-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
.DLL
veterán
válasz
Big-Lacos #24704 üzenetére
Pláne adapterrel ugye méghosszabb, de a baj inkább az -szerintem- hogy nincs rajta állvány-gyűrű hely, mint a nagyobb teléken, ahol a súlyponthoz közel fel lehetne fogatni, és ez bizony nehéz fém-üveg konstrukció.
Olyan állványfej-adapter kellene hozzá, amihez van beállítható objektívtámasz: [Link]
-
válasz
Big-Lacos #24701 üzenetére
A gond az, hogy a 18-35 viszont APS-c-s obi, így nem lehet FF vázon tesztelni, mint a fixeket.
A dolog pikantériájához még hozzáad, hogy a kiszemelt obit (zoom vagy 2db fix) m43 vázon használnám metabones 0.71x adapterrel, a cél: extra fényerős + jó optika esti/alkalmasint asztrofotózáshoz - itt a 18-35 kicsit hátrányban van, mert a sarkokban többet vignettál, mint kéne (az apsc obik kicsit szűkek az adapterhez) - viszont zoom, ami jól jöhet pörgősebb szitukban.
-
masterful87
senior tag
válasz
Big-Lacos #21903 üzenetére
Mindig is vágytam egy halszemre, de sose volt hozzá szerencsém.
De van itt valami, ami nem hagy nyugodni: ezt a brutál torzítást LR-ban ugye 1-2 kattintással el lehet tüntetni?
Vagy nem, és a képszéleken minden marad ilyen elnyújtott? Ezt el kell fogadni, ez az UWA átka, együtt kell vele élni? -
aleister
veterán
válasz
Big-Lacos #21637 üzenetére
Ha már szóba került a linkelt tartalomban a Photokina...régebben volt arról szó, hogy a Tokina 24-70 f2.8 és a Sigma 24-70 f2 OS a tavalyin fog debütálni. Azóta nagy a csend.
Hallott esetleg bárki bármit a fenti 2 üvegről?
-
bbkmachine
aktív tag
válasz
Big-Lacos #21637 üzenetére
Én is elkezdtem agyalni, amikor megláttam pár napja. Ki kell próbálni majd, hogy mit tud. Beltérben lődözni vaku nélkül, meg hátteret mosatni frankó lehet. Kérdés, hogy milyen az AF-je és mit tud képileg nyújtani. Ha jó cucc, én tuti beszerzek egyet! A linkelt cikkben szereplő tesztképek alapján nekem egyelőre bejön. Igazi "mosógép" [link]
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Big-Lacos #21464 üzenetére
Eddig én se voltam szerencsés a Sigma obikkal.... 18-35 Art, 35 Art, 50 Art... Mindegyikkel fókuszgondok voltak... Pedig a 35-öst NAGGYON szeretném a táskámban tudni (a súlya ellenére is
)
#21454) JohnyBlue: A képek jók, bár -és bocsánat érte- nekem a 8510-es képen a csuklótetováláson jobban megakadt a szemem.
Azt hiszem hamarosan el kell mennem valami koncertre!
-
-
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
Big-Lacos #20229 üzenetére
35 Art-ot nem ismerem, viszont nagyon rövid időre próbáltam a Sigma 30 1.4 Art-ot de nagyon hamar elment tőle a kedvem... 70D-vel úgy fókuszált, mint Tibi Atya 3 liter tablettás bor után! Katasztrófa volt... Ráadásul még a sebessége is vetekedett egy reumás csigáéval...
Mielőtt valaki a vasvilla után nyúlna, megelőző csapásként közlöm hogy ugyazon a napon volt még 35 f2 is, 85 1.8, 50 1.4, 70-200 2.8 meg még pár darab de ilyen "részeges" stílusban egyik se fokuszált...
Ezek után csak úgy vennék Sigmát ha előtte a boltban nyitástól zárásig tesztelhetem. :-) -
mrmarkus
aktív tag
válasz
Big-Lacos #19759 üzenetére
A szorzó miatt ne fájjon e fejed, mert az csak a képkivágásra vonatkozik!
A 135 mm-es gyútáv az RR és az APS-C szenzoron is 135 mm marad...
Amennyiben egy 135 mm-es obit APS-C vázra tekersz fel, nem lesz belőle 200 mm-es tele - bárhogyan is szeretnéd. Csak a képkivágása lesz olyan, de a nagyítási faktor nem változik, így az obi megtartása sem. -
Damage
senior tag
válasz
Big-Lacos #19530 üzenetére
Oké, csak így egyértelmű volt, hogy nem fog téveszteni. Ennél a témánál (zseton) a középső fókuszpont függőleges, vízszintes és átlós vonalakat is talál. Gondolom te is csak viccből kérdezted, hogy mit gondolunk. Egyértelműen lehet látni, hogy jó és éles a kép.
A kérdésem arra irányult, hogy csak vízszintes vonalra lőve (landscape és portré módban, vagyis 90 fokkal elforgatva is) különböző tárgy- és fókusztávolság mellett is hibátlanul működik-e. Vagy csak én rohantam bele 5 példányba, amik ilyenkor tévesztenek. Mindegyik példánynál előidézhető volt ez a hibajelenség váztól függetlenül (több vázon is kipróbálva). 2 boltból + magyar forgalmazónál lévő példányoknál is. Camera Kft. se tudott mit kezdeni vele. A Sigma dokkoló is csak a fiókom mélyén foglalja a helyet. Komolyan érdekel, hogy létezik belőle hibátlanul működő példány, mert elég lehangoló lifeview-ban használni ezt a lencsét, vagy keresni a függőleges kontúrokat a témán.
Előre is köszönöm, hogy lecsekkolod a sajátodat. -
Damage
senior tag
válasz
Big-Lacos #19525 üzenetére
Azt hiszem nem teljesen értetted mire is gondolok! Egy ilyen mintás zsetonnál persze, hogy nem téveszt.
Nyomtass egy ilyen lapot A4 méretben. Landscape és portré módban is, 18 és 35 mm 1 méteres tárgytávolságból, majd 2 méter, 3 méter és 4 méter. Igazából a hangsúly a 90 fokos elforgatáson van és az egyenes vonalra való fókuszáláson! Ezt próbáld ki légy szíves, és természetesen ne lifeview módban!
-
zgospel
őstag
válasz
Big-Lacos #19328 üzenetére
igen, nagyon jó obi, nekem is volt, imádtam, de tény hogy f5.6 alatt nem szerettem használni mert csak ott kezdett élesedni. f3.5-ön kifejezetten életlen volt a képe.
imádtam benne hogy sosem kellett vacakolni a beállításokkal, sőt a keresőbe se nagyon kellett belenézni, csak lógott a nyakamban a gép és nyomkodtam a gombot. mindig minden benne volt, nyaralás dokumentálására marha jó volt -
törölt tag
válasz
Big-Lacos #17365 üzenetére
Nem is rossz az a Samyang.. [link]
Jó kis üvegek, uwa-nál meg kb. tájképnél a táj felére jelzi a váz már, hogy éles, olyan mélységélesség van
Alkoholos filccel vagy fehér körömlakkal 1 pici pötty 1-2 fontosabb pontra, pl. közelre, végül egy hiperfokális, egy végtelen és kész. (Mert a gyári skála kissé off, csak emiatt)
De a képük pazar sztem.
-
m3ss
veterán
válasz
Big-Lacos #17133 üzenetére
nekem bejon az az obi. relativ gyors is a fokusz (ex dg). en makrora meg portrera is autofokusszal hasznaltam. nyitva is karcol, 50 1.8 II-hoz kepest nem is vignettal
de kutyakat is fotoztam vele, mozgas kozben sem lehetetlen...fokusz megbizhato. en ilyet akarok kanyonra is
jo portrezni, targyfotozni, makrozni stb...
par nem makro d90-en vele:
remelem nem terhelem tul a forumot
ha kell exif vmelyikhez nezhetek...
-
imyourfriend
őstag
válasz
Big-Lacos #15767 üzenetére
Halszemnél nem kell sokat csavarni a fókuszon és végtelenbe ér. Vagy figyeled a visszajelzést statikus témánál (bár sötétben inkább türelemjátéknak tűnik) én nem vennék MF objektívet ha van más megoldás vagy egy közel olyan fényerejű AF-s üveg. Amely lehet hogy nem olyan fényerejű viszont egyszerűbb vele az élet gyengébb fényviszonyok között is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest