- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
Exymiriem
tag
válasz
kalasnikov #1523 üzenetére
Halihó!
Engedtessék meg egy (kicsit részrehejló) hozzászólás:
nekem egy Canon EOS 350 D-m van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nem mellesleg 2005-06 EISA díjas gépe, és milliónyi kiegészítő vásárolható hozzá - akár használt, akár új. Ja: és egyre többet olvasni arról, mennyi új obit dob ki a Canon IS, USM, viszonylag tűrhető fényerő, kezdi felérni ésszel, hogy a hiányzó zoomátfogásait lefedje (nekem Sigma 24-135-öm van, most van Canon 24-105, és társai), szóval sajnálom, hogy ez kimaradt, pedig én is ez és a Nikon D50 között hezitáltam. És kb. 200-220 ezer lehet kitobival, 18-55-el, ami jelen esetben már-már nagylátó.
Bocs a belepof*zásért, nem összekavarni akartalak.
Jó fényeket! -
Exymiriem
tag
Halihó!
Először is szeretném megköszönni mindenkinek a segítségét, több, mint hasznos volt. Jelenleg egy Canon Eos 350D-m van, nemrég vettem - na jó, kb.4 hónapja. Előtte egy Fuji S5000-em volt, de ''kinőttem''. Pénzszűke miatt csak egy obit tudtam venni, ez most a fényerő és az ár miatt egy Sigma 24-135 AF 2.8-4.5. Szerintem egész tűrhető - gyors, nekem tetszik a kép, amit ad,és ez csak dizájn, de marha jól néz ki a 77 mm-es külső átmérő...Egy hátránya van, bár lehet, hogy ez inkább a programautomatikáé: nem mindig oda kókuszál, ahova én szeretném, ezért kijelöltem a középső fókuszpontot a 7-ből, és utánhúzom élesítés után, így sokkal jobb. Hát nagyjából ennyi. No meg a Fujihoz volt makrolencsém, az én gyarló, amatőr szememnek szép képet csinált, bár most összehasonlítva persze ég és föld a két gépváz, csak hát rákaptam a makrofotózás ízére, és láttam a fotóarénán, milyen képeket készítenek mások - a cél adott, most az eszközkiválasztáson van a sor. Szeretnék elsőre olyat venni, amit 1-2 év múlva se bánok meg.
Szóval köszi még egyszer mindenkinek, ha ez esetleg módosít valamin, vagy eszetekbe jut még valami, szívesen veszek mindent, ami előrébb visz ezen a rögös úton...
Legyetek jók! Üdv! Exy -
Exymiriem
tag
Hali minednkinek!
Engem az érdekelne, hogy mi a véleményetek a közgyűrűkről? Makrózni szeretnék, de kicsit drága most a 100 fölötti obi-ár, 3-as készletet meg 40-50 körül kapnék. Mi a tapaszatlatotok, melyiket érdemes megvenni, mi az előnye-hátránya, használható-e teljes zoom-átfogásnál, vagy csak legkisebb állásban, rontja-e a fényértéket,stb. Bocsi az amatőr kérdésekért, de 1000 hozzászólást átolvasni hetekig tartana...
Segítségeteket előre is köszi!
Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest