Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ezt már láttam és akkor se tudtam hogy mi a vastag.. az a gazebo, de sejtem hogy én vagyok ilyen elmaradott, hogy 40 évig egyszer se hallottam hogy létezne ilyen szó, pedig jártam már magyar strandokon is nem egy helyen, meg külföldieken is. Asse tudom hogy dubajból, vagy a riviéráról, vagy a lupatóról hurcolták e be a újgazdagék. Mindegy, egy újabb szó amit biztos rengetegen használnak, és én sose fogok.
De rákerestem, mostmá tudom. A libanoni szabadstrandró' [kép] -
BlacKSouL
addikt
Na megnézem már az indexhíreket hány apácazárda fertőződött meg még vuhanban sem látott mértékben, és milyen csapások érték még horvátországot amik miatt rendkívül kockázatos odautazni...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Nem az - bár azok is nagyon idegesítők, mivel előszeretettel másznak be a lakásba és repdesnek lámpaoltás után - viszont az 1-1,5 centis, ezek viszont 4-5 mm-nél nem hosszabbak kifejlődve sem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Rovar.
Nem bogár.
Nem minden rovar bogár.
Nem minden bogár hátú.
Amúgy fingomsincs, valami izé.
De felettünk olyan, mintha optimus fővezér, meg az orbitron és a megaharcosok vívnák ádáz csatájukat mindhalálig. Nem tudom lakásban élő emberek mivel tudnak ilyen hangokat kiadni. Kb mintha kisméretű lánctalpas exkavátorok ütköznének t72-s tankokkal, amikre tigrisek potyognak rá az égből. Ja, közben már hallom, porszívóznak... Pattog a bútorszilánk, szikrázik a műanyag szívófej... -
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Ja semmi, hulljon a férgese, a gazdaság nem állhat..
Ha járvány van és áll minden az a baj, ha újra nyit minden és járvány van, az a baj.
De ha télen mindenkinek sürgős olaszban síelhetnékje, meg osztrákban dolgozhatnékja volt, akkor most is legyen mindenkinek sürgős nyaralhatnékja. Aztán mindenki hoz visz amit akar.
Amúgy mi az hogy gáz van? Hamarosan elérünk a tömegeseg megbetegedések szakaszába? -
BlacKSouL
addikt
Most ha az index híreit olvasom, akkor a környező országokban már megint mindmeghalunk. Mintha vezényszóra közszolgálati stílusban nyomatnák a propagandát, hogy körülöttünk koronás zombihordák lepik el az országokat. Egymondatos hírek vannak arról, hogy a világban úgy mellékesen máshol is ott a vírus, na de Szerbiában meg pláne Horvátországban megint világcsúcs mértékben terjed, és iszonyú rettenetes válsághelyzet van.
Mindeközben itthon elhunyt egy újabb, nagyonidős nagyonkrónikus beteg. És a piacon, a boltokban, lottózóban, bankokban, továbbra is baszik mindenki a maszkra, vagy az arcot eltakaró nemmaszk bármire. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Tavasszal többször felmerült bennem, hogy kéne valami pulzusmérő, vagy csuklós, vagy olyan ami mutat szívritmuszavart is, de ahogy piacot néztem ilyet jelenleg az ifon ad, annak fényében érdekes, hogy valami jogi szabalyozas miatt a kínai gyartok termekeiben meg nem mukodhet a ritmuszavar detektor. Ifon biztos levajazta a szabalyozast...node ha csak pulzust mer, akkor azert folosleges soktizezret kifizetni, raadasul ha az se olyan megbizhato...szoval mar a mellkaspantban gondolkodtam, hiszen tavasszal sokat gyalogoltam hegyre fel, meg tudtam hogy majd nyaron cangazok tobbet. Aztan megvilagosodtam, hogy kell a fenenek. Azt ugyis érzem ha csúcson a pulzus es kopom a tudom. Az meg nekem mindegy hogy 179 vagy 189.
Nem vagyok szuperfontos, mindegy hogy azonnal tudok rola hogy emailem jott, vagy csak 15 perccel kesobb mikor eloveszem a telefonom. Az meg hogy feszbukon ramuzent e valaki cseten...szoval semmi olyan ami miatt kell a karomra egy ize ami ezekrol azonnal jelez. Majd megnezem kesobb.
De ahogy mondtam masok vagyunk
Ugyhogy van egy napos radios elegansabb citi meg egy buvaros narancsszijas napos citi, amiben mar kicsit merultem, szoval valamire jo. Amig ezekben ki nem purcan az akksi addig nem is gondolkodom ora jellegu barmin. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ezeket tudni nekem csak azután lenne szükséges, miután megvettem egy ilyen dolgot sok pénzért, és muszáj tudnom ha már egyszer megvettem sok pénzért. Ott nálam a vásárlás generálna információigényt és nem fordítva. De nem vagyunk egyformák.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ortodoxok...
-
BlacKSouL
addikt
Kinyírták a zindexet? 302 Found
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mer' aszály van és nem esik..
Örülj a sok szúnyognak, ugyanaz jó nekik mint a gombának.
Be is van már fagyasztva vagy 8 kiló...nem szúnyog
Hétfőn 2500 volt kilója. Kedden 2000. Szerdán 1600. Csütörtökön 1000, pénteken már 600-ért is lehetett kapni, igaz ezek már öreg korhadt kukaclakások voltak, de napi 2 óra szöszöléssel ki lehetett hozni valamit belőle.
Gyerekkoromban ha nagyapáméknál voltam, mire reggel 8 körül felkeltem, nagyapám már hazaért úgy, hogy kétkezében tele szatyor, hátán a nagy kosár púpozva. Kiraktuk, fél kilenckor elindultunk hárman, 10-kor úgy értünk haza, hogy mindenkinél két pukkadt szatyor volt, meg a nagy kosár. És 3-4 naponta ennyit mindig össze tudott szedni mindenki. De nem kellett, mert azért ez 1-2 hétig elég volt enni. Aztán jött a felvásárlás időszaka, 800-1600 ft-ot adtak kilójáért szárítva. Akkoriban mindenki napi 3-4x ment ki az erdőbe. 3-4 év alatt úgy kipusztították a gombákat, hogy a 2000-es évekre szinte semmi nem maradt. 3 óra alatt egy fél szatyor...
Ilyesmi kéne a szúnyoggal is... 5000 ft lenne kilója szárítva, kipusztítanák rövid idő alatt.
Mondjuk gyerekkoromban voltak fecskék is. Manapság csoda ha látni egyet kettőt. Ha volt fecske, nem volt sok szúnyog.Ilyen mennyiségű szúnyognak nem légycsapó kell, mert hármat lecsapsz, felszál 200. Disznópörzsölő. Azt végigtolod, az röptében is elintézi. Marad ugyis egymillio, de par szazzal maris gyérítesz.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Mióta cél az, hogy az 'embereknek' jó legyen? Vagy miből gondolod hogy az cél? Maximum járulékos haszon, vagy veszteség. A cél a szavazat, a hatalom, a gazdagság. Ha/amíg megvan a szavazat, teljesen mindegy hogy az 'embereknek' jó vagy rossz. Aztán ha van konc, lehet rossz is.
-
BlacKSouL
addikt
Majd kukac úgyis belédköt :) (remélem nem!) de akkor pontosítom.. Akiket nem láttam maszkot rendeltetésszerűen viselni, azokon - talán nem egyértelmű, de - semmilyen más orrot ÉS szájat eltakaró eszköz sem volt. Tehát eltekintve a pultosoktól, boltosoktól, postásoktól, stb, akiknél láthatóan nem volt maszk, és más eszköz sem, a pórnép, az ügyfél, a vásárló akiknél maszk volt sem hordták, pláne nem rendeltetésszerűen.
Teccikérteni? Hogy így mi a véreres vastag ...nak van bárhogy előírva?Aladár gyorsabb volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De jó lenne már ilyen szép felhőtlen napos időt látni, mint a ködös albionban a képen...
-
BlacKSouL
addikt
Kötelező az üzletekben a maszk. A Sparban tegnap kb. 50 emberből kettőn volt rendeltetésszerűen, rajtam, meg egy kínai csávón. A többieknek az egyik fülére akasztva, nyakba lógatva, homlokra feltolva, álla hegyére téve, hónaljba téve, könyökvédőnek felhúzva, zsebéből kilógatva. Pénztárosokon néha van szigorúan orr alá téve, pultosokon sosincs.
Bankokban, postán, ügyfélszolgálatokon a plexik mögött szinte senkin nincs.
Nyitottak az idősotthonok, bementem nagyanyámhoz, odabent senkin nincs. Se gondozotton, se ápolón, se portáson, se irodistán. Én nyilván felvettem, mert ki van írva a kapun, hogy kötelező, meg a nyitástól még a korosztály maradt a veszélyeztetett..De kötelező, mert félmilliós lehet a büntetés.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mégis segítek mert hiába hangsúlyoztam az eredeti írásomban: nem az a baj, hogy sajnálom azoktól akik megérdemlik, hanem az, hogy ez ebben a kivitelezésben, ránézésre olyan szavazatvásárlás, mint a nyugdíjasok pótpénzei, 13. havi nyugdíjak, stb. Adjunk a gyesen lévőknek is persze, mert a járvány alatt ugyan nem, de előtte, meg utána vagy majd 10 év múlva a 3. gyerek után sokat fog dolgozni a járvány miatt...
Hogy a szándék lehetne jó, de sikerül ebben a formában ezt is elb.szni, bár igazából lehet hogy teljesen tudatos pártstratégia. Hátha sikerül pár száz szavazót megnyerni az egészségügyből. Mondjuk ahhoz majd ki is kell fizetniük.
Egyszerűbb, látványosabb, és hosszabb távon gazdaságosabb ez, mint fizetést emelni, ráadásul egy újabb dolog, ami miatt a hívők, és a még bizonytalan, esetleg ezzel oda billenő szavazók, és az ellenség, vagyis az ellenzék szavazóit egymásnak ugraszthatják. Megosztottság a jelszó ezekben az időkben mikor a 40% a kétharmad. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
De nyilván a felháborodásod nekem szól, aki jelenleg munkanélküli, és nem kap, kapott, vagy ígértek neki 1, 100, 500000 Ft-ot, és semmi esetre sem a jelenlegi kiskirálynak, a pereputtyának, a sleppjének, meg a talpnyalóinak, akik úgy intézték, hogy úgy legyen minden ahogy.
De ha nem tetszik amit írtam, akkor szerinted minden úgy van jól ahogy van. Nem vitatkozom. Nem vagyok nagymagyar. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
A jellemzően idealista, szabálykövető embert az zavarja, hogy ő 100-ból 2x szabálytalankodik, abból 2x egész biztos megbassz... büntetik, miközben (előítélet vagy tapasztalat alapján) jellemzően anarchista, szabályszegő embereket 100 szabálytalankodásból esetleg szintén kétszer büntetik. Általában akkor biztosan nem, mikor a szabálykövető is tanúja.
Aztán van aki rendíthetetlen szabálykövető, és nem érdekli hogy a másikat megbass..büntetik vagy hányszor, de van olyan, akit a 100. ilyen meg nem büntetett szabályszegés a tipikus(előítélet vagy tapasztalat) elkövetők által egy egész minimális negatív érzést gerjeszt a rendszer nagyfokú következetlenségére, vagy a büntetések mértékére és mennyiségére, de sokszor a szabályszegő személyére nézve.
A tipikus szabályszegőt sem a büntetés várható gyakorisága(főleg ha az inkább ritkaság), sem a mértéke nem tartja vissza a szabályszegéstől, sőt egyfajta szükségletnek érzi azt, és az erre való figyelemfelhívás vagy a tettenérés azonnali erős ellenállást vált ki. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ismerős közvetetten egeszsegugyben dolgozik, otthonapolasi ceget vezet, van 3 megyeben 160-170 szakapolo dolgozoja, akik ugye egeszsegugyi szakapolok, akik mind megkaptak a felmillat. O nem kapta, mert o nem egeszsegugyi dolgozo hanem vallalkozo. Felesege aki eü-ben dolgozik, de masfel eve otthon van gyesen, o szinten megkapta.
Felreertes ne legyen, kapja meg mindenki, es biztos hogy volt nehany olyan eüs aki tenyleg sokszoros munkat kapott a virus miatt, de velemenyem szerint azzal hogy hazazavartak a betegeket, es ket honapig a korhaz meg sztk meg orvos fele se ment senki, a borzalmas roham meg elmaradt, igazabol nem tobbszoros munka hanem konnyebbseg volt. De a penzt a hosies helytallasert kaptak...csak a szokasos betegek is ki lettek veve, meg a koronasok se ozonlottek el zombikent az orszagot, halistennek, akkor hogy kellett helytallni? Cilikét hallgatni, meg Mikibát? Mennyivel lett több munkaja minden eu dolgozonak marciustol majusig?
Ismetlem, elhiszem hogy tulterheltek altalaban(!), es amugy megerdemelnek a normalis fizetest, de igazabol tisztelettel kerem en is a fel milliot, mert hosiesen otthonmaradtam, minden eromet megfeszitve elkerultem a virust, es nem fertoztem meg senkit, vagyis borzalmasan sokat tettem a jarvany megfekezeseert.
Gyesen mondjuk nem tudtam lenni.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
[link]
Mondtam
Azt írja, 85% öntözetlen...pedig aszály ellen az az ókorban még működött. Meg mukodik valahogy a horvatoknal is, aztan ott mindig gyerekfej nagysagu hagymakat meg paradicsomokat latunk, es gyumolcs is van mindig roskadasig. Persze tudom, arrafele nincs fagy, nincs aszaly, es nincs ozonviz se, ezek ilyen kulonleges karpatmedence specialitasok. De mikor ott nyaron hetekig nincs eso valahogy megis megontozodik a fold.
Mindegy, majd eszünk bélszint ha a barack kiloja dragabb lesz... -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
87-ben kezdtem az első osztályt a Jurij Gagarin Általános Iskolában. Akkor még első másodikban nyelv nem volt. 89-ben kezdtük a 3. osztályt, de már szelektálva, angolos osztályba téve. Ha jól emlékszem mi voltunk az első kísérleti osztály akik már nem oroszt kezdtek tanulni. Ehhez jött kísérleti jelleggel a német ötödikben, és a két nyelv ment is végig gimnázium negyedikig. Harmadikra egy angol közép és egy német alapfok jött ki belőlem, előbbi azert, hogy ne kelljen már órára bejárni. A németet kevésbé csípem.
Úgyhogy én pl orosszal csak úgy találkoztam, hogy 91-ig azért minden nagy ünnep napján az aulába kipakolt tévéken végtelenítve ment a Nu Pagagyí feliratosan videóról. Ettől függetlenül önszorgalomból megtanultam a cirill betűket nyomtatott verzióban, szóval a nyomtatott nagybetűket el tudom olvasni, és a más nyelvekkel közös vagy rokon szavakat meg tudom becsülni mit jelenthet, de ennyiben ki is merül, és az írott betűkkel már bajban vagyok. Noha ezzel azok egy részénél jobb vagyok akiket amúgy még tanítottak is. Kisdobos még voltam, úttörő már nem. -
BlacKSouL
addikt
[link] inkább a végzet hegye..
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Persze. Szeretem az uj kihivasokat, a lehetetlen feladatokat, a tulorazast, a szamtalan nehezseget, a terhelest, a porgest, a stresszt, es ezeket keresem az uj munkamban. Remelem megtalalom a szamitasomat. Penz??? Ugyan, nem szamit. Nem fontos. Nem motival.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Legyel pofatlan. Kerd a haromszorosat, fizessek az ingazast 100%, tulorat is potlekkal, otthoni munkat is potlekkal, es vezetoi potlekot. Legfeljebb azt mondjak nem. Te meg mondod hogy ugy tunik nem sokra becsulik a munkaerot, azok munkajat, magat a munkakört, a ceget vagy amivel foglalkozik, de hogy kompromisszum legyen, elengeded az otthoni munka potlekat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Igen nagyjabol ott tartok, hogy vagy seggbe kene baszni valakit hogy tobbet keressek, vagy varok egy evet es a minimalber utoler...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
2008-ban 130k bruttóval kezdtem autóiparban strat.beszerzőként, 2014-ben 184k bruttóval jöttem el, és mentem 184k nettóért acéliparba kereskedőnek. 2019-ben 198 nettóval szűnt meg a munkaviszonyom. Százalékokat nemtom, de ossza be mindenki magának.
Nógrád, tök átlagos.
Menjek el 40 évesen osztrákba mekibe kétszer ennyiért, vagy raktárosnak négyszer ennyiért, mint pl. kolléga 20 éves fia? Neki mondjuk béjemvére fussa, én meg a 11 éves családi hondával veretek. Jóvanaz, a honda jó. Mondjuk neki a béjemvé a 4. autója 20 évesen....
Remélem hozzajarultam a statisztikai jovedelemeloszlasi felméréshez. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Innen ment.. [link] csak a szokásos mindennapos frissítő rövid zápor
Kell ez a szikkadt porzó földekre. Még csak márciust pótoltuk, még a következő 2 hétben be kell potolni az aprilist majust. Karanténnapsütésre most itt a szabadságeső. :)
Kulonbenis, te mar kibarnultad magad aprilisban a teraszon
-
BlacKSouL
addikt
Majd ha az idojarasi apokalipszis kozepen arra vetemedek hogy kerteshazban mezogazdaszkodjak, akkor mutatom. De majd mindig mindent az idojarasra es a korulmenyekre fogok, hogy mindenki tudjon kovetni. Es majd a joistentol varom hogy az ev minden napjan olyan idot adjon amilyet adott pillanatban elvarok. Lehetoleg orankenti lebontasban hogy a novenyek is kenyelmesen tudjanak alkalmazkodni.
Semmivel se jobbak a vilaghires mezogazdaszaink, mint en amikor utalom a telet meg a monszunt...
-
BlacKSouL
addikt
Igen, es 15-20-50 eve nem volt se fagy, se aszály, se jégeső... Haggyukmá'
Sokezer evvel ezelott is megoldottak hogy szarazsagban kapjon vizet a noveny, de ha ennyire nem megy akkor nem muszaj eroltetni. A kinai import olyan amilyen, de ok megoldjak, es feleannyiba kerul. Spanyolok is megoldjak. Csak ebben a nyuves orszagban talaljak meg mindig a kifogast a megoldások helyett. -
BlacKSouL
addikt
Szárazság van no, aszály, ezért lehet jó drágán adni a kínai import ződségeket gyümölcsöket egész nyáron.
A világhírű magyar mezőgazdaságnak ellensége a fagy, a hőség, az aszály, az eső, az árvíz, illetve ha ezek bármelyike rosszkor, korán, vagy későn jön.
Plusz az árakba be lehet építeni a drága eurót, a visszadrágult üzemanyagot, dátumot, stb.
Ezért nincs termék 700 Ft alatt. Ja meg persze válság is van, az 20-30% extra felár. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Csak felszínesen tippeld meg milyen tevékenységet végeztem ma, amire gennyesmód nagyon kellett az özönvíz, hogy 2 havi csapadék 3 óra alatt essen le.
Igen, autót mostam, kentem, viaszoltam. Azt a fajtát, amit felkenés után jó ha 24 órán át nem ér víz. Hát most érte. Nem a bibliai özönvíz, csak az utána 4 oraval még mindig szakado eso, meg az utrol felverodo salakos sóderes homokos sár, amit mindenhonnan bárhonnan kimosott az ár. 30-al kozlekedtem, de a fissen mosott kocsi igy is honaljig osszebaszta magat. Vegulis nem volt muszaj ma ezt csinalni 20 km-re lako haveromnal, de ilyen alaposan csak ott tudjuk. Plusz pentekre ÉS szombatra IS özönvizet es felhőszakadást ígértek, ezert akkor nem mentem, es nyilvan se penteken, se szombaton nem esett egy csepp se. Szoval logika alapjan a mara igert zaporoknak se kellett bekovetkezni. De automosas volt, tehat ozonviz KELLETT hogy legyen.
Mivel 1 oraval elore nem tudjak milyen ido lesz hol, ezert egyaltalan semmit soha nem lehet tervezni. Fakjú időjárás. És idojaras utójelzés.
Ja, óriási az aszály, de nálunk speciel már rothadó mocsárszag van, sár mindenhol. Győriek vigyétek az özönvizet. -
BlacKSouL
addikt
Valamiért megfeneklett a ph. 3 perc egy betöltés. Minden más hasít.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Hogyne lenne. Nyitottam hogy legyen.
De má' mikor. Mondjuk nincs nagy forgalma. A szex nem téma.Erről jut eszembe, hétvégi egyik téma volt, hogy ha egy meleg férfi egy másik meleg férfival van, es az egyikük a férfias, másikuk a nőies szerepet veszi fel, vagy eleve olyan alkat, és a ferfias tag a nőies ferfit kedveli, akkor valójában mi a határvonal ahhoz, hogy a nőies férfit még kedveli, de a nőies nőt, sőt már a férfias nőt sem. Illetve amelyik a noies ferfit kedveli, az a ferfiast is? Boncolgattuk a szexualitások formáit, egy nemváltó esetből kiindulva, de ez az alapkérdés megvalaszolatlan maradt. Mivel nincs a tarsasagban erintett, de ismeros se nagyon akirol tudnank, igy nem tudunk elsokezbol valaszt.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Létezik olyan, hogy a Lidl által forgalmazott madeinchina autós kompresszoron lévő nyomásmérő whitworth finommenetes csatlakozasu, ergo nem fogok hozzá kapni cseredarabot? Vagyis az elpukkant, lyukas, stb nyomásmérő miatt kuka a komplett, egyébként jól működő kompresszor? Vagy leszedem, ledugozom, és külső nyomásmérővel ellenorizgetem fujtatas közben?
Tolomero azt mondja, hogy kb. 7,9 mm a külső átmérő, és kb. 1,1 mm a menetemelkedes, ami az 5/16"-os szabványos whitworth finommenet mereteihez all legközelebb. De mivel mifelénk csak 1/2", 1/4", 1/8" csatlakozasu manométerek kaphatok, így ez bukta.Amúgy durva anomalia, hogy egy ismerosnel kiprobaltuk mert nalam ereszt, sziszeg, és leengedi a gumit, fújni meg nem fújja. Lecsavartuk az orat, megnyomtuk kompresszorbol tartalybol 3 bárral, jól mért, nem sziszegett, nem eresztett. Visszacsavartuk, radugtuk autokerekre, nem sziszegett, nem eresztett. Radugtuk kerekpargumira, nem sziszegett, nem eresztett. Felfujtuk vele, felfújta, leállítás után nem sziszegett, nem eresztett. Hazahoztam, radugtam kerékpárra, sziszegett, leeresztette. Próbáltam felfujni, nem fújta. Felfujtam kézi pumpaval, radugtam, sziszegett, leeresztette. Befujtam habbal, és az óra belsejéből eresztett, a műanyag ház, és a fém csatlakozó között, de ott nem is kellene tomitve lenni, hiszen belül ez zart cső.
Hogy létezik, hogy nálam először ereszt, utána elviszem kiprobaljuk nem ereszt, aztán visszahozom és megint ereszt? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tervezett nyársalás az eredeti tegnapról (péntek) mára (szombat) lett halasztva. Javaslatomra, mert én jobban szeretek napon mint felhőszakadásban. Elotte kirandulas, meg napon fetrenges es szovegeles. Végre lepirultunk. Jó idő volt. Meleg, napos, olykor felhos. Ott pirultam meg, ahol eddig is barna voltam, polo ujj alatt, de folotte ahol feher, ott meg nem.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Jó jó, mondjuk hogy ti nem hallgattatok iskolában énekórán ilyen ismertebb műveket.
Mondjuk hogy nem láttad a legfrissebb aktualizált reklámot, vagy mondjuk annak az eredetijét, mert nem nézel tévét.
Tételezzük fel, hogy mondjuk 10-12 éve se láttál soha egyetlen tévéreklámot.
No de az van hogy már csak ez a reklám és a terméke, meg benne a dalrészlet legalább a 90-es évek óta velünk van, és hogy akkor se, semmi...
Esküszöm még a tecső is feldobálta időnként, ha már a tévét kerülöd.
Amúgy meg komolyan azt hittem csak vicceltek, azért nem segítettem. -
BlacKSouL
addikt
Használható?
Mindig, minden időjárás használható. Ne bántsd az időt, jó nekünk így nyáron a 10 fok széllel esővel, nem kell hogy idecsődítsd még a havazást is.
Így is minden hétre jut két sarkvidéki eredetű jeges áramlat, ami így a globális felmelegedés jegyében ilyen mini jégkorszakokat rendez kisországunkban. Néztem ma hogy egész Svédországban meg Angliában 20-26 fok volt, de azok sokkal délebbre is vannak. Amúgy már nem csak a mediterrán ciklonok hoznak esőt, meg napi 15-20 db záport, zivatart, hanem a száraz kontinentális szibériai északkeleti szelek is. Mondjuk december óta rendes eső tényleg nem volt, szenvedik is a növények a szárazságot, roskadnak a dús zöld levelek meg a gyümölcsök alatt. No persze aminek több kell, azt lehetne öntözni is, de unortodoxiában ilyen 8000 éves elavult módszereket nem alkalmaznak.
Szóval szállj le az időjárásról
az úgy tökéletes ahogy van. -
BlacKSouL
addikt
OFF TOPIC 2020 - Te mondd, hogy párnacsata, a te hangod mélyebb!
tildy: Angolhonban hány fokkal lesz 25 fölött a napsütésben? [kép] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
először is kompótnak*(vagy mi a tökömnek mondják mikor megfőzöd az almát sok vízben sok cukorral, de utálom ezt a szót) sima alma mellé kurvajó fűszerezi az egész löttyöt. annak a levéből instant 2-2,5 litert húzóra vizipisztolyos fosásig meg tudok inni.
de amúgy meg hordós savanyú káposztába is kell ám tenni bőséggel, hogy rendes íze legyen. volt szerencsém gyerekkoromban pár hordóval összenyomdosni, a fűszerrétegek egyik fő összetevője volt. jó, nem azt etted direktben, de kellett.
pálinkában én annyira nem kedvelem, én olyan oldszkúl vegyigyümi vagyok, szilva-körte-alma, ami nagyapámék kertjében felszedhető volt, és a 800 literes bányászcsillében össze tudott rottyanni főzés előtt. jajte drágajó cefreszag, csatakrészeg muslicák felhője, darazsak és méhek 18 féle nemzetségének gyűjtőhelye, te.
nincs valakinek kölcsön időgépe? visszaadom*(Kompót-Vladicsek sarok) [jav]
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
És ezt az általánosítást és előítéletes megbélyegzést meg pont senki nem kérte ki még magának? Apple szerint minden egyes vevőjük kukkoló? Végülis ők úgyis mindent jobban tudnak mint a júzerek. :)
Inkább beszéljünk arról hogy lesz-e idén nyár, és hogy miért fúj g...inagy szél már 3. hónapja
-
BlacKSouL
addikt
Sírjatok má' a péklapát tenyereitekkel,
én a kézilabdát is csak két kézzel tudom megfogni, aszittem 5" fölött meg se bírom tartani a telefonokat, de mostmá' semmi bajom a 6,39"-el. Kétkezes, persze, de ha csörög felvenni fél kézzel is fellehet, böngészni meg úgyis kell idő is, kéz is.
Akkor van baj, ha éccaka ágyban fej fölött kell tartani. -
BlacKSouL
addikt
Én így bő 2 hónap után meg vagyok elégedve a mi9t-vel. Legalábbis igazán nem tudok mibe belekötni. Kicsit nagy, de megszokható, eddig még minden zsebbe befért. Eddig egyedül a qi hiányzott, de az se észvesztően. A gyártói szoftverezettség se okozott még gondot, egész jól megoldották. Eddig egyedül a wps-re épülő mi pdf nézegető akadt össze magával többszöri elforgatáskor, és néha itt az operán belül fagy le a ph-n belül a hsz írás, ami amugy gboard-on megy. De ez inkább opera sajátság, és phn kívül nem is jött elő máshol, lehet hogy a mozgó smileyk zavarnak be.
Szóval szerintem a xiaomi is szépen kinőtte magát. Még vér-ájfonos ismerős is elismerően nyilatkozott a mi9tről.A nexushoz meg megrendeltem koronaföldről a széttört hangerőgomb pótlását, tökéletes tartalék telefon lesz így 6,5 évesen. Repülő módban letéve 17 nap az üzemideje a gyári akksival.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
"Bármit. Sőt, bármit is. Pl. a szakmai topicokban általában csak leugatják az embert, itt viszont mindenre választ lehet kapni gyorsan, mindenhez értő emberektől."
Köszi, megpróbálom így is.
Ha jol ertelmezem akkor ha a telek 3956, osztatlan, de ha az lenne, akkor pl. 3956/1 lenne. Mivel valoban tarsashaz, a 60as evekbol, ezert akkor az esetunkben 3956/'semmi'/A/'lakas szama'
Igen, ezt azert aki eddig nem kerult ilyen ügy kozelebe, nem szopja ki kisujjbol, de en most tobbre lennek, ha ezt megtanitottak volna, mint hogy tudom a masodfoku egyenlet megoldokepletet. Guglin keresgélve se igazán találtam meg ezt igy leirva. -
BlacKSouL
addikt
Amúgy földhivatal saga. Sikerült beszélni velük telefonon. Kell írnom egy kérelmet, amihez van webes online kitoltoprogram, abból kinyomtatni, másolatot csatolni a hivatkozott dokumentumból, és együtt meg feladhatom postán, de be is dobhatom a hivatalnal a dobozba..
Az online kitoltonek adott rovatában meg kell adni a helyrajzi szamot amelyik ingatlanra vonatkozik a kérelem. A birtokomban lévő foldhivatali hatarozaton mint jelenleg érvényes hivatalos dokumentumon szerepel is. Példának mondjuk: 3956/A/48 hrsz-ú ingatlan.
A nyomtatványon a beviteli mezők per jellel elvalasztva:
_______ /_____ /___ /_____
Ide beírtam szépen, hogy
3956__ /A___ /48_ /_____
Kiírta, hogy a második mezőben csak szám formátum szerepelhet.
Atirtam hat:
3956A_ /48__ /___ /_____
Erre kiirta, hogy az első mezőben csak szám szerepelhet.
Jóbazmeg. Beirtam, hogy 3956 / 48 /__ /__
Ezt elfogadta. Majd ranyomtam az ellenőrzés gombra, erre kiirta, hogy ilyen helyrajzi szám nem szerepel az adatbázisban...
Neten megneztem, van hrsz kereső. Rakerestem, hogy 3956/A/48, aszondja nem értelmezhető. Rakerestem hogy 3956/48, aszondja nincs találat. Rakerestem hogy 3956, azt megtalalta, csakhogy, az a 64 lakásos haztomb hrsz-a, az egyes lakásoknak pedig mint külön tulajdoni lapokon szereplő külön ingatlanok, saját hrsz-uk van.
Így viszont a kitoltoprogramban nem lehet megadni az adott lakást, tehát mégiscsak muszáj időpontot foglalni, és bemenni személyesen hogy töltsék ki belatasuk szerint. De telefont nem veszik fel csak ugyfelfogadasi időben. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Cs.Orsolya
üzenetére
Rám ne tessék fogni, nekem nem a hajam áll égnek a p|nától.
Csak időnként felmerült a felszínesség elburjánzása, és az a vélekedés, hogy régen (nemtom, 40-50 éve?) nem volt ilyen felszínes az off, de bezzeg 15 éve jött egy hullám, amikor ellepték a topikot a magamfajta majmok, pin@val, időjárással, és azóta nem lehet normálisan értekezni komoly dolgokról.
-
BlacKSouL
addikt
Érdekes, hogy megélénkül a topik bizonyos témáktól..

Úgy finoman visszacsetesedik a 14-15 évvel ezelőtti időkbe. De nem kell mindig a művészet, néha kell egy kis szórakozás is. -
BlacKSouL
addikt
Nagyisten mi lesz itt. Imádkozzon mindenki az angolokért. Hova fajult a világ. Kétkezi munkát kell végezniük és lehet hogy még a kezük is sáros lesz. [link] Ez már a vég.
-
BlacKSouL
addikt
1. Senki ne hordjon maszkot, csak aki beteg.
2. Amúgy sincs maszk.
3. Lehet az is virusos, aki tünetmentes, tehát nem beteg.
4. Tehát aki virusos, de nem tudja, és nem beteg, az vagy hordjon maszkot, vagy ne.
5. Aki beteg, vagy nem beteg, de lehet virusos, az hordjon maszkot, de a maszkok 80%-a nem szűri a virust mérete okán.
6. Tehát nem megfelelő maszk nem véd a virustol.
7. Meg amugy sincs maszk.
8. Jött maszk, olcsó, kinai, de jött. Az ellen nem véd, meg atomtámadás ellen sem, de jött.
9. Úgyhogy mindenki hordjon maszkot, az se baj ha egyszer használatost használ többször, az se ha a virus ellen nem véd, mérete okán, de aki nem hord, az kaphat félmilliós büntetést. -
BlacKSouL
addikt
Milyen lehet a fake tempered glass modell?
Amugy az mire jó? Vagyis mivel jobb mint a real polycarbonate? Nekem az él a fejemben, hogy a tempered glass biztonsági üveg, mint a buszmegállók, oldalablakok, hogy ha törik, miszlikre robbanjon, ne darabosra. Ez itt ugyanezért van? De a PC nem jobb, hiszen az eleve nehezebben törik? Ha meg törik, úgyis mindkettő cserés.
(Még él a fejemben a kép, mikor a bácsi szaladt a villamoshoz, de a megálló oldalüveg túl tiszta volt, még plakát se lógott rajta, aztán mint a filmekben, úgy robbant át rajta. Persze az az ezredmásodperc is megvan ahogy arccal kilapul rajta szegény, mielőtt a millió szilánk szétrepül) -
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
En egesz januar, februar, marcius, aprilisban fostam, hogy elkapom a virust. Nekem december ota mar csak faterom van csaladtag, meg nagyanyam. O 90 evesen az otthonban van, de ugye bezarva, szoval ugye o vagy nagyon vedett, vagy nagyon vedtelen virus ugyben. Faterom 69, igazan problemat okozo betegsege nincs, de akkor is, nem gyerek mar. Nekem meg gyogyszerrel kezelve, de magas vernyomasom van.
Szoval 4 honapot vegigfostam hogy mi lesz velunk, de mult heten mar kicsit a .szom kivolt mindennel.
Plusz kerdezgettem ismerosoket is, hogy tudnak e barkirol, aki valaha hallott mar valakirol aki latott mar koronavirusos beteget. Tekintve hogy nincs ilyen, meg egeszsegugyis ismerosok es azok eüs ismerosei kozott se, igy a fosast felvaltotta a jogos szkepticizmus. Attol meg felek, hogy baja lesz a ket meg elo kozeli rokonomnak, de nem lehet ezt csinalni eletunk vegeig. Plane igy, hogy mar hiszem ha latom.
Elhiszem hogy olaszok angolok spanyolok leterdeltek, de valami akkor se teljesen kerek itt.
Amugy viszont ha sikerul menni, autoval, szallas ugyan apartmantomb, de ha akarom mindenkit elkerulok, etkezes megoldhato sajat fozes, 1-1 ettermezes meg valahogy belefer. A tenger meg nagy, hatha sikerul kikerulni a bajt. Igazabol 4 honapig ugy eltunk, mintha minden egyes ember, minden egyes targy, felulet, termek, aru potencialis virushordozo lenne. Ha itthon ment, ott is mennie kell. -
BlacKSouL
addikt
Horvátok annyira várják a turistákat, hogy két korábbi szallasadonak írtam eddig, egyik se válaszolt..
Gondolom nem is a turista kell inkább a pénz. Biztos hogy a nyaraloszezonra továbbra is megemelik a palyadijakat, vagy még annál is jobban. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Köszi.
Az elérhetőségek még csakcsak, azt már a nogradpontfoldhivatlaponthun is megtaláltam a földhivatali osztályok menüpontban. De ehhez tippelnem kellett, hogy a kettő közül melyik földhivatal az én földhivatalom. telefont nem vettek fel, így arra jártamban elmentem megnézni, így a nyitvatartást is megtudtam. majd hazajöttem, felhívtam őket, nem vették fel, hisz ma nincs fogadás. egyáltalán ők-e az illetékes, még mindig nem biztos. Szóval ott tartok, hogy holnap is megpróbálom őket felhívni.
De ettől még a hivatalok és elnevezések kusza és szövevényes rendszerében megtalálni hogy mi hol, az szerintem annyira nem teljesen világos és egyértelmű.
Hiszen jelenleg már háromféle hivatal van megnevezve:
Nógrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály [link]
Nógrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Ingatlan-nyilvántartási Osztály [link]
Salgótarjáni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földhivatali Osztály [link]
Paraszti ésszel melyik kéne nekem? Nyilván a második. Ami tulajdonképp azonos az elsővel, annak egy alosztálya. Tehát ez kell nekem? Nem, mert az efféle ügyeket tudtommal a harmadiknál kell intézni. Ami viszont az általad linkelt keresőben azt az elérhetőséget adja ki, ami a harmadikhoz tartozik, de a második néven. Tehát az általad linkelt oldalon a harmadik hivatal neve a második, de a földhivatali osztályok menüpontban keresve a harmadik nevet adja neki. -
BlacKSouL
addikt
Aszondja van a magyarorszagponthu. Van a kormanyablakponthu. Van az ugyfelkapuponthu. Van a foldhivatalponthu.
Van a kormányhivatal. Van a járási hivatal. Van a kormányablak. Van az okmányiroda. (az úgynevezett városházán, vagy lánykori nevén önkormányzaton)
Van a Nógrád Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály. (teljesen máshol)
Van a Salgótarjáni Járási Hivatal Agrárügyi Főosztály Földhivatali Osztály. (még teljesen másholabb)Eddig gondolom világos, logikus és érthető.
Ingatlanra bejegyzett haszonélvezeti jogot kellene kérelmezni törölni haláleset miatt. Teljesen logikus és egyértelmű, hogy ezt hol, hogyan, milyen formában kell megtenni. Ugye?
A kormányablakon nehezen megtalált tájékoztató szerint a járási hivatalban(?) kell kérelmezni, vagy földügyi kirendeltségen(?), kérelem formátum adott, csatolni kell egyéb dokumentumokat.
A kétféle földhivatalból az egyiknek az üfsz-án ki van írva, hogy csak előzetes elektronikus, vagy telefonos egyeztetés alapján fogadnak. Az nincs kiírva, hogy az elektronikus egyeztetés melyik fenti portálon tehető meg, esetleg véletlenül neadjisten. Telefont nem veszik fel azokon a napokon, amelyeken nincs ügyfélfogadás, vagy ügyélfogadási időn kívül (a vége után nem sokkal). Szóval bármi kérdésem van ügymenettel vagy dokumentumokkal vagy az egésszel kapcsolatban, akkor holnap nyitásra érdemes ismét odamennem (hiszen ma azért kellett odamennem, hogy megtudjam ami ki van írva, és hogy csütörtökön azaz ma éppen pont nincs ügyfélfogadás, online ez nem elérhető), felhívni őket onnan telefonon, (ha felveszik) megkérdezni hogy tudnak-e fogadni nyitás után 5 perccel, foglalni időpontot, majd bemenni. És szerencsés esetben megvilágosodást nyerni, hogy jó helyen keresgélek-e egyáltalán, vagy át kell mennem a másik földhivatalba. Ha nem kell, akkor feltehetem a kérdéseimet, és talán van esély jövő héten intézkedni. Ha át kell menni a másikba, akkor irány a másik, kezdeni mindent elölről.
Én öregszem ennyire, vagy ehhez tényleg 2 órán keresztül kellett a netet túrnom és még igen nagyon az elején érzem magam? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Bájos dolog 4 fokban szemüvegben maszkban hivatalba be, utcára ki, boltba be, utcára ki, bankba be, utcára ki, és elmagyarázni mindenkinek hogy nem hülye vagyok, csak nem látok, mert hidegben amúgyis bepárásodik a szemüveg, ha meg direktben koncentráltan ráfújom a párát a maszk alól, akkor neg egy örökkévalóság hogy ez megszűnjön. Ha meg fogdosom oket akkor meg akar fel se tegyem.
Szoval kicsit most mar nekem is nagyon kezd kilenni a fa@szom koronával, virussal, sarkvidéki hideghullámmal együtt.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 15 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Hétfőn 2500 volt kilója. Kedden 2000. Szerdán 1600. Csütörtökön 1000, pénteken már 600-ért is lehetett kapni, igaz ezek már öreg korhadt kukaclakások voltak, de napi 2 óra szöszöléssel ki lehetett hozni valamit belőle.
Mindig, minden időjárás használható. Ne bántsd az időt, jó nekünk így nyáron a 10 fok széllel esővel, nem kell hogy idecsődítsd még a havazást is.
Csak időnként felmerült a felszínesség elburjánzása, és az a vélekedés, hogy régen (nemtom, 40-50 éve?) nem volt ilyen felszínes az off, de bezzeg 15 éve jött egy hullám, amikor ellepték a topikot a magamfajta majmok, pin@val, időjárással, és azóta nem lehet normálisan értekezni komoly dolgokról.