Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz lenox #81126 üzenetére

"Amugy mennyire eletszeru a 7 km/h?"

Én meg tudom oldani.

"Illetve mennyivel veszelyesebb a 20 km/h a 7-nel?"

Gyerek, kutya, labda, mindez nedvesen ultracsúszós macskakövön, parkoló autók közül, úgy, hogy nincs dedikált járda, hanem háztól a szembe házig egybe van macskakövezve minden. Szerintem teljesen reális, hogy ha valaki lépésben halad, akkor gyakorlatilag nulla a baleset esélye. 20-nál nem. Másrészt ha már ez lakóövezet (+3 vendéglő egy rakáson), és nem szabadna keresztforgalomnak lenni, akkor igenis felháborítónak találom, hogy ha jön egy autó, akkor 1) nekem kell odafigyelnem, hogy ne lépjek ki elé, 2) nem enged át, merthogy ő megy az 'úttesten', én meg várjam meg, amíg ő eltrappol. Ki szoktam eléjük lépni, csak úgy nevelő célzattal, illetve csak azért sem húzódok le, ha valaki gyorsan jön, tovább sétálok az út közepén. Eddig még senkinek nem volt pofája ledudálni.

Amúgy a macsakakőnek megvan az a jó tulajdonsága, hogy borzasztó hangos is, már alacsony tempónál is. Nyáron, nyitott ablaknál éjszakánként simán hallani, hogy ki az, aki gyorsan hajt.

Szerk.: Ja, jobbkéz itt is lenne, látszik az alsó képen a szűk kis utca a két ház között, amiből eleve csak úgy lehet kilátni, ha kitolod az autót szélvédőig. Meg szokott lepődni, aki a főutcán rombol épp lefele.

p

Új hozzászólás Aktív témák