Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz kicsitomi88 #20740 üzenetére

    Igyál meg előtte vagy két-három kanálnyi olívaolajat, vagy ha bírod az ízét, akkor akár többet is, de nagyon sokat ne, mert hashajtóvá válhat. Ha eltalálod a mennyiséget, akkor arra az időre, mikor a gyomrodat marná, egy kis védőréteget képez a gyomrodban, így nem kezdi egyből ki. Persze a hatása semlegesedik a gyomorsav hatására, így sokáig és erősen nem tart ki, de hirtelen sokkot megakadályozza. (berúgást szintén kitolja vagy 1 órával, de utána duplán üt ;] )
    Vagy másik lehetőség, kérsz gyomor/nyombélfekély kezelésére szolgáló gyógyszert, az egy 2 hetes kúrával úgy megerősíti a belső szervek falát, hogy nem lesz olyan chilli ami kikezdi :) Nekem gimiben nyombélfekélyem volt, még a sima sós kajától, meg a gyomorsavtól is borzalmasan fájt, aztán doki megtükrözött, mondta hogy miújság, írt gyógyszert, még kétszer, tavasszal meg ősszel előjött, mindig 2 hetes adagot rányomtam, azóta egészségesebb mint volt.. :)

    De ha boltban veszel sima méregzöld erőspaprikát, és lazán harapsz előtte belőle kettőt, vagy miközben kanalazod, szerintem jobb hatása van mint bármely fűszernek. És nem a gyomorbvan, hanem a szádban fejti ki nagyrészt a hatását, mivel friss. Vagy szerzel kapszaicin-kivonatot, és azzal öblögetsz ;] Csak utána a nyelveden az ereket cseréltesd ki :D

    Én is szeretem a csípőset, de azt nem ami már roncsolja a sejteket.. :)

    mod: vagy még egy ötlet: előtte rágj szét egy gerezd kínai származású erős fokhagymát(ha szereted több is lehet) egyrészt jó étvágyat csinál, másrészt nagyon hirtelen lebontja a nyálkahártya védelmét. Javasolt sorrend lehet ínyancségből: Torma rágcsálás(nagyon hirtelen nagyon kevés ideig tart a sav hatása), majd hagymarágás(mérsékelten fejti ki hatását, de tovább tart a sav), fokhagyma(lassan fejti ki hatását, de jóval tovább tart, valami vegyület, nem tiszta sav) végül erőspaprika rágcsálás(lassan, de annál hosszabb ideig tartó hatást okoz a kapszaicin) ebben a sorrendben fogyasztva, a vége felé már elég veszélyes, akár szövetkárosodást is okozhat, mert mire a paprikához érsz, a nyálkahártyáról már lebontották a savak az összes védőanyagot.

Új hozzászólás Aktív témák