Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Lehűteni jöttem ide magam; Ti hogyan magyaráznátok el valakinek a crop-factor működését, aki évek óta fotózik, APSC gépet használ, és meg van győződve arról, hogyha vesz egy régi 6x6-os középformátumra való 300mm f/4-es objektívet, akkor az az ő gépén 760mm-es lesz (nem mellesleg f/5.6, de ebbe már nem mentem bele, hogy miért hibás)
Hiába mondtam neki, hogy attól az még 300mm-es lesz, csak a képköre más, megingathatatlan, még nem kattant be neki az elv. ami emögött van.
Szerinte, ha a középformátum és az FF között van 1,7x-es szorzó, valamint a FF és az APSC között van további 1,5x-es szorzó, akkor az ennyi lesz, a matek kiadja.

Ötleteket várok, amivel meggyőzhetném, hogy a tervezett 40ezres kiadása fölösleges (nem mellesleg van rendszer-obija 250mm-es, tehát tényleg semmit nem érne az új szupertelével)
Új hozzászólás Aktív témák
- Használt WDR Full HD autós menetrögzítő kamera / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Acer Predator Helios 18 AI I9 ULTRA 9275HX, 192GB RAM, 2TB SSD, RTX 5080
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs