- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Lehűteni jöttem ide magam; Ti hogyan magyaráznátok el valakinek a crop-factor működését, aki évek óta fotózik, APSC gépet használ, és meg van győződve arról, hogyha vesz egy régi 6x6-os középformátumra való 300mm f/4-es objektívet, akkor az az ő gépén 760mm-es lesz (nem mellesleg f/5.6, de ebbe már nem mentem bele, hogy miért hibás)
Hiába mondtam neki, hogy attól az még 300mm-es lesz, csak a képköre más, megingathatatlan, még nem kattant be neki az elv. ami emögött van.
Szerinte, ha a középformátum és az FF között van 1,7x-es szorzó, valamint a FF és az APSC között van további 1,5x-es szorzó, akkor az ennyi lesz, a matek kiadja.

Ötleteket várok, amivel meggyőzhetném, hogy a tervezett 40ezres kiadása fölösleges (nem mellesleg van rendszer-obija 250mm-es, tehát tényleg semmit nem érne az új szupertelével)
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic6 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4644
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest