfCgCgCdCgCeCeCeCdCdCdCfCgCgCgCgCgCeCgCgCgCeCgCgCeCgCgCgCgCeCeCgCgCgCgCgCeCdCgCgCdHfCfCgC-29895AbCdCgCgCgCdCgCgCeCgCdCgCfCdCgCdCfCfCdCfCgCdCgCeCfCeCeCgCeCgCeCeCgCfCdCdCfCgCgCgCfCgCgCgCeCdCgHgCgCeCeCgCeCgCgCgCgCdCeCgCeCeCdHeCeC
mode: >-
0,+3485-1775+410-1330C-480+385-485FgFd+405gF-425+445gFeF-1295Jg+380kJdHgFkJ-1320+420dC-1355LdC-460HdHgFpHoLpCpCpHpHdHdH-1335Hm+415gLpHgLpH-465HpHgLgLgLgLgLgFgFgLpCgLeFpCgLpHpH-450RgLgLpCdCpHsH-1345+390dHmNtR-29900A-1780HqHgLpHtNdHpHpHpHgFdHgLmNdH-490LmNdHkJk+440mNpH-1300ZgLgLdHgLsHgLpHgLgLpCgL-1300ZmRmRmRtRtRtR-1300ZtNdHtRkZqHtRtRsHtNtRtNtNtRpHiZtNmR-1300ZtNmRsH-1300ZtNtR
bright: >-
0,+3455-1740+445-1330+410-425C-480+385-460EdEiEiE-455EgH-1290CiEdE-1295CiEdEdEdE-1355HdEiEdEf+440fClNiEfCfCfCdE-1325EkCkC-420CfCfCfCfCpCj+415fCpCpCfCfCfCf+450pCfCpCpCpCpCpCfCfCfCfCoEpCpClCkCdEfN-29925+3450bCkCfCfCpCkCpCpCfCfCkCfClCkCfClCkCkCkCkCpClCpCpCkCpCpCfCfCpCfCpCfClClClCkCfCfCpCkCpCfCpClClClCfCpCfCpCfCfCpCfCpCpCkCpCfCkCpCpCkCpR
lock: >-
0,+3455-1740+445-1330+410-425C-480+385-460EdEiEiE-455EgH-1290CiEdE-1295CiEdEdEdE-1355HdEiEdEf+440fClNiEfCfCfCdE-1325EkCkC-420CfCfCfCfCpCj+415fCpCpCfCfCfCf+450pCfCpCpCpCpCpCfCfCfCfCoEpCpClCkCdEfN-29925+3450bCkCfCfCpCkCpCpCfCfCkCfClCkCfClCkCkCkCkCpClCpCpCkCpCpCfCfCpCfCpCfClClClCkCfCfCpCkCpCfCpClClClCfCpCfCpCfCfCpCfCpCpCkCpCfCkCpCpCkCpR
- choose:
- alias: Power
conditions:
- condition: template
value_template: "{{ command == 'power' }}"
sequence:
- service: mqtt.publish
data:
topic: "{{ mqtttopic }}"
payload: "{{ power }}"
- alias: fan
conditions:
value_template: "{{ command == 'fan' }}"
sequence:
data:
payload: "{{ fan }}"
- alias: mode
conditions:
value_template: "{{ command == 'mode' }}"
sequence:
data:
payload: "{{ mode }}"
- alias: bright
conditions:
value_template: "{{ command == 'bright' }}"
sequence:
data:
payload: "{{ bright }}"
- alias: lock
conditions:
value_template: "{{ command == 'lock' }}"
sequence:
data:
payload: "{{ lock }}"
default: []
fields:
command:
description: IR Command Alias
example: power_on
mqtttopic:
description: MQTT Topic for Tasmota IR blaster
example: cmnd/tasmota_B755A1/irsend
mode: single
icon: mdi:remote
alias: Remote - Daikin Air Purifier
Majd a lovelace-n így "hivom meg":
cards:- show_name: false
show_icon: false
type: button
name: None
tap_action:
action: none
hold_action:
action: none
- show_name: false
show_icon: true
type: button
entity: script.1685483071681
name: Power
show_state: false
tap_action:
action: call-service
service: script.1685483071681
service_data:
command: power
mqtttopic: cmnd/tasmota_B755A1/irsend
icon: mdi:power
icon_height: 50px
Neked gondolom a action: call-service rész kell... -
radio11
tag
válasz
radio11 #43682 üzenetére
A #43682 hsz-ben szereplő csapadékmérőn módosítottam szoftveresen, mert nem igazán jól működött. Először az eredeti koncepciót (az egy zigbee jeladós volt) egy az egyben áttettem egy Esphome alá, tehát az [link] itt látható megoldást azzal egészítettem ki, hogy az Esphome configba bekerült egy binary sensor amit a mágneses érzékelő ad és ebből dolgozott a HA config.yaml-ba a leírás szerinti histrory_stats és a template ami a csapadékot nézi.
Az új megoldásnál az Esphome-ra 'pulse_counter' szenzor került, ahol megadható a mértékegység (mm) és a szorzó is. valahogy így:sensor:
- platform: pulse_counter
pin: 12 #erre van kötve a mágneses érzékelő
unit_of_measurement: 'mm'
name: 'rain'
filters:
- multiply: 0.345A szorzó a mérőkanál egy impulzus alatt mért csapadékmenyiségét adja meg, ezt úgy állítottam be, hogy a mérőedény átmérőből kiszámítottam a felületet (194 cm2) ez 10mm csapadékkal számolva 194cm3. Ennyi vizet mértem ki egy edénybe (pontos konyhai mérleggel 194g) és szép lassan átcsorgattam a mérőn, számolva a klattyanásokat. 29 klatty volt, tehát 10mm/29 klatty= 0.345, ezt adtam meg filters alatt multiply értéknek.
Ezután ismét kapott 194ml (g) vizet és voilá, 10mm körüli értéket adott.
HA config.yaml-ba egyedül a utility_meter bejegyzésekre van szükség ezek után, azt viszon egy napi számlálóval ki kell egészíteni:utility_meter:
rain_day:
source: sensor.szenzor_neve
cycle: daily
unique_id: rainfall_dayaz eredeti leírás szerinti template és a history_stat bejegyzések mentek a lecsóba, nincs rájuk szükség. Eddig minden jó, egyedül azt nem tudom, hogy bekavarhat-e a napi (heti, havi stb) számoknál ha az esp számlálója, mondjuk egy áramkimaradás miatti újraindulástól nullázódik.
-
ViZion
félisten
válasz
radio11 #43242 üzenetére
Nem, ha jól értettem ő a bojlerbe a bekötésekhez rakná a relét. De még ilyen dobozt se raknék a fürdőbe, akkor sem, ha IP9999999 védett. Úgy tudom, nem is lenne szabályos, elvileg csak a szekrényből a kanóc, annyi. Villanyszerelős topikban megmondják jól.
Shelly PM mellé nem kell másik relé, kontaktor, akármi... minek? Hacsak nem vmi 500l-es 20kW-os fűtéssel... Bojler Fí relé legyen, az végzi a leválasztást is, normál üzemben nem kell a Null vezetőt megszakítani. -
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #43230 üzenetére
Így hirtelen nem látok rá okosotthonba integrálási lehetőséget, másrészt ha nem a forgalmazásban érdekelt oldal reklámcikkét nézi az ember, hanem őszinte tesztet, az nem ajánlja, elég vacak
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #41851 üzenetére
Bár távolról valóban hasonlít rá, ránagyítva a képre már látható, h nem mikrokontroller, hanem NRF24 chip van rajta, ami 2.4 GHz-es transceiver
Az említett Vera Edge-el (nyilván azt illeszti ez a modul a 433-as redőnyökhöz) azonban nem hinném, h sokaknak van itt tapasztalata -
bpmcwap
senior tag
válasz
radio11 #41787 üzenetére
Én két éve szívok a duckdns-el...
Hol nem érek el semmit, hol csak a kameráim, hol csak a routert és a kamerák felét, a HA-t soha nem érem el... Szerencse hogy openwrt-s routerem van és saját honlapot írtam, amivel mindent megtudok csinálni amit nagyon kell, plusz ugye ott tudom tárolni az friss ipcimem, így max 5 perc esik ki ha változna... de most leszek én is bajba, mert a router is öreg, cserélni kell...
Ha asus a router akkor a gyári ddnst-t dicsérik, ha nem assus, akkor nézd megy e rajta pl az openwrt vagy más alternatíva. 1gb tárhely + domain kb 6000ből kijön/év és elég sok mindenre ki lehet használni...
-
vkp
aktív tag
válasz
radio11 #41509 üzenetére
domains:
- xxxxxxxxxxxxxxxx.duckdns.org
token: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
aliases: []
lets_encrypt:
accept_terms: true
algo: secp384r1
certfile: fullchain.pem
keyfile: privkey.pem
seconds: 300Ennyi kell a duckdns configba. Kívülről a 443-at kell a HA ip címére és 8123-ra fordítani. Lets Encrypt nem kell, akár le is szedheted.
HA configba pedig:
http:
server_port: 8123
ssl_certificate: /ssl/fullchain.pem
ssl_key: /ssl/privkey.pem -
tbandras
újonc
válasz
radio11 #41224 üzenetére
Értelmezésemben arra van ott a másik Computherm termosztát sorba kötve, aminek a fenti egysége egy a kívántnál magasabb hőfokra van állítva.
Ha minden jól megy, ez a komponens észrevétlen marad, és nem csinál semmit. Ha a Shelly "besül" zárt állapotban, ez még mindig tudja bontani az áramkört a magasabb hőmérséklet elérésekor.
De nem vagyok egy nagy műszakis, lehet félreértettem valamit...
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
radio11 #41214 üzenetére
Így, így
Nem szeretek magamtól idézni:
"DE nem minden radiátoron van TRV, 2 előszobai "kicsin" nincs
sőt csumára ki van nyitva, pont az miatt ha valami történne
meg tudjon fordulni a víz"Igen ez fontos biztonsági része a történetnek, Olympia76 jó hogy kiemelte #41212
de gondolom aki már eljutott eddig, az számol vele.
De azért az nem baj ha beszélünk rólaTisztelettel
-
válasz
radio11 #40945 üzenetére
Köszi. Ez jó így?:
alias: Nem megy a páramentesítő pedig kellene
description: ""
trigger:
- platform: time_pattern
minutes: "5"
condition:
- and:
- condition: state
entity_id: switch.aljzat_2
state: "off"
- condition: time
after: "07:30:00"
before: "22:00:00"
weekday:
- mon
- tue
- wed
- thu
- fri
- sat
- sun
action:
- service: telegram_bot.send_message
data:
target: 1237612346
mode: single
Most 5 percre van állítva, hogy lássam, de nem üzen. Azt írja mindkét feltétel teljesül.
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
radio11 #40757 üzenetére
Ú, ez tök jó lett volna ha hamarabb beszélünk.
De most már nem akarok még egy szivattyút venni. Ha a mostani feladná a harcot akkor ilyen lesz a következő.
Viszont a Woox app-al kapcsolatban rájöttem hogy én voltam a béna és az appon belül is engedélyezni kell az értesítéseket. Szóval működik!Sőt most arra is rájöttem hogyan tudom beállítani azt is ha már nem érzékel vizet a szenzor akkor x perc késleltéssel kapcsolja le a szivattyút.
-
Antibazsi
aktív tag
válasz
radio11 #40755 üzenetére
Csináltam sülyesztést a szivattyúnak, viszont sem terjedelemben, sem mélységeben nem tudtam akkorát kialakítani, hogy az úszókapcsoló tudjon akkora tartományban mozogni, hogy az gond nélkül ki és bekapcsolja a szivattyút. Valamelyik irányba mindíg elakad. Monjuk ez egy low budget Gardena 8800 klasszik búvárszivattyú. Biztos létezik olyan is ami ennél sokkal precízebb , belső kapcsolóval van ellátva, de én nem találtam ilyet.
-
tradeelek11
aktív tag
válasz
radio11 #39764 üzenetére
+1
" pont jó méret és már ki van fizetve"
Ez is , csak még működik isViccet félre téve ez olyan mint a saját üzemeltetésű(pl. HA) vs. felhő (pl. Tuya)
kinek mi. De nekem elég így elég saját magam miatt szívni...
Mert te vettél egy eszközt ami csak azzal a szoftverrel működik,
míg a másik esetben azért nagyobb a mozgás tér.Tisztelettel
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #39180 üzenetére
Már a feszültség is bármi lehet kb. 220-250V közt ami már önmagában is elég nagy eltérést okoz, másrészt ha nincs meg a teljesítménytényező, a tisztán ellenállás-jellegű fogyasztókat leszámítva végképp használhatatlan az eredmény, hiszen kapcsolóüzemű tápoknál akár 0.3 is lehet ez.
-
ojb
tag
válasz
radio11 #39168 üzenetére
"Egyet már csináltam is, igaz 1 fázisra, egy kínai SCT-013 tekercses érzékelőből meg egy ESPHOme-os Wemos D1 miniből."
Ez az egy tekercses fogyasztásmérő magvalósítása D1-el sztem többünket is érdekelné,
hogy hogyan is lehetséges.
A pillanatnyi váltakozó áramú teljesítmény ill fogyasztás kiszámításához -- ismereteim szerint -- az áramon kívül elengedhetetlenül szükséges feszültség és fázis tolás (Power Factor) értékeit mi szolgáltatja (méri)? -
Fang
aktív tag
válasz
radio11 #39113 üzenetére
Na bonyolódik
Szóval akkor kell mondjuk egy Raspberry pi azon fut a Home Assitant.
Hülye példa, de mondjuk:
-A villanykapcsolók vezérlését, legyen az relés vagy kapcsoló megveszem X gyártótól és a hozzá való "HUB"ot
- A zsaluzia vezérlését Y gyártótól + HUB
...stb
És a Home Assitant meg összefésüli ezeket egy felületen? -
radio11
tag
válasz
radio11 #38847 üzenetére
Ma telepítettem a szenzort a földalatti ciszternába, ragyogóan működik. Először leürítettem, szépen érzékelte, hogy gyorsan fogy a víz, majd jött az eső és lassan telni kezdett.
Már csak azt kell megoldanom, hogy közvetlenül vízszintet jelezzen (ugye most a vízfelszín távolságát jelzi, ami üres tartálynál a legnagyobb) -
vampire17
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
radio11 #38755 üzenetére
Föltéve, h nem Égáz-Dégáz... FB csoportban kapta vki ezt a választ tőlük (ami persze vicc, hiszen a nyitásérzékelőben is ugyanolyan reed-érzékelő van mint a gyári megoldásban és természetesen bármiféle szikra elképzelhetetlen és nem zavarhatja meg a mérőórát sem - de ez van, ők diktálnak):
"Az ön által megadott link, egy ajtó/ablak nyitás (biztonsági) érzékelő leírását tartalmazza.
A leírás szerint az érzékelő jelet küld a telefonra ha valaki kinyitja az ajtót, esetleg ablakot.
Az órába épített mágneses (impulzus) jeladó megfigyelésére az ön által megadott eszköz alkalmatlan, robbanásbiztos szempontból (nem gyújtószikramentes kivitelű) akár veszélyes is lehet a gázrendszerek közelében, illetve zavart is okozhat a gázmérő számláló szerkezetének működésében.A „Mi Window and Door Sensor” használata a gázfogyasztás monitorozására alkalmatllan és nem megengedett!
Törvényi előírás alapján jelenleg Társaságunknak a 10 m3/h névleges teljesítménynél nagyobb névleges teljesítményű gázmérők távleolvasására van kötelezettsége.
Távlati terveinkben szerepel az ennél kisebb teljesítményű gázmérők távleolvasása is – például a lakossági felhasználóknál felszerelt gázmérők távleolvasása az „okos otthon” projekt keretében - de jelenleg még nincs döntés, hogy mikortól, milyen technikai megoldást fogunk alkalmazni és milyen forrásból. Amennyiben ez megvalósul, akkor a lakossági felhasználóknak is elérhetővé fogjuk tenni a távleolvasott gázmérési adatokat.
Mindaddig egyedi igény alapján, bizonyos feltételek teljesülése esetében Társaságunk engedélyezheti a gázmérők felhasználó által történő távleolvasását.
Amennyiben saját költségén meg kívánja valósítani a mérési adatok gyűjtését, akkor be kell szereznie a felszerelt gázmérőtípus gyártója által gyártott impulzus jeltovábbító elemet, amit az alábbi feltételekkel lehet csatlakoztatni a felszerelt gázmérőhöz:
- Engedélyünket írásban kell megkérnie társaságunktól.
- Hozzájárulásunkat azzal a feltétellel adjuk, hogy egy esetleges mérőcsere során nem garantáljuk a jelenleg felszerelt gázmérővel azonos gázmérő típus biztosítását, ami esetleg a gázmérő jelenlegi impulzus kimenet csatlakozás kialakításának változásával is járhat. Ebben az esetben az impulzus jelfogadó-továbbító elem cseréje az Ön költsége.
- Hozzájárulásunkat csak addig biztosítjuk, amíg egy esetleges törvényi előírás nem kötelezi Társaságunkat az érintett fogyasztási helyen felszerelt gázmérő Társaságunk által történő távleolvasására. Ebben az esetben is természetesen nyitottak leszünk olyan műszaki megoldás megtalálására, amely az Ön mérésadatgyűjtése felé is biztosítja az impulzus kiadást.
- A jelenleg felszerelt gázmérőhöz csatlakoztatható impulzus jeltovábbító elem beszerzése az Ön költsége.
- A jelfogadó-továbbító elem felszerelését és a gázmérőhöz történő csatlakoztatását – az Ön megrendelése és Társaságunk díjjegyzéke alapján - kizárólag Társaságunk szerelője végezheti.
- A jelfogadó-továbbító elemnek gyújtószikramentes kivitelűnek kell lennie." -
Gabesz87
veterán
válasz
radio11 #38723 üzenetére
Ezért kérdezem. Nem feltétlen a szaunához terveztem tenni, csak direkt azért kérdeztem, mennyire lehet megbízni ezekben a "noname" kínai fogy.mérőkben, ha vmi nagyobb fogyasztót dugnék bele. Nyugodtabb vagyok én is pl. egy Shelly-t használva, mint egy olcsó kínait. Egy tel. töltőhöz, laptophoz ok, de azért autó töltőt, szaunát én sem biztos, hogy bele mernék dugni
-
TheProb
veterán
-
válasz
radio11 #38173 üzenetére
Érdemes pontosan használni a kifejezéseket, sok félreértést lehet vele megelőzni:
A fix IP-cím az, amikor magán az eszközön van beállítva a cím, és ő azt követeli a szervertől. Amikor magán a DHCP-szerveren van beállítva az, hogy egy adott MAC addressű eszköznek milyen címet osszon, az a lefoglalt (rezervált) iP-cím.
A kettő viselkedése között bizonyos esetekben alapvető különbség léphet fel, és ezért félrevezető lehet a rossz szóhasználat.
MaCS
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged