Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ehh, még nem. Amúgy az Adria 26 fok, 27-hez közelít. Az idő változóan napos felhős, 27-29 fok van, a víz melegszik. Olvasom, hogy az idő nem vett észre hogy eljöttem. Pedig én itt vagyok, láthatja.
Azért jó Dalmácia, mert a tengervíz hőmérséklete lassan ott is megközelíti a 20 fokot, és már nem csak az ndksok tudnak belemenni. Közben itt Isztrián meg már lassan túl is melegszik.
Idén nincsenek bordásmedúzák, mint tavaly.
Ninimálisan drágult minden, mindenhol, de pl Ozujsko akcióban kétliteres 18,49. Első napi bő kétszemélyes vacsoránk drágasörrel is 220 volt.
Deszóval a felhők ellenére is meleg, és jóidő van. Kűdjek haza? -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Na ilyesmiért kérdeztem, köszi. Akkor ott előtte nézek valami kis elkerülőt.
Az Andrássy-Deák-Kiskörút-Astoria-Rákóczi nyomvonalon akkor nem futok bele a többibe.Semmi extra, szokásos, megnézem az Adriát milyen most. Vasárnapra oda is ítéletidőt mutat majdnem minden előrejelzés. A többi nap meg inkább napos, de időnként ez a felhősödés odaverhet. Jövőre tervezhetek áprilisban nyaralni, eddig akkor volt az egyetlen nyári időjárás idén. Vagy a sarkkörön túlra.

-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Előző évek tapasztalata is ez, csak mondom megkérdem hátha valaki tud valami alkalmi lezárásról, tüntetésről, stb.
hófehérholló: az ötlet nem rossz, úgyis rég jártam arra; de jobban átgondolva mégis inkább maradnék az alapkoncepciónál

-
BlacKSouL
addikt
Tudom, lúzer vagyok meg egyáltalán hogy merek ilyet kérdezni, és csakazemnulla, de csütörtök este valamikor kb. 22:00-24:00 között az M3-ról M7-re a jelenlegi lezárások, felújítások, terelések, forgalom, stb mellett merre érdemes menni? A népharag úgyis felnyom az M0-ra, de egyrészt ha jól olvasom ott is most szűkítések, építkezések vannak, másrészt még mindig hosszabb, mint keresztül, szóval a kérdés inkább úgy szólna, hogy a Kacsóh P-Kós Károly-Andrássy-Rákóczi-Erzsébet h-Hegyalja útvonal vonzáskörzetében kell-e számítani keményebb akadályokra?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Helyszín lásd az előző hsz linkje.
Itt a képen épp egy tűzoltó próbálja a fejtámláig merült autóból kiszabadítani a delikvenseket. Persze egy Defender aminek tető fölött fél méterrel van a légcsöve az esetleg átmehet. De az autók 95%-a itt elvérzik. Kb. 150 centis volt a víz. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Cicero
üzenetére
Aladár: Csak amíg körbementem, legalább 30 autó akart mindenáron belemenni, a terelőtáblák, a tűzoltóautó, a szügyig vízben álló mikrobusz, és az úton keresztben álló villogó sárga közutas autó ellenére. Hámermé, hámosmi, há víz ez e vagy mi? Há átmegy ez e.
Aki sose járt arra, nem olvas hírekwt, facebookot, és senkitől nem hallotta még a legendás aluljárót, ami évtizedek óta évente kétszer megtelik, az özönvíztől, az vegye már észre a többszáz köbméternyi tószerű irgalmatlan hullámzó vízmennyiséget. Aki meg ismeri, az meg ne legyen már ennyire kemény. De nem, az emberek birkák. Úgy is mennek. A táblát kikerülik, a keresztben álló tűzoltó dísz, a közutas sárga autó dísz, az elmerült többi kocsi meg lúzer. Aztán meg megy a jajgatás. Az emberek birkák. -
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ugyanitt kicsit előbb készült egy facebookos videó ahol tetőig merült autóból mentenek a tűzoltók. Ott baszhatod az 58 centit.
Amellett, hogy szarok az esőelvezetések, ez egy szájbatekert nagy eső volt, és az emberiség nem készült fel 6000 év alatt arra, hogy másfél óra alatt egyhavi eső egyszerre szakad le. A 3 méter mély és 8 méter széles patakmeder pl csurranásig megtelt. Illetve az egész város völgyben fekszik, mindenhonnan ide ömlik le a csapadék, és ahogy körbesétáltam, szinte mindenhol megrongálta a csatornafedeleket, vízelvezetőket és a körülötte lévő aszfaltot. Ennyi esőre nem lehet felkészülni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Mondjuk az azért egy konzumturistaszopatás a szlovén matricában hogy egy egy hetes normál turnusra nem tudsz egyhetes matricát venni, mert még ha szombat hajnali 1-től veszed is, akkor az köv. péntek 23:59-ig lesz elég, neked meg szombat 10:00-ig kell elhagyni a szállást, de persze attól még szombat estig héderezhetnél a parton vagy valahol. Vagy elindulsz péntek este, hogy éjfél előtt elhagyd az országot. Vagy én értelmezem rosszul, de akkor meg hülyén van megadva. "Érvényesség: A vásárló által megjelölt naptól kezdve 7 egymást követő naptári napig tart." Akkor szombattól az 1 szombat, 2 vasárnap, 3 hétfő, 4 kedd, 5 szerda, 6 csütörtök, 7 péntek
Tudom, senki nem jár egyhetes turnusra...
-
BlacKSouL
addikt
most jól értelmezem, hogy délskandináviában, nyugatszibériában is melegebb van, mint az egész adrián?
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Mivel te részt vettél, akkor vezesd le nekünk tudatlanoknak
Egy autó 25°C-os hőmérsékletű, 40%-os relatív nedvességtartalmú levegőben közlekedik
Egy másik autó 25°C-os, 70%-os relatív nedvességtartalmú levegőben közlekedik.
Mindkettő azonos benzint használ fel, a két motor azonos állapotú. A két autó motorjának működése között lesz-e különbség, és mi? (A relatív nedvességtartalmat a könnyebbség kedvéért még jobban széthúzhatjuk, legyen mondjuk 30% az egyik, és 80% a másik, a hőmérséklet pedig legyen továbbra is azonosan 25°C) Tetszés szerint választhatsz hagyományos karburátoros, és elektronikusan vezérelt injektoros autók között. -
BlacKSouL
addikt
Úgy érzem még nincs meg, de most figyelj.
A hűtőhatás nem a nyomást csökkenti, hanem a sűrítési ütem kezdetén, de legfőképp a végén a zárt hengerben lévő gázkeverék energiaszintjét. A nyomás ugyanannyi lesz, pont amiatt, mert geometriailag nem változtatsz. A motor hatásfoka pedig azon múlik, hogy minél nagyobb legyen a különbség a gyújtás előtti, és az égés utáni energiaszintek között. A levegő víztartalma olyan plusz tehetetlen energiatartalom, ami a gyújtás előttig a hőenergiát vonja el a környezetétől, vagyis a motortól, és a növekvő nyomástól. Vagyis a motor hengerpersely meglévő hőenergiájának és a sűrítésnek nem csak a levegő-benzin keveréket, hanem a levegő-vízgőz és benzin keveréket kell melegítenie, megfordítva együtt vonnak el energiát.
Természetesen a beszívott levegő hőmérséklete is számít, de esetünkben azonos, azaz 24-26 fokos. -
BlacKSouL
addikt
A motort nem is kell áttervezni, de ha a kopogásos égés határát csökkenti, késlelteti a hűtőhatással, a gőz miatt meg a terjeszkedési ütemben nagyobb nyomaték érhető el, akkor az előgyújtást is, és a keveréket is bizonyos mértékig, de mindenképp az ideálishoz közelire fogja tudni szabályozni. Száraz időben, alacsonyabb oktánszámú (szar) benzin illetve magas hőmérséklet (rossz külső/belső hűtés) esetén pedig nyilván le fog szabályozni az öngyulladás elkerülése érdekében.
Alapvetően alacsonyabb fordulaton nagyobb nyomaték érződik, mint szárazabb időben. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom. Egyenletes kis tempónál alacsony fordulatnál a gázpedál lenyomására határozottabb egyenletesebb, kifinomultabb gyorsítás a jellemző. Nem azt mondom, hogy kétszer olyan jól megy, de aki sokat vezet, és alsó-felső határait is próbálgatja az autónak, az érezni tudja a különbséget. Hőmérsékletben rövid idő alatt a 24-26 fok közötti tartományban, de páratartalomban 40-70 között mozgott.@: ezt én már 2003-ban átéltem, akkor épp Pilismarótra mentünk egy kis kiruccanásra Pestről, még busszal, és az eset ugyanez volt, finom trafóolaj eltulajdonítás. Annyit ittunk végül nem emlékszünk mikortól lett újra áram
Kocsmában gyorsan kellett inni míg fel nem melegedett a sör. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Az alkoholos hőmérőt nem látom pontosan, de mintha a digitálishoz lenne közelebb értékben, mint az analóghoz. Ebből kiindulva a hőmérséklet digitálisan kijelzett értékét vehetjük közelebbinek a valósághoz. A hőmérsékletileg is pontosabb digitális eszköz páratartalom mérése, már csak amiatt is elképzelhető, hogy feltételezésem szerint az analóg műszer az élete utóbbi néhány évében nem volt kalibrálva. Abból kiindulva, hogy a mi analóg páratartalom mérőnk 18 év után mintegy +12 - +15%-os eltérést mutatott a digitális, valamint a hitelesített mérőműszerekhez képest, valamint ezt más, analóg műszerek esetében is tapasztaltam, ezért a képen láthatóról is legalább ennyi eltérést lehet feltételezni. A digitális eszköz pusztán a kora miatt is feltételezhetően még közelebb áll a pontossághoz, kalibrálás nélkül is, mint a régebbi.
Ha a fenti feltételezéseket veszem alapul, akkor a 35-40 %-os rel.páratartalom emellett a hőmérséklet mellett kellemesnek mondható. (Nagyjából ezeket az értékeket láttam én is április folyamán.)
Nálunk ezt jelenleg klímával lehet elérni, 24°C körüli, és 40-42% körüli értékekkel. Klíma nélkül a hőmérséklet 25,5 és 26,8 °C között változna, és 57-72% közötti páratartalommal. Az már sok.EQM: pedig de. Majdnem az összes általam száraz és párás időben is vezetett kisteljesítményű (150 Le alatti) motor esetében érezhető volt. De szakirodalmat is biztos lehet találni a levegő nedvességtartalmának benzinmotorra gyakorolt hatásáról. Ha más nem a vízbefecskendezős tervezések elemzések között.
-
BlacKSouL
addikt
Van viszont egy előnye a párás levegőnek a benzinmotorokra nézve: jobban mennek tőle

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Dejavu.
Most már 90% körüli a páratartalom
Viszont valami csoda folytán sikerült pont kikerülnöm mindenhol az esőt. Sötét fekete viharfelhők közt lavíroztam autóval, és néhány szem hullott rám. A városban meg mindenhol sárfolyások nyoma és tócsák. Lehet hogy változik a szerencsém? Fel is adom a lottót.
Gombaidő van. Ha a 90-es években nem vásárolták volna fel ezer tonnaszámra, amivel sikerült a környékünkön szinte kiirtani, akkor most gombában lehetne gázolni. De sajnos kipusztították, így most lehet jó drágán venni a mesterséges szart csiperke név alatt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azt nem mondtam, hogy az összes hitelesített mérőeszköz. Annyit tudsz tenni, mint én, hogy egy hitelesített, de minimum kalibrált mérővel együtt próbálgatod, és azzal nagyjából tudsz papíron ,vagy fejben készíteni egy kalibrációs táblát, amivel aztán fejben tudsz korrigálni.
Azért arra figyelj, hogy ezek relatív nedvességtartalmat mérnek, és így a legtöbb kombinált digitális mérő a hőmérsékletet is méri, és abból kalkulál értéket. A szálas az nem, az meg nyúlik, tehát azt is utána kell állítani rendszeresen. Mindenesetre szoba plafonjához, és padlójához tett két azonos típusú mérő azonos páratartalom mellett is jó eséllyel különböző páratartalmat fog mutatni, pusztán a hőmérséklet különbség miatt is.
Mindazonáltal egyetértek, ami nem hiteles, az csak tájékoztató. De ha télen 35-öt mutat, most meg 65-öt, akkor nagy eséllyel most magasabb, mint télen. -
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Tegnap nem esett jól mobilról linkelgetni.
Méréshez például ilyenek: analóg, digitális.Télen azért nem érzed nagyon melegnek a 24-25-öt, mert ahogy tanult kukacunk mondta, a hideg levegőnek alacsony a nedvességtároló képessége. Magyarul a téli hideg levegő (a szabadban) jellemzően elég száraz. Még a legnagyobb havazások idején is szárazabb, mint nyáron a 24-26 fokokban. Ez a száraz levegő a közvetlen vagy közvetett szellőztetések révén a lakásban lévő levegővel folyamatosan keveredve a lakás levegőjének, közvetetten a lakásban lévő dolgoknak, tárgyaknak is hosszú távon csökkenti a nedvességét. Magyarul télen az egész lakásban szárazabb lesz a levegő, mint nyáron, függetlenül attól, hogy hány fok van a szobában. Nyáron viszont odakint a levegő ahogy felmelegszik, felveszi a nagyobb mennyiségű nedvességet, eleve nagy lesz a nedvességtartalma a kinti levegőnek, és így előfordul, hogy szellőztetés előtt 25,1 fok van, 57 %-os relatív páratartalom mellett, míg szellőztetés után 23,6 fok lesz, 69%-os páratartalom mellett. Ez nekem tegnapelőtt esti eset. Ettől a 23 fokban is elkezdtem izzadni. Természetesen ez 28 fokoknál még jobban érvényesül, mivel a tested párolgásának kisebb hőkülönbségből kell hűtenie ugyanazt a belső energiát. Magyarul nem a 24 fokos levegőbe párologsz, hanem a 28-ba.
Télen is, meg még most is 24,5 fok körül van/volt a szobában éjszaka, de míg télen 30-38% között mozgott a rel. páratartalom, most 55-65 között mozog. Így télen paplan alatt is kényelmesen aludtam, most viszont hajnalban arra ébredek hogy teljesen kitakarózva is csurom víz vagyok.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Röviden. Igen, hygrometerrel, vagy páratartalom mérővel, igen.
Hosszabban: a klíma alapvetően nemcsak hűti a levegőt, de szárítja is, így dupla hatékonysággal csökkenti a hőérzetet. Mivel a komfortérzethez hozzátartozik nemcsak a levegő hőmérséklete, de a nedvességtartalma is - bármennyire is kukacoskodik itt a fő - ezért a levegő nedvességtartalma, vagy páratartalma csökkentésével is javulni fog a komfortérzet. A kukacnak annyiban igaza van, hogy a 23-26 fok tartományban a 45-55% közötti páratartalom együtt adnak kellemes komfortérzetet, azonban bármelyiknek az erősebb emelkedése vagy csökkenése rontani fogja azt. Vagyis a 24 fok és az 50% fölötti levegő esetén ha csak a páratartalmat csökkented is, a komfortérzet javul. Amit én magyarázok az az, hogy szélsőséges esetben rendkívül magas páratartalom és alacsony hőmérséklet is lehet diszkomfortos.Régebben női hajszállal, később szintetikus szállal működő mutatós műszerrel mérték háztartásban a páratartalmat, manapság digitális kijelzős műszerek vannak, gondolom talán dielektromos állandót mér. Elektronikus eszközös boltokban van páratartalommérős hőmérő, egy két ezresért már kapni jókat.
Hogy mivel csökkented a páratartalmat klíma vagy párátlanító nélkül, jó kérdés. Szellőztetéssel, ha kint nem túl magas, illetve a párát képző fürdés mosás szárítás csökkentésével vagy optimalizálásával. A párátlanító készülékek 2-5 fokkal emelik a hőmérsékletet is, tehát az télen praktikus, nyáron melegebbet csinál.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Elkanyarodtál. Ha Magyarországon 20 fok van, és 30% a páratartalom akkor fázol. Ha Japánban 20 fok van és 95% a páratartalom, akkor izzadsz. Azonos hőmérsékletű helyeket hasonlítottam össze, mert te a 30 fokos trópusra akartál elcipelni, ahol melegebb is van meg párásabb is.
De eszembe jutott még egy, ha már betegség. Amikor egy közepes lázzal járó gyors lefolyású heveny jellegű megbetegedésnél végignézed a láz lefolyását, beavatkozás nélkül, mit látsz: a szervezet a test hőmérsékletének emelésével próbál öngyógyítani. Hogyan tudja gyorsan megemelni? Nem a tápanyag lebontáshoz nyúl, mert az lassú. Átveri a saját hőközpontját: elkezdesz fázni. A hőközpont hogy próbálja kompenzálni a fázást: beszünteti az izzadást, hogy ne párologjon a bőröd, vagyis megálljon a hűtőhatás. A láz kezdődő szakaszában rendkívül száraz a bőröd. Aztán ahogy a láz elvégzi a dolgát, hirtelen újra elkezdesz izzadni, visszahűl a test, és helyreáll az egyensúly. Ha a fázás szakaszában felöltözöl betakarózol, akkor az újra izzadás kezdetén fogsz erősen leizzadni.
Vagyis egészséges szervezet folyamatosan párologtat. Azaz izzad. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mért kell a trópusokra menni? Mondjuk menjünk Japánba, ahol nem nagyon van melegebb mint Mo-on. És mi van: 90-95%-os páratartalom. És én ugyan nem voltam, de kollégák igen, és azt mondták hogy kegyetlen. Nem a meleg, nem a napsütés, hanem a páratartalom.
Azt nem tudod elhinni, hogy párologsz mindig. Csak nem veszed észre. De ha felhúzol egy gumikesztyűt, akkor 20 fok alatt is beleizzad a kezed. Ha nem, na akkor vagy beteg. De kérdezz meg valami latexfétisest, higy mikor leveszi, alatta csontszáraz-e a bőre.
Ha bemész képzeletben a mosókonyhába, és megpróbálod elképzelni, vajon hogyan párolog vagy nem párolog el a bőrödről a nedvesség, akkor eljutsz oda, hogy sehogy. Akkor marad a sugárzás és a hőátadás. De a kieső párolgás miatt jobban fogsz izzadni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
A tavasz az új nyár. Szokj hozzá.

Ha 24 fok van, süt a nap és 30% a páratartalom, akkor száraznak érzed magad, abban még szinte fázni is lehet. De ha egy nyári zivatar után mondjuk 18 fokra hűl a levegő, a páratartalom meg 80-90%-ra ugrik, akkor egy ültő helyedben is izzadni fogsz, mert sosem 0 a párolgási, azaz hűtési igény, de ha az adott izzadás nem párolog el, a magas környezeti páratartalom miatt, akkor fokozódni fog az izzadás 18 fokban is. Ezt nem tudom jobban megmagyarázni.
Vegyünk egy hűvös mondjuk17-18 fokos mosókonyhát, ahol 100% a páratartalom oda bemész, leülsz, a testedről az addigi minimális izzadás sem fog elpárologni, tehát a hűtőhatás 0. Ekkor a szervezet üzemmódot vált, mivel az energialeadás megszűnik. Jobban fogsz izzadni. Amit már érezni fogsz, mert addig észre sem vetted hogy párologsz, egyensúlyban volt. Most az egyensúly fenntartásához intenzívebb párolgás kell, azaz izzadás. Ezért érzed melegebbnek a párás levegőt, mint a szárazat, mert a párásban kevésbé adod le a hőt párolgással.
És igen, ez az az állapot, amikor tapintásra a bőröd már hideg, de mégis izzadsz.
Mindazonáltal gyors anyagcseréjűek, hideg végtagúak, alacsony vérnyomás alacsony pulzus típus kevésbé izzad, a lassú anyagcsere, meleg végtag, intenzív vérkeringésű jobban.Amúgy tessék, ebből menekültem ma haza melóból, és ebbe érkeztem
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Szoktam jelezni, hogy az előrejelzések általában egy szegedi panelház sötétbarnára festett déli fekvésű falánál, szélcsendben mérhető hőmérsékleteket adják meg. Na ez van nálunk is, a déli fekvésű erkély világosra festett falánál ahol a nap süt, és a kültéri egység tanyázik, ott előfordul ilyen hőmérséklet. Ilyenkor valójában 32-34 fok van max hivatalosan.
És ha emellé 30%-os a páratartalom, akkor az emberek sokkal kevésbé izzadnak az utcán is, meg mindenhol, mint amikor 55-60 %-os.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De már megint nem jól látod. Idén pl. kifejezetten nekem való tavasz volt, és eddig a nyár is kellemes. Az irodában se működik a klíma, mert javítani kell, ezért van kb. 29-30 fok. Most kivételesen csak azért szenved mindenki, én is, mert borzalmas magas a pára, de áprilisban is ugyanilyen meleg volt, akkor tökéletes volt.

Most meg letelt a munkaidőm, elindulok haza, de szerintem kiülök egy kicsit napra, mert már gilisztának érzem magam. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Na látom megkaptad a magadét a klímatopikban
Úgy kell neked, minek mentél oda.
Én egy ideje nem is nézegetem, mert nekem megmondták, a sokszázezer japánklímát felszerelő mesterek, hogy egy klíma nem fogja hidegen tartani a lakást. Nem tartja hidegen és kész. És plusz a Samsung a legszarabb.
Nálunk a Samsung most már 5. éve tartja hidegen a teljes lakást, vagyis a 85%-át, azaz kb. 40-45 m2-t. Minden szükséges ajtó nyitva, az a köcsög levegő meg olyan hülye, hogy bármennyire megtiltják neki a klímások, ő bizony keveredik, sőt, áramlik. Így van a nappaliban pl. 22-re beállított klíma mellett a nappaliban 22,5 fok, az egyik hálóban 23 fok, a másikban, ami a létező legtávolabbi pont a klímához képest, ott meg fej magasságban 24,5 fok. Stabil kinti 35-38 fokoknál is. Mi pont mellette nem alszunk, de az éjszakai néma mód mellett simán lehetne.
És mit ad isten, gyárilag wifis. Először röpködtek a kommentek, hogy fúj, miazhogy wifis a klíma, majd jól meghekkelik, most meg minden második kérdező wifit akar, és kap valami külső megoldást. Na ezt a szarfos Samsung már 5-6 éve gyárilag adta és működik.
Télen meg mínusz nyolc-tízig simán fűt, hasonlóképp. Az tény, hogy eleinte vacakolt a hibás szenzoregység miatt, de a Samsung területi szerelői rég nem látott pozitív hozzáállással jöttek megoldani, azóta hibátlan.
Úgyhogy nem akartam széllel szembemenni, a saját tapasztalatomat tovább osztani, és látni, hogy ami nálunk működik az nem működhet és kész. Nem mentem vissza többé. Most poénból beleolvastam, de a helyzet változatlan: Samsung szar, csakajapán, és egy klíma nem hűthet le egy lakást. Pont.Viszont egy tanács: a modern, jó hatásfokú inverteres gépek öszességében jobb hatásfokkal, energiatakarékosabban, és főleg hőingástól mentesen tudnak dolgozni, ha állandóan mennek, alacsony teljesítményen. A kampányszerű lehűtés-kikapcsolás-újra bekapcsolás még veszélyeket is rejt, a szervezet elviseli, de nem kedveli a váltakozó hűvös-száraz, és meleg-nedves környezetet. Tudom, próbáltuk. Ha az egész lakás, a falak, a bútorok, a ruhák, minden áthűl és kiszárad, akkor utána maga a klíma töredék energiaigénnyel tudja ezt szintentartani.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Noszóval. Jártam Dalmáciában, kétszer vagy háromszor, nem mondom, hogy csúnya, vagy rossz, de nekem nem tetszik jobban, mint Isztria. Nagyon maximum az időjárásba tudnák belekötni, hogy nagyobb eséllyel nem éri annyi eső, mint az északibb részeket, de az nem mindig elég. A táj, a növényzet erősen déliesebb, érdekesebb, de alapvetően ez sem feltétlenül mérvadó. Leginkább azt mondanám, hogy ami nem lombos fa, az szikkadt bozótos. De ezeken nem veszünk össze.
A pályadíj nekem is szúrja a szemem, de pont azért szakítanak vele, mert nagyon macera kikerülni. Amúgy meg a nyugati pénztárcának szerintem ez sem tétel.Viszont azt mondd meg, hogy ha áprilisban 27-29 fok volt, kb. 25-30%-os relatív páratartalom, most szintén 27-29 fok van, de 60-65%-os páratartalom, akkor azonos aktivitás, tevékenység (egy helyben ülés, séta), és azonos energiabevitel (normál étkezések) mellett hogyhogy most mindenki csatakosra van izzadva, és tonnaszám issza a vizet, áprilisban meg senki? Ráadásul áprilisban tiszta felhőtlen napsütés volt, most meg időnként felhős az ég.
Abból indultunk ugye ki, hogy a páratartalom nem, csak a hőmérséklet és az aktivitás befolyásolja az izzadást. Én azt állítottam, hogy a páratartalom is, de most várom hogy az emberek 99%-a miért működik az elméleteddel ellentétesen?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Hogyhogy még?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tudom tudom, ha halat kíván akkor halat kell neki adni
Na jó, de pl. egy kellően olcsó szállás esetén az útiköltség fajlagosan sok, ha rövid időre mész. Tehát jobban megéri 1 hét vagy 10 nap. De ezért is megyünk mi csak Isztriáig. Hal ott is van, tenger is, de a pályadíj megvan 15 körül, és üzemanyaggal is beljebb vagy. Sőt Porec környéke 12,5. Amíg nem volt díja az ipszilonnak csak az Ucka, addig Pula felé is jó volt.
Amúgy nekem még Pest megyei évessel is minimum egy 10-es a Balaton odavissza, mármint tőlünk, szóval ahhoz képest a tengerpart se olyan sokkal több. -
BlacKSouL
addikt
No jóvan, helyreáll a rend. Két hónap összes elmaradt csapadéka azért csak leesik egyszerre egy napon.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Szerintem egy rövid leruccanásnak nem a kaja a legköltségesebb tétele. Ha valaki az utazási költségeket állná, én kéthetente tuti mennék. Ha a 250 az fejenként értendő, akkor szar helyre jártok, mert ennyiért egy komplett homártálat szoktak adni arra amerre mi kolbászolunk.
Ha összesen, annyit meg itthon is el lehet verni egy sima pesti vacsorával is.
Amúgy meg arányosan nem tudom hány naptól éri meg, ha saját zsebből megy az útiköltség, de szerintem az minimum 2 nap szállásköltséggel egyenértékű. -
BlacKSouL
addikt
De azért annyit meg kell tenni, hogy jelezni kell, hogy valaki azt szeretné, hogy a NAV készítse el helyette. Ha csak úgy vár, akkor nem biztos, hogy azt elfogadják. Leglábbis meg volt adva a határidő, ameddig jelezni kellett hogy valaki kéri ezt a lehetőséget. De ha valaki egyáltalán nem csinál semmit, nem tudom mi történik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
péntek óta itt sem.
Amúgy ez a garázs egy igazi csoda. Félemeletes eltolásban van lefelé és fölfelé, vagyis a nyakad kb. a földdel van egy szinttel bent, és fölötte van még egy nyitott felső rész. A lenti bejáratnál van egy erős, de keskenylyukú csatorna, képen látszik is, ami a sima esővizet ami a rámpán lecsorog elvezeti ugyan, viszont az özönvizet nem, az átbukik rajta, így felhőszakadásnál köbméterszám ömlik át fölötte a víz, befelé.
Plusz, ha sok az eső, akkor a felső szintről a beton résein átszivárgó víz kimossa a meszet, és szabályos cseppkövek jönnek létre a plafonon. Olyan 1 hónap alatt nőnek kb. 5 centit, szóval szerintem rekordgyorsan a valódiakhoz képest. Végülis ha mesterséges gyémántot tudnak csinálni, nehogymá' mesterséges cseppkő ne legyen
Kimentem a céges udvarra, a fű már kezd kiégni. Itt lent pénteken se esett. Nem bánom, ha jön egy kétéjszakás csendes eső, de tapasztalataim szerint olyan már nem nagyon lesz, minimum zivatar.
Juteszembe, a busz szélvédő már csupa bogár és por, megyek leöblítem, az szokott hozni esőt...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Má' vót. (fészbuklink) pénteken
A mélygarázsban pl. mikor odaértem még kb. 20-30 centi víz állt, gyakorlatilag egy földalatti tó keletkezett.
Ez amúgy tök szokványos errefelé.
20 percet vártam mire lefolyt annyira, hogy már csak 3-4 centi vízbe kellett kiszállnom. Esés után kb. 6-8 perccel értem oda, szóval ahogy néztem a kerekeiket, az autók tengelyig álltak vízben, addig voltak vizesek alulról. És kb. 4 kilométerre onnan meg csontszáraz volt minden.
De azóta jó idő van.Ja, reggel még a gondnok hótoló lapáttal lapátolta vödörbe a maradék vizet, vagy egy köbmétert kilapátolt míg elindultam. Mert hát kívülről befelé lejt, de a lefolyócsatornától is elfelé ittott.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Ettől függetlenül muszáj kihangsúlyozni, hogy amikor jó idő van, azt szeretem, amikor nem, azt nem.
Nekem a száraz meleg napos a jó idő, másnak a hideg esős/havas.De a beszélgetés ugye abból indult, hogy ilyen tiszta szép jó időnk régen nem volt már ilyen szakában az évnek, és én ezt a növényekkel együtt mennyire élvezem, mire nagyjából oda keveredtünk, hogymegfulladunk a virágporban, bibliai méretű rovarinvázió közelít, és engem meg ver az asszony.
Amúgy na, tudtam hogy kell már az eső, úgyhogy hosszú hetek óta először lemostam a kisbusz ablakait. Jött is, de fél óránál tovább nem esett.
-
BlacKSouL
addikt
Hát mindenki csak viccelődik ezekkel a jelenségekkel, de Pásztó, azaz a Mátra vonalától északra már valóban más az éghajlat. És az még csak 25 km Tarjántól. Ennyi az éghajlati határ távolsága. Kolléganő hetente 3 nap jár Pestről dolgozni, de már ő is megszokta amit eleinte minden alkalommal megjegyzett, hogy Hatvanig száraz, Jobbágyiig nedves, Pásztótól latyakos, és Bátonyterenye környéke már havas.
Nagyanyám kertjében van egy kb. 25 méteres hatalmas diófa. Éveken át jó termés volt, de az elmúlt kb. 4-5 évben hol kicsit, hol nagyon durván elfagyott. Kihajt a kis sárgászöld kezdemény, és éjszaka -4 -8 fok után másnap elfeketedett, leszottyadt hajtások lógnak, majd esnek le a deres fűbe. Ez után kell neki 2 hét míg regenerálódik, aztán újra kihajt, de már csak levelet, virágot nem. Az elmúlt 2 év így nézett ki. Gyakorlatilag 0 azaz 0 db dió lett. Korábban átlagos évben olyan 10-12 krumpliszsákot tudtunk megtölteni vele. Mi sose vettünk diót.
Na idén az elvirágzott lehullott virágok alapján roskadásig lesz. A föld alatta olyan mint a szőnyeg.
De messzire se kell menni, Nagyanyám falujától 6 km-rel odébb, már meg se csípte a hideg, amiko nálunk feketére fagyott, ott ugyanúgy szépen kinőtt.A dióról nincs fotóm, a szőlőről viszont van. Az dettó. Tavaly tavalyelőtt is kihajtott, és mikor már bomlott szét a hajtás levélkékre, akkor belevert a fagy, és lenullázta. Persze a szőlő más mint a dió, nem érzékeny annyira, viszont azt is visszadobta 2-3 héttel, és a virágzáskori hideg és eső a termést is nagyon megtizedelte.
Ja, és aszondja olyankor a tévé, hogy talajmenti fagy esetleg előfordul. Ekkor fagy el aljától tetejéig a 25 méteres diófa

-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Szólj ha vérré változnak a folyók, mert akkor elkezdünk izgulni.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nálunk mindenesetre odabaszott minden növénynek a gazon és gyomon kívül.
De ezen a hétvégén még volt egy újabb hóvihar, emlékszem ki is mentem Galyatetőre az új kilátóba, kb négykézláb. Akkor már csak 30 centi hullott.De maradjunk annyiban, hogy nekem az idei április jobban tetszik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Azonban az elmúlt években április májusban is inkább hideg fagyos idő volt. Míg márciusban hóvirágon kívül kevés növény indul rohanásban levelezésnek virágzásnak, áprilisban májusban már esélyes minden évben. Ha erre április végén leszakad fél méter hó mínusz 8 fokkal, akkor nagyeséllyel mindennek odabasz. Így volt ez már vagy három év óta. Idén azonban áprilisban hirtelen nyár lett, és mivel se eső, se fagy nem pusztított, nem meglepő módon minden növény élvezettel zöldellt, virágzott. Sőt, az orgona, akác, de lassan a hársfa is 3-4 héttel előre van. Dió három éve mindig szilánkosra fagyott, de nekünk a szőlő is. Most buja mint az őserdő. De orgonát akácot se láttam már régóta ilyen sűrű tömény fürtökben. Ha most nem tudnak nézet termelni, akkor kapják be, hozzák kínából.
-
BlacKSouL
addikt
Az időjárásról csak szuperlatívuszokban lehet nyilatkozni. Minden növény, fa, bokor, kicsattant, kinyílt kivirágzott, de úgy ahogy évek óta nem. Biztos van valami buktató, de az elmúlt jónéhány év esős, fagyos tavaszaihoz képest hatalmas burjánzás van. Ebből nekem az jön le, hogy a növények hozzám hasonlóan jobban kedvelik a száraz meleget, mint az esős fagyost. Idén talán dió is lesz. Látom hogy mostmá kell a víz, de eddig le a kalappal.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ne keverjünk már ide ilyeneket, hogy milyen jó lenne, ha munka után világos lenne...
Ha minden nap este 10 után mész haza, akkor nyilván mindegy, de azért van akit a hivatalos fix munkaidő vége után max 1 órával már hazaengednek, és hát ha nem csak a munka+alvás tölti ki az ember életének 80%-át, akkor a munka utáni időszakban nem mindegy hogy mindent éjszakai sötétségben csinál, vagy esetleg néha ritkán látja a napot is. Persze ez is lehet helyfüggő, meg emberfüggő, mert van aki egész életét le tudja élni anélkül, hogy napfény érné a testét, de van akinek befolyásolja a szervezetét. Én például tudom hogy a legjobban azért is szeretem a júniust, mert este fél 9-kor még tudok olyat csinálni szabad levegőn, amit az éjszakai sötétségben csak kompromisszumokkal, vagy nem. Plusz a meló végétől, mondjuk pl. fél6 -tól 9-ig több minden belefér. És ezért ilyenkor a közérzetem is hatványozottan jobb. Nem vagyok depressziós, kevésbé betegszem meg, és úgy összességében vidámabban látom az életet, mint amikor éjjel indulok melóba, és éjjel érek onnan haza. De az is érezhető, ha napsütésben sétálok a céges kocsiért reggel, sokkal jobb, mint amikor éjszakai lámpafénynél, és előbbi esetben valahogy éberebb, motiváltabb vagyok.
Ezt most csak úgy mondom, nem a konkrét vitába akarok beleszállni.
-
BlacKSouL
addikt
Tegnap este kiültünk grillezni 5 körül. Addig jó idő volt. 6-kor beborult, és 7 után elkezdett esni, majd elállt, aztán 9-től kisebb nagyobb megszakításokkal esett, dörgött, villámlott.
Tegnap még mára is verőfényes napsütést írtak, ma már zivatart.
Egyelőre ennyi. Ma amúgy valami tóparti szabadtéri programot terveztem, de így ugye eleve bétervből indulunk. -
BlacKSouL
addikt
Nem, nem is hullott, és nem is kellett törni. Valami számomra teljesen érthetetlen okból az utóbbi jónéhány nap kifejezetten remek időjárással kedveskedik, próbálom is magamba szívni belőle amit lehet, szabad levegőn töltött idő maximalizálással. Pl.autószerelés, takarítás, kerti földmunkák, téli dolgok szezonzárása, konzerválás, stb. Közte jut 1-1 óra rekreáció. Több nem.
Ilyenkor szoktam érezni a tavaszi kiserkenő növények, virágok illatát, ezt most a másfél hete tartó brutális náthámmal nem tudom élvezni, de mikor pár percre kitisztulnak a járatok, hiperventillációig szívom tüdőre. -
BlacKSouL
addikt
Rendkívül elégedett vagyok az időjárással. Fürdőzök, vagy mit beszélek, lubickolok a napfényben.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mivel ma jó idő van, kezdődik a rendezvényszezon, és szabadságon vagyok, kapsz tőlem egy videjót. Mikor a sok kilométerre lévő ilyenolyan rendezvények túlzó hangosítása kerül szóba, mindig elmosolyodok, hogy én meg itt lakom.
és kb. évente egyszer veszem észre hogy jéé, tényleg hallani. -
BlacKSouL
addikt
Namost vagy megveszed az előre gyártott növényi zsiradékból homogenizált hidrogénezett kemikáliát flakonban, vagy kézzel keversz, versz magadnak habot, aztán azt kenegeted mondjuk a gofridra. emlékszem mikor általános elején minden nap lementünk a buszmegállóhoz a gofrishoz, kivártuk a sorunkat, eleve frissen sütötték, asszem 3 vagy 4 db dupla teljes méretű sütő ment megállás nélkül, és csak a szifonhabos verzióból volt legalább egy csokis, egy gyümölcsös, meg egy mittudoménmár milyen, meg a sima, meg aztán csinálták lekváros habosra, meg lekvárosra, meg porcukrosra, meg már nem is tudom mennyi féle volt. Otthon ez annyiban módosult, hogy egyszerre egy szifonból csak egyfélét lehetett, ha kifogyott, jöhetett a másik féle. És most majd jön a kézzel keverős, ami nyilván messze nem lesz olyan jól kenhető, merev, fújható mint a patronos, de legalább lehet keverni csokisra vagy gyümölcsösre is.
-
BlacKSouL
addikt
Nekem csak egy ilyen kártyám van, de a Lidl kivételével alig akad olyan hely, ahol ne kellene kibányászni a tárcából a kártyát. Persze, vannak még más mágneskártyák, csipes kártyák benne, de valahogy a Lidl-s olvasónak mindig tökéletesen megy, kb. 1 másodperc alatt, a többinek meg bárhogy forgatom, mindig az a vége, hogy ki kell venni. És még akkor is 1-3 másodperc, mire lecsipogja. Úgy meg sok értelme van, az a forgatásokkal, nyomkodásokkal, feszegetésekkel összesen már több idő lesz, mintha nem is érintésmentes lenne. Szoktam is látványosan hümmögni meg sóhajtozni, de a pénztárosok mély együttérzés teljes hiányában bámulnak üveges tekintettel.
Nem beszélve arról, mint ami pl. a teszkóban is van, hogy egy minden oldalról 5 centi magas fallal körbevett acél tartóban van a terminál, ahova a puszta kártyát is nehéz becélozni, nem az egész tárcát. Ott teljesen esélytelen. Vagy a terminált kell kirángatni a helyéről. Az se jobb.
-
BlacKSouL
addikt
Holnap 10-11 között még nem lesz ugye semmi felbolydulás?
-
BlacKSouL
addikt
Flashback a margóra
„Minden propagandának népinek kell lennie, és szellemi színvonalát azok legkorlátozottabbjaihoz beállítania, akikhez fordulni gondol. Szellemi szintjét annál mélyebbre állítja, minél nagyobb kell legyen a megragadandó embertömeg.
A tömegek felfogóképessége nagyon korlátozott, ezzel szemben a feledékenység nagy. E tényekből kifolyólag minden hatékony propagandának csak nagyon kevés pontra szabad korlátozódnia, és ezeket jelzésszerűen oly sokáig használnia, amíg csak a legutolsó is képes egy ilyen szóval kapcsolatban maga elé idézni azt, amit akarunk.
Minden nagy vezér művészete abban áll elsősorban, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig csak egyetlen ellenségre összpontosítsa… Egy nagy vezér zsenialitásához hozzátartozik, hogy még az egymással ellentétben álló ellenfeleket is úgy jelenítse meg, mint amelyek egyetlen kategóriához tartoznak, mert különböző ellenségek felismerése a gyenge és bizonytalan kategóriáknál könnyen vezethet ahhoz, hogy kételkedni kezdjenek saját igazukban.”
Na ki vágja rá gugli nélkül ki írta? Volt honnan meríteni..
-
BlacKSouL
addikt
Na MOST jó idő van

-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Nem tudom, mert amikor alattam eltört a szék, akkor először csak ilyet akartunk benne cserélni, azért találkoztam a honlapjukkal, de végül vettünk a Jyskben egy újat.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Parlament mellett Balassi utcába kéne mennem szombat reggel-délelőtt. Autóval leszek, de kizárt hogy ott a környéken parkolni lehessen (ki van próbálva, nem lehet, nincs hely)
A kérdés az, hogy hol érdemes megállni parkolni autóval, ahonnan normálisan el lehet sétálni, gyalogolni a célhoz? Lehetőleg költséghatékonyan, maximum 1 órára kb. -
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azt a megoldást választottam, hogy odafelé az M0-n mentem - kb. 9 körül voltam arrafelé - hagy fogyjon a benzin, hagy nőjön a kilométer, visszafelé meg nem siettem, bementem keresztül BAH-Erzsébethíd-Rákóczi-Kiskörút-Andrássy-Kós..-M3.
A tapasztalatom az volt, hogy az M0 ugyan nem volt balesetes, de viszonylag sűrű volt a forgalom, azért lehetett haladni.
A visszafelé út vasárnap 1-2 között volt, szintén volt forgalom, de nem volt sűrű, az útba eső lámpák közül talán 2-nél vagy 3-nál kellett megállni (egy a hídról leérve, egy az Astoriánál visszaforduláskor, egy meg a Hősök terére érkezésnél, ezeknél 1 teljes percre se álltunk meg. Talán még a Kóson volt egy zebra ahol gyalogost engedtünk el. Kényelmesen, nyugodtan lehetett menni. Egyébként kb. ilyesmire számítottam volna odafelé is. Mérni nem mértem az időt, mivel csak odafelé volt sietős, de szerintem néhány percnél nagyobb különbség nem volt. km-ben meg ugye minimum egy húszas. Viszont egy városban 50-60-al gurulással szerintem kevesebbet eszik a kocsi, mint a tempomatos 110-el odakint.Szóval ha nem kifejezetten csúcsidőben megy az ember, és nincsenek gigantikus felújításos építkezős lezárások terelések, az én eddigi tapasztalataim alapján olyankor megéri keresztül.
De persze én rutintalan autós vagyok, és a saját tapasztalataim nem mérvadóak.
Rutintalan voltam mert annyit kellett volna csak kérdeznem hogy az aktív Bpesti lakosok szerint milyen forgalom várható ekkor és ekkor...legközelebb jobban figyelekTapasztalat viszont, hogy a város határain belül a táblával jelzett sebességkorlátokat általában 15 km/h-val az autósok 95%-a átlépi. Vagyis ha 70-es táblánál én 82-vel mentem, engem még mindenki megelőzött. 50-nél 70 a minimum. Ahol nincs telepített traffi, ott határ a csillagos ég. Ahol van ott meg mindenki nyúlbéla.
A másik tapasztalat, hogy vagy a mostani hétvégi autósok voltak intelligensebbek, mint a nyári csúcsban hazafelé igyekvők, vagy valami alapvetően megváltozott, mert a Szfvár-M0 közötti 3 sávoson általam eddig sosem tapasztalt módon mindenki jobbratartott. De néhol ez már az M3-on is felüti a fejét, emelkedőkön a 130-nál lassabbak is lemennek legszélre. Én is.
Illetve harmadik, nem forgalmi tapasztalat, hogy fej fölött csiszolni sok négyzetmétert félig hajlított karral, 3 kilós excenterrel két napon át, meglehetősen igénybe veszi a rutintalan szervezetet. Vagyis a punnyadt püré testünket. De motivált minket a cél: versenyvitorlás megújító festése. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
[link]
46 km vs. 68 km
56 perc vs. 43 perc
És csütörtök délutáni forgalom van.Én kérek elnézést hogy a holnap reggel várható forgalom felől érdeklődtem. Ha ugyanis megnézed forgalom nélkül azonos időt ír, de 22 km mínusz.
És igen, éjszaka biztos hogy a rövidebb utat választom, gyorshajtás nélkül is -
BlacKSouL
addikt
Vajon holnap azaz pénteken M3 felől érkezve mekkora forgalom lesz a városban olyan 9-10 körül, hogy érdemes lesz-e keresztülmenni inkább, mint körbe az M7 felé? Tudom, környezettudatosan semmiképp, de most időt-kilométert akarnék spórolni inkább.
-
BlacKSouL
addikt
Itt a kánikula. A napi csúcshőmérséklet már megközelíti a hűtőszekrény hőmérsékletét. Kaját be se kell tenni. Vagyis még a fagy ellen de
-
BlacKSouL
addikt
Gyerekkorom óta kedvencem a forró olajban égetett koleszterindús rántottkarfiol, a brokkoli is jöhet, utóbbi krémlevesnek is, mindkettő párolva, spenót is, sóska is, sőt, családi kedvenc a salátafőzelék, olyan jó szottyadt mosogatórongyosra főzve. Most meg naponta elrágok egy szál házi füstölt nyers kolbászt, és még 1-1 sör vagy télidőben inkább bor lecsúszik. Hétvégén fej hagyma fél fej fokhagyma elrágásával szennyezem a környezetet.
Most meg meg van rendelve a nyers füstöltsonka húsvétra.Ha meg kell baszódni, akkor meg kell baszódni.
-
BlacKSouL
addikt
Céges konyhában van 3 mikró 1 sütő, és egy falióra.
Mindegyiket én állítottam be kb. egy hónapja másodpercre pontosan a rádióvezérelt karóra alapján, melyet a számítógépen aktuálisan frissített idő szerint is ellenőriztem, a kettő egyezett. Más azért nem nyúlt hozzájuk, mert senkit nem érdekel, hogy pl. a mikrók vagy a sütő be legyen programozva. Idegenkezűséget tehát kizárhatjuk.
Ehhez képest most két mikró és a sütő kb. 5 perccel kevesebb időt mutat, de egymáshoz képest pontosak, míg a harmadik mikró és a falióra azt az időt mutatja, amit a karóra, a telefon és a számítógép.Megvan
Kérdés, hogy az egyetlen elektromos hálózaton lévő mikró miért nem állítódott el.. -
BlacKSouL
addikt
válasz
lorcsi
üzenetére
Működik még ott a közelben az a büfé ahol 2000+ Ft-ért adnak el egy fél szendvicset aminek a bekerülési költsége 150 Ft? Én már krvarég jártam ott, bent, de vagy 10 éve még 1600 volt egy szelet sonka salátával zsömlével. Ízlésesen ferdén vágva, az drágíthatja meg.
Haveromék a Pula-Velence szárnyashajó járaton fizettek a szendvicsért 1600 Ft-nak megfelelő összeget, dehát ha az asszony éhes, akkor eszik. Pont. Vagy a szendvicset vagy az utasokat.Mutatni kell, hogy ez egy gazdag ország. Gondold el mikor bemész egy kocsmába Ukrajnában, és valami 100 Ft-nak megfelelő pénzt kell fizetni két bármilyen röviditalért. Kicsit úgy sajnálkozva hörpinted fel, nem? Na hát itt ezt rögtön indítják úgy hogy a külföldi értse hogy itt kérem rendes kapitalizmus van. Ez is egy termék. Kell? Fizesd meg. Vagy keress olcsóbb helyet.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Jaj, és közben 2 nap alatt
végighallgattambelehallgattam Magyarország összes katonai indulójába, többféle változatban, az összes katonadalba, minden fúvószenekari indulóba, és akkor így 300+ zenemegnézésemeghallgatása, az összes hungarista playlist végignyálazása után mi a megfejtés: [link]
Ebből jött egyébként: [link]Hozzáteszem tippeltem én hogy valami szovjet zene lesz, de mondom ami még a best of communism-re se került fel, az nem biztos hogy olyan ismert. Azt meg ismerem mind. De ezt pl. nem ismertem, pedig elképzelhető hogy a műfajban átlagosnál tájékozottabb vagyok. Vagy csak azt hiszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)