Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Köszi szépen mindenkinek akamatos kamatot
. -
faster
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Hát, ebből még nem derült ki semmi, hogy az új technológiák, ha elterjednek egyáltalán, több problémát fognak okozni, mint a mostaniak. Egyébként sem a tárolásról beszéltem.
De jó, legyen igazad, mindenki meneküljön, amerre lát.
Vagy vegyen minden amerikai kisebb autót, és minden jó lesz.
[Szerkesztve] -
Dilikutya
félisten
Ide írom, mert ezt többen olvassák, mint valamelyik matek topikot (bene az offolós szátok
). Szóval. Kamatos kamat. Hogy kell kiszámítani? Konkrétan adva van egy X összeg, Y év, és átlagosan Z kamatláb. Ezt hogy lehet kiszámítani? Nem adósságról van szó, úgyhogy nincs szükségem pontos adatokra
. -
ngabor2
nagyúr
Magának az energiának a tárolása elég érdekes még. Ugyebár igen kevés olyan akksi van, ami gazdaságosan sok energiát tud hosszú távon tárolni.
Vagy nézzük a ''legkörnyezetbarátabb'' üzemanyagot: a hidrogént. Jajj de szőp, víz lesz belőle. De hogy tároljuk? Nyomás alatt? hááát, kissé (?) veszélyes lenne 250bar-os nyomású tartályon ülni egy kocsiban, különösen karambolnál. Tehát el kell nyeletni valamiben. Oldószerek nem igazán jöhetnek szóba, viszont egyes fémek elég jól megkötik. Úgymint platinafémek, nikkel, urán. A platinafémek érthető okból kiesnek. A nikkel... ''kissé'' mérgező. Az urán nagyjából megfelelő, csakhát a birka nép azt hiszi, hogy jujj de radioaktív, és ezért gonosz anyag.
Energiaátalakítás hidrogénből, vagy akár metanolból. Okos tudósok ki is dolgozták: platinafémekkel. Hmmm... mi is ezzel a probléma? kevés van belőle. Lehet, hogy nem pontos az adat, de valaki kiszámolta, hogyha a jelenlegi gépkocsipark 10%-át átállítanák hidrogén, vagy egyáltalán üzemanyagcellássá, akkor a Föld teljes(!) platinafém-készletének duplájára lenne szükség. Vagy találni valami olyan katalizátort, ami könnyebben hozzáférhető.
A sötétzöldekkel is ez a probléma: alapjában véve igazuk van, csak a nagyságrendekkel nincsenek tisztában. -
MarKoo
addikt
De jó itthon lennni.
Hazajöttem, mert orvoshoz kellett mennem a kezemmel. 
-
ngabor2
nagyúr
Ha elfogy az olaj, az ember talál más, talán még rombolóbb energiahordozót. Alábecsülöd az ember természetromboló képességét...
rii: ''nekem elsőbbségem volt, neki lánctalpas hókotrója...'' avagy lehet, hogy a villamosnak nincs mindig elsőbbsége, de általában több benne a vas.
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
válasz
VladimirR
üzenetére
Nos ebben van valami, csak a gond az hogy az X5-nek előbb fog kettétörni a félmillás alufelnije mint egy Suzuki 10k-s acélja...

Szóval az ellen nem véd.
Faster: De, tisztában vagyok a környezet öngyógyító képességével, csak az a gond hogy a nagy öngyógyításban esetleg kipusztulhat néhány állatfaj, pl. az ember... -
VladimirR
nagyúr
válasz
zsiga667
üzenetére
vezettel mar Te magyarorszagon, a magyar utakon?
ha lehetne, lanctalpassal kozlekedne a tobbseg, aziranyu felelmeben, hogy elhagyja a kereket egy kozepes meretu katyuban (nagyobbacskakba befer egy fel suzuki
rii: a nyaron lattam egy nagyon durva ''auto''-t
nagykinizsen (vagy kiskinizs, tudja a halal) dolgoztam, ahol tavaly csunya karokat okozott az arviz - valyoghazakat bontottunk, es besegitett egy helyi srac is a kocsijaval:
-uaz alvaz (ugy derekmagassagban kezdodott a kocsi) hozzavalo kerekekkel
-wartburg kaszni felbevagva (csak ketuleleses volt a szepseg)
-hatul egy 2x2-es plato
-1200-es lada motor (ehhez kepest - talan a felezonek koszonhetoen - olyan helyeken is ment, ahol mas kocsi nem nagyon)
a srac autoszerelo, vagy karosszerialakatos, vagy ilyesmi, mondta, hogy meg nincs egeszen kesz, itt-ott igazgatni kell meg, meg a plato is billenos lesz
amikor az arviz volt, a csonakokon kivul csak ez a jarmu tudott bemenni a faluba a mentes alatt -
zsiga667
addikt
Az Audi Quattro-t nem is nevezik terepjárónak.

És nagyon jól mondod, az emberek 99%-ának soha az életben nem lesz szüksége terepjáróra, vagyis egy ilyen SUV helyett nyugodtan vehetne mondjuk egy négykerékhajtású Audi kombit, van akkora a csomagtere, de feleannyit fogyaszt, és ugyanannyira alkalmas a terepen való közlekedésre mint az X5.
Az meg talán ne legyen már mentség a környezet tönkretételéért hogy ''Hát de más is ekkorával jár, és nem merek kicsivel járni mert mivan ha belémjönnek szemből?''
Akkor mért nem jártok kamionnal? Sőt, költözzön mindenki Angliába, ott közúton legálisan vezethetsz tankot...
-
VladimirR
nagyúr
-
inkább azt mondjátok meg, hol lehet Pesten olcsón öltönyt kapni.....

délutánra kéne egy, mert a mostani lestrapált.
állásinterjúra meg nem illik olyanba beállítani. -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
tiv83us
üzenetére
Nyilvánvaló, hogy amíg ilyen olcsó a benzin, senkit nem érdekel hogy mennyit fogyaszt az autója. Ha ott is hasonlóan drága lenne mint itt, akkor talán lennének 3000ccm alatt is autók, és még meg is vennék az emberek... (és talán tényleg csökkennének azok az emissziós számok.)
Amúgy a vita tényleg teljesen elméleti, nem lehet mit kezdeni ennyi emberrel, a már megvett autóikkal, megszokásaikkal, stb. Ez már el van cseszve.
Ja, és: [link] [link]
[Szerkesztve] -
bobsys
veterán
ha már mindenki jön itt, hogy ilyen-olyan gépsárkányt szeretne én is linkelem az én nagy szerelmemet (angol oldal, hogy az ámerikáji barátaink is értsék
) [link] -
WilktorD
tag
Én azt szeretném már elérni,hogy annyi pénzem legyen,amennyi a saját hülyeségeimre kell,és doszt.
Amiban ezt szvsz könnyebb elérni,ha kis igényeid vannak.(ott kis igény=3literes motor,nagy igény=6.2 literes motor)
Amúgy nem tudom.Magyarként odamenni New Yorkba lakni elhiszem hogy jó,hogy nem néznek ki maguk közül,de egy kisvárosban,ahol te vagy a falu magyarja?
Tivék,Bash,ezzel mi a helyzet?
Tildy ilyet itthon is lehet venni,olcsóbban mint azt,amit most vettetek.
-
tildy
nagyúr
válasz
WilktorD
üzenetére
Tök fura, én is félig-meddig így vagyok ezzel, de engem csak az zavar, hogy évekig kell itt spórolgatni lakásra-kocsiram, míg ott ha dolgozol, akkor pénzed is van , legalább annyi, amiből elvagy jól.
(Mondjuk nekünk nem tudom kéne-e nagy autó, mivel páromnak a pontiacok tetszenek pl. amcsi kocsiban...) pl egy iylet el tudnék viselni én is [link] -
WilktorD
tag
Lesújtó,amit amerikai barátaink írtak.
Az a lesújtó benne,hogy én még mindig Magyarországon lakom.
(indiszkrét leszek:hogy az istenbe jutottatok ki az usába?) -
tildy
nagyúr
-
Loretto
veterán
Nagyon vegyes gondolatok kavarognak bennem, ezt az autós dolgot elolvasva.
Mennyire mássá teszi a mértékeket az adott ország... Ez persze így van rendjén, csak fura. -
ngabor2
nagyúr
Magamból kiindulva azt hittem, hogy a konkurrens topik innen is elszívja az embereket. Tévedtem, éjfél körül itt is volt forgalom rendesen.
Sianis: tegnap délután kerestél, aztán este vagy te nem voltál, vagy én nem értem rá. Előreláthatólag ma este 6 fele otthon leszek, ha még aktuális az, amit kérdezni akartál, akkor keress. -
tiv61us
őstag
OK, nem nezzuk le a hazaiakat, kisebb orszag kisebb kocsik
Itt a csotany is nagyobb
ami otthon eleg, az itt nem, ezt meg Ok ertsek meg
asztamanyana
-
tiv61us
őstag
latom kocsikrol van szo, nem birom megallni

szoval nekem volt otthon kispolskim, nagy, Ladam, Lada combim, 500 fiat, ,meg a fene tudja, volt meg egy olasz mar eszembe sem jut, de nem is lenyeg
szoval itt minden mas, itt nem araszolsz a nyugati tertol az Andrassy utig, hanem kozlekedsz, minden varosban van korgyuru, ami olyan 2x3 savos, de rengetegen dolgoznak odebb, nyomjak a palyan, 2x4,2x5 savon telen nyaron. kocsi kell. Mikor eloszor ultem Ford Expeditionban azt hittem ilyen nincs is, full kenyelem, biztonsag, a jobb karom alatt a boxban elfert egy 24-es pack sor 2x2 literes bambival, a motor duruzsol 150 km-nel, tuti biztonsag, kenyelem, legkondi pohartartok,super tukrok, mit mondjak? sokan a kocsiban reggelizunk kv-zunk, telefonalunk, a nok sminkelnek, ehhez kocsi kell mas a ''filing'' Valoszinu otthonra nem is kellenek ilyenek, de eccer elek, imadom....
Ismerem a dumat, hogy ez is elvisz ugyanoda mint a masik, igaz is
engem vigyen ilyen, mast meg olyan
-
Viszlát
addikt
[link]
Így éjjel (későeste) még inkább... -
VladimirR
nagyúr
nem, nem kell mondanod, de ugy nekem sem, hogy ez pusztan elmeleti vita, mert nem az a cel, hogy Te, es Tiv terjetek eszhez (
), hanem probalok valaszt kapni, hogy miert van mindenkinek ilyen kocsija (az nem jo valasz, hogy ''mer' a masiknak is''
)
egyebkent pl egy Ford F150-hez kepest egy normal (toyota, mazda, akarmi) sedan is kisauto, megis kilatnak belole (legalabbis akiknek van, azok minden valoszinuseggel)
fokukac: nyissunk egy huje a'merkiajiak topic-ot?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
egen, voltam mar arrafele, es tudom nagyon jol, hogy nagyjabol ugyanannyi ido alatt eri el mindket peldaban emlitett kocsia 80mph-t: soha az eletben, mert orul a paraszt, ha tud menni 40-nel a sok dugo, meg utepites kozott (legalabbis en ezt tapasztaltam)
#3108: ez meg szmajlival is eleg lenezoen hangzik
Kidus: nocsetpliiiz?
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
válasz
VladimirR
üzenetére
Ez mar csak egy ilyen komplexus. Mindenbol a nagyobb kell, hogy kompenzaljam a kis dolgokat...Ezert nagy auto kell, gallonos tejet veszek, 12-es packot veszek, 20 gallon benzint tankolok es lenezek mindenkit.
Vladimir: Te mar voltal errefele, tudhatnad mi a kulonbseg egy 1300-as Skoda meg mondjuk egy 5000-es Lincoln kozt... Amugy sem arrol van szo mennyit megy, hanem hogy mennyi ido megy fel annyira es hogy hany labbal kel taposnod a gazpedalt.
Kidus: Hat ez van, felredugsz...majd meggyonod egyszer.../varlak a fulkeben holnap delben ;)/ -
VladimirR
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
jol mondtam en a multkor: ez a minel nagyobb, annal jobb mania is annak jele, hogy kisebsegi-, es egyeb komplexusokban szenvedo kocsog vay, akit vertek a szulei, az asszony felredug, a fonok szivat, a farkad kicsi, gyerek meg nincs, hogy hozzavaghasd a dompert
Bash: en egy skod favorit (1300-as motor van benne, megy 130-140-et siman megy vele) csomagtartojaba bepakolom mindenemet * ugy, hogy egy-ket ember befer mellem
* koltoztem mar parszor igy
szerk.: imho egesz maskent latnatok, ha hasonlo aranyu lenne (ha lenne, nemtom mi van ezekbol) a fizeteshez kepest a:
-benzinar
-kotelezo
-sulyado
(az utminoseget szandekosan nem irom, mert akkor mind lanctalpast akarnatok)
tiv: azt ne mondd a fenti pelda utan, hogy nem fer be 4-5 gallonos palack, 1-2 sikpack, meg ami meg kell
Kidus: OMG!!! WTF??? koveteled??? hogy oda ne rohanjak
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
válasz
VladimirR
üzenetére
''minek minden masodik embernek suv es/vagy pickup truck?'' - a kérdés klasszikus
Millió és egy esetben jól jön a nagyobb járgány, nem akarom részletezni. Ehhez jobban kellene ismerned az országot, de azért hadd éljek egy példával. Ha elmegyek a boltba, és venni akarok egy liter tejet, akkor ezt nem tudom megtenni, mert nincs. Jó esetben van fél gallonos meg gallonos...
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- EAFC 26
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Programozás topic
- Metal topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

). Szóval. Kamatos kamat. Hogy kell kiszámítani? Konkrétan adva van egy X összeg, Y év, és átlagosan Z kamatláb. Ezt hogy lehet kiszámítani? Nem adósságról van szó, úgyhogy nincs szükségem pontos adatokra